• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümün söylediği cümle

bence sizin gecirdigi sorusturmadan dolayi akliniz karismis ve ayrilmak istiyorsunuz. sozlunuzun sinirlendigi sey sorusturmanin mahiyeti olabilir. yani insan gercekten suclu birisi olsa o kadar yukselmeyebilir ama kendi halinde biri iken agir suclamalar olmussa (ki malesef boyle seyler oluyor) o zaman hassaslasmis oalbilir.

bence bastan iyi olmamis bu olay. oncesinde bunu sizin ince dusunup stratejik davranmaniz gerekiyordu. ya sozlunuzle karar verip ailenize bile soylemeyecektiniz, ya da sadece anne babaniza soyleyip diger akrabalardan gizleyecektiniz. ben olsam ikincil akrabalarin esinin zayif yonlerini bilmesini istemem.

ayrica sozlunuz genele gore nasil biri? tahminimce cok ise yaramaz bir sey olsa o akrabalar amaan banane derdi. normal akli basinda duzgun birisi ise o zaman akrabalarin arastiracagi tutuyor nedense.
Genele göre düzgün, kibar. Nerdeyse beraber yaşıyoruz bana her şeyde çok yardımcı. Beni sevdiğine inandığım biri. Ama saygı da çok önemli. Ben söyleyerek zaten hata ettim ama karşılığında söyleyeceği laf bu mu olmalıydı? Evlendiğimizde daha ağırını söyler mi? Bunlardan emin olamıyorum. Bu arada geçirdiği bir soruşturma yok klasik işe alımlarda mülakat süreçleri oluyor onlardan geçti bir sıkıntı yaşamadı.

Bızım sozumuzle akrabanın sozuyle ılıskını bıtıreceksen bıtır
Ayrıca esıme dayım ıcın senı sılerım deseydım
Dayınıda al gıt derdı herhalde😁
Dayım için seni silerim mi demiş o kısmı atlamışım. Şu durumda asıl karşı tarafın düşünmesi gerekiyor bence ilişkiyi bitirmeyi.
Küfrü savunmuyorum elbette ama insanin hassas noktaları vardir. Hiçbir suçu yokken böyle bir durumda kullanılan sözler insanın onurunu kırar ya.

Dayım için seni silerim mi demiş o kısmı atlamışım. Şu durumda asıl karşı tarafın düşünmesi gerekiyor bence ilişkinin geleceğini.
Küfrü savunmuyorum elbette ama insanin hassas noktaları vardir. Hiçbir suçu yokken böyle bir durumda kullanılan sözler insanın onurunu kırar ya.
Dayım için seni silerim demedim. Aile bireylerime yönelik böyle bir cümle kurarsan ayrılırım dedim

Acaba yorgun bir anına mi denk geldi sizin paylaşım. Bir de şimdiki atananlar cidden çok stresli zamanlardan geçiyor. O güvenlik soruşturması falan bekliyorlar belki de psikolojik olarak ondan etkilendi ve siz de böyle dayınızdan bahsedince gerildi belki.
Bence büyütecek bir sorun yok ama tavrı da hoş değil. Konuşmanızda fayda var .

Günlük hayatımızda gayet anlayışlı, kibar. Ayrı evlerde ailelerden uzakta neredeyse dip dibeyiz sürekli. Böyle bir şey söyleyecek bir çocuk değildi beni şok etti. Bir kere söyleyen hep söyler mi zamanımı boşa harcamak istemiyorum

Siz onu daha iyi tanıyorsunuz. Bazı insanlar çok iyi rol yapar bazı insanlar beceremez hemen rengini belli eder. Sözünüz hangisi?
Ben eşimden 1 kez duydum ters bişey bir daha hiç duymadım. Hepimizin eşref saati ve eşek saati olur. Bu onlardan biri miydi buna siz not vereceksiniz. Biz burdan ne desek boş.

Hata ettim. Peki karşılığında bunu mu söylemeliydi? Kimin hatası daha az telafi edilebilir?
Onun yaptığı da hata belirttim zaten. Belki gerçekten sakladığı birşeyler var ya da orası onun hassas noktası o kadarını bilmem artık. Öyle hafif damarina basınca ağzı bozulmuş hemen.

