• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümün ailesi ve kendi ailem ile başım dertte ne yapılır bilmiyorum :(

VEFAS

Ne olursa Olsun Yeniden SEV
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
187
148
123
Merhaba bayanlar,

öncelikle ilişkim hakkında konuşmak istiyorum 2 yıldır görüşüyoruz.Şu an askerde ve bana evlenme teklifi ettiginde bir yüzük taktı kendi aramızda sözlendik.Askere gitmezden önce evlenme teklifi etmişti.1 ay sonra gelecek askerden.Fakat konular o kadar uzun ki arkadaşlar ben ailesi ile tanışmaya karşıydım o da tanıştırmak istedi hep ben yok derdim.Askere gönderecegimiz gün geldi çattı göndermeyede gitmicektim fakat o kadar ısrar ettiki kıyamadım,kıramadım gittim gitmez olaydım.Meger ailesi beni hiç istemiyormus bunu ögrendim orda kadın agzına geleni saydı bana orda yinede ayrılamadım bırakamadım benimkini çünkü hem seviyordum hem askere gitti kendine birşey yapmasından korkuyordum.Neyse 14 ay öyle yada böyle geçti işte kah aglayarak kah gülerek ama görümcem olacak kızla aram iyi sanıyordum arada bir telefonda sözlüm ile ilgili konusurduk meger o da beni istemiyormuş bana güzel bir oyun oynadı arkadaş ( rabbim yoluna getirsin.) üniv. bir bayan arkadaşımla bir cafede kahve içerken üniv.bir kaç erkek arkadaşlar yanıma geldi hal hatır sormaya oturmak isteyene yok diyemezsin ki benim sevgilim oldugunu asker yolu bekledigimi herkes biliyor.fakat görümcem olacak kızda arkamdaki masada oturuyormuş sadece erkeklerle resmimi çekim benimkine gönderiyor seninki çok samimi yanak bile aldı çoçuktan gözümle gördüm diye tabi benimki inanmıyor ki ben gerekeni söyledim benim sözlüme gördüm oturduk sohbet ettik ben kalktım gittim dedim tamam ama dedi onların agzına laf vermeme kızdı sadece bende zaten bunun için kızdım kendime ama kurbanım Allahıma bin beterini çeksin o kız içim yanıyor çünkü.Bayanlar bende anne de yoktur vefat etti babam evli başka bir bayanla bir de kardeşim birlikte yaşıyoruz.Yeteri kadar sorun yokmuş gibi teyzem ve kardeşimde biz bu çoçugu istemiyoruz demesinler mi ?kardeşim ayagını bastırıyor ki ben istemiyorum olmayacak bu iş diyor.Ne yapıcam bilemiyorum.Ailemin sözlümü istememe nedeni ortaokul mezunu benim de üni mezunu olmam ki ben onu daha lise mezunu sanıyordum hepsini o askere giderken ögrendim bırakmak istedim bırakma dedi yalvardı,KIYAMADIM ( kendini küçük görmeyeyim diye saklamış tanımıyordun beni diyo tanımaya şans ile vermezdin diyor.çünkü çevremdeki bütün arkadaşlarım ya mezun oldular yada hala okuyorlar çogu devlet memuru )yani anlayacagınız bayanlar ben ne yapacagımı bilmiyorum bir ilişkiye herkes mi karşı olur ya ?

eğer istenmiyor ve istemiyorlarsa yol ver gitsin canım
emin ol ki emin ol sevgi herşeye yetmiyor bir yere kadar
bu doldurmalar bu yalanlar dolanlar hiç bitmeyecek
şuan ailesi kıymetli değil ama evlenince kesinlikle kıymete binecek ve onların ağzına daha çok bakacak
ama inş öyle şeyler olmaz hakkınızda hayırlısı olur gerçekten zor bi yoldasınız allah yardımcınız olsun

Her seyde bir hayir vardir ama bu iş olmayacak gibi gorunüyor. Daha tanısmadan bunlar olduysa tanışmadan itibaren kimbilir ne sorunlar yasarsınız. İnat edip evlenseniz bile sorunlardan birbirinizi yer durursunuz. Biliyorum cok karamsar oldu ama hergün birsurü konu okuyoruz burada pek mutlu olanı goremedim daha

Kendi aileniz karşı ise annenizi/babanızı dinleyin, vardır bir bildikleri. Kusura bakmayın ben iki gönül bir olunca samanlık seyran olur diyenlerden değilim, davul bile dengi dengine çalar derim her zaman.

