Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

minnnik

rabbim sen bizi koru
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2010
256
4
66
Muğla
slm arkadaşlar ben 1 başarısz tüp bebek bir de 10. haftada düşük yaşadım sonunda kaan hoca sperm dna hasar testi yaptırdı ve % 24 çok sağlıklı çıktı bu sınır % 30 muş öyle yazdı mailde.şimdi ilaç kullanıyoruz bizim gibi sperm dna problemi olan arkadaşlar neler yapıyolr ne yapmayı düşünüyolar onun için bu başlığı açmak istedim allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...

slm bende senın gıbı 1 basarısız deneme ve 1 düşüğüm var 5+2 de bizde mail attık ankaraya çağırdı ama eşim işten izin alamıyor napsam şaşırdım önericeğin bir şey var mı bize?kendi başımıza yani dr yazmadan yaptıramaz mıyız acaba?

Canım çapada yaptırabilirsin ama biraz vakit alır normal sperm testi için bile 1 ay sonrasına gün veriyorlar.
önce randevu alıp orda bir üroloğa muayene olması gerek.

bunuda ilk defa duyuyorum daha neler duyacağız kim bilir
yaa bu sperminde sorunları bitmek bilmiyor birini düzeltiyoruz patt başka bir sorun çıkıyor
yok kuyruk yok baş yok gövde derken şimdide dna mı çıktı.

merhaba melo-seko bende muğlad yaşıyorum ankaraya gittik test için istanbulda yaşıyosan kesin vardır araştırman lazım şimdi ilaç tedavisine başladık 1 ay olacak bakalım nasıl bir değişim olcak yazarım sanada doktor düşüğü buna bağlıyo spermin iç yapısındaki bozuklukla alakalı diyo

evet mekselina sorma birde bu çıktı başarısız tüp bebek denemesi vee allah kimselere yaşatmasın 10 haftada düşük yaşamak ondan sonra neden neden diyo araştırıp duruyosun işte bir sebebi olmalı diyosun ve ortaya bişi çıkıyo onu düzeltmeye çalışıyosun ama faydalı ama değil zaten düşükden sonra 6 ay tüp bebek yasağı vardı şimdi yasağın bitmesini beklerken ilaçlada destekliyoruz işte sen ne aşamadasın neler yaşadın?

canım bizde ki sorun eşimde ileri hareket azlığı eşim varikosel ameliyat oldu
daha dna testi falan yaptırmadık aslında tüp bebek ve aşılamayada başlamadık
biraz bekliyoruz eğer ameliyata rağmen hamile kalamazsam o zaman aşılamayla başlamayı düşünüyorum.

anladım mekselina zaten dna testine gerek yok bizim 1 başarısız tüp bebek 1 de düşüğümüz olduğu için doktor sebebi bu olabilir dediği için yaptırdık bizde de sayı problemi vardı hayırlısı olsun hakkımızda allah sağlıklı çocuklar kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah

Canım çapada yaptırabilirsin ama biraz vakit alır normal sperm testi için bile 1 ay sonrasına gün veriyorlar.
önce randevu alıp orda bir üroloğa muayene olması gerek.

CANIM DR.UN YAZMASI GEREKMIyor.bıze dr. yazmıstı gercı ama ozel labaratuarlara gıdersen kendınde yaptrabılırsın.bız teoman cem kadıoglunun hastasydık.nısantası ve bakırkoyde tumlabda 100 tl ye yaptırıyorduk dna hasar testını.esımde varıkosel artı dna hasarı vardı spermde.%42 idi hasar.sonra amelıyat oldu zaten varıkosel spermın kalıtesını ve dna sını bozar dedı.amelıyattan 7 ay sonra hasar % 29 a dusmustu.bırde fsh yukseltıcı ve dna onarıcı nolvadex dıye bır hap verdı.klomenın aynısı hap.zaten kaan aydosun sıtesınıde ıyıce okursanız(ben yalayıp yutmustum sıteyı ve dna hasaryla ılgılı herseyı)ordada dıyor dna hasarı fsh tedavısıyle duzelebılır dıye bırde folık asıt ve evıtamını tedavısı de spermdekı dna hasarını onarır yazıyordu bılemıyorum ne kadar dogru.tabı bızım fsh ta dusuktu.sınıra yakındı .neyse nolvadex evicap omega 3 ve proxeed kullandı 3 ay ve geldı melegım.aslında dna hasarına cok takılmayın.cunku % 60 ve 89 dna hasar oranlaryla normal yoldan hamıle kalan arkadaslarda var.bızde boyle bır topık acmıstık.eskı sayfalara bakarsanız bulursunuz.Rabbim yardımcınız olsun.

arkadaslar bu arada dusugun bır sebebıde saglıklı olmayan bebekmıs.yanı kromozomal bısı de olabılır.bunun ıcın genetık testlerde yaptırın kı eger 2. denemeyı dusunuyorsanız butun tetkıklerı yaptırıp oyle baslayın.herseyı bılın kı bu sefer gozden bısı kacmasın ve bebegınız saglıkla gelsın.Rabbım tum ısteyenlere saglıklı ve hayrlı evlatlar nasıp etsın.

dna hasarını daha önce çok duymuştum ve bizdede böyle bir durum olabileceği hep aklımdaydı malesef
2 aşılama ve 1 tüp bebek sonrası hiç sağlıklı sperm bulunamasını kaan hoca dna hasarı olma ihtimaline bağladı
henüz gitmedik testide yaptırmadık ama zaten sonuç ortada
en kötüsüde uygulanabilecek tüm tedavilerin uygulanmış olmasına ragmen bu durumda olmamız
şimdi mucize denen şeyin bizide bulmasını beklemediyizki hayatımda hiç öyle bi anım olmadı...

