Canım biz Kaan aydos hoca ile 6 ay tedavi olduk beslenme listesi veriyor çok önemli gerçekten. Isırgan çayı keçi boynuzu tozu bol yeşilik nohut yemeği haftada üç kere sigara yasak. Kırmızı et uzak durun dedi vs..hasar ortadan kalkınca dogal yollada gebelık olabılıyor diyorlar tek sorun hasarsa tabi. testi yaptırsaydınız karşılaştırma fırsatınız olurdu. tedavının kacıncı ayındasınız? beslenmeye de dikkat edin dedi mi doktor
Bizim doktorumuzda ikinci tüp bebeği picsi yöntemiyle yapalım dna sı en sağlıklı spermi seçeriz dedi.bizde ikinciyi picsi yaptıracağızSelam kızlar. Bende kıssaca hikayemi anlatmak istedim belki fikir olur diye.
8 yıllık evliyiz 6 yıldır çocuğumuz olmuyor sebepsiz infertilite grubundayız. Uç negatif aşılama 3 negatif tüp denememiz var.
Bende sorun yok eşimin sperm parametreleri çok iyi fakat DNA hasarı yüzde 25. Kızlar uç Kere tüp bebek denedik uç tüp bebekte de embiryolar üçüncü güne kadar iyi şekilde geliyor 3. Günden sonra embiryoların gelişimi geriden geliyor. Yani dna hasarı embiryolari gelişimini etkiliyor. Üçüncü tüp bebek denememizi Maslak Acıbadem de en son teknoloji mikro çip ile denedik yine embiryolar gelişimi geriden geldi üçüncü günden sonra. Anladık ki yani öğrendik ki sperm verirken spermler hareket mekanizmasına çarparak spermleri kırıyor yani hasar oluşturuyor Kaan hoca tese ile sperm alırsak kaliteli embiryo elde edebiliriz çok yüksek dedi . Çünkü yumurtaliktsn direk sperm alınca hasarsız alınıyormuş. Ben bu tese ameliyatını sadece azosperm hastalarında sperm bulmak için yaptıklarını sanıyordum fakat meğer DNA hasarı olanlar için ideal bir tedaviymis. 4. Tüp bebeği kesinlikle tese ile sperm alıp o şekilde tüp bebek tedavisi yaptırmaya karar verdik son bir kere de o şekilde denemek istiyorum .Rabbim. yardımcımız olsun
durumumuz aynı gözüküyor canım bizimde sebepsiz infertilite, 1.5 yıldır doğal yolla olmayınca tüp denedık, 3. gune kdr embrıyolar 1. kalıteydı 4-5. gunlerde bozuldu 5 embrıyomdan sadece bır tanesı iyi kalite dendi transfer edildi. diğerleri gelişemedi. negatif sonucu alınca da dna hasarı olblr dendi. umarım sorunumuz çözümü olacak birşeydir, daha baska sebepler aramak zorunda kalmadan hamile kalırızBen izmirde yaşıyorum canım burada sperm dna hasar testini yapan yok.bir laboratuvar var onlarda alıp ankara da düzene göndeririz dedi çok sağlıklı gelmediği için yaptırmadık.iki buçuk ay oldu tedaviye başlıyalı.birde doktorumuz keçi boynuzu kaynatıp suyunu iç dedi.eşim onuda 2 aydır içiyor.mayıs ayında tekrar tüp.bizde görünen bir problem yok.hep sebepsiz deniliyordu.ama 3. Gün embriyo kalitesi bozulunca dna hasarı var denildi.umarım tek sorun odur.
hasarınız %25 ten aşağı düştümü? ona ragmen dogal yada tüp bebek denemsi tutmadımı? eşim ameliyat fıkrıne hiç sıcak bakmıyor ama mecbur kalırsa olacak tabi. daha neler öğrenecegız bakalım deneyımını paylaştıgın için cok saol cnm. sorunlarımız nekdr cok benziyor. inş en kısa sürede çare buluruz insanın ruhu yoruluyor artıkSelam kızlar. Bende kıssaca hikayemi anlatmak istedim belki fikir olur diye.