Ailelere kulak vermek gerekir.anlamaya calis aileni.belki sen de hak verirsin.
Evlilik florte benzemez.
Bu ne ki hele bi evlen bak ailesi nasil karisiyor.
Ayrica anlattiginiz olayda(okuldan erkek arkadaslarla ayni masada oturma)sozlunuzun tepkisi de dogru diyemeyiz. Ne demek aileme koz verdin diye kiziyorum. Ne yanlis yaptin ki koz vereceksin. Demek ki sozlun de erkek arkadaslarinla oturmani onaylamiyor.eger onaylasaydi "sen takma canim boyle seyleri tabi ki arkadaslarinla vakit gecireceksin" gibi olurdu.
Ask gozunu kor edipte hayati kendine zindan etme canim.
En azindan bir mezun ol. İs hayatina atil.eger hala aska ve sevgiye bakis acin,kafandaki es adayi profili ayni ise tamam sozlunle devam et. Ama bence acele ediyorsun.

ya canım benim haklısın haklısınız da ben üniyi bitirdim 23 yaşındayım çalışıyorum kpss ye hazırlanıyorum bir yandan inşallah memurlugum olurda her şeyi arkamda bırakır giderim dayanamıyorum artık :(

face hesabının şifresi falan bende var teyzesi ile ilgili konuşmalarını okudum benimkinin teyzesi takmış beni kafaya kimse için degmez unutacaksın ,boşver,gelince herşey degişecek falan yazmış benim ki hiç beni korumamış bile cevap da vermemiş bu laflara çok zoruma gitti kendimi kullanılmış gibi hissettiriyorlar bana.

Bu kadar yalan dolan niye ki?
Bu şekilde bi hayır görmezsiniz bu işten mutsuz olursunuz...
Tabi yinede karar sizin...

Sen Üniversite Mezunu O İse Ortaokul :ssz:

Heriki Tarafın Ailede Bu Evliliğe Karşı Üstelik Teyzesinin Laflarına Bi Cevap Veremeyecek Kadar Değerli Görmüyor Bence

Ortaokul Mezunu Olduğunu Saklamış:ssz:

Evlenirsen Bu Karşı Çıkmalar,Ara Bozmalar Artarak Devam Edicek Ve O Sevgilin Seni Korumayacak Bunu Belli Etmiş Zaten :40:

Sevgi HerTürlü Sorunu Yenemez :50:

Kısaca Bu İş Hayırlı Değil :50:

aileni kimse için ezip geçme derim
sevgili koca vs bulunurda oz ailen kanin canin bulunmaz
hayat dizilerdeki gibi toz pêmbe deil maalesef..
teyzesine krsi tek kelime etmemeside bu yolun dogru yol olmadiginin kaniti
sen ona kiyamiyorsun ama evlenirsen onlar sana bi guzel kiyar

Sen Üniversite Mezunu O İse Ortaokul :ssz:

Heriki Tarafın Ailede Bu Evliliğe Karşı Üstelik Teyzesinin Laflarına Bi Cevap Veremeyecek Kadar Değerli Görmüyor Bence

Ortaokul Mezunu Olduğunu Saklamış:ssz:

Evlenirsen Bu Karşı Çıkmalar,Ara Bozmalar Artarak Devam Edicek Ve O Sevgilin Seni Korumayacak Bunu Belli Etmiş Zaten :40:

Sevgi HerTürlü Sorunu Yenemez :50:

Kısaca Bu İş Hayırlı Değil :50:

içimden bir ses gelene kadar sabret al karşına konuş dogrusuyla yanlışıyla çözdü çözdü çözemedi arkana bakmadan git diyor :(

canım eğitimlerin denk olması neden önemli biliyor musun? geçtiğimiz tüm yollar, lise, üniversite biz farkında olmadan bize çok şey katar. bunu eğitim olarak düşünmemelisin. üniversite mezunu bir insan ile lise mezunu bir insanın bir araya geldiğinde aralarındaki fark çoğu zaman barizdir. hatta 2 yıllık ile 4 yıllık arasında bile fark olur genelde. biz erkek arkadaşlarımızın olmasını normal karşılayabiliyoruz, aynı masada oturup muhabbet etmenin arkadaşlık dışında bir anlamı olmadığını biliyoruz. peki bunu üni hayatını yaşamamış birisi ne kadar anlayabilir? yeri geldi ben proje yetiştirmek için sabahlara kadar 3-4 erkek arkadaşımla çizimler yaptım, bu benim için normal çünkü cinsiyeti farklı diye farklı yaklaşmıyorum ki onlara, aklımdan geçmiyor. bunu bir de üni hayatını yaşamamış birine anlatmaya çalış bakalım. ya da bundan 10 sene sonra üniversiteden arkadaşlar olarak görüştüğünüzde eşinin konulara uzak kalışını gördüğünde rahatsız olmayacak mısın? zor bu işler çok zor. insan her şeyin üstesinden gelirim sanıyor ama o perde kalkıyor işte bir şekilde gözden. er ya da geç.

