Sözlümün ailesi

Nerozey

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
306
87
298
34
Merhaba arkadaşlar. 2 Ay önce sözlendim. Benim sorunum, sözlümün ailesi. Görünürde çok büyük sorunlar yok. Hatta her şeyi yapalım edelim derdindeler. Bir dediğimi iki etmiyorlar ki zaten şunu bunu alın diyen birisi de değilim. Yani herşeyi söylemeden yapmaya çalışıyorlar. Aramız şimdilik iyi ama benim kafamda büyüttüğüm problemler var.
Şöyle ki, uzun yıllar flört etmemize rağmen ben aramdaki mesafeyi çok iyi korudum. Yani, ailesi ile hemen içli dışlı olmadım. Yeni yeni gelip gitmeler başladı. Ancak aynı memleketli ve aynı kültürden olmamıza karşın ben onlara alışamadım. Benim ailem üniversite mezunu memur insanlar. Sözlümün ailesi ise esnaf. Buradan sakın yanlış anlamayın maksadım küçümsemek değil sadece belli başlı kültür farklılıkları var. O nedenle de sürekli kendi ailemle onları ister istemez karşılaştırıyorum. Kendi babam çok kültürlü ve bilgili olmasına karşın, karşı tarafın öyle bir durumu yok ve babasının tavırları çok laubali ve seviyesiz. Bu durum beni aşırı rahatsız ediyor. Tamam sözlüm tarafından öyle davranışlar kesinlikle görmüyorum Allah'tan babasına çekmemiş ama, aynı yerde yaşacağımızdan - evler ayrı olsa bile- işleri de sözlümle ortak olacağından bu durum beni acayip korkutmaya başladı.
Benimle çok laubali konuşuyor. Ailemle de aynı şekilde. Az önce kayınvalidemle telefonla konuşuyordum. Arkadan babana selam söyle diye çığırıyor resmen, akrabalardan konuşuyorduk, herhalde telefonu dinliyor alışcan sen alışcan diye gene bağırıyor. Abartılcak bişey değil belki ama beni çok rahatsız etti. Ayrı şehirde oturucak olsak, bayramdan bayrama görüşecek olsak neyse ama, evlerimiz ayrı olsa bile, eşimin işi nedeniyle sürekli dip dibe olucaz.
Bende normal sessiz sakin bir kızımdır. Yani onların gezmelerine akrabalarına yetişemem zaten. Benimde işim gücüm bir çalışma saatim olucak. Onların dillerinden de konuşamam. Off düşündükçe içim sıkıldı resmen.

Keşke mesafeyi bu kadar uzun tutmayıp , öncesinde bi fikir sahibi oluşturacak kadar tanıma şansı verseydiniz kendinize.. Samimi insanlar bende öyle bi imaj uyandırdı ,, siz azcık dik bakıyorsunuz ama

Keşke mesafeyi bu kadar uzun tutmayıp , öncesinde bi fikir sahibi oluşturacak kadar tanıma şansı verseydiniz kendinize..
Önümüzde daha çok yıllar var diye hep mesafemi korudum zaten üniversite dolayısıyla hep dışarıdaydım. Ama bu kadar farklılık göreceğimi hiç bilmiyordum

Allah sabır versin. gelecekteki forum başlıklarını şimdiden tahmin ediyorum. sözü nişanı uzun tut derim. belki ayrılırsın, daha düzgün aileye sahip birini bulursun. çünkü onun ailesi senin yuvandaki huzuru her zaman etkileyecek.

Öyle bir bahsetmissiniz ki babasından ben üzüldüm şahsen, ordan selam şöyle diye çığırıyor falan. Onların dillerinden konuşamam, seviyesizler falan filan. Aynı kültürlüyüz deyip iki cumle sonra kültür farklılıkları var demek de garip olmuş.
Hem aynı kültür hem sizinkiler saha kültürlü.

Zor gerçekten. Bir de benim gözlemlediğim insanlar yaşları ilerledikçe daha çok ailelerine benziyorlar.

Önümüzde daha çok yıllar var diye hep mesafemi korudum zaten üniversite dolayısıyla hep dışarıdaydım. Ama bu kadar farklılık göreceğimi hiç bilmiyordum

Yani hayaller paris, hayatlar gecekondu kadar da farkmış gibi yazmışsınız. 4 ü 1 yerde yok maalesef.

Sen kültürlüsün, ailen kültürlü. Neden kültürsüz bir eş adayı seçiyorsun, babasıyla iş yapıyorsa babası kadar kültürlüdür sanırım?
Bence müstakbel eşinle de sıkıntılar yaşayabilirsiniz gibi geldi. Bilemedim.

Herkes farkli iste .. ama adam terbiyesizlik yapmamis ki yinede..icinden nasil geliyorsa öyle konusmus.
Sevimli geldi bana :) Bence sen sözlünü sevsen gözüne böyle kücük ayrintilar batmazdi..

Pfffffffffff benim de burnuma iyi kokular gelmedi. Evlendikten sonra çok görüşmeyin dicem ama olur mu bilemem.
Hayırlısı olsun.

Ben bahsettiklerinizde pek de kötü bişey göremedim. Laubalilik derecesinde değil bence. Anlattıklarınız kadarsa bu kadarcık da olsun, bişey olmaz. Hatta nedense sevimli oldu adam gözümde :D gülesim geldi

Pfffffffffff benim de burnuma iyi kokular gelmedi. Evlendikten sonra çok görüşmeyin dicem ama olur mu bilemem.
Hayırlısı olsun.

