Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

kullanılan kit: ın situ cell detection kit, tunel technology

sonuç ve açıklama:
yapılan analizler sonucunda DAPI incelemesinde morfolojik olarak normal görünümlü hücrelerin yaklaşık % 40,3 ünde diffüz ve kuvvetli apopitatik boyama paterni ile karakterize sperm DNA hasarı gözlenmiştir.
Literatür verileri ve laboratuvarımız cut of değerlerine göre "artmış sperm dna hasarı" olarak saptanan bu oranın klinik veriler eşliğinde değerlendirilmesi önerilir.
Genetik danışma verilmelidir.

Merhaba kızlar..benim eşim yaklaşık 1.5 aydir merional iğne kullanıyor.kismetse haftaya tekrar tahlil verecek.genartta Kruger morfoloji ve DNA hasar testi yapilacak.hic orda yaptiran var mi ucreti ne kadar bilginiz varmi ? 22 temmuz da da kaan hocayla randevumuz var bakalim ne dicek..bizde en son %55 hasar vardi.115 milyon spermden.bu sperm sayisiyla Esim tese olsun istemiyorum hic..inşallah gerek kalmaz ve onermez Kaan hoca..bi akil verin bana cikmazdayim tese derse napicaz bilmiyorum

Merhaba,
Eşim sperm azlığı nedeniyle varikosel ameliyatı oldu. Sonrada Kaan beye gittik % 43 sperm DNA Hasarı vardı. 2,5 ay menagon iğne kullandı. şimdi tekrar Sperm DNA Hasarı na baktırdık artmış (% 45 olmuş).
Kaan hoca mail de merional iğne verdi. hasar ciddiymişte vs. bişeyler dedi. Ama biz tedaviyi uygulamama yönünde karar aldık eşimle. Ya Allah bismillah deyip tüp bebek düşündük.

Unutmayın bunlar sadece sebeptir. Dua edin bol bol, Yüce Yaradan ımız isterse herşey anında oluverir.

Genartta Kruger morfoloji ve DNA hasar testi:240 TL civarı,

Bizde kaan hocaya gidiyoruz % 47 hasarla başladık başta klomen kullanıyorduk şimdi merional igne kullanıyor 1 aydır temmuz sonu tekrar tahlil verecek 1 ay önce 30 a inmiş ti bizde tup bebek yapacaktır bekleyin sonucu göreceksiniz demiş 1 ay daha erteledik

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Genarti aradim tahlillere 250 TL dediler...yani merional daha etkiliymis onu mu demek istedi acaba?..inşallah öyledir..bizim ocak ayında %70 hasardi mayista %55 e düştü.bakalim haftaya tahlil verecek sonuç cikinca yazarim hemen buraya..22 temmuzda da gidicez Dr ye.off tese demez inşallah.bende artik Esim iğne ilaç kullansin istemiyorum.tüp bebek yaptırmak istiyorum ama onunda sonucundan korkuyorum tutmazsa diye..karman çorman bi ruh halindeyim iste..:2:

Son düzenleme:

Arkadaşlar inşallah kısa sürede yavrularınıza kavuşursunuz. doktorum bizden de sperm dna hasarı istedi. Aslında biz sebepsiz infertiliteyiz fakat 2 yıldır çocuğumuz olmuyor ve 3 başarısız aşılamamız olmasına rağmen. size bi sorum olacak benim. eşimin sperm testi normal çıktı buna rağmen sperm dna hasar testi kötü çıkarmı
yaptırdık sonucunu bekliyoruz.

canım bizde genartta yaptırdık sperm dna testi ve karyotip testini toplam 550 tl ödedik

bizde sebepsiz. 13 yıl geçti. rabbim bize vermedi henüz. 2 tüp denedik olmadı embriyolar gelişmiyor. nakil için kaliteli embriyo gelişmiyor.kartotip yaptırdık normal. bende polikistik over var.
eşimin sperm testi normal zaten dna hasar testinde 300 sperm değerlendirmeye alınmış. bunlardan % 40 hasarlı çıkmış. ama son gittiğimiz yerde sperm de sorun olmadığı bildirildi. zaten tahminim msome tekniği 8000 kat büyüterek dna hasarı olabilecek spermleri elemek. dna hasar testinde eski sistem 400 kat büyüterek hareketli olanları seçip testi yapıyorlar tahminimce. 8000 kat büyüterek seçilen spermlere yapılsa bence daha net sonuç olur.

sebepsiz olması daha zor gibi bazen. Birsebebi olsa ona göre bir tedavi olur diyosun. Çok şükür bende polikistik overde yok tamamen sebepsiz. Eşimin sperm testi iyi. 3 gün önce doktora gittik. genart Aysun hanım belki duymuşsundur. Muayene etti yumurtalıkların gayet güzel senin şimdiye 3.yü doğurman lazımdı. Oyüzden acaba genetik birfaktör mü etkiliyo diye kartotip ve sperm dna hasar testi istedi. Bakalım eylülde olmazsa tüp bebeğe geçeriz inşallah.

Dr bizden sperm dna hasar ve Kruger morfoloji testi istedi.bunlara 250 TL dediler toplam.peki kizlar bu karyotip testi ne oluyor ilk defa duydum ben bu arada elaada eşimin sperm tahlili de normal 115 milyon sayi.hizli hareket % 52 yavaş hareket %14. .buna rağmen hasarli gelmişti.en son tahlilde %55 ti.bakalim cars.yine gitcek..kaç günde cikar sonuç siz ne kadar beklediniz ?

