Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kizlar nasil sonuclar morfoliji yuzde 2 ne getiricek bize ?
Canım morfoloji en az 4 olmalı ama tek başına morfoloji bişey ifade etmez dna hasarı önlemli. Kaan hoca dna hasarı iyi olduktan sonra hızı sayıya çok takımlayin diyyor. ilaç vs. Kullanın canım belki yükselir. İşte morfoloji ve dna hasarı en önemli şey onlar eksik olunca hamilik tüp bebek bile güç oluyor

O okaliptus_ S Sky_sun

Kızlar Merhaba tedavilerinizi okuyunca aynı kendimi gördüm bizim 3 negatif tüp bebek denememiz var hepsindede 3. güne yumurtalar çok iyi geliyor 5. günü birden gelişimleri duruyor 2. tedavimde 22 yumurtadan 15 tanesi döllendi ve 3. günü gelişimleri harika demişlerdi 5. günü sadece 2 tane kaldı onlarında durumları çok kötüydü kalitesizdi bu şekilde tam 3 tedavi geçirdim farklı merkezlerde ve doktorlar hiçbiri sorunun kökenine inmedi kk dan araştırarak Dna hasar testini gördüm bizde ankara düzende yaptıracağız doktorlar hiç bu testten bahsetmedi yeniden deniycez yeniden ama bi yeniden negatif tüp bebek tedavisini kaldırmak hem maddi hem manevi hiç kolay değil benim size sorum şu olacak eşimin sperm testi değerleri normal olmasına rağmen dna hasarı çıkabilir mi?

Dna hasarı spermiyogram düzgun çıksa bile olblrmiş. Bizimde sayı hız morfolojı normaldi o yuzdn eşime baska tetkık yapılmadı gerek duyulmadı. Tüp bebek negatf olunca dna hasarı varsa embriyoların 3. Gunden snrakı gelişimleri bozulablr dendi. Pztsi gunu test verecegiz varmı yokmu 15 gune sonuc cıkacakmıs. Ama kaan aydos yuksek ihtimal hasarlı cıkacak bu tablolarda genelde hasar cıkıyor dedi. Bu hasar 2 -3 ay gbi bir sürede tedavi edilebiliyormus snrasinda 6 ay korunmadan dogak yolla deneyin dedi bize. Olmazsa tüp bebek denersnz dedi hasar düzelnce tüp bebekteki basarıda artıyırmus. Hatta tüp bebeği tese ameliyatıyla testislerden alınan spermle yapınca hasarsz sperm elde etme oranı artıyırmus basarıda oyle. O yuzdn sizde hasar varmı ilk önce onu saptayın. Bu arada dna hasar testı dılında bırkac test istedi doktor biz hepsini yaptrcagz. İstersn sanada yazarm o testleri. Bğtğb faktorleri araştrcak eger birşey cıkmazsa sperme dair de sorun yok diyecek sebepsiz infertilite kalacagız yine. Tedavisi olan bir sorun cıkar inş da çözümü bulur gebe kalabiliriz. Kaan aydosun sitesini bi göZden gecir cnm birçok arkadas oradan faydalanıyr dna hasarı konusunda calısan en önemli isim kendisiymış. Bize ilk tüp bebek basarısız ılunca soylediler sizi daha cok oyalamışlar buna cok kızıyrm sen kendin arastrıp bulmussun bak. Siz ilk önce hasar tespiti yapın snra tedaviye yönelin cnku hasar varsa tüo bebekte tutmuyor malesef. Hasar tedavi edilince kendiliğinden gebe kalan arkadaslar bile var forumda bizlere umut oldular.

Selam kızlar dna hasar.testi nerde yaptirdiniz ıstanbul da oturuyorum bunu neye göre istiyor doktorlar morfoloji düşük olunca mı

Aynen canım bizim değerlerde çok iyi eşimin bütün değerleri ama dna hasarı var. Ve dediğin gibi embiryolar gelişimi yavaşlıyor üçüncü günden sonra 4. Tedavi ye başlamaya korkar olduk. Yani değerler iyi olduğu halde hasar çıkabilir. Bide işte hasar varsa tese ile sperm alıp tüp bebek tedavisi olmak gerekiyormuş embiryo kalitesi için

Selam kızlar dna hasar.testi nerde yaptirdiniz ıstanbul da oturuyorum bunu neye göre istiyor doktorlar morfoloji düşük olunca mı
Canım düzen labaratuvari var orada yapılıyor başka yerler De vardır illa . Yani kimi Dr istiyor önlem amaçlı baktırıyor. Kimi gidip özelikle Dr demeden baktırmak istiyor. ve tekrarlayan başarısız tüp bebek denemelerinde isteniyor. Yani aslında nasıl çocuk olmadığı zaman sperm testi isteyip duruma bakılıyorsa dna hasar testi de istenmeli sonradan sürpriz gibi karşımıza çıkarıyorlar

Biz 6 defa tüp bebek denedik hiçbir doktor istemedi böyle bi test nasıl iş ya kime güvenicegini şaşırıyor insan

Biz 6 defa tüp bebek denedik hiçbir doktor istemedi böyle bi test nasıl iş ya kime güvenicegini şaşırıyor insan
Aynen tatlım bizde kendimiz araştırdık ettik ikinci tüp bebekten sonra bulduk Kaan hoca ya ilk mail attık sağolsun çok yardımcı oldu tedavi olduk düzelmezse tese ile sperm alırız demişti ama dinlendik normal şekilde sperm verip tüp bebek tedavisi olduk üçüncü de yine aynı şeyler başımıza geldi. Keşke Dinleseydik en azından tutmasa bile denedik bu yöntemi derdik. Bizim gibi hastalar zor grup hastalar uğraşmak istemiyorlar defalarca denemiş tutmamış bizim hastane başarısını düşürür mantalitesi var galiba bende anlamıyorum bu drlari

Bugün bende sonuçları gönderdim cevap veriyormu yani peki ilaçla tedavisi yokmu bunun hasarın

Bugün bende sonuçları gönderdim cevap veriyormu yani peki ilaçla tedavisi yokmu bunun hasarın
Canım cevap veriyor fakat biraz geç veriyor. Sistem otomatik sıraya alıyor senden daha önce yazılana göre. Tedavisi mümkün canım ilaçla. Kaan hoca 6 ay kadar tedavi süresi var duzelirse 6 aya kadar düzelir normal yolla gebelik için beklersiniz demişti. Fakat 6 ay sonunda düzelme olmazsa tüp bebege yönlendiriyor. Tese ile tüp bebek tedavisi yanı . Ben bu tese ameliyatını sadece azosperm hastalarında uygulandığını düşünüyordum şimdi araştırip goruyorum ki meğer bizim içinde tese gerekliymis. Eşimin sperm sayısı 218 milyon toplam hareketli yüzde 90 morfoloji 12 ama dna hasarı yüzde 25 işte normal bakınca sperm değerleri çok iyi fakat hasar olunca ister sayı iyi olsun ister hareket embiryoyu geliştir emiyor. Yani hasar olduğu için spermler çıkarken DNA kırıklığı olarak çıkıyor. O yüzden tese ile sperm alınca hasarsız oluyormuş off valla Allah yardımcımız olsun

Amin bizim sayı morfoloji hareketlilik hepsinde sıkıntı var tese ameliyatı olunca spernlere zararı oluyormu ya okumuştum birisi yazmıstıda

Amin bizim sayı morfoloji hareketlilik hepsinde sıkıntı var tese ameliyatı olunca spernlere zararı oluyormu ya okumuştum birisi yazmıstıda
Tam tersine faydası oluyor canım zararı niye olsun. Zararı olsa bu kadar azosperm hastaları nasıl hamile kalır.

Amin bizim sayı morfoloji hareketlilik hepsinde sıkıntı var tese ameliyatı olunca spernlere zararı oluyormu
Tam tersine faydası oluyor canım zararı niye olsun. Zararı olsa bu kadar azosperm hastaları nasıl hamile kalır.
Kk okumuştum sanki olanlarada zarar veriyor diye yanlış bilgi o zaman sen kaç yaşındasın

Amin bizim sayı morfoloji hareketlilik hepsinde sıkıntı var tese ameliyatı olunca spernlere zararı oluyormu

Kk okumuştum sanki olanlarada zarar veriyor diye yanlış bilgi o zaman sen kaç yaşındasın
Ben 30 yaşındayım canım 6 yıldır çocuğumuz olmuyor sebepsiz infertilite grubundayiz işte uç kere tüp bebek yaptık yine olmadı uğraşıyoruz hala. Sen kaç yaşındasın canım

cevap için çok teşekkür ederim sizlerin durumuyla benimki o kadar benziyorki ondan yazmak istedim. bana o istediği testleri yazabilir misin ben düzen lab da yaptırıp sorun çıkarsa kaan beye gitmeyi düşünüyorum 3. günden sonra embriyo kalitemizin düşmesi neden olur dedim kendi doktoruma eşimden midir benden midir dedim bana bunu ayırt edebilen bir teknoloji yok dedi ve ben burdan kendi çabalarımla birşeyler öğrenmeye çalışıyorum

4. tedaviye başlasam tutmıycak korkusu öyle ağırki üzerimde inşallah bir çözümünü bulabiliriz kaan beyin istediği testleri öğrenirsem onları düzen lab.da eşime yaptırtıp sorun çıkarsa kaan beye gitmeyi düşünüyoruz çok zor bir süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kaan aydosun bizden istedgi testleri ekliyorum. Ankara mikrogen laboratuvarnda yaptiriliyor. Istda oturanlarda burdaki subede ornek veriyor ankaraya yollaniyirmus. canannem

Eklentiler

• IMG_4047.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 468
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…