Niye kız, yani
Ben bahsettiklerinizde pek de kötü bişey göremedim. Laubalilik derecesinde değil bence. Anlattıklarınız kadarsa bu kadarcık da olsun, bişey olmaz. Hatta nedense sevimli oldu adam gözümde :KK70: gülesim geldi

Yani bence de, çok abartı kültürel farklılıklar olmadığı sürece .. kast sistemi yok nihayetinde, ben kasım kasım kasılıp, araya zorunlu mesafe koyacağım burjuvari bir aileyle muhattap olmak yerine, laubali olmadan samimiyetle yaklaşabileceğim az kültürlü çok görmüş geçirmiş aileyi tercih ederim.

Çok çok dikkat edeceksem de kriterlerim de varsa, en baştan seçimimi buna göre yapardım.

Merhaba arkadaşlar. 2 Ay önce sözlendim. Benim sorunum, sözlümün ailesi. Görünürde çok büyük sorunlar yok. Hatta her şeyi yapalım edelim derdindeler. Bir dediğimi iki etmiyorlar ki zaten şunu bunu alın diyen birisi de değilim. Yani herşeyi söylemeden yapmaya çalışıyorlar. Aramız şimdilik iyi ama benim kafamda büyüttüğüm problemler var.
Şöyle ki, uzun yıllar flört etmemize rağmen ben aramdaki mesafeyi çok iyi korudum. Yani, ailesi ile hemen içli dışlı olmadım. Yeni yeni gelip gitmeler başladı. Ancak aynı memleketli ve aynı kültürden olmamıza karşın ben onlara alışamadım. Benim ailem üniversite mezunu memur insanlar. Sözlümün ailesi ise esnaf. Buradan sakın yanlış anlamayın maksadım küçümsemek değil sadece belli başlı kültür farklılıkları var. O nedenle de sürekli kendi ailemle onları ister istemez karşılaştırıyorum. Kendi babam çok kültürlü ve bilgili olmasına karşın, karşı tarafın öyle bir durumu yok ve babasının tavırları çok laubali ve seviyesiz. Bu durum beni aşırı rahatsız ediyor. Tamam sözlüm tarafından öyle davranışlar kesinlikle görmüyorum Allah'tan babasına çekmemiş ama, aynı yerde yaşacağımızdan - evler ayrı olsa bile- işleri de sözlümle ortak olacağından bu durum beni acayip korkutmaya başladı.
Benimle çok laubali konuşuyor. Ailemle de aynı şekilde. Az önce kayınvalidemle telefonla konuşuyordum. Arkadan babana selam söyle diye çığırıyor resmen, akrabalardan konuşuyorduk, herhalde telefonu dinliyor alışcan sen alışcan diye gene bağırıyor. Abartılcak bişey değil belki ama beni çok rahatsız etti. Ayrı şehirde oturucak olsak, bayramdan bayrama görüşecek olsak neyse ama, evlerimiz ayrı olsa bile, eşimin işi nedeniyle sürekli dip dibe olucaz.
Bende normal sessiz sakin bir kızımdır. Yani onların gezmelerine akrabalarına yetişemem zaten. Benimde işim gücüm bir çalışma saatim olucak. Onların dillerinden de konuşamam. Off düşündükçe içim sıkıldı resmen.

Sozlun ne is yapacak babasiyla ? Orasi tabi baglayici olmus, bu saatten sonra adamlari degistirecek halin yok ya, cok rahatsiz olursan sozlune soylersin oda anne babasini uyarir, mecbur kalmadikca gorusmezsin zaten calisacakmissin eh daha yapacak birsey yok. Simdi daha onceden tanisan vazgececekmiydin sozlunden ailesi yuzunden ? Yada senin ailen onlarin bu davranislarini gordukten sonra sana birsey demediler mi ? Sozlunun huyu guzel ve sana davranislarinda sorun yoksa cok fazla takma mesafeni koru, lafini esirgeme, rahatsiz oldugun seyleri dile getir, daha sorun olacagini sanmiyorum.
Ayrica kv ilede telefonda konusma canim ne gerek var ozledin mi ? Iletisimi mecburi durumlar disinda kes yani. Madem hoslanmiyorsun bastan cok meraklisi gibi durmaki onlarda samimiyetten yuz bulup tum huylarini dokmesinler ortaya.

Valla benim annem babamda kv ve kp den dunya gorusu egitim durumu ve yasanti anlayisi bakiminda cok farklilar hatta basta baya problemler oldu annemle babamla konustum dedim olsa olsa yilda bir kere ya karsilasirsiniz ya karsilasmazsiniz, sizden kimse birbirinizi sevmenizi cok samimi olmanizi istemiyor, mesafenizi korursunuz kimse kimsenin canini skmaz dedim. Ve nitekim simdi o sekilde de oluyor ve bir problem yok (masallah).

Niye kız, yani

Yani bence de, çok abartı kültürel farklılıklar olmadığı sürece .. kast sistemi yok nihayetinde, ben kasım kasım kasılıp, araya zorunlu mesafe koyacağım burjuvari bir aileyle muhattap olmak yerine, laubali olmadan samimiyetle yaklaşabileceğim az kültürlü çok görmüş geçirmiş aileyi tercih ederim.

Çok çok dikkat edeceksem de kriterlerim de varsa, en baştan seçimimi buna göre yapardım.

Bende öyle düşünüyorum kasılmaktansa böyle olsun zaten adamınki laubalilik değilde samimiyet gibi :)

Back
X