• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm hareket hızı ve sperm sayısı düşük olup, hamile kalan ya da hamile kalmaya çalışanlar..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bizim daha çok yeni işte bugün 3 te ameliyat oldu gece boyunca ağrı kesici antibiyotik iğneler vuruldu tansiyon Ateş ölçümü yapıldı bi iki saate doktor gelirmiş muayene yapacak uygun olursa çıkış yapılacak eve gideceğiz yani ilacı daha vermedi ama evde keçi boynuzu kürü uyguluyordum yaklaşık 5 gündür hastaneye gelince kaldı tabi..
canım merhaba , konuyu takip ettim. maşallah hamilesin. Bir günde teşhis konmuş ertesi gün amleiyat olmuş. Özelde kaç para verdiğinizi öğrenebilirmiyim?

bahçecide 1 i transfere giden biri gitmeyen 2 denemem var sorunumuz şiddetli OAT ,tane ile sperm çıkışımız var sizce hangi doktorla devam etmeliyim,,2 denemeyi aytun hn la yaptım ama tekrar tekrar aynı şeyler hevesimi kaçırdı değişikliğe ihtiyacım var merkezden memnunum ama değişik bir doktorla denemek istiyorum benim gibi olup başarı yakalayanlar doktorunuz kimdi ?

canım merhaba , konuyu takip ettim. maşallah hamilesin. Bir günde teşhis konmuş ertesi gün amleiyat olmuş. Özelde kaç para verdiğinizi öğrenebilirmiyim?
Canım teşekkür ederim.. Devlet hastanesinde teşhiş konuldu ama başka hastane özel vardı Oray'a gitti eşim aynı teşhiş konulunca ameliyat şart dediler.. Devlet hastanesinde elle ameliyat olacaktı sanırım ücretsiz ama damarları bağlayacakları için Mİkrocerrahi yöntemi ile ameliyat olursa doktor bi makine ile görüyor damarları kaçırma riski düşüyor aksi takdirde yanlış damar bağlarsa sperm kanallarını bile tıkayabilir.. Eşim o yüzden özelde oldu devlette yoktu mikrocerrahi.. Ameliyat tek taraflı olduğu için 30 dk sürdü çıktığında gayet iyiydi bi gece kaldık hastanede 1600 TL verdik yatak parası dahil.. Ama özel hastaneler kartla da geçiyor.. Sonrasında şişlik vs oldu ama geçiyor Zaman'la.. Bu arada hamile kalmamı ameliyata değil İbrahim saraçığlunun keçiboynuzu kürüne borçluyum.. Çünkü ameliyattan 1 ay sonra hamile kaldım ama tam anlamı ile ameliyatın oluğu andan oluşan spermler ancak 3 ay sonra vücuttan çıkıyor.. Spermler vücuttan atılmadan 3 ay önce oluşuyor depolanıyor 3. Ayını bitiren ilişki ile çıkıyor çoğu bilmiyor bunu.. Yani ameliyatı bugün olursa eşin ancak 3 ay sonunda sağlıklı spermler çıkar bazen 6 ay 1 seneyi bulabiliyor.. Yani biz ameliyat öncesi üreyen spermlere kürle hız verdik diye düşünüyorum.. Eğer varsa aklına takılan yardımcı olurum.. Bu arada ameliyattan 15 20 gün içinde ilişki yasak çünkü ameliyat yeri kasıkta baskı olmaması lazım..

bahçecide 1 i transfere giden biri gitmeyen 2 denemem var sorunumuz şiddetli OAT ,tane ile sperm çıkışımız var sizce hangi doktorla devam etmeliyim,,2 denemeyi aytun hn la yaptım ama tekrar tekrar aynı şeyler hevesimi kaçırdı değişikliğe ihtiyacım var merkezden memnunum ama değişik bir doktorla denemek istiyorum benim gibi olup başarı yakalayanlar doktorunuz kimdi ?
Can'ım acil şifalar dilerim konu ile ilgili pek bilgim yok ama istersen başka konuları araştır belki yardımcı olabilecek arkadaşlar çıkabilir..

Canım teşekkür ederim.. Devlet hastanesinde teşhiş konuldu ama başka hastane özel vardı Oray'a gitti eşim aynı teşhiş konulunca ameliyat şart dediler.. Devlet hastanesinde elle ameliyat olacaktı sanırım ücretsiz ama damarları bağlayacakları için Mİkrocerrahi yöntemi ile ameliyat olursa doktor bi makine ile görüyor damarları kaçırma riski düşüyor aksi takdirde yanlış damar bağlarsa sperm kanallarını bile tıkayabilir.. Eşim o yüzden özelde oldu devlette yoktu mikrocerrahi.. Ameliyat tek taraflı olduğu için 30 dk sürdü çıktığında gayet iyiydi bi gece kaldık hastanede 1600 TL verdik yatak parası dahil.. Ama özel hastaneler kartla da geçiyor.. Sonrasında şişlik vs oldu ama geçiyor Zaman'la.. Bu arada hamile kalmamı ameliyata değil İbrahim saraçığlunun keçiboynuzu kürüne borçluyum.. Çünkü ameliyattan 1 ay sonra hamile kaldım ama tam anlamı ile ameliyatın oluğu andan oluşan spermler ancak 3 ay sonra vücuttan çıkıyor.. Spermler vücuttan atılmadan 3 ay önce oluşuyor depolanıyor 3. Ayını bitiren ilişki ile çıkıyor çoğu bilmiyor bunu.. Yani ameliyatı bugün olursa eşin ancak 3 ay sonunda sağlıklı spermler çıkar bazen 6 ay 1 seneyi bulabiliyor.. Yani biz ameliyat öncesi üreyen spermlere kürle hız verdik diye düşünüyorum.. Eğer varsa aklına takılan yardımcı olurum.. Bu arada ameliyattan 15 20 gün içinde ilişki yasak çünkü ameliyat yeri kasıkta baskı olmaması lazım..
Öncelikle uzun uzun konuyu anlattığın için çok teşekkür ederim. Bize henüz ameliyat demedi. Sadece testi 3 ay sonra tekrar yaptır demiş. 2.6 vartikosal dopler ile belirlendi. Bu durumda halen niye ameliyat demedi inan hala onu düşünüyorum.acaba bu durum çocuk olmasına engel değilmi aynen sende olduğu gibi. Özele o kadar verecek şuan param yok. Ama bir kaç ay sonra mecbur kalınca tabiki veririm. bu arada mikrocerrahi şart diyorsun anladığım kadarıyla. yani 3 ay beklemek biraz yorucu olabilir. Bu arada bende keçi boynuzu kürüne başladım. Değerleri aşşagıdaki resimde seninle paylaşıyorum.ben pek anlamadım çünkü. belki sen anlarsın. şimdiden teşekkür ederim.

Eklentiler

• 14584815839751379233201[1].webp
    14584815839751379233201[1].webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 266
Öncelikle uzun uzun konuyu anlattığın için çok teşekkür ederim. Bize henüz ameliyat demedi. Sadece testi 3 ay sonra tekrar yaptır demiş. 2.6 vartikosal dopler ile belirlendi. Bu durumda halen niye ameliyat demedi inan hala onu düşünüyorum.acaba bu durum çocuk olmasına engel değilmi aynen sende olduğu gibi. Özele o kadar verecek şuan param yok. Ama bir kaç ay sonra mecbur kalınca tabiki veririm. bu arada mikrocerrahi şart diyorsun anladığım kadarıyla. yani 3 ay beklemek biraz yorucu olabilir. Bu arada bende keçi boynuzu kürüne başladım. Değerleri aşşagıdaki resimde seninle paylaşıyorum.ben pek anlamadım çünkü. belki sen anlarsın. şimdiden teşekkür ederim.
Canım keçiboynuzu kürünü istikrarla dene zararı yok ama internette yazdığı gibi usulüne göre uygula.. 1 hafta gece sabah.. Sonraki günlerde akşam yatmadan.. İçine bal atabilirsin.. O sürede eşim 1 paket bal, keçiboynuzu özü tüketti..

Bazı durumlarda ameliyata gerek görmüyorlar cnm varikoselinde seviyeleri var eşimin fiziksel olarak görüntüsel yada ağrı olarak bi rahatsızlığı yoktu tamamen tesadüfi öğrendik.. Belki sizin ilerlememiş olabilir o yüzden gerek görmemiştir.. Ama tek doktorla kalmayın Sak'ın cnm.. Bir de üni hastanelerine bakın orda mikrocerrahi varsa belki ücretsiz olabilirsin iyice bi araştırın..

sperm sayısı düşüklüğünden kesinlikle korkmayın arkadaşlar eşimin düşüktü ileri hızlı sıfırdı keçiboynuzu kürünü kesintisiz 3 ay uyguladık ve 3. ay gebe kaldım. asla umudunuzu yitirmeyin ve keçiboynuzu kürünü uygulayın.

Merhaba arkadaşlar,
Size mucizevi olarak görülen bir şey yazacağım. Bir tanıdığım 3 yıl önce erken menapoza girdi. 14 yaşında bir kızı var, bayanın hormon hastalığı ve adlarını bilmediğim bir çok hastalığı var her ay ağır iğneler vuruluyor. 5 ay önce şikayetleri arttı doktora gitti ilaç aldı iğne vuruldu şikayetleri geçmedi. başka ilaçlar kullandı şikayetleri geçmedi ısrarlar üzerinde kadın doğuma gitti ve herkes şok 4.5 aylık bir erkek bebeğe hamileydi. Bu sefer riskli gruba alındı kullanılan ilaçlar bebekte etki yaptı mı diye 2li 3lü testler yapıldı sonuc iç açıcı değildi. Ceninden sıvı alındı avrupaya gitti ve sonuc geldi. bebek sağlıklıymıs. Rabbim ne kadar büyüksün. Rabbim ol derse olur. Lütfen umudunuzu yitirmeyin. Sevgilerle

sperm sayısı düşüklüğünden kesinlikle korkmayın arkadaşlar eşimin düşüktü ileri hızlı sıfırdı keçiboynuzu kürünü kesintisiz 3 ay uyguladık ve 3. ay gebe kaldım. asla umudunuzu yitirmeyin ve keçiboynuzu kürünü uygulayın.
Aşılama yada tupbebek denedinizmi

Merhaba kızlar benim eşimin de hızlı hareketlilik yüzde sıfır yavaş ve yerinde hareket toplamda yüzde 15 çıkı toplam sperm 4milyon sonra öğrendikki ileri derecede varikoselmiş hemen ameliyat oldu eşim çift taraflı. 26 kasım 2015 te oldu ameliyatını 4ay bitti şuanda 5.ayın içindeyiz ameliyattan sonra. Bir daha test yaptırmadık ve hazirana kadar yani ameliyattan sonra 6.ayı bitene kadar da yaptırmama kararı aldık eşimle çünkü iniş çıkış olabilir dedi doktorumuz sayıda ve hızda nasip bakalım. Tabi bu süre zarfında ek vitaminler kullandı eşim son 1.5 aydır da hem keçiboynuzu içiyor hem de vitamin alıyor.benim bu ay yumurtlama tarihim 30 marttı regl tarihim de 11 nisan bakalım beklemedeyiz şuanda sonuç yine aynı mı olucak bu ay da yoksa çift çizgiyi görebilicekmiyiz ☺️ 1 hafta daha bekliycez böyle Rabbim herşeyin hayırlısını versin sonucumu paylaşıcam inşallah sizlerle de olumlu ya da olumsuz.. olumlu sonuçları duydukça umudumuz daha bi diriliyo daha bi güçleniyor çok mutlu oluyorum burda aynı durumda olup ta hamiş haberlerini aldığımız insanlar için hepimizin hamiş haberlerini alıp mutlu edelim birbirimizi sırayla inşallah☺️:KK68:

Merhaba kızlar benim eşimin de hızlı hareketlilik yüzde sıfır yavaş ve yerinde hareket toplamda yüzde 15 çıkı toplam sperm 4milyon sonra öğrendikki ileri derecede varikoselmiş hemen ameliyat oldu eşim çift taraflı. 26 kasım 2015 te oldu ameliyatını 4ay bitti şuanda 5.ayın içindeyiz ameliyattan sonra. Bir daha test yaptırmadık ve hazirana kadar yani ameliyattan sonra 6.ayı bitene kadar da yaptırmama kararı aldık eşimle çünkü iniş çıkış olabilir dedi doktorumuz sayıda ve hızda nasip bakalım. Tabi bu süre zarfında ek vitaminler kullandı eşim son 1.5 aydır da hem keçiboynuzu içiyor hem de vitamin alıyor.benim bu ay yumurtlama tarihim 30 marttı regl tarihim de 11 nisan bakalım beklemedeyiz şuanda sonuç yine aynı mı olucak bu ay da yoksa çift çizgiyi görebilicekmiyiz ☺️ 1 hafta daha bekliycez böyle Rabbim herşeyin hayırlısını versin sonucumu paylaşıcam inşallah sizlerle de olumlu ya da olumsuz.. olumlu sonuçları duydukça umudumuz daha bi diriliyo daha bi güçleniyor çok mutlu oluyorum burda aynı durumda olup ta hamiş haberlerini aldığımız insanlar için hepimizin hamiş haberlerini alıp mutlu edelim birbirimizi sırayla inşallah☺️:KK68:
Benim esimde gecen yil oldu tam bir sene olacak mayisda canim iki ay önce klomen kullandim bende catlatma iğnesi filan olmadi ama aşırı derecede stress yaptı bana tedaviye devam etmedim bizimde 3 yil olacak bebek isteyeli ama nasil bakalim bizde bütün kürleri denedik 3 ay proxeed plus kullandık keci boynuzu çakşır suyu 3 ay havuç suyu sıktım yok demekki daha vakti gelmedi canim ☺☺☺

Benim esimde gecen yil oldu tam bir sene olacak mayisda canim iki ay önce klomen kullandim bende catlatma iğnesi filan olmadi ama aşırı derecede stress yaptı bana tedaviye devam etmedim bizimde 3 yil olacak bebek isteyeli ama nasil bakalim bizde bütün kürleri denedik 3 ay proxeed plus kullandık keci boynuzu çakşır suyu 3 ay havuç suyu sıktım yok demekki daha vakti gelmedi canim ☺☺☺
aynen canım dua edicez beklicez bakalım proxeed i doktormuz bize de önerdi ama biz doğal yollarla ve doğal vitaminlerle yola devam ediyoruz almadık proxeedi. şuanda eşim evicap , arginmaxmen l arginin ve keçiboynuzu kürü içiyor bakalım l arginine bu ay başladı daha keçiboynuzunu 1.5 aydır içiodu evicapı da 2 aydır içiyor bende kadın hormon çayı içiyorum bir yandan zamanında yumurtlayabilmek için ve ovülasyon testi yapıyorum her ay doğru zamanı da tutturabilmek için artık dualar edicez bundan ötesi nasip kısmet Rabbim yardımcımız olsun şifamızı bize nasip etsin önce inşallah gelişmelerden haberdar ederim canım haziranın sonunda da doktora gidicez inşallah bakalım nası bir yol izliycez

eğer gebeliği öğrenmemiş olsaydık aşılama deneyecektik tam o ay.
Rachel merhaba benim esimin de sperm sayisi 100 bin ileri hareketlilik 0 ögreneli bi ay oldu bir aydir kendime gelemiorm aglamaktan bi hal oldum ona cok fazla caktrmasamda aglamaya zirlamaya devam ediorm keciboynuzu pekmezi veriorm birde caksirin kökunu kaynatiyorm ama duzenli deil baska ne yapmaliyim

Rachel merhaba benim esimin de sperm sayisi 100 bin ileri hareketlilik 0 ögreneli bi ay oldu bir aydir kendime gelemiorm aglamaktan bi hal oldum ona cok fazla caktrmasamda aglamaya zirlamaya devam ediorm keciboynuzu pekmezi veriorm birde caksirin kökunu kaynatiyorm ama duzenli deil baska ne yapmaliyim
benım esımın de sperm sayısı ıyı ama morfolojı bozuk ılerı harekette yuzde 20 ben bır tup bebek yaptırdım ama dusuk oldu,sımdı bıtkısel kurler denıyoruz bır aydır ama sayı dusmus çok ılgınç kecıboynuzu kuru hergun e vıtamını,çaksır suyu,bazı karısık vıtamınler,ve arı sutu bal polen,, arı sutu bal ve polen karısımı yaptır guvenılır bır aktara

Kızlar geçen ay pco oldugumu ögrendim, bu ayda eşimin sperm test sonuçlarına göre sperm sayısının ve hareketliliğinin yavaş oldugunu ögrendim.. simdi tedavi yöntemleri araştırıyoruz aranızda tedavisiz hamile kalan var mı ? eşimin toplam sperm sayısı 11.200.000 ileri hareketlilik %9 yerinde hareketli %25 hareketsiz sayısı da %58 morfoloji normal.. 13 aydır evliyim korunmuyoruz ve gebelik oluşmuyor bu ay ögrendik ve ne yapmamız lazım şaşkınlık içindeyim..

Merhabalar yeni üyeyim
Uzun zamandır bütün başlıkları takip ediyorum
Bizim de çocuk yapma hikayemiz 2 yıldır sürmekte.
Malesef kadın olarak hep ben doktorlara gittim. Her doktor farklı bir şey söyledi. Hatta çapada en son laporoskopi yapılacaktı. Eşime kızdığım için gitmedim çünkü sperm testi yaptırmaya hiç yanaşmıyordu. 2 yıl sonunda ikna oldu ve beraber doktora gittik. Ben bütün tahlilllerimi yaptırdım. Hsg bile çekildim. Her şey sorunsuzdu. Hormonlarım rahmim yumurtlamam tüplerim hazır askersin dedi hatta doktorumuz:) eşimin sperm testinin sonucunu aldığımızda boşuna geçen 2 yılı anladık. Çünkü sperm sayısı hızı ve en önemlisi morfolojisi %1'di. Aynı zamanda varikosel teşhisi konuldu ameliyat oldu. Yalnız ameliyattan sonra hiçbir ilaç verilmedi eşime. Doktor sadece 3 ay sonra gelin sperm testi yapılcak tekrar dedi. Bu durumda olup eşi ilaç kullanan veya ameliyattan sonra morfolojosi düzelen var mı?

Cnm bizim morfolojide sorun yoktu sayı ve hız düşüklüğü vardı sadece..
Ben varikoselden 1,5 ay sonra falandı sanırım hamile kaldım erken doğum yaptım 3 hafta önce.. Şu an bebeğim yanımda uyuyor Rabbim sizede nasip etsin insallah..
Benim eşime de doktor ilaç vermedi.. Biz ameliyattan sonra keçi boynuzu kürü yaptık sadece..

Back
X