SP

Yanlıs anlama hani derler ya asıl engel beyinde diye ablanda öyle keşke aşabilseymiş...Bende rahatlık için demiştim gezmesi falan iyi olur alışverişede çıkabilir hem kendi başına pazara bile gider annengilde daha rahat olur diye ama :/ Evet dogru biraz azmetse çalışsa bacaklarını kullanabilir..

Evet canim kardesim serebral palsy hastasi sorun neydi ???

sp hastalığı ablamın sadece bacaklarını etkiledi ama bacaklarını %100 kulnamıyor diye bi durum yok tabiki yürümesi tutuna tutuna yürüyor kendi haredket edebiliyor dışardada walkerıyla gidebiliyor..
çok tembellik uyuşukluk var şükretmiyor..
içi çok kötü düşünüyor..
koyalanması adına uğraşması için kitapmış elişiymiş alıyoruz veriyoruz fakat pek işine gelmiyor bunlar..
onun isteği tüm gün lak lak ediyim getirsinler ayağıma yemeği..
halbuki yemek yapabilecek durumuda var eve yardım edebilecek durumuda bi faaliyetlerle uğraşacak durumuda var fakat yapmıyor yapmasa kendi içinde iyi oyalanmış artı beyni körelmemiş olur ve boş durdukça kötü şeyler düşünmemiş olur..
kısaca ablam bu şekilde ve bizi tüketmiş durumda..
bi çok sp hastası için de bi çok şey bakımından şanslı görmüyor bunları nankörce davranabiliyor..
senin kardeşin nasıl ve nasıl davranıyorsunuz yardım alıyormusunuz?

çok doğru söylüyosun
gelip bi gün yaşamak gerekiyor ablamla..
halbuki şükredeceği çok şey var yapabileceği bi çok şey var..
sadece kendi kendimize çelme atmak oluyor bu,bunun açıklaması bu..
şu 3 günlük hayatta insanları üzmektense biraz gayret etse bu şekilde işleri dahada zorlaştırıyor..
annem annelik duygularıyla çok sabırlı davranıyor..
ama ben kardeşiyim annelik duygularıyla bakamıyorum heleki annemi üzdüğünde..

Öyle tipleri bilirim engelli olmasada öyle insanlar var rahat bi hastalanıyor herkes etrafında dönsün istiyor aman hastayım hizmet edin edasında..
Evet hem mutlu olur o da normal birisi neden böyle tıkamışki kendine annene çok yazık yaşlıdırda kendinemi baksın onamı...Çok üzüldüm internette engelli evliligi için sitelerde varmış bizim komsular öyle tanısmıs Ama 51 yasından sonrada uyusamaz zaten kimseyle ve geç olmuş..

bazen inanki sinir ediyor bizi ama hiç umuru bile olmuyor ya bu kadar vurdumduymaz olablir mi biri..
yediği önünde yemediği arkasında misali evde hiç bişey eksik değil..kalk yemek yap kalk temizlik yap diyende yok..hep derim bi plan program yap kendine hem eve faydan olsun khem kendine..
ben söylemekle kalıyorum..biraz bişeyler yapsa kendi içinde çok faydası olur beyni körelmemiş olur..
bugünü söyliyim sana tüm gün ne yaptı bak anlatıyorum..
11 de kalktı saatlerce oturdu yatğında gören olursada çorabını çıkarıyor onunla oyalandığını gösteriyor..saat öğleni geçmiş bu halen bu şekilde..
saat 5 te banyoya girdi..7de çıktı biraz oyalandı daha bi yarım saat oldu mutfağa gidebildi yemek yemeğe..bu saatten sonrada ne yapar biliyomusun?zaman zamana yaya yaya yer bi kaç bulaşığı yıkar o mutfaktanda ancak 12 gibi çıkar ve gider yatmaya..