canım eğitimlerin denk olması neden önemli biliyor musun? geçtiğimiz tüm yollar, lise, üniversite biz farkında olmadan bize çok şey katar. bunu eğitim olarak düşünmemelisin. üniversite mezunu bir insan ile lise mezunu bir insanın bir araya geldiğinde aralarındaki fark çoğu zaman barizdir. hatta 2 yıllık ile 4 yıllık arasında bile fark olur genelde. biz erkek arkadaşlarımızın olmasını normal karşılayabiliyoruz, aynı masada oturup muhabbet etmenin arkadaşlık dışında bir anlamı olmadığını biliyoruz. peki bunu üni hayatını yaşamamış birisi ne kadar anlayabilir? yeri geldi ben proje yetiştirmek için sabahlara kadar 3-4 erkek arkadaşımla çizimler yaptım, bu benim için normal çünkü cinsiyeti farklı diye farklı yaklaşmıyorum ki onlara, aklımdan geçmiyor. bunu bir de üni hayatını yaşamamış birine anlatmaya çalış bakalım. ya da bundan 10 sene sonra üniversiteden arkadaşlar olarak görüştüğünüzde eşinin konulara uzak kalışını gördüğünde rahatsız olmayacak mısın? zor bu işler çok zor. insan her şeyin üstesinden gelirim sanıyor ama o perde kalkıyor işte bir şekilde gözden. er ya da geç.

gürya ablası üni. mezunu ama kendini geliştirememiş arkamdan fitne fesatlık yapmaya çalışan karektersizin teki çıktı.Akrabalarının çogu almanya dış görünüş olarak bakarsan modern zannedersin ama nerdeeeee onlarda modernlik ama rabbime hep dua ediyorum ben ne çektiysem ne kadar agladıysam rabbim yollarına getirsin biz ahını aldık onun diyerek beni hatırlasınlar.çünkü çok canım acıdı çok agladım haketmedigim lafları,hakaretleri,oyunları oynadılar bana...Utansınlar istiyorum utansınlar artık

herkes bu ilişkiyi neden onaylamıyor anlamadım üni ve orta okulu meselesinden dolayı mı ?

birde ailesiyle hiç tanışmamışsın annesi neden sana bağırıp çağırdı istemiyorum seni dedi?

görümcenle hangi ara sıkı fıkı oldun?

sen arkadaşlarınla buluştuğunu o nasıl öğrendi fotolarını çekti?

ben bunları anlamış değilim olaylar arasında kopukluk var:19::19:

içimden bir ses gelene kadar sabret al karşına konuş dogrusuyla yanlışıyla çözdü çözdü çözemedi arkana bakmadan git diyor :(

İçindeki Ses'e Söle Boşuna Vaktimi Çalma Beni de Uğraştırma,Vakit Nakittir Çözülcek Olsaydı O Kadar Zaman Çözülürdü Arkana Bakmadan Kaç Demelisin :10:

herkes bu ilişkiyi neden onaylamıyor anlamadım üni ve orta okulu meselesinden dolayı mı ?

birde ailesiyle hiç tanışmamışsın annesi neden sana bağırıp çağırdı istemiyorum seni dedi?

görümcenle hangi ara sıkı fıkı oldun?

sen arkadaşlarınla buluştuğunu o nasıl öğrendi fotolarını çekti?

ben bunları anlamış değilim olaylar arasında kopukluk var:19::19:

kadın meger beni baştan beri istemiyormuş nedenini bende anlasam zaten yazacaktım,benimkinin dedigine göre kimseyi istemiyormuş ama benim düşüncem kadının kafasında başka birisi var ondan istemiyor.beni görünce kadın delirdi bir de benim ki güzel bir hata yaptı asker göndermeye geldim alana beni tanıştırmadı bile ne oldugunu anlamadım sadece benim yanımda durdu ailesinin yanına da gitmedi ya inan ki çok saçma şeyler yaptı gördüm şok aldım.ama dedigim gibi bitiremedim kıyamadım çünkü çok agladı ya :( arkadaşlarımla buluştugumu görümcem olacak kız arkamdaki masada oturuyormuş o fotograf çekip benimkine gönderiyor yalan yanlış şeyler söyleyerek.

kadın meger beni baştan beri istemiyormuş nedenini bende anlasam zaten yazacaktım,benimkinin dedigine göre kimseyi istemiyormuş ama benim düşüncem kadının kafasında başka birisi var ondan istemiyor.beni görünce kadın delirdi bir de benim ki güzel bir hata yaptı asker göndermeye geldim alana beni tanıştırmadı bile ne oldugunu anlamadım sadece benim yanımda durdu ailesinin yanına da gitmedi ya inan ki çok saçma şeyler yaptı gördüm şok aldım.ama dedigim gibi bitiremedim kıyamadım çünkü çok agladı ya :( arkadaşlarımla buluştugumu görümcem olacak kız arkamdaki masada oturuyormuş o fotograf çekip benimkine gönderiyor yalan yanlış şeyler söyleyerek.

aileler istemiyorsa o işten zaten hayır gelmez
yalnız görümce degil görümcek bacım o ne öyle ya
o görümcekle başa çıkılmaz haberin olsun:ssz:

Görümcenin yaptığı normal değil.. Simdiden böyle yapıyorsa evlendikten sonra iftira bile atar bu kadın.. Sözlünün tarafı razı olmadıkça bi mutluluğunuz olamaz.. Bir kere inanmaz, iki kere inanmaz. Üçüncüye malesef inanır, Cünkü onun ailesi.. Ailesine sırt çevirmesini bekleme :50: Ya ömür boyu o insanlara katlanmaya razı olacaksın, ya da yollarınızı ayırıcaksınız.

Back
X