Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Nahutu o şekilde yapınca sindirim sorunu yapmıyor mu acaba? Eşim çok şükür her akşam roka yer çok sever. Ama eti de çok seviyor :KK43: şuan 6 embriyomuz var inşallah gebelik oluşur da daha fazla uğraşmayız
Bol kimyon koyarsan hiç bir şey varsa olmuyor. Hiç gaz vs sorunj yaşamadık. Ben de yedim sürekli eşimle birlikte. İnşallah Allah gönlünüxe göre verir.

Bizim dna hasarımız düşmedi. Düşmüyor. Son durum yüzde 36. Bu şekilde tüp denense pozitif sonuç alınabilir mi?
Bizim de düşmesi 9 ay sürdü. Ki o düşse bile oksidatif stres ve canlılık berbat geldi. Ben de vitaminleri kullanmaya devam ederken tüpe başladım imsi yöntemiyle secilecek

Bizim de düşmesi 9 ay sürdü. Ki o düşse bile oksidatif stres ve canlılık berbat geldi. Ben de vitaminleri kullanmaya devam ederken tüpe başladım imsi yöntemiyle secilecek
Şuan hangi aşamadasınız. İnşallah olumlu sonuç alırsınız. Bizimki düşmedi 3 ayda hoca tedaviyi bitirdi.

slm arkadaşlar eşimin dna hasar testi sonucu % 11.08 geldi referans aralığında sizce nasıl fikirlerinizi söyler misiniz

Merhaba Arkadaşlar,

Bana acil cevap veren olursa sevinirim.
Burda okudugumu esimede tüp bebek öncesi uygulamak istedim.
Biz 7.tüp bebek tedavisine başlıcaktık bugün ama maalesef iptal oldu eşim bundan 8ay önce verdiği sperm örneğinde totalde 16 milyon ml de 3,2milyon sperm vardı ve ben eşime bundan 2ay önce dna belki bozuktur diye Impryl habından kullandırttım ve bugün tüp bebek doktorumuz tedaviye başlamadan sperm örneği aldı sadece 2-3 sperm olduğunu ve onlarında cok kötü olduğunu söyledi.Biz tabi şok olduk hiç beklemiyorduk acaba bu ilacmı bu hale getirdi daha önce kullanıp bizim gibi sonuç alan oldumu?ben sadece zararsız diye vitamin olarak eşime başlattım böyle olacığını tahmin etmedik bu yüzden doktorumuzda şaşırdı tedaviyi 1-2ay sonraki sperm değerlerine göre başlatacağını söyledi

biz dna testi verdik tekrar 1aylik tedavi sonrasi 1ayi kecdi hala cevap yok tedavinin 3cu ayna kectik gelecek cevap 1ayin sonucu olcak :( sizdede boyle durum yasandimi?

6 aydır uğraşıyoruz ve düşeceği yerde yükseliyor. Hangi tedavileri uyguladınız düşmesi için ?
Yüzde 37 ile başladık tedavi 3 ay klomen ve 3 ay da iğne ile yüzde 50yi geçti. Sonra hepsini bıraktırdı hoca hormon vermek yerine sadece antioksidan verdi. O işe yaradı ve düştü. Bir de ben kür uygulamaktan vazgectim tabii. Baktım ters tepiyor sadece doktorun verdiği ilacları icti

Yüzde 37 ile başladık tedavi 3 ay klomen ve 3 ay da iğne ile yüzde 50yi geçti. Sonra hepsini bıraktırdı hoca hormon vermek yerine sadece antioksidan verdi. O işe yaradı ve düştü. Bir de ben kür uygulamaktan vazgectim tabii. Baktım ters tepiyor sadece doktorun verdiği ilacları icti
Peki doktorunuz kimdi canım? Şu an biz de mücadele ediyoruz.biz de %40 ile başladık 3 ay klomen ve impryl verdi %43 oldu sonra iğne ile %61 oldu.

Peki doktorunuz kimdi canım? Şu an biz de mücadele ediyoruz.biz de %40 ile başladık 3 ay klomen ve impryl verdi %43 oldu sonra iğne ile %61 oldu.
İmpryl bizde hicbir ise yaramadı. Kaan aydostu. Sizinkiyle aynı tedavi dönemleri gecirmisiz. Sıra 3 ay sonra düşüşü görmenizde :)

Peki canım spermiyogram değerleriniz nasıl? Varikosel var mıydı ?
Evet varikosel var grade 2 ama elle muayenede kaan aydos ileri değil gerek yok dedi. Spermiyogramda toplam 170 milyon. İleri hızlı hareket yok. Yavas hızlı yüzde 20. Gerisi hareketsiz. Morfoloji de yüzde 2. Bizde asıl sıkıntı baş anomalisi yüzde 96... bu nedenle imsi tekniği kullandık tüpte mikroçip için hareketli cok olması lazım ki yüzsün de iyisi gecsin. Ama bizim icin baş anomalisi oldugundan cok fazla büyütülmeli ve normal başlılar seçilmeli. Dna hasarı icin de embriyoya pgt yaptırıyoruz.

Evet varikosel var grade 2 ama elle muayenede kaan aydos ileri değil gerek yok dedi. Spermiyogramda toplam 170 milyon. İleri hızlı hareket yok. Yavas hızlı yüzde 20. Gerisi hareketsiz. Morfoloji de yüzde 2. Bizde asıl sıkıntı baş anomalisi yüzde 96... bu nedenle imsi tekniği kullandık tüpte mikroçip için hareketli cok olması lazım ki yüzsün de iyisi gecsin. Ama bizim icin baş anomalisi oldugundan cok fazla büyütülmeli ve normal başlılar seçilmeli. Dna hasarı icin de embriyoya pgt yaptırıyoruz.
Aslında çok benziyoruz. 150 milyon toplam sperm ve ileri hız yoktu son testte %5 çıktı ve aynen %80 i hareketsiz morfoloji de %1 sanırım bizde de baş kısmında yüksekti. Hasar san moroflojiyle ilgilenemedim. Peki tüp bebeği nerede yaptırıyorsunuz durumumuz çok benzer canım.ve hasarı kaça düştü canım

ya kızlar bu sperm dna hasar testini nerde yaptırdınız denizlide yapan yer varmı bide bu ilk hafta düşükleri hasarlı spermle yumurta birleşiminden olurmu acaba 4 düşüğüm oldu ama hiç bi doktor sperm hasarından olabilir demedi.

Aslında çok benziyoruz. 150 milyon toplam sperm ve ileri hız yoktu son testte %5 çıktı ve aynen %80 i hareketsiz morfoloji de %1 sanırım bizde de baş kısmında yüksekti. Hasar san moroflojiyle ilgilenemedim. Peki tüp bebeği nerede yaptırıyorsunuz durumumuz çok benzer canım.ve hasarı kaça düştü canım
Mesajını yeni gördüm. Hasar 37den 2 ye düştü. Memorialde yaptırdım cünkü orası erkek infertilitesinde laboratuvar olarak daha başarılı diye düşünüyorum araştırmalarım sonucu. Cok sükür ilk denemede pozitifi de aldım tavsiye ederim erkek infertilitesinde

ya kızlar bu sperm dna hasar testini nerde yaptırdınız denizlide yapan yer varmı bide bu ilk hafta düşükleri hasarlı spermle yumurta birleşiminden olurmu acaba 4 düşüğüm oldu ama hiç bi doktor sperm hasarından olabilir demedi.
Kan pıhtılaşma testi yaptırın mutlaka erken gebelik kaybında ve tekrarlayanda önemli bir sebep. Sperm hasar testini düzen laboratuvarında yapıyorlar

Back
X