Ailem seni araştıracak diye karşı tarafa iletmek falso. Sinirlendiğinde ayarı bozulan kişi falsoX2.
Rahmetli teyzem derdi ki “herkesin her şeyi bilmesine gerek yok, özellikle erkeklerin her zaman bilmesi iyi olmaz. Sen unutursun yarın öteki gün başına kakar.” Bu gizli iş çevirme anlamında değil tabi ki detayları aktarmama konusu. İki tarafı karşı karşıya getirecek konuların köşelerini yuvarlatmak şart.
Sırf soruşturulacak diye bu kadar sinirlenmesi normal değil.
Evet ben zaten hata ettim bunu kabul ediyorum. Doğal değil stratejik olunması gerekiyormuş bu durumalarda. Peki ben onun söylediğini nasıl yuyacağım onu bilmiyorum ileride de bu şekilde sinirlenir mi

Evet. Evliyken böyle bir sıkıntıyla karşılaşsam Allahım ben ne yaptım derim. O yüzden birkaç ay sonraya düşündüğümüz düğünü ailelere açıklayarak askıya aldık. Ama ilişki devam etmeli mi? Benim için soru bu şu an

Aslında şöyle önce bi bekle bakalım bu tartışmadan sonra tavrı nasıl, haklı çıkmak için geçmiş mevzuları açacak mı, bu konuyu odak noktası olmaktan uzaklaştırıp bel altı vuracak mı, iletişimi zora sokacak mı yoksa yapıcı şekilde derdini izah edecek mi bi hafta gözlemle, süreç nereye evrilecek, hemen karar vermek zorunda değilsin, tezcanlı olma şuan için aileye bişe açıklama.

bence sizin gecirdigi sorusturmadan dolayi akliniz karismis ve ayrilmak istiyorsunuz. sozlunuzun sinirlendigi sey sorusturmanin mahiyeti olabilir. yani insan gercekten suclu birisi olsa o kadar yukselmeyebilir ama kendi halinde biri iken agir suclamalar olmussa (ki malesef boyle seyler oluyor) o zaman hassaslasmis oalbilir.

bence bastan iyi olmamis bu olay. oncesinde bunu sizin ince dusunup stratejik davranmaniz gerekiyordu. ya sozlunuzle karar verip ailenize bile soylemeyecektiniz, ya da sadece anne babaniza soyleyip diger akrabalardan gizleyecektiniz. ben olsam ikincil akrabalarin esinin zayif yonlerini bilmesini istemem.

ayrica sozlunuz genele gore nasil biri? tahminimce cok ise yaramaz bir sey olsa o akrabalar amaan banane derdi. normal akli basinda duzgun birisi ise o zaman akrabalarin arastiracagi tutuyor nedense.
Yalnız bır tek bir şey olduğunda soruşturma olmuyor. Öğretmenlerde sonuçlar açıklanınca soruşturma geçirirler polis askeriye vs yani sanırım iş için dediği iş öncesi herkesin geçirdiği soruşturmadan bahsediyor olabilir

Siz onu daha iyi tanıyorsunuz. Bazı insanlar çok iyi rol yapar bazı insanlar beceremez hemen rengini belli eder. Sözünüz hangisi?
Ben eşimden 1 kez duydum ters bişey bir daha hiç duymadım. Hepimizin eşref saati ve eşek saati olur. Bu onlardan biri miydi buna siz not vereceksiniz. Biz burdan ne desek boş.
Bugüne kadar böyle bir cümle duymamıştım. Ben kimseye söylemem. Bir daha tekrarlamayacağını bilemiyorum sanırım devam edip bunu göreceğim

Valla isterse devlet başkanı olsun biz de damat adayı enine boyuna araştırılır. Sadece damat da değil ailesi de araştırılır. Bundan daha doğal ne olabilir? İnsanlar kızlarını emanet edecekleri insanlardan emin olmak ister tabiki. Kendine güvenen insan bunu problem etmez, istedikleri gibi araştırabilirler der geçer. Asıl saygısız kendisi. Daha yolun başında böyle fevri hareketler hiç hoş değil.

Siz yanlış yapmış,aile içindekini ona yetiştirmişsiniz,oda ne olduğunu göstermiş olmuş. Aslında dayın araştırmadan sadece lafla ne halt olduğunu göstermiş oldu size. Evlenmeden anneme, dayıma o lafı diyecek adama b.ku yedirir,kapıya koyarım. Balık baştan kokmuş,gerisi sizde.

Dayım için seni silerim demedim. Aile bireylerime yönelik böyle bir cümle kurarsan ayrılırım dedim
Ben yine de hatanın daha çoğunu sizde buldum. Küfrü kesinlikle savunmuyorum ama sözlüm gelip bunları dese o dayiya asla saygı duymam bir daha ve telefonu da sert bir şekilde kapatirdim. Bazı konular vardır insanların en hassas olduğu noktalardır. Suçu yoksa, saklayacagi bir şeyi yoksa o halde niye bu kadar tepki veriyor denilemeyecek kadar hassas demek ki bu konuda.

Buradaki herkes hayatında tam bir hanımefendi hiç sinirlenmedi, öfkesine hakim olamayıp ağzından çıkmaması gereken kelimeleri sarfetmedi zaten dimi? Konu sahibini gazlıyorsunuz bir de.
Nişanlım gelip bana ailemle aramızda konuştuk seni araştırıyoruz deseydi ben sanırım daha ağır konuşurdum. Hadi soruşturuyorsunuz diyelim bunu nişanlınıza söyleme sebebi nedir yani? Nasıl bir cevap bekliyordunuz, tabi hayatım ben zaten tekin olmayan güven vermeye herifin tekiyim araştırın ben de kendimden çok emin değilim, bakalım ne haltlar çıkacak hayatımdan ihihihi, filan mı?
Bir senedir görüşüyoruz dayına karşı diyemedin mi ben onu tanıyorum ve güveniyorum evlenecek olan da benim gerek yok diye, bana güvenmeyen birisiyle benim işim olmaz deyip onun gitmesi gerekiyormuş aslında da neyse, siz dünyayı kendi etrafınızda dönüyor zannetmeye devam edin bence

Eski zamanlarda evet araştırılırmış,genelde küçük yaşlarda evlenildiğinden büyükler çekil kenara senin aklın ermez bide biz bakalım neymiş ne değilmiş gibi.Ama artık evlenme yaşı yükseldi keza 29 yaşındaymışsınız.İyi kötü sizin bir fikriniz oluşmadı mı arkadışınız hakkında .Artı bunun sosyal medyası o su bu su var.Kişi hakkında bilgi sahibi olunacak bir sürü kanal var.Erkek arkadaşım dayım seni araştıracak diye bana gelse çok fena küfürler ederek onu terkederdim.

Herkese iyi akşamlar. Canımı çok sıkan bir konuda değerli fikirlerinizi almak için buraya yazmaya mecbur kaldım. Hemen konuya gireyim. 29 yaşında çalışan bir bayanım. 1 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımla kısa bir süre önce sözlendik. Fakat öyle bir laf etti ki ne düşüneceğimi bilemiyorum. Abartıyor muyum lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi yazın, benim için çok önemli.

Erkek arkadaşım biraz hassas bir konumda çalışıyor. Memur kendisi ve ciddi birtakım güvenlik soruşturmalarından geçti. Sözleneceğimi ailelerimize açıkladığımızda dayım kendisini bir soruşturalım dedi. Bir araştırayım aile hayatı nasıl, hayat görüşü nasıl, ileride beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır anlamında. Bunu da bana değil anneme söylemiş. Annem bunu bana söylediğinde sözlümün ciddi soruşturmalardan geçtiğini ve endişelenmemelerini söyledim. Erkek arkadaşımla da tamamen öylesine paylaştım böyle demiş şeklinde, ama erkek arkadaşım bunu çok büyüttü. Kendisine yapılmış bir saygısızlık ve bel altı vurmak olarak gördü, ben de geri adım atmadım. Karşılıklı tartışırken sinirler fazlasıyla gerildi ve ağzından: istedikleri kadar soruştursunlar, ne b.k yerlerse yesinler cümlesi çıktı. Ben şoka uğrayarak telefonu kapattım. Sakinleştikten sonra bana söyledikleri: bu konuda çok hassas olduğu, kendisine saygısızlık yapılmadığı sürece saygısızlık yapmayacağı, benim dayım için onu silebileceğimi söyleyerek onu çok değersiz hissettirdiğim ve buna çok kırıldığı, saldırganlaştığım için böyle bir tepki verdiği. Ben ise ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdilik evliliği askıya almaya karar verdim. Fakat ilişkiye devam etme konusunda şüphelerim var. Siz ne düşünüyorsunuz lütfen yorumlarınızı yazın, teşekkür ederim okuduğunuz için.
Aileler çocuklarının evlenecekleri kişiyi arastirirlar elbette haklı olarak..fakat siz bunu ona söylemeniz çok saçma..söylemişsiniz gerçi olan olmuş ama oda çok saygısızca bir tepki vermiş..kendini kötü hissetmiş olduğunu daha düzgün usluplarla anlatabilirdi..evlilik için acele etmeyin bencede biraz daha taniyin

Herkese iyi akşamlar. Canımı çok sıkan bir konuda değerli fikirlerinizi almak için buraya yazmaya mecbur kaldım. Hemen konuya gireyim. 29 yaşında çalışan bir bayanım. 1 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımla kısa bir süre önce sözlendik. Fakat öyle bir laf etti ki ne düşüneceğimi bilemiyorum. Abartıyor muyum lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi yazın, benim için çok önemli.

Erkek arkadaşım biraz hassas bir konumda çalışıyor. Memur kendisi ve ciddi birtakım güvenlik soruşturmalarından geçti. Sözleneceğimi ailelerimize açıkladığımızda dayım kendisini bir soruşturalım dedi. Bir araştırayım aile hayatı nasıl, hayat görüşü nasıl, ileride beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır anlamında. Bunu da bana değil anneme söylemiş. Annem bunu bana söylediğinde sözlümün ciddi soruşturmalardan geçtiğini ve endişelenmemelerini söyledim. Erkek arkadaşımla da tamamen öylesine paylaştım böyle demiş şeklinde, ama erkek arkadaşım bunu çok büyüttü. Kendisine yapılmış bir saygısızlık ve bel altı vurmak olarak gördü, ben de geri adım atmadım. Karşılıklı tartışırken sinirler fazlasıyla gerildi ve ağzından: istedikleri kadar soruştursunlar, ne b.k yerlerse yesinler cümlesi çıktı. Ben şoka uğrayarak telefonu kapattım. Sakinleştikten sonra bana söyledikleri: bu konuda çok hassas olduğu, kendisine saygısızlık yapılmadığı sürece saygısızlık yapmayacağı, benim dayım için onu silebileceğimi söyleyerek onu çok değersiz hissettirdiğim ve buna çok kırıldığı, saldırganlaştığım için böyle bir tepki verdiği. Ben ise ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdilik evliliği askıya almaya karar verdim. Fakat ilişkiye devam etme konusunda şüphelerim var. Siz ne düşünüyorsunuz lütfen yorumlarınızı yazın, teşekkür ederim okuduğunuz için.
Keşke söylemeseydiniz, eskiden büyükler araştırırmış gerçekten komşuya falan sorarlarmış. Dayınızda sizi korumak için bu tarz bir şey söylemiş ve ben dayanızın çocuğa öyle zorlayıcı soru sorucağını düşünmüyorum nede olsa çokta geri bir çağda yaşamıyoruz. Erkek arkadaşınızında bu konuyu neden bu kadar büyüttüğünü anlamadım benim aklıma ailede acaba bir şey varda sizin duymanızı istemediği ondan mı büyüttü diye bir soru gelirdi. İlişkinizi bitir/bitirme deme hakkına kimse sahip değil ama bencede biraz erteleyin ve kim araştırıcaksa ailede sessizce araştırsın kötü/beklenmedik bir olay yaşamaktansa en azından içiniz rahat girersiniz evlilik yoluna aynı şey erkek tarafı içinde geçerli tabi onlarda araştırabilme hakkı var. Birde hani ben böyle aile büyüklerine dışarıdan birinin karışmasına laf söylemesine(hele ki kötü argomsu) tepki gösterirdim sonuçta dayınız sizi düşündüğü, iyiliğinizi istediği için böyle bir cümle kurmuş çocuğa karşı kötü bir şey dememiş daha aranızda ciddileşmiş herhangi bir şey olmadan ki olsa bile hakaret etmesi yanlış tabi bunu onunla devam edicekseniz konuşun bence ama keşke dayınızın dediğini erkek arkadaşınıza söylemeseydiniz.

Back
X