8 yıllık evliyiz 6 yıldır çocuğumuz olmuyor sebepsiz infertilite grubundayız. Uç negatif aşılama 3 negatif tüp denememiz var.
Bende sorun yok eşimin sperm parametreleri çok iyi fakat DNA hasarı yüzde 25. Kızlar uç Kere tüp bebek denedik uç tüp bebekte de embiryolar üçüncü güne kadar iyi şekilde geliyor 3. Günden sonra embiryoların gelişimi geriden geliyor. Yani dna hasarı embiryolari gelişimini etkiliyor. Üçüncü tüp bebek denememizi Maslak Acıbadem de en son teknoloji mikro çip ile denedik yine embiryolar gelişimi geriden geldi üçüncü günden sonra. Anladık ki yani öğrendik ki sperm verirken spermler hareket mekanizmasına çarparak spermleri kırıyor yani hasar oluşturuyor Kaan hoca tese ile sperm alırsak kaliteli embiryo elde edebiliriz çok yüksek dedi . Çünkü yumurtaliktsn direk sperm alınca hasarsız alınıyormuş. Ben bu tese ameliyatını sadece azosperm hastalarında sperm bulmak için yaptıklarını sanıyordum fakat meğer DNA hasarı olanlar için ideal bir tedaviymis. 4. Tüp bebeği kesinlikle tese ile sperm alıp o şekilde tüp bebek tedavisi yaptırmaya karar verdik son bir kere de o şekilde denemek istiyorum .Rabbim. yardımcımız olsun
Evet canım sorunumuz aynı gibi gözüküyor.umarım antioksidan tedavisi işe yarar ve hamile kalırız.bu nedendizlikle uğraşmak çok sıkıcıdurumumuz aynı gözüküyor canım bizimde sebepsiz infertilite, 1.5 yıldır doğal yolla olmayınca tüp denedık, 3. gune kdr embrıyolar 1. kalıteydı 4-5. gunlerde bozuldu 5 embrıyomdan sadece bır tanesı iyi kalite dendi transfer edildi. diğerleri gelişemedi. negatif sonucu alınca da dna hasarı olblr dendi. umarım sorunumuz çözümü olacak birşeydir, daha baska sebepler aramak zorunda kalmadan hamile kalırız
Canım Biz Kaan hoca ile tedaviye başladıgımız zaman hasar oranı % 25 idi 5 ay kadar tedavi olduk hasar % 22 ye düştü fakat hasar oranı yüzde 15 in altında olması lazım ki ya normsly yolla gebelik beklemesin ya da tüp bebekte kalitelidir embiryo oluşsun işte 15 in üstü olunca sıkıntı oluyor. Doktor DNA hasarı tedavisinin 6 ay sürdüğünü düzelmezse tese ile sperm alıp tüp bebek tedavisi olursunuz demişti. Canım ne normal yolla oldu ne de tüp bebekle hamile kaldım iki kere tüp bebek denemesi dna hasarı tedavisini bilmeden olmuştuk üçüncü tüp bebek öncesi DNA hasarı tedavisini olduk fakat tese ile değil normal tüp bebek tedavisi olduk mikro çip uygulandı ama yine embiryolar gelişimi geriden geldi üçüncü günden sonra hep aynı oluyor. Şuan o kadar pişmanım ki Kaan hoca tese ile tüp bebek tedavisi olursunuz demişti biz mikro çip de aynı mantık iyisini seçerler dedik ama ne kadar iyisini secseler bile normal şekilde sperm verince hasar olduğu için hasarlı sperm seçilen içinde oluyor. Ama tese ile alınca yumurtalık içinde hasarsız oluyormuş. O yüzden hasarsız sperm ile yumurta döllensin ki embiryolar normal gelişimini göstersin. Yani kimse yanlış anlamasin lütfen sebepsiz infertiliteyiz herşey çok iyi niye tutmuyor niye iyi embiryo olmuyor azosperm hastalarında bile gebelik oluyor tek tük spermle bulup tutuyor diyordum. Meğer işte spermin en kalitesini tese ile aldıkları için bizden daha şanslı oluyorlarmıshasarınız %25 ten aşağı düştümü? ona ragmen dogal yada tüp bebek denemsi tutmadımı? eşim ameliyat fıkrıne hiç sıcak bakmıyor ama mecbur kalırsa olacak tabi. daha neler öğrenecegız bakalım deneyımını paylaştıgın için cok saol cnm. sorunlarımız nekdr cok benziyor. inş en kısa sürede çare buluruz insanın ruhu yoruluyor artık
İnşaallah canım faydasını görürsünuz picsi tekniğini bizde istedik uygulayın diye ikinci tüp bebek tedavisinde eşimin sperm değerleri iyi olduğu için gerek yok dediler o zaman dna hasarı olduğunu bilmiyorduk testini kimse bizden istemişti kimse biz kendimiz araştırdık bulduk DNA hasarı diye birşey varmış üçüncü tüp bebek öncesi her ne test varsa yapalım diyeBizim doktorumuzda ikinci tüp bebeği picsi yöntemiyle yapalım dna sı en sağlıklı spermi seçeriz dedi.bizde ikinciyi picsi yaptıracağız
Bizim ilk tüp bebekte embriyolar 5. Güne ulaşmayınca dojtorumuz sperm dna hasarı olabilir.3 ay ara verip dna hasar tedavisi uygulayalım.ardından picsi yapalım şansı artıralım dedi.nisanda 3 ay doluyor mayısta başlıyacağız.umarım sizdede bizdede teseye gerek kalmadan gebelik elde edilir.İnşaallah canım faydasını görürsünuz picsi tekniğini bizde istedik uygulayın diye ikinci tüp bebek tedavisinde eşimin sperm değerleri iyi olduğu için gerek yok dediler o zaman dna hasarı olduğunu bilmiyorduk testini kimse bizden istemişti kimse biz kendimiz araştırdık bulduk DNA hasarı diye birşey varmış üçüncü tüp bebek öncesi her ne test varsa yapalım diye
Bu sefer üçüncü tüp bebekte mikro çip var dendi en iyisi seçilir dendi ama hasar oranı ne kadarsa en hareketli spermi en iyi spermi secseler bile hasarlı spermide seçmiş oluyorlar. Diyelim 100 sperm var hasar oranı yüzde 25 her bir sperm içinde yüzde 25 hasar oluyor. O yüzden en iyi spermde olsa yüzde 25 içinde hasar oluyor ve embiryolar iyi gelişemiyor. Bunun çaresi tese sanırım embiryolari biraz daha kaliteli elde etmek için
Ben 2. Aşılamayı microciple oldum.o yüzden tüpde gerek yok.demekki fayda etmemiş picsi yapalım size dedi doktorumuz ama onunda garantisi yok diye de açıkladıİnşaallah canım faydasını görürsünuz picsi tekniğini bizde istedik uygulayın diye ikinci tüp bebek tedavisinde eşimin sperm değerleri iyi olduğu için gerek yok dediler o zaman dna hasarı olduğunu bilmiyorduk testini kimse bizden istemişti kimse biz kendimiz araştırdık bulduk DNA hasarı diye birşey varmış üçüncü tüp bebek öncesi her ne test varsa yapalım diye
Bu sefer üçüncü tüp bebekte mikro çip var dendi en iyisi seçilir dendi ama hasar oranı ne kadarsa en hareketli spermi en iyi spermi secseler bile hasarlı spermide seçmiş oluyorlar. Diyelim 100 sperm var hasar oranı yüzde 25 her bir sperm içinde yüzde 25 hasar oluyor. O yüzden en iyi spermde olsa yüzde 25 içinde hasar oluyor ve embiryolar iyi gelişemiyor. Bunun çaresi tese sanırım embiryolari biraz daha kaliteli elde etmek için
sizinle sürecimiz çok benziyor doktorum bir sıkıntı yok kendiliğindem olur diye bize 6 ay zaman verdi saf gibi bekledim olmadı, 2.tüp bebek de ilkinden farklı bişeyler yapsak dedim sizin için gerek yok dedi sonuç yine negatif sonra başka doktora gittim mikroçipli aşılama yaptırdık o da size niye tüp bebek yaptılar diye başladı konuşmaya tabi yine sonuç negatif. Hasar olduğunu öğrenince 3 ay ilaç tedavisi uygulandı inanın bence o da zaman kaybı başka bir üroloji uzmanı hemen ameliyata alınmamız gerektiğini söyledi. İlaçlara da aynen devam en az3 ay da böyle... kobay gibi her yolu deniyoruz işte Allah sonumuzu hayır etsinİnşaallah canım faydasını görürsünuz picsi tekniğini bizde istedik uygulayın diye ikinci tüp bebek tedavisinde eşimin sperm değerleri iyi olduğu için gerek yok dediler o zaman dna hasarı olduğunu bilmiyorduk testini kimse bizden istemişti kimse biz kendimiz araştırdık bulduk DNA hasarı diye birşey varmış üçüncü tüp bebek öncesi her ne test varsa yapalım diye
Aynen Tatlım her kafadan ayrı ses çıkıyor geriye dönüp bakınca boşa geçen zaman ve para tabi bunları denemek zorundayiz yaş ilerledikçe şansımız azalıyor o yüzden önümüze çıkan tavsiyeleri uyduğu sürece deniyoruz. Ama şunu öğrendim ki ilk önce sorunun kaynağını tam olarak bulmak ondan sonra tedavi olmak. Tüp bebek drlarina gidince bakıyorlar şöyle bı kabaca yok imsi tekniği var yok mikro çip var biz bu yöntemle hallederiz diye üstün körü inceleme yapıp hop hemen tedaviye başlatıyorlar kendileri de çok iyi biliyor tüp bebek tedavisi garanti bı tedavi değil sanki garanti gibi sorunun kaynağını bulmadan şu yöntemle hallederiz diye umut bağlantıyorlar. Rabb'im yardımcımız olsun canım sızın kaç yıldır olmuyor yaşın kaç ? Benim yaşım 30 6 yıldır olmuyor maddi manevi çok yıprandık fakat hala bi umut belki 4. De olur diye umut ediyorum. Umut dünyası işteS
sizinle sürecimiz çok benziyor doktorum bir sıkıntı yok kendiliğindem olur diye bize 6 ay zaman verdi saf gibi bekledim olmadı, 2.tüp bebek de ilkinden farklı bişeyler yapsak dedim sizin için gerek yok dedi sonuç yine negatif sonra başka doktora gittim mikroçipli aşılama yaptırdık o da size niye tüp bebek yaptılar diye başladı konuşmaya tabi yine sonuç negatif. Hasar olduğunu öğrenince 3 ay ilaç tedavisi uygulandı inanın bence o da zaman kaybı başka bir üroloji uzmanı hemen ameliyata alınmamız gerektiğini söyledi. İlaçlara da aynen devam en az3 ay da böyle... kobay gibi her yolu deniyoruz işte Allah sonumuzu hayır etsin
Âmin canım inşaallah gerek kalmaz. İnşallah picsi ile kaliteli embiryoların olur canım rabbim bebek isteyen herkese nasip etsin inşallah. Çok zor süreç aşırı yıpratıcı üstüne bı de çevre baskısı çok yoruldum rabbim tez zamanda nasip etsin inşallah hayırlı zamandaBizim ilk tüp bebekte embriyolar 5. Güne ulaşmayınca dojtorumuz sperm dna hasarı olabilir.3 ay ara verip dna hasar tedavisi uygulayalım.ardından picsi yapalım şansı artıralım dedi.nisanda 3 ay doluyor mayısta başlıyacağız.umarım sizdede bizdede teseye gerek kalmadan gebelik elde edilir.
Amin canım inşallah hepimizin bu sıkıntılı süreçleri geride kalır.mutlu haberler alırız peş peşeÂmin canım inşaallah gerek kalmaz. İnşallah picsi ile kaliteli embiryoların olur canım rabbim bebek isteyen herkese nasip etsin inşallah. Çok zor süreç aşırı yıpratıcı üstüne bı de çevre baskısı çok yoruldum rabbim tez zamanda nasip etsin inşallah hayırlı zamanda
Ben de 32 yaşındayım, 3 yıldır istiyoruz ama olmuyor bir türlü. Açıkcası böyle süreçlerden geçeceğimi hiç düşünmemiştim. Şu an bu konuda o kadar bilinçliyim ki insanlar bile sıkıntı olunca bana sormaya başladı:) ama şu an çevremde aynı sürece giren insan görürsem ilk diyeceğim, önce genetik test, sonra dna hasar testi.bu ikisininn sonucunu almadan sakın tüp bebek yaptırma! Resmen her yol bizlerde deneniyor.Gerçekten hem maddi hem manevi ne çok yıpranıyoruz. Allah yardımcımız olsunAynen Tatlım her kafadan ayrı ses çıkıyor geriye dönüp bakınca boşa geçen zaman ve para tabi bunları denemek zorundayiz yaş ilerledikçe şansımız azalıyor o yüzden önümüze çıkan tavsiyeleri uyduğu sürece deniyoruz. Ama şunu öğrendim ki ilk önce sorunun kaynağını tam olarak bulmak ondan sonra tedavi olmak. Tüp bebek drlarina gidince bakıyorlar şöyle bı kabaca yok imsi tekniği var yok mikro çip var biz bu yöntemle hallederiz diye üstün körü inceleme yapıp hop hemen tedaviye başlatıyorlar kendileri de çok iyi biliyor tüp bebek tedavisi garanti bı tedavi değil sanki garanti gibi sorunun kaynağını bulmadan şu yöntemle hallederiz diye umut bağlantıyorlar. Rabb'im yardımcımız olsun canım sızın kaç yıldır olmuyor yaşın kaç ? Benim yaşım 30 6 yıldır olmuyor maddi manevi çok yıprandık fakat hala bi umut belki 4. De olur diye umut ediyorum. Umut dünyası işte
Amin canım.Aynen tatlım bende biri bana sorunca DNA hasarını diyorum. artık yol gösteren oldum keşke banada yol gösteren olsaydı. temmuz ayında tüp bebek denemistik kaç ay geçti zaman geçtikçe boşta duruyorum tekrardan denemem lazım gibi hissediyorum ama işte tüp bebek tedavisi içinde maddiyat lazım rabbim sabır versin inşaallah dayanma gücü versinBen de 32 yaşındayım, 3 yıldır istiyoruz ama olmuyor bir türlü. Açıkcası böyle süreçlerden geçeceğimi hiç düşünmemiştim. Şu an bu konuda o kadar bilinçliyim ki insanlar bile sıkıntı olunca bana sormaya başladı:) ama şu an çevremde aynı sürece giren insan görürsem ilk diyeceğim, önce genetik test, sonra dna hasar testi.bu ikisininn sonucunu almadan sakın tüp bebek yaptırma! Resmen her yol bizlerde deneniyor.Gerçekten hem maddi hem manevi ne çok yıpranıyoruz. Allah yardımcımız olsun
aynen ben de bazen kendimi boşta duruyor gibi hissediyorum halbuki bu süreçte ne yapılabilirki.. iyileşmeyi bekleyeceğiz şimdide. Maddiyat var dediğiniz gibi, bir de o süreç Allah'a büyük konuşmuş olmak istemiyorum ama artık gözümü çok korkutuyor. Yine iğneler, ilaçlar, bekleme süreci... hayırlısı artık ne gelirse Allah'tan.Amin canım.Aynen tatlım bende biri bana sorunca DNA hasarını diyorum. artık yol gösteren oldum keşke banada yol gösteren olsaydı. temmuz ayında tüp bebek denemistik kaç ay geçti zaman geçtikçe boşta duruyorum tekrardan denemem lazım gibi hissediyorum ama işte tüp bebek tedavisi içinde maddiyat lazım rabbim sabır versin inşaallah dayanma gücü versin
Ay canım onu birde bana sor 6 yıldır iğne hastane yüzü görmkten bıktım artık. Ayağım hiç çekmiyor ama işte yaş ilerledikçe hiç bir sorun yokken bijr yumurta rezervi azalıyor o bile başlı başına bir sorun olarak çıkacak ilerde karşımıza o yüzden hazır sorun yokken şunu da mı denesek bunu da mı denesek sonra pişman olmayalım diye araştırıp duruyorum. Allahım çok zor kimseyi evlatla sinamasin inşaallahaynen ben de bazen kendimi boşta duruyor gibi hissediyorum halbuki bu süreçte ne yapılabilirki.. iyileşmeyi bekleyeceğiz şimdide. Maddiyat var dediğiniz gibi, bir de o süreç Allah'a büyük konuşmuş olmak istemiyorum ama artık gözümü çok korkutuyor. Yine iğneler, ilaçlar, bekleme süreci... hayırlısı artık ne gelirse Allah'tan.