meri lütfen öyle düşünme bizimde aynı 1 başarısız tüp bebek 1 de 10 haftada düşüğüm var umudumuzu kaybetmiyelim sende zman kaybetme b testi yptır belkide böyle bi probleminiz yok olsa bile bak 1 ay olucak ilaçlara başladığımız belki bi fayda olur belki mucize bizide bulur diye tüm çabamız inanmakla başlıyo herşey...

hazelcim çok teşekkür ederizz umut oldu bizlere allah sğılkla bebeğinikucağına almayı nasip etsin kaan hoca mı önermişti bu ilaçları yoksa siz mi aldınız biz şimdi klomen endol proxeed plus ve m sure bu da yeni çktı kaaan hocanın önerisi onu kullanıyoruzz bu ay sonunda haftaya test var fsh bakılacak bende okudum fsh düzeltmek gerekyomuş birde sizin sayı problemi varmıydı bizim sayı 15 milyon düşük yani çok soru sordum galiba çok teşekkür ederim

amin canım.
15 mılyon ml. de mi yoksa toplamda mı.eger ml de ise cok ıyı.bıızım amelıyat oncesı 8 mılyondu ml de.amelıyat sonrası 20 mılyona cıktı ml de toplamda da 52 mılyon olmustu ıste.bızde morfolojı % 2 idi.o dusuktu işte. bır de sayı amelıyat sonrası yukseldı yoksa ondada sorun vardı.kaan bey vermedı.teoman bey verdı bıze ılacı ama sadece nolvadexı.dıgerlerını ben alıp verdım esıme.arastrmalarım sonucunda:))

Geçen ay biz de kaan hocaya gittik ve dna hasar testini yaptırdık. dna hasarı olmayan sperm yüzdesi %1,5 çıktı. biz de dr beyin verdiği ilaçları ve keçi boynuzu kürü kullanıyoruz. buradan gelişmeleri takip edelim. inş. bizlerede doğal yolla hamile olup bebeklerimizi kucağımıza almak nasip olur.ne olur bu testi yaptıranlar deneyimlerimizi buradan paylaşalım.kaç kişi ne kadar zamanda hamile kalacak bakalım????? sevgilerimle....

inşallah emeklerimizin karşılığını alırız
8 ay kadar yoğun ilaç tedavisi uyguladıktan sonra bu sonucu görünce insan ister istemez üzülüyor
inancım hep var umudum da var ama işte bazen insan ne düşündüğünü bile bilmiyor
bi kaç ay içinde bizde ankara yollarına düşücez bakalım
hakkımızda hayırlısı olsun diyorum

Merhaba canım , açtığın topiğe bende hemen yazmak istedim ..
Sizin durumunuz kötüyse biz umutsuz vaka oluyoruz sanırım :)
Eşimin Dna Hasar oranı %98 sağlıklı sperm %2 ..
Ben 2 tane %100 hasarlı olan arkadaşlarımı biliyorum kk'da ..
Ve onların arkasından ben , benim arkamdan da diğer arkadaşlar geliyor..
%89 hasarla hamile kalan biliyorum , yani bu durum kötü ama aslında , umutsuz vaka değil..
Ben ilk bebeğimi (tüp bebek ) 8-9 haftalıkken kalp atışı olmadığı için aldırdım , Kaan Hoca kesin bişey diyemem sonuçta bebeğe biyopsi yapılmadı ama tahminen sağlıksız bir spermle döllenmiş olabilir dedi , çünkü benim yumurtalar a kaliteydi ..
Ben genetik tahlil yaptırmadım sadece pıhtılaşma testi yaptırdım , mhfr heterezigot mutasyon çıktı ama bu kan sulandırı iğne kullanmayı gerektirmiyordu , basit bir coraspin işimi görürdü , zaten içiyordum .. Yani bebeği bu sebeple kaybetme olasılığım yoktu ..
Şimdi 2. denemedeyim , dün opum oldu , 2-3 güne kadar transferim var .. Ve ben yine aynı şeyleri yaşayacağım , bebeğimin kalp atışını duyamayacağım diye çok büyük korkular içindeyim ..
Eğer öyle bişey olursa ( inşallah olmaz) eşim ve ben tüm genetik tahlilleri yaptırıp 3. denemeye geçicez..
Sanırım buda son denemem olur ..
Çünkü bu süreç o kadar zor ki, dün vardı opum inan hala ağrılarım var ..
Çok üzülüyorum ama yapacak bişey yok, yaşayıp göreceğim..

canımmm.ımsı teknıgı kullanıldımı sperm secerken .ınsallah bu son olur ve bebegın sana sımsıkı tutunur.insallah canım.dualarım tum bebek ısteyenlerle.Rabbim ısteyen herkese saglıklı ve hayırlı evlatlar versın.AMİN
.inşallah mutlu haberını alıcaz.

Hazel , ben devlet hastanesinde rapor çıkartıp , bana verilen 2 haktan birini kullanarak yaptırıyorum tüp bebeği..
Hastanede Imsı tekniği var dediler , bizde 200 -300 kat değil 6000-8000 arası büyüterek bakıyoruz dediler..
Ben dr'a sormadım ama hastalar biz öğrendik öyleymiş dediler..
İnşallahta öyledir..
İnşallah bizlerde sağlıcakla kavuşuruz ..
Maşallah senin bebişede kocaman olmuş, az kalmış doğuma :)

evet canım az kaldı ınsallah saglıkla gelsınde:))

oo super ..ozaman sansın daha yuksek canım.ıcımde umut var bu sefer bir olacak pir olacak İNŞALLAH.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…