Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba. Nasilsiniz?Tuttu mu embriyon?Merhabalar. Şimdi bu bizim transfer edilen 7. Hücreli 2. Kalite 1 tane embriyonun etrafında 2-3 tane daha küçük hücreleri daha varmış, iyi bişey mi acaba. nasıl oluyor bilgi sahibi olan var mı. Bu tutar mı ki(%7 dna hasarı vardı söz de ama
![]()
forum bağlantınızı paylaşır mısınız?Sayfamda açtığım konularda bu da benim umut hikayem var okumanızı tavsiye ederim :) %47 hasarla 2 ay sonra hamile kaldım ikinci çocuğumu da kucağıma aldım çok şükür inşallah sizin de en hayırlı zamanda olur
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bu-da-benim-umut-hikayem.982576/forum bağlantınızı paylaşır mısınız?
Sizin esiniz hangi ilac kullandi? bize sadece combi fertil ve amin 75 verdi. Hala dna bozuklugu icin ilac vermedi cunku mart ayinda biz Dr bey'e mesaj atmamiz gerekiyor. Ufff bir cok zor bebek yapmak. Ayrıca bir makale okudum ve eğer DNA hasarı genetik ise o zaman herhangi bir vitamin veya antioksidan tedavinin yardımcı olamayacağını söylüyor. Çünkü DNA testinden önce diyetimizi değiştirdik, 5 ay boyunca çok fazla vitamin aldı ve hala dna sonuçları kötüydü. Ben sinirliyim.Canım Kaan hoca ilaç verdi eşime ben de yediğine içtiğine dikkat ettim 2 ay sonra oldu çok şükür
Sizin icin cok mutluyum. Allah bize de sizin gibi bebek versin
Amin canım en hayırlı zaman da rabbim nasip edecektir o konu da eşime hazırladığım kür var eşime onu yapmıştım. Klomen ve emodex kullandı eşim beslenme alışkanlığını değiştirdi. Bilgisayar ortamında çalıştığı için radyasyon emici taş aldık.. cep telefonunu ön Cepte taşımadı sıcak duş almadı hergün kuruyemişini yedi taze sebze yeşillikler yedi. Sigara asitli içecekler kullanmadı. Aklıma geldikçe havuç suyu sıktım. Hafta da 2 defa kendi suyunda ıslanmış nohut yemeği yaptım bunların çoğu hocamızın tavsiyesiydi... daha sonra test yaptırmadık hasar ne kadardı sperm sayısı be oldu bilmiyorum. Ama her doktorun dediği gibi stres o ay yapmadık ve bir sperm yeterli kesinlikle döllenme için Kaan hoca sayı ve hız çok takılmaz gerçekten de önemi Yok sanırım iki hamileliğim (ikincisi ikizdi birini kaybettim) de de kafamızın en boş ve bebek düşünmediğimiz olmaz dediğimiz ay da olduSizin icin cok mutluyum. Allah bize de sizin gibi bebek versin![]()
Merhaba teşekkür ederim. Embriyo transferinde bugün 4. Gün yani geçen hafta cuma 8 şubatta yapıldı transfer. Tutup tutmadigi ancak önümüzdeki hafta belli olacaktır şuan birşey bilmek imkansız. Kaderimizi yaşayıp görecegizMerhaba. Nasilsiniz?Tuttu mu embriyon?![]()
Merhaba, transfer iyi gecti mi?Merhaba teşekkür ederim. Embriyo transferinde bugün 4. Gün yani geçen hafta cuma 8 şubatta yapıldı transfer. Tutup tutmadigi ancak önümüzdeki hafta belli olacaktır şuan birşey bilmek imkansız. Kaderimizi yaşayıp görecegiz
Tutmadı. Şimdi irenbe de dr kaan bozkurtla sansimizi deneyelim diyoruz. Umut işte...Merhaba, transfer iyi gecti mi?
Aman Tanrım. Kocanızın DNA'sı normalse, ne olabilir? Kendinizi kontrol ettiniz mi ?Tutmadı. Şimdi irenbe de dr kaan bozkurtla sansimizi deneyelim diyoruz. Umut işte...
acınızi hissediyorum, ne kadar adaletsiz bir hayat. ne yapmayı planlıyorsunuz? sizce sorun ne olabilir? neden spermleri kötü morfoloji ile transfer ettiler? nerde yaptiniz?Embriyolog sperm morfolojisinde ve yumurta kalitesinde sıkıntı gördü ama bu bi gerekçe değil bence.