Aminn.. bir de öyle bir durumki içindeyken zaman sanki geçmiyor, her şey olması gerektiği gibi ama sonra çevrene bakıyorsun senden çok sonra evlenenler hamile hatta 2. Yi bekleyenler var o zaman geç kalmışlık hissi oluşuyor ister istemez. Bir de bu ara kendimi yaşı geçmiş olgun teyzeler gibi hissediyorum. Bebek haberi duyunca o kişiden daha çok mutlu oluyorum, oturup ona akıl veriyorum:) sanki artık olumsuzluk sürecimi aştım gibi. Zaman bunu da öğretiyormuş insana..Ay canım onu birde bana sor 6 yıldır iğne hastane yüzü görmkten bıktım artık. Ayağım hiç çekmiyor ama işte yaş ilerledikçe hiç bir sorun yokken bijr yumurta rezervi azalıyor o bile başlı başına bir sorun olarak çıkacak ilerde karşımıza o yüzden hazır sorun yokken şunu da mı denesek bunu da mı denesek sonra pişman olmayalım diye araştırıp duruyorum. Allahım çok zor kimseyi evlatla sinamasin inşaallah
Valla canım aynen duygularıma tercüman olmuşsun. Şöyle bir geçmişe dönüp bakınca ne kadar üzülüyorduk eşimle resmen dünya başımıza yıkılmış gibi hissederken şimdi bakıyorum rahatım dert etmiyor muyum ediyorum tabi ama eskisi gibi kendimi yıpratmadan sakin bir şekilde . Zaman herşeyin ilacı derler çok doğru. İnşaallah artık zaman geçti herşeyi denedik yaptık sıra hayırli zamanda tez vakitte bebek sahibi oluruz inşaallah sınavımız bitmiştir umarım. Rabbim büyük canım inşallah bir gün bizimde çocuğumuz olur.Aminn.. bir de öyle bir durumki içindeyken zaman sanki geçmiyor, her şey olması gerektiği gibi ama sonra çevrene bakıyorsun senden çok sonra evlenenler hamile hatta 2. Yi bekleyenler var o zaman geç kalmışlık hissi oluşuyor ister istemez. Bir de bu ara kendimi yaşı geçmiş olgun teyzeler gibi hissediyorum. Bebek haberi duyunca o kişiden daha çok mutlu oluyorum, oturup ona akıl veriyorum:) sanki artık olumsuzluk sürecimi aştım gibi. Zaman bunu da öğretiyormuş insana..
Valla canım aynen duygularıma tercüman olmuşsun. Şöyle bir geçmişe dönüp bakınca ne kadar üzülüyorduk eşimle resmen dünya başımıza yıkılmış gibi hissederken şimdi bakıyorum rahatım dert etmiyor muyum ediyorum tabi ama eskisi gibi kendimi yıpratmadan sakin bir şekilde . Zaman herşeyin ilacı derler çok doğru. İnşaallah artık zaman geçti herşeyi denedik yaptık sıra hayırli zamanda tez vakitte bebek sahibi oluruz inşaallah sınavımız bitmiştir umarım. Rabbim büyük canım inşallah bir gün bizimde çocuğumuz olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?