Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bugün aradı doktor değerlerin normal dedi ama bilgi için laboratuvarla görüşcek bilgi vericek.
detay panelide İstanbul pendikte yapan yeri aradık 1000 tl ama kaan hocanın hastalarına 841 tl dedi nakit alıyolarmıs.
Biz gecen ay yaptırdık 800 tl idi artmış fiyta hemen

bugün aradı doktor değerlerin normal dedi ama bilgi için laboratuvarla görüşcek bilgi vericek.
detay panelide İstanbul pendikte yapan yeri aradık 1000 tl ama kaan hocanın hastalarına 841 tl dedi nakit alıyolarmıs.
Oo baya varmış test ücreti Allah'ım yardımcımız olsun bı test bile bu kadar olur mu :( evet canım değerlerin normal referans aralığına göre normal görünuyordu.

S Sky_sun canim tlf kayıt olmaya çalışıyorum.ama bir turlu olmuyor ya ben bu işlerde ya beceriksizim.:confused: Galiba kiz diğer topikte yazmistin valla sen çok hamarat bir bayansin:KK69::temizlik:
Canım telden olduğu için olmamıştır bilgisayardab denersin. Sağol canım ev işleri işte hepimizin yaptığı şeyler ama ben biraz boşta kalınca abartı yorum:)

kızlar dna hasar paneline kaan hocadan cevap geldi. bence kesinlikle panel yaptırın. bizim dna hasarımız %12 cıktı yanı problem yok. ama panelın ıcındekı erken yaşlanma ve ölü-canlı spermlere bakılan başka bir test daha var. bizim canlı sperm oranımız da %12 cıktı bu doğal yolla gebe kalmaya yeterli değilmiş. ölü spermlerımız %75 cıktı bu dölleme yetenegı olmayan sperm demekmiş. yani dışarıdan normal gözükselerde dölleme yapamazlarmış.3 aylık bir tedavi verdi. degerler düzelirse doğal yıolla bekleyın olmazsa tüp bebek dedi. tüp bebekte sorun olmaz dedi ama biz bir kere negatif aldık aklıma şu takıldı bizim embriyolarımızı ölü spermle döllemiş olabilirler mi dışarıdan normal gözüktüğü anlaşılmıyor olabilir mi cunku canlı-ölü sperm ayrımı için spermlere bir enzim veriliyıormuş bu enzımin yapıştıgı spermler ölüymüş. tüp bebekte sperm yıkamsında boyle birşey yapmıyorlar. tüp bebek için merkez ararken bu kısmı konusmak gerekecek farklı bir teknıkle sperm ayrımı isteyecegım.

O okaliptus_ canim inan bu yazını okurken ben heyacanladindim.en azından belirsizlikten kurtulursunuz.tedaviyle İNŞALLAH tupe grek kalmadan göbüsun dolar))))))) sizin bleminiz neydi.embiriyo durumunuz nasıldı? malum damdan düşenin halini damdan düşen anlar.

kızlar dna hasar paneline kaan hocadan cevap geldi. bence kesinlikle panel yaptırın. bizim dna hasarımız %12 cıktı yanı problem yok. ama panelın ıcındekı erken yaşlanma ve ölü-canlı spermlere bakılan başka bir test daha var. bizim canlı sperm oranımız da %12 cıktı bu doğal yolla gebe kalmaya yeterli değilmiş. ölü spermlerımız %75 cıktı bu dölleme yetenegı olmayan sperm demekmiş. yani dışarıdan normal gözükselerde dölleme yapamazlarmış.3 aylık bir tedavi verdi. degerler düzelirse doğal yıolla bekleyın olmazsa tüp bebek dedi. tüp bebekte sorun olmaz dedi ama biz bir kere negatif aldık aklıma şu takıldı bizim embriyolarımızı ölü spermle döllemiş olabilirler mi dışarıdan normal gözüktüğü anlaşılmıyor olabilir mi cunku canlı-ölü sperm ayrımı için spermlere bir enzim veriliyıormuş bu enzımin yapıştıgı spermler ölüymüş. tüp bebekte sperm yıkamsında boyle birşey yapmıyorlar. tüp bebek için merkez ararken bu kısmı konusmak gerekecek farklı bir teknıkle sperm ayrımı isteyecegım.
Ya iste az evvel diger sayfada yazdigim cevapta dek istedigim buydu. Kaab hoca bize dedi ki tup bebekte son teknoloji bile bu speemleri tam ayirt edemiyor. Bu durumu duzeltmemiz lazim.Ama sana oyle demesi de kafami karistirdi.

O okaliptus_ canim inan bu yazını okurken ben heyacanladindim.en azından belirsizlikten kurtulursunuz.tedaviyle İNŞALLAH tupe grek kalmadan göbüsun dolar))))))) sizin bleminiz neydi.embiriyo durumunuz nasıldı? malum damdan düşenin halini damdan düşen anlar.
canım bizim sebepsiz infertiliteydi, 1.5 yıl fln doğal yolla denedik olmadı sonra tüp bebege karar verdik. negatifi aldık. 5 embriyomuz 3. gun 1. kalite olarak donduruldu o aşamaya kadar herşey cok iyiydi. transfer zmnı çözdürüldüler ve 5. güne gitmeleri beklendi sadece 1 tanesi 5. gune ulaştı onada iyi kalite dendi transfer edildi ama tutmadı. sonra doktorumuz söyle açıkladı: ılk 3 gun embriyo gelişiminden yumurta sorumlu sizinde ılk 3 gun gelişimler güzeldi yani yumurtada sorun görmüyorum. 3. gunden sonra ise sperm dna sını yumurtaya bırkaıyor eger spermde dna hasarı varsa embriyo gelişimi bozulur siz bir ürologa gidin dedi. bizimde süreç boyle başladı. kaan hocayı bulduk ve dna hasar paneli yaptırdık.
Ya iste az evvel diger sayfada yazdigim cevapta dek istedigim buydu. Kaab hoca bize dedi ki tup bebekte son teknoloji bile bu speemleri tam ayirt edemiyor. Bu durumu duzeltmemiz lazim.Ama sana oyle demesi de kafami karistirdi.
diğer sayfadaki mesajını da okudum cnm. bizim hasar paneli içindeki son spermiyogramımızda değerler diğer testlere göre düşük çıktı.18 milyon mililitrede. ve ileri hızlı %0, toplam hızlı %10, hareketsiz %90,morfoloji %2. bu değerlerde iyi değil ztn. ama tüp bebege başlarkenki sperm testimiz bundan iyiydi. ileri hareketli %35, toplam hareketli %50 , hareketsiz %50 idi. morfolojı yoktu o testte. ama 2 yıl önceki başka bir testte morfolojı %7 çıkıştı. tüp bebek merkezi yeniletmedi. ztn önemli değil diyorlar bize 1 sperm yetiyor biz seçiyoruz diyorlar ama öyle olmuyormus onu anladık. ölü spermler görüntü olarak normal olabilir demiş. ama tüp bebekte %12 canlı bile yeter demiş yani canlıyı seçerlerse yeter herhlde. eşimde diyorki ölü spermın dölleme yeteneği yokmuş diyor ama bizim embriyolarımız 4. 5. güne kadar gelişti bozukta olsa. ölü spermle dölleseler hiç döllenmezdi diyor o da mantıklı.yani tam anlayamadım. ama tüp bebekte sperm seçerken bukdr incelediklerini sanmıyorum çünkü spermde sorun yokmus gibi davranıp seçim yaptılar. bundan snra tüp bebek denersem tüm bu sartları konusacagım hngi teknıkle sperm sececkler fln onları netleştireceğim.
şimdi sana kaan hocanın mesajını kopyalıyorum:

1. Sperm DNA hasarı: Bu normal geldi, hasar oranınız %12. %20'nin altında olması normal kabul edilir. Yani mevcut durumda spermlerinizde DNA hasarı önemli ölçüde yüksek.
2. Sperm canlılığı, yani fertilizasyon yapabilecek kalitede canlı sperm anlamına gelir. Size %12 gelmiş. Bu düşük bir değer. Yani spermleriniz ne kadar sağlıklı görülürse görülsün, büyük kısmı canlı değil.
3. Sperm erken yaşlanması (Apopitoz/Annexin bağlanması): Buna göre spermlerinizin %12'si risk altında. Yani erken yaşlanma yoluna görmiş görülüyor. Şimdilik DNA içerikleri sağlam olsa da bir süre sonra bunlarda da DNA hasarı ortaya çıkabilir.
4. Nekrotik, yani apopitoza uğramış spermler. Bunlar dıştan normal görülseler de, hiç bir şeiklde döllenme sağlayamazlar. Sizde %75'i ise tamamen sağlıksız. Ancak geri kalanları sağlıklı. Bu yetersiz bir değer.
5. Semende ROS miktarı: Bu da,spermlerde DNA hasarı yapacak zararlı metaboltlerin miktarını gösterir. Sizde 1,4 olması gerekirken, 0,2 gelmiş. Yani spermlerinizi hasarlayacak zararlı metabolitler artmamış.
Netice olarak, spermlerinizde canlılık oranı düşük ama az sayıdaki canlı olanların da çocuk yapma başarısı yüksek. Belki doğal yolla çocuk olmasına yetmeyebilir ama tüp bebekte bir sorun yok.
Şimdi bir kür 3 ay tedavi vereceğim. Sperm değerleri düelirse, doğal yolla çouk olmasını bekleyebiliriz, değilse tüp bebek gerekir.
1. Trental 600 mg kapsül. Akşamları 1 tane alınır.
2. Emodeks kapsül. Her gün sabah akşam 1 tane
3. Bir ay sonra kan tahlili bakalım:
FSH
Total testosteron

@okaliptus_canim bizim ilk tupte 30 yum toplandı.ilk gün bizi embirilog aradı istediğimiz kalitede 5tane embiriyonuz var dedi.sonra 3.aradı orta kalite dedi.2.tup 10 yumurta ve hiç dollenme gözükmedi.bu durumda yumurta da mi sorun var. yoksa spermde mi??? doktorumuz ilk önce yumurta sonrada sperm kaynaklı olabilir.sizin doktorunuz kim ?ama embiriyolariniz iyi gelismis

@okaliptus_canim bizim ilk tupte 30 yum toplandı.ilk gün bizi embirilog aradı istediğimiz kalitede 5tane embiriyonuz var dedi.sonra 3.aradı orta kalite dedi.2.tup 10 yumurta ve hiç dollenme gözükmedi.bu durumda yumurta da mi sorun var. yoksa spermde mi??? doktorumuz ilk önce yumurta sonrada sperm kaynaklı olabilir.sizin doktorunuz kim ?ama embiriyolariniz iyi gelismis
cnm bizim doktorumuz bahceci fulya güvenç beydi. dediğim gibi bnm 7 yumurtam toplandı hepsi olgun dendi hepsi döllendi. ama 3. gun 5 tanesi donduruldu. diğer 2 si için gelişimlerinden emin değillerdi 5. gunu beklediler gidemedi. dondurulan 5 tane çözdürüldüklerinde iyiymiş sanırım 4. gun aradıkların hepsi cok iyi gelişiyor dedi. 5. gun transfere bi gittik sadece 1 tanesi kalmıs. boyle olunca spermde sıkıntı gördüler. ilk 3 gun yumurta saglıklıysa embrıyo gelişir diyorlar. snra sperm devreye giriyormuş

Arkadaşlar merhaba.Biz de onca tedaviden sonra artık Kaan hocaya gitmek istiyoruz. Bu zamana kadar sadace morfolojiye baktırdık. Vakit kaybetmemek adına lütfen Kaan Hoca hangi testleri istiyor paylaşır mısınız. ve Kocaeli, İstanbul tarafında bu testleri hangi labaratuvarlarda ve ne kadara yaptırabiliriz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Arkadaşlar merhaba.Biz de onca tedaviden sonra artık Kaan hocaya gitmek istiyoruz. Bu zamana kadar sadace morfolojiye baktırdık. Vakit kaybetmemek adına lütfen Kaan Hoca hangi testleri istiyor paylaşır mısınız. ve Kocaeli, İstanbul tarafında bu testleri hangi labaratuvarlarda ve ne kadara yaptırabiliriz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
kaan hoca dna hasar paneli istiyor. istanbulda pendikte mikrogen laboratuvar var. spermi orda veriyorsun onlar ankaraya yolluyor ortalama 1 ayda sonuç çıkıyor. gecen ay 800 tl ye yaptırdık. ama bu ay kaan hoca hastalarına 841, diğer hastalara 1000 tl demişler. google da mikrogen lab yaz. ankara numarasını ara istdaki merkezin numarasını ve adresini iste cnm. sitede istdaki adres çıkmıyor çünkü.kaan aydos hastasıyız de. dna hasar panelinde : spermiyogram, dna hasar testi, semende oksidatif stres tayini,semende apoptozis tayini olmak üzere 4 tane test var. kolay gelsin

kaan hoca dna hasar paneli istiyor. istanbulda pendikte mikrogen laboratuvar var. spermi orda veriyorsun onlar ankaraya yolluyor ortalama 1 ayda sonuç çıkıyor. gecen ay 800 tl ye yaptırdık. ama bu ay kaan hoca hastalarına 841, diğer hastalara 1000 tl demişler. google da mikrogen lab yaz. ankara numarasını ara istdaki merkezin numarasını ve adresini iste cnm. sitede istdaki adres çıkmıyor çünkü.kaan aydos hastasıyız de. dna hasar panelinde : spermiyogram, dna hasar testi, semende oksidatif stres tayini,semende apoptozis tayini olmak üzere 4 tane test var. kolay gelsin
teşekkür ederim cnm internette bulamadım. Bi kaç yerle görüştüm sadece dna hasar testini yapıuorlarmış. Canım peki bizim sperm sayımız 90milyon civarı, morfoloji %2. panel çok pahalıymış. daha kaan hocadan randevu bile almadık sadece hasar testi ni yaptırsak olmaz mı ki. yani diğer stres şeyleri için de hoca ayrı bir tedavi uyguluyor mu ki

teşekkür ederim cnm internette bulamadım. Bi kaç yerle görüştüm sadece dna hasar testini yapıuorlarmış. Canım peki bizim sperm sayımız 90milyon civarı, morfoloji %2. panel çok pahalıymış. daha kaan hocadan randevu bile almadık sadece hasar testi ni yaptırsak olmaz mı ki. yani diğer stres şeyleri için de hoca ayrı bir tedavi uyguluyor mu ki
biz panel yaptırdık iyiki de panel yaptırmışız. dna hasarı üstünde durmustu doktorlar ama test sonucu dna hasarımız cıkmadı. paneldeki diğer testleri yaptırmasak sorunu göremeyecektık. bizde canlı sperm sayısı az cıktı o dogal yolla gebe kalmaya yetmez dedi hoca. ona yonelık tedavı verdi. 3 ay sonra tekrar test yaptıracagız. yanı her zmn dna hasarı cıkmayabılıyor ama dıger testlerde sorun olabılıyormus. bu panelde spermı etraflıca inceliyorlar ve eger hıcbır testte sorun yoksa spermin sıkıntısı yok dıyorlar. maddi olarak gercekten zorluyor bu sürecler ama sorun saptanmayınca daha da yoruluyoruz. kaan hoca genelde panel istiyor biz muayenede olduk. randevuyuda 2 ay bekledık.baya beklemelı gectı ama inş sonuc alırız tedavıden.

bir de hocanın istedgı paneldekı testler heryerde yok gercekten. bn muayenye gıtmeden yaptırmak istedım nasılsa 2 ay muayene ıcın sıra bekledık o arada sonuclar elıme gelır oyle gıderm dedım ama hangı testı ıstedgını ve nerede yaptıracagımı öğrenemedım. o yuzden muayeneye gıdeceksen gıtmeden yaptırabılrısın. testın cıkması 1 ay suruyor hocaya maıl atıp gerı donmesını beklemek de 15 gun. yanı 1.5 ay karın olur :)

gözün aydın canım en azından sebebi bulunmuş oldu ona göre tedavini olursun darısı başımıza inşallah .
yani doğal yolla olmama sebebi bu olabılır de tüp bebekte sorun olmaz yazmıs hoca. ama biz negatifi gördük ondada başka sebeperde mi var acaba. bnmde amh 1.15 yumurta kalıtesızlıgı olblrmı onuda düşünüyorum.

yani doğal yolla olmama sebebi bu olabılır de tüp bebekte sorun olmaz yazmıs hoca. ama biz negatifi gördük ondada başka sebeperde mi var acaba. bnmde amh 1.15 yumurta kalıtesızlıgı olblrmı onuda düşünüyorum.
evet orasını bende anlamadım sonuçta tüp bebek denedin olmadı.normal yolu geçtik artık tüplede olsa sorun değil ama acaba tüpde iyi sperm seçilebiliyomu ? amh düşük benimde 1,47 ama yumurtan az dedi doktor bu orana göre daha çok çıkması gerekmiş 10 tane anca oluyor.

evet orasını bende anlamadım sonuçta tüp bebek denedin olmadı.normal yolu geçtik artık tüplede olsa sorun değil ama acaba tüpde iyi sperm seçilebiliyomu ? amh düşük benimde 1,47 ama yumurtan az dedi doktor bu orana göre daha çok çıkması gerekmiş 10 tane anca oluyor.
bnm 7 tane toplandı. 5-7 arası folıkul görünüyor genelde. bnde suan tüp bebektekı sperm secımı nasıl acaba onu dusunuyorum. 8000 kat buyutuldu mıkroenjeksıyon yapıldı ama ölü spermler dısarıdan normal gozukurmus ama dölleme kabılıyetı yokmus yazmıs kaan hoca. acaba oyle spermler mı secıldı dıyorum. sonra embrıyolar 4. gunden sonra bozuldugu için o secenegıde elıyorum dölleme yapamayan spermle 4. gune gelemezlerdı. valla kafam almıyor sansımıza mı böyle denk bu deneme onu da bılmıyorum ama cesaretım yok sebep bulunana kdr tekrar tüp bebege başlamaya. hüsranla sonuclanmasını istemıyorum

Kızlar son yazışmalarınızı okudum. Bizim durumumuz aynı ya da benzer diyeyim.. bizimde sperm sayısı hızı vs. Sorun görünmüyor... DNA tedavisi olduk yüzde 25 hasar ancak 6 ay sonra 22 ye düştü dna hasarı tedavisi öncüsü 2 tüp bebekte embiryolar iyi gelişmedi. Daha sonra işte Kaan Aydos normal yolla olur dedi tedavi edilirse baktık DNA tedavisinde düzelmedi bu sefer tekrar tüp bebek tedavisine başladık dediğiniz gibi ne kadar iyi yöntem kullanılsa mikro çip en iyi sperm seçmiş sanılıyor ama spermin içi hasarlı olunca en iyi seçtiklerinin içinde hasarlı sperm oluyor.3. tüp bebek tedavisinde Bize mikro çip uygulandı ama yine 16 embiryo içinde bir tane bile kaliteli embiryolar olmadı. Geçen eşimle bu mevzuyu konuşuyorduk dna hasarı paneli yapılınca diyelim spermlerin çoğu ölü çıktı yani iki aylık tedavi ile spermlerin hepsi canlanmaz yine normal yolla olma ihtimali çok az yani tek çaremiz tese kalıyor hasar olduğu için en iyi spermi seçmenin tek yolu tese kalıyor ( bizim durumumuz için) diğer türlü ister mıknatıs yöntemi olsun ister mikro çiple seçilsin yine hasar seçilenle birlikte geliyor...

Back
X