Merhaba yazalı bayagı olmuş ama gene de yazmak istedim. Benim eşimde de dna hasarı %28 di morfoloji 0 dı ve sayı çok azdı.Kaan hoca bir antioksidan ilaç bir de klomdn verdi.Yaptırdıgı testlerle ztn sıkıntının genetık mı yoksa sonradan bır bozulma olup olmadıgı soyluyor.Sonradan bozulma varda bunun tedavısının mumkun oldugunu soylemıstı. Verdıgı ılacları esım cok duzgun sekılde kullanamadı ılac ıcemez ıgne olamaz cok zor gelıyor.Beslenmesıne dıkkat etmeye calıstı duzenlı yasamaya calıstı acıkcası ve hasar %4 e dustu 3 ayda. Morfolojı bıraz duzeldı ve tup bebek denedık.Tup bebek yaparken de esım cok sıddetlı bı enfeksıyon gecırdı sansımıza ve 4 tane sperm bulunabıldı.2 tanesı 5. Güne gitti genetıkten temız geldı ıkısı de ve su anda ıkızlerıme 6 haftalık hamıleyım.Kaan hocanın ve dıger gorustugum doktorların bıze onerısı su oldu.ztn sperm cıkmıyor kötu yanı genetık test yaptırmamızı onerdı butun doktorlar.Imkanınız varsa genetık yaptırın derım.1 yıl önce 2018 Şubatta başarısız bir tüp bebek denememiz oldu ve bu denemeyi yaparken sperm dna hasarı ile ilgili hiç bilgimiz yoktu. Sonra Kan Aydos u araştırıp gittik, Sperm Dna Hasar Testi ve Ros Testi istedi ve yaptırdık 2018 Temmuz sonunda. ilk tahliller HRS Hastanesinde yapıldı ve Oksidatif Stres Yüksek, Sperm Dna Hasarı %90 kötü şeklinde çıktı. Sonra antioksidan tedavisi olarak Max-Seed tablet ve hormonal olarakta Klomen verdi. 40 gün bu ilaçları kullandık 2018 Eylül ortası bu sefer Düzen Lab. ta Sperm Dna Hasarı istedi ve sonuç %12 Sperm Dna Hasarı çıktı. Sonuçlarımızı tekrar Kaan Aydos a yolladık durumumuzu iyi buldu antioksidan tedavisi Max-Seed tablete devam edin Klomen i ise bırakın dedi ve 6 ay normal yolla sonra olmazsa tüp bebek dedi. Bu hasarın bu kadar kısa sürede antioksidan ve beslenme ile azalması bende şüphe yarattı 2019 Ocak başında tekrar Düzen Lab. da başka Sperm Dna Hasarı yaptırdık %7 hasar çıktı yani giderek düşmüştü. Bu 3-4 aylık süreçte normal yolla gebelik oluşmadı ve önümüzdeki haftaya yani 5 Şubatta tüp bebekte yumurta toplama yapilacak. 2019 Şubatta herşey olumlu ya da olumsuz sonuçlanmış olacak. Bu süreçte değişen tek şey belki de en önemlisi(?) sperm dna hasarının %7 ye düşmüş olması. zaman zaman spemiyogram testleri yaptırıldı sayı 5-6 milyon, hareketlilik %20-40, morfoloji kötü gibi sonuçlar alındı. Kaan hoca Sperm Dna Hasarı düzeldiyse önemli olan o demişti. Bu tüp bebek denemesi hen ilaç kullanımı(antioksidan) ve Dr un düzenli faydalı beslenme yöntemi altında tutar mı acaba.
Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Merhaba öncelikle sizin için hayırlısı olsun çok sevindim.aynı ilaçları ve beslenmeyi bizede verdi ve harfiyen uyuldu zaten sperm dna hasarıda %7 ye düştü. ve kendisi kandan yaptırdığımız genetik testlere de baktı sorun yoktu zaten. sanırım sizde bu testi kastettiniz; periferik kandan kromozom analizi ve y mikrodelasyon taraması yapıldı sonuçlar normal di iyi çıktı. morfoloji hep kötüydü zaten ve enfeksiyon da hiç yoktu spermde. 10 yumurta toplanıp 8 i işlem gördü sadece biri 3. güne gitti 2. kalite olarak o da tutmadı zaten. bilemiyorum sorun nerede bizde niye olmuyor bu iş anlamıyorum.Merhaba yazalı bayagı olmuş ama gene de yazmak istedim. Benim eşimde de dna hasarı %28 di morfoloji 0 dı ve sayı çok azdı.Kaan hoca bir antioksidan ilaç bir de klomdn verdi.Yaptırdıgı testlerle ztn sıkıntının genetık mı yoksa sonradan bır bozulma olup olmadıgı soyluyor.Sonradan bozulma varda bunun tedavısının mumkun oldugunu soylemıstı. Verdıgı ılacları esım cok duzgun sekılde kullanamadı ılac ıcemez ıgne olamaz cok zor gelıyor.Beslenmesıne dıkkat etmeye calıstı duzenlı yasamaya calıstı acıkcası ve hasar %4 e dustu 3 ayda. Morfolojı bıraz duzeldı ve tup bebek denedık.Tup bebek yaparken de esım cok sıddetlı bı enfeksıyon gecırdı sansımıza ve 4 tane sperm bulunabıldı.2 tanesı 5. Güne gitti genetıkten temız geldı ıkısı de ve su anda ıkızlerıme 6 haftalık hamıleyım.Kaan hocanın ve dıger gorustugum doktorların bıze onerısı su oldu.ztn sperm cıkmıyor kötu yanı genetık test yaptırmamızı onerdı butun doktorlar.Imkanınız varsa genetık yaptırın derım.
Merhaba öncelikle sizin için hayırlısı olsun çok sevindim.aynı ilaçları ve beslenmeyi bizede verdi ve harfiyen uyuldu zaten sperm dna hasarıda %7 ye düştü. ve kendisi kandan yaptırdığımız genetik testlere de baktı sorun yoktu zaten. sanırım sizde bu testi kastettiniz; periferik kandan kromozom analizi ve y mikrodelasyon taraması yapıldı sonuçlar normal di iyi çıktı. morfoloji hep kötüydü zaten ve enfeksiyon da hiç yoktu spermde. 10 yumurta toplanıp 8 i işlem gördü sadece biri 3. güne gitti 2. kalite olarak o da tutmadı zaten. bilemiyorum sorun nerede bizde niye olmuyor bu iş anlamıyorum.
Aynen o testleri söylüyorum. Yumurta kaliteniz nasıl benim çok çok iyi değil rezervim de az zaten.Aylarca tedaviye başlamadan önce arı sütü, koenzim q10 tabletlerı kullandım.Bir süre spora gittim, düzenli olarak yürüyüş yapmaya çalıştım. Onca ilaca rağmen 4 yumurta anca çıktı bende. Ayrıca tedavıye başlamadan bır ay once prevıt pozıtıve dıye bır vıtamın verdıler.İlk tup bebek yaptırdıgım yerde hıc boyle ılgılenmemıslerdı. Ben ılkı tutmayınca kendıme ve esıme genetık analız yaptırdım.Ilerı duzey olmasa da kan pıhtılasması cıktı.Kımse bunları sormuyor.4 5 kere deneyeceksınız olmayınca bunlara da bı bakalım dıyorlar.Olan sızın hem paranıza,hem zamanınıza hem de psikolojınıze oluyor. Ben 2. Tüp bebege baslamak ıcın 1 sene bekledım.Oncekı yaptırdıgım yere gıtsem 2 ay sonra gel dpndurulmusları koyalım dıyeceklerdı ve sonuc gene aynı olacaktı.Erkek ınfertılıtesınde ıyı laboratuvarı olan bır yere gıdın.Standart prosedurle tup bebek yapıldıgında pek olumlu olmuyor ne yazık kı sansımız az oluyor.
Şöyle söyleyeyim ilk tüp bebek tedavimle ikinci arasında alaka yok.Hem kullanılan ilaçlar hem de işleyiş açısından. Bu tedavımde transfer surecını gormem 4 ay sürdü.Farklı tedavı uygulanmazsa ben de sonucun degısmeyecegını dusunuyorum.Tedavıden once gıdın merkezlerle gorusun tedavı planlarını sürecı ogrenın. Bu uzun bi sürec çok emek ve caba gerekıyor ne yazık kı.Ben 7 senelık evlıyım Rabbım anca nasıp ettı. Sıze de en hayırlı zaman da nasıp eder ındallah.Lütfen pes etmeyın umutsuzluga da dusmeyın Rabbım ıstedıkten sonra olmayacak sey yok. 1 sağlıklı sperm 1 yumurta bulunsa yeterzaten olumsuz sonuçlara göre çok farklı bir şey uygulanmalı ki bu sefer başarı gelsin yoksa sonuç değişmez hissi var. yani sperm ve yumurtayı kaliteli hale getirdikten sora kaliteli embriyo elde etmek amaç olmalı hatta 5. gün embriyosu