“Bu durumu daha önce gördük ama nedenini açıklayamıyoruz. Sperm sayısı çok iyi ama hareket sıfır. Belki iltihap, belki viral etken, bilmiyoruz.”
Enfeksiyon temizliği için başlangıç (gerekiyorsa 14 gün çıkartılabilir)
Belki birilerinin daha moralini düzeltiriz.
Umudu kaybetmek yok. Savaş devam ediyor.
Valla tatlım bizede direk tüp Bebek dediler eşimde sayı ileri hız özellikle morfoloji sıkıntıyı ondan dolayı olmadı 4 yıl boyunca sonra ben ve eşim bal karışımı vitaminler kullandık ve sonradan doğal yolla hamile kaldım maddi olarak 3 ay önce felan 12 ile 15 arası veriyorduk ama sonucunu aldık ve en çok doğal yolla olmasını çok mutlu olduk soylwmek istedim bende burayı burdan bir arkadaş söylemişti ve gerçekten karşılığını aldikBu süreçte korunmaya başladık, çünkü HPV'nin çift taraflı gidip gelmesi iyileşmeyi geciktiriyor olabilir.
Ayrıca bir androloji uzmanının önerisiyle şu testleri yaptıracağız:
- Sperm kültürü
- Üreaplasma / Mycoplasma / Chlamydia PCR
- Trikomonas / mantar taraması
- Gerekirse prostat sıvısı kültürü
Tahminimiz: altta yatan bir bakteri veya mantar, sperm hareketliliğini engelliyor.
Bu test sonuçlarına göre antibiyotik tedavisi yeniden şekillendirilecek.
Planımız:
- İlk kontrol testi: 8 Ağustos
- Eğer hareketlilikte artış olursa doğal deneme
- Olmazsa maddi birikim sonrası tüp bebek
Sizden Ricam:
Bu durumla karşılaşıp hareketliliği düzelten, ya da aynı zorlukları yaşamış ve çözüm bulmuş olan varsa:
- Hangi tedavileri denediniz?
- Ne kadar sürede sonuç aldınız?
- Özellikle hangi testler teşhis için kritik oldu?
Bunları yazarsanız çok seviniriz.
Sürecin sonunda kendi sonuçlarımızı da paylaşacağım. Belki birilerinin daha yoluna ışık olur.
Merhaba 2 defa kontrol edildi yok dendiMerhaba geçmiş olsun varikosel incelendi mi
Bizde de sperm ileri hızı sıfırMerhaba Biz de morfolojik sorun ve ileri hız 0 idi. 2 sene korunmasız gebelik hiç olmadı .Tüp bebek başladık geçtiğimiz ay sprem de mikrocip kullandıldı. Eşim 1 sene boyunca takviye kullandı .benden 12 yumurta aldılar ama kalitesiz çıkmış anladığım kadarıyla çünkü 8 tanesi döllendi ama 4 tanesi durumu iyi diğer 4 sağlıksızdı. sonuç olarak 5 güne gelmeyi başarabilen 3 tane oldu 2si donduruldu 1 tanesi cc rakamı olduğu için imha edildi. Şuan transferi bekliyorum. Doktor ve biz hep sorun sprem diye düşünmemize rağmen yumurta da bizi şaşırttı şuan bende hemen takviye toz kullanmaya başladım.
İzmir Kemeraltı bir aktardan aldık bizNasıl bir bal karışımıydı bu nerden bulabiliriz bir link var mı
öyle bir durumunuz varsa tedaviye başlamadan önce takviye ve sağlıklı beslenme yapın ben neredeyse tedaviden 4 ay kadar önce sağlıklı beslenmeye başlamıştım paketli gıda yemeyi bırakmıştım çok fazla yiyordum çayın yanına fln daha önceleri bir de devam etseydim belki de hiç çıