ilk defa duydum :44::44::44: araştırmışsındır gerçi ama vikipedi de hastalık olmadığı ve tedavisinin de olmadığı yazıyor. ayrıca ''etkisinin en aza indirilmesi söz konusudur bu da fizyoterapi, ergoterapi (iş ve uğraşı terapisi), cerrahi müdahaleler ve medikal cihazlama ile sağlanır'' yazıyor.
kim için sordunuz? bi yakınınız?
hangi il için araştırma yaptığınızı yazarsanız hastane konusunda mutlaka tavsiyesi olan olacaktır. walla ne diim ALLAH şifa versin inş.
Dolmacım Allah şifa versin öncelikle , sizlere de bu durumla mücadele gücü.
İlk kez duyduğum için netten baktım şimdi , sende biliyorsun ki tam iyileşme değil de minimum seviyeye indirme mümkünmüş etkilerini.
ANKARA da yaşayan arkadaşlar sana hastane veya doktor ismi konusunda yardımcı olacaktır umarım .
Bu konuyu açmak uzun zamandır aklımda olan bir şeydi..
Hatta forumda buna benzer konulara değinildiğini de gördüm fakat eski tarihlere aitti ve güncel değildi sanırım..
Konuya nasıl giriş yapabileciğimi bilemiyorum en iyisi direktmen size şu soruyu sorıyım
Ailesinde SP yani SEREBİRAL PALSİ HASTALIĞI olan var mı acaba
İnanınki bu konuda çok yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorum..
Şimdiden teşekkürler paylaşımlarınız için
canım doğumda gerçekleşenmi benim dayım var 50küsür yaşlarında beyin felci geçirdi birde anneannem beyin felci geçirdi
dolmaaaa sana ulaşamıyorum özel mesajlarım gelmiyoooo
evet doğumda gerçekleşti oksijensiz kalmış ondan
kim ben anlamadım :26: Yiğenin falan mı? Eğer açarsan biraz daha cok yardımcı olabilirim
benim ablam..
O da 51 yaşında..
Doğumda oksijensiz kalmış ve ayaklarında problem var..
Kendi işini kendi görüyor şükür..
Fakat had safhada tembellik var ve içi kötü düşünüyor içi dışı bir değil yani..
Zamanla bu biraz sorun olmaya başaldı..
Işte kendi haline bırakmaktansa sp ye yönelik yerlerde tedavi olması için çabamız bundan sonraki zamanlarını kaliteli yaşamak adına..
Bu arada ilgin için teşekkürler..
Şimdi anladım..Fizik tedavi görüyordur mutlaka o zaten şuan gelebileceği en iyi noktaya getirmiştir.Benim dayımda öyleydi sürekli ağlıyordu biz yalnız bırakmamaya sürekli güldürmeye calısıyorduk zaten genelde televizyon izliyor sol tarafı tamamen felcli konuşmasıa falan iyi değil..En sevdigi insanlar gelip gitsin dışarı çıkabilir ama ayakları problemliymiş işte alışveriş merkezlerine pazara falan götürebilirsiniz sürekli,ne demek rica ederim
Çok geçmiş olsun Allah dayına yardım etsin..
Geçmişte sürekli saolsun babam fizik tedaviye götüryormuş sonra bi ara ,ara verildi bayağı bi ara hemde.. yaklaşık 2 sene önce yine bi girişimde bulunduk fizik tedavi için..sgk sadece sene için belli bi seansa izin veriyor bizde hakkımızın bi daha doğmasını bekliyoruz..
Walkerı var onunla çıkabiliyo dışarıya..
Esasında bi çok sp ve engelli hastalar içinde şanslı ablam mesala senin dayın gibi bi durumu yok..
Ama şansının farkında değil kıymet bilmiyor şükretmiyor..dediğim gibi içi dışı bir değil tüketiyo bazen bizleri..bu kadar imkanı bulamayanlar var ayrıca bi tek sorun bacakları o da yürüyebiliyor şükürki sadece zorlanıyor hareketlerinde o kadar..
Biz açmaya çalışıyoruz fakat çok hazırcı ve en önemlisi annemi tüketmesi beni de üzüyor..
Amin canım cok sagol..
Evet öyle canım benim dayımda görmüyor sadece ilk yıl belli bir süre gitti ama eğer maddi durumunuz varsa haberlerde görmüştüm konusması falan iyi değilse özel merkezler varmış elleri ayakları konusmayı açıyorlar 60 yaşlarında bir bayandı eli ayağı yavaşta hareket etse bayaiyi durumdaydı
Walkerde zor olur peki evin içinde deniyormusunuz koluna girseniz yürütseniz falan
Evet benim dayım cok kötüydü konusamıyordu aglıyordu yemek yiyemiyordu kusuyordu ve düşün sonradan oldu alışmışlık gibi bir durumda yok ona ragmen yinede umutluyuz biz aa söylemeyi unuttum siyah üzümün çekirdegi çok iyi geliyor biz dayımın konusmasını actık önceden hiç konusamıyordu simdi bizler gibi sadece sesi pürüzlü
Kişiliginde varmış canım napabilirsinizki benim dayımı söyleyin isterseniz ne kadar şanslısın diye falan annende çok üzülüyordur kesin..Oysa azmetse kendi hareket etmek için..
Walker onun için çok daha iyi bizim kolumuza geçip yürümesi omiriliğinin eğilmesine neden oldu çünkü tek tarafa eğiliyor ama walker ile dengede durabiliyor ve Allahtan idare edebiliyor onu..
Ablamın sadece ve sadece bacaklarında problem var o da kendi yürüyebilip kendi işini yapabiliyor zorda olsa..Yani konuşması filan herbirşeyi normal onun için dedm ya bi çok sp hastası içinde şanslı..hem sağlık açısından hem yaşam şartları açısından..
Saolasın ama dayını söylesekte dönüpte şükretmez vah vah diyip akıl vermeye çalışır..
Psikolojik bakımdan da heralde bişeyler var ablamda..
Zaten engellilerin psikolojileri bizim gibi değil ya..
Valla daha öncede dediğim gibi tüketiyor insanı ya inan içimden bişey yapmak gelmiyor ablama karşı çünkü nanakörce davranabiliyor..
Normalde ablamı gören ne iyi der haline ne kadar şükrediyor vs...der..Milletle güzel güzel konuşur akıl verir..ama gel görki içi bizi yakar misali..
Bu konuyu açmak uzun zamandır aklımda olan bir şeydi..
Hatta forumda buna benzer konulara değinildiğini de gördüm fakat eski tarihlere aitti ve güncel değildi sanırım..
Konuya nasıl giriş yapabileciğimi bilemiyorum en iyisi direktmen size şu soruyu sorıyım
Ailesinde SP yani SEREBİRAL PALSİ HASTALIĞI olan var mı acaba
İnanınki bu konuda çok yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorum..
Şimdiden teşekkürler paylaşımlarınız için
Walker genelde yavaş yürütüyor diye düşünmüştüm ama böylesi daha dogruymus..
Ne kadar şanslı ama ona ragmen bunları diyor bence duymadıgından hiç çok şanslı bizimkomsumuz sonradan ayakları kesildi trafik kazasında tekerlekli arabayla her yere gidiyor aslında sizde ablanıza elektrikli tekerlikli sandalye düşündünüzmü? Komşumuz evli dogumda yaptı kocasıda onun engelli çok mutlular ve kadın daha agır oldugu halde senden benden bile mutlular dünya tatlısı kızları var :) Evet ama psikolojilerini düzeltmek kendi ellerinde ablan neden evlenmedi evlense unuturdu bunları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?