Son düzenleme:

Öylemi canım demekki sperm testi normal olsada hasarlı çıkıyo biz 3 4 gün oldu yaptıralı.simdi bekliyoruz sonuçları bakalım oda 12 gün sonra çıkar dendi genart ta. Bide sen karyotip testini sormuşsun oda kromozom testi. Bizden eşli istendi. Sizinde sebepsiz mi karabiber

Son düzenleme:

Canim aslında bence sebepsiz..sayi ve hareket iyi sukur..hasar sıkıntı %55 iste..bildiğimiz ondan başka bisey yok..bende ondan olmadigini düşünüyorum ama sonucta elimizden geleni yapalim da takdir Allahin diyoruz..zamani gelmedi daha o yüzden olmuyor..gerci bu zamana kadar morfolojiye hic bakilmadi ben ondan biraz korkuyorum cars.onada bakılacak.inşallah düzgün cikar.. Canim inşallah sizinde sonuçlar iyi cikar.Dr bize %20 nin altında olmali dedi.inşallah normal gelir sonuclariniz

peki sizden bu testi niçin istediler canım. ne kadar süredir olmuyodu sizin?
inşallah bakalım 10 gün sonra çıkmış olur sonuçlar. Daha önce tüp bebek ve aşılama oldumu sizinde. bizim 2 yıldır olmuyo. 3 negatif aşılama.

Canim biz hic korunmadik 3 senedir olmuyor yani ilk basta benim tahlillerim yapildi bisey cikmayinca esim gitti.sonra varikosel ameliyatı oldu haziran 2012 de.bir ara spermler 7 milyona hareket %2 ye kadar düştü.proxeed plus testojel klomen kullandı düzelmeye başladı.tam o siralarda kaan aydos a mail yazmistim değerler normal ama hasar testi yaptirin dedi.nitekim %70 hasarli cikti.ilaç verdi sonra görüşmeye gittik.bu hasarla tüp bebek yaptirsaydiniz da tutmazdi dedi.asilama da hic yaptirmadik.erkekte sorun olunca pek onermiyolar zaten.sen eşimin sperm sayisinin iyi olduğuna bakma daha subat ayinda boyle cikti.ondan önce düşüktü.ben proxeed in çok etkisi olduğunu düşünüyorum.birden yükseltti sayiyi..bakalim canim esim su tahlili de yaptirsin Dr ne dicek bakalim..bana kalsa direk tüp bebek yaptircam da hayirlisi canim..siz asilama yaptirmissiniz tüp düşünmüyor musunuz canim ?

İnşallah düşünüyoruz canım ama eylül ayında düşünüyorum. Genarta muayene olayım diye gitmiştim. Sonra da doktor tüp bebeğe hiç geçmeden sperm dna testini istedi. ÇoK Şükür eşimin klasik analiz testi gayet normal yoksa. benimde öyle ama 2 yıldır olmadığı için belkide sebepsiz olduğu için bu testi istedi. Tüp bebeği nerede yaptırcaksın sen peki. Sanırım ankaradasın bende ankarada olduğum için destek olalım. İnşallah Rabbim bebişlerimize kavuşturur en kısa zamanda:)

Amin canim inşallah :) biz ankarada değiliz cankiri da yasiyoruz.tahlillere ankaraya gidip geliyoruz :) Esim bu aksam gitti hatta yarin genartta tahlil vericek yine.çok heycanliyim inşallah hasar azalmistir ve morfoloji de düzgün cikar..isin yoksa bide sonuç bekle simdi :) canim insallah sizin de düzgün cikar sonuçlar..tüp bebek icin inan ki çok kararsizim.rapor hakkimiz olacak sanirim ama ben devlette yaptirma taraftarı degilim..genartla ilgili kotu bir yorum pek okumadim.haliyle de oraya isindim..Allah biliyor ya içimden orasi geciyor..ama sonucundan korkuyorum.acele mi ediyorum diyorum ama hicbisey yapmadan beklemekten de çok sıkıldım artik.. Allahim dogru yol gostersin dogru insanlarla karsilastirsin insallah

Iyi gunler canim biz de çankırı da yaşıyoruz ve tedavi için ankara ya gideceğiz siz ne kadar zamandır istiyorsunuz?

Iyi gunler canim biz de çankırı da yaşıyoruz ve tedavi için ankara ya gideceğiz siz ne kadar zamandır istiyorsunuz?

Aaa çok sevindim biz evlendigimizden beri istiyoruz canim.ben burada devlette ve karatekin de ki doktorlara gittim.bisey yok dediler en son ankara da prof. mehmet erdem e gitmistim o da bisey yok dedi.bizim sıkıntı esimde zaten.siz ne zamandır istiyorsunuz yas kaç ? Ankarada düşündüğünüz bir yer var mi ?

Kizlar bu arada Esim bu sabah tekrardan tahlil verdi.DNA hasar ve morfoloji..genartta 15-20 gün sonra cikar demişler.zaten 22 temmuz da da randevumuz var o zamana yetişir insallah .sonuc cikinca yazicam.merakla bekliyoruzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…