Kullanıyor gibi bence ilk defa böyle bir engelli duydum oysa daha azimli olurlar kendilerini kanıtlamaya çalısırlar bende yapıyorum diye çevresindekileri rahatsız etmek istemezler.Kuzenimi kaybettim 3 yıl önce engelliydi ama onunki daha farklıydı ve çok ağırdı sadece 2 parmagını kullanabiliyordu kafasını çeviremiyor sadece gözlerini hareket ettiriyordu konuşuyorduda o kadar cıvıl cıvıldıki ölecegini biliyorduk tedavisi yok dünyada en uzun yaşayanlardan birisi 23 yasında öldü mekanı cennet olsun son nefesine kadar gülümserdi üzülmeyin gidiyorum diye dedi annesini hiç üzdügünü hatırlamam canım benim..Keşke ablanda böyle olsaymıs.Ablan tembelmiş cidden bence engelli olmasaydıda böyle biri olurmuş ağır birine benziyor annengil bir yere kadar yanında olacak sen bir yere kadar kendisi nasıl bu hayatta kalacak..

ne güzel bahsetmişsin kuzeninden mekanı cennet olsun..
ya insanı şaşırtan bi engelli işte..
benle anşamaz çünkü ben dobra dobra söylerim tahammül edemem hele hele annemi üzdüğü an müdehale ederim ondan benden çok haz etmez ve Allah senin umuduna bırakmasın der hem de gerek beyinsel gerek sağlık açısından kendini körelttikçe köreltir ..
herşey lafta icraat yok..
annemede diyor ben ayrı evde olsam neyi varki evin yönetiminde diyor..
hacettepede sp ünitesi var orayı araştırdım bu seferde adım evden atıyo ya çıktı..
kendisinin daha kaliteli yaşaması için herşey ve tabiki biz şu durumda yardımcı olamadığımızdan bize daha fazla zarrarı dokunmaması için..ve ayrıca hacettepeki yerde yataklı servisleri yokmuş ayaktan giderse gidecek ki yataklı servisleri olsada ömürlük kalmayacağına göre orada..boş boşuna duygu sömürüsü yapıyor sanki çok bu evin kıymetini bildide..

Amin amin..
İyi ediyorsun canım annende yaşlı kadın bu yaştan sonra o kadar yıl çekmiş artık bunalmıştır
O kadar kolayda yaşlı kadıncagıza iş yaptıracagına kendisi yaptırmalı karşı komşumuzla kıyaslayacagım yine onlaında anneleri çok yaşlı beraber kalıyor kadın balkonu yıkar annelerini hiç ellemezler alışverişe giderler çocugu okula götürürler.Ablan bence bulmuş rahatı ama geç olur anlayınca..
Hastaneye giderse anlar gibime geliyor ordaki milletin ordan çıkmak için can attıgını görünce..Allah yardımcınız olsun canım benim banada duygu sömürüsü yapıyor gibi geldi annen yıllarca sırtında tasımıs babanda aynı sekilde üzülmüslerdir annen ne kadar aglamıştır kimbilir keşke kıymet bilse keşke..

geçen sene bi fizik tedavi hastanesine yattı zaten 2 ay geldi biraz iyi gibiydi ama çok geçmedi özüne dönmesi..
benim için annem rahatı ve keyfi önemli..zaten yeteri kadar üzüntüler yaşamış zamanında..babamıda yakın zamanda kaybettik onu üzüntüsüde var ve ben hep demişimdir ablama bak abla annemi bundan sonra üzecek bişey yapmayalım senden de bişey istemiyoruz zaten sadece üzeine düşen görevleri yap diye..ama yok aynı tas aynı hamam ya..
bazen yani atıyorum bi kaç gün iyi gibi görünüyor kendi uyanıyor geçte olsa giyinip çıkıyor evin önünde yürüyor normal gibi diyosun ama içinde ne fırtınalar kopuyor bi bilsen ..çok garip ya bi insan tüm gün bişey yemez mi sadece akşam yer mi ya sırf tembellikten ama çünkü annem odasına yemeğini götürdümü gayet iyi yiyiyo valla..

Başınız sagolsun canım..Hazıra alışmış canım küçükken annen ile baban aman yorulmasın diye önüne getirmişlerdir hep ondan böyle olmuştur alıskanlıkyani, Sizide kısıtlıyordur yüksek ihtimalle..Bence karşına al bi daha bi daha konuş gerekirse her dakika söyle

çok saolasın..
yok ya konuşmakla olmuyor defalarca denedim kah sinirlenip kah sakince konuştum ama nafile..
bi tek ben olsam iyi abimde defalarca aynı şekilde kızdı güzellikle anlatmaya çalıştı fakat abimle aynı evde yaşamadığımız için o gidiyo yine aynı pek faydası olamıyor..
dayında bu imkanlar olsa bu sağlık olsa elini öper başına koyardı heralde..
ablam bi değişik anlıyamıyorum..

Benım kardesım henuz 7 yasında canım.konusması yuremesı yenı yenı başladı.henüz daha bu tür proplemlerımiz yok. Ama ınan cok yuz verıldı tum buyuklerı tarafından ve bunu cogu zaman kullanıyor. Ablanın durumuda bundan dolayı olabılır mi ? Engellı dıye aşırı ılgı aşırı sevgı zorluk gosterılmemesı aıle bıreylerı tarafından bunlat sebeb olabılır mi ??

daha çok küçükmüş allah yardım etsin ve kolay olsun onun için..tıp o kadar ilerlediki şimdi herşey daha bilinçli..sp için dernekler olsun hastanede bölümler olsun çok artık ve gelişti..
benim ablam 51 yaşında tabiki onun çocukluğunda bu kadar imkanlar yoktu ama imkanlar doğrultusunda babam hep fizik tedaviye götürmüş..
benim babam disiplinli biriydi ve dozunda davrandı öyle pohpohlamalar olmadı yani benle arasında bayağı yaş farkı var benim hatırladığım ve görebildiğim kadarıyla öyleydi..annem annelik duygularıyla tabiki daha bi şefkatli şekilde yaklaştı fakat yine abartacak kadar değil..

Anladım canım . Zor gercekten onların acısındanda düşündüğün zamam ama ablan sonucta düşünebılıyo ifade edebılıyo sizin bu cabalarınızı dusunup kardeslerımde benım ıcın cabalıyor demesı lazım ben sunu gordum ama canım bu hastalıkta azim çok önemli azim ederse hersey olacagına ınanıyorum ki anladıgım kadarıyla ağır degıl kardrsım basını bile tutamıyordu ama sukur yureyecek desteklı zaten rahat yuruyor allah yardıcıları olsun

ablamın dediğim gibi sadece bacakları o da yarı sorunlu diyebiliriz gerisi normal..
gerçekten zor bir durum bazen incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden dolayı tüketebiliyor bizleri yıpratabiliyor..halbuki ortada hiç sorun yok gayet normalde yaşamını sürdürebilir..bizlerde elimizden geleni yapıyoruz..
kardeşinde daha çok ilerlemeler olur..
dediğin gibi azim ve ilgilenmek önemli ve dedğim gibi sp hastalığına yönelik tedavi yerlerine sürekli götürmek..
ablamın durumu iyi ama durumunu değerlendirecek........ne diyim

O zaman bırak seni yıpratmasına izin verme kendi haline bırak tavır takın.Ah dayıcıgım benim keşke olsa keşke ama maddi imkansızlık var işte

O zaman bırak seni yıpratmasına izin verme kendi haline bırak tavır takın.Ah dayıcıgım benim keşke olsa keşke ama maddi imkansızlık var işte

Dayına daima allah yardım etsin iyi şeyler olsun..
Kendi haline bırakmak gerekiyor evet yoksa gerçekten insanın enerjisini düşürüyor..
Bugün mesela benim zorumla verdim eline odasını makineyle almasını ve silmesini söyledim..
Gayette iyi yaptı valla..
Sonra tutamadım kendimi ve dedimki yapsan yapıyosun o kapasite varda niye strese sokup dürtüklemeyle yapıyosun diyip bi ton konuştum..
Senin dayını örnek verdim ne örnekler var filan dedim kendine biraz çeki düzen vermesini filan söyledim bakalım artık

Amin amin..
Bide trip at bunun ustune bence cok uzuluyorum yeter falan de bence kendine gelecektir yumusamazsan bak ne güzel yapıyormus işine gelince demekki hep karşıdan bekliyor inşallah biraz olsun düzelir bi nebze bile düzelse size faydası olacak

saolasın ya sende beni iyi dinledin iyi akıl verdin hakkını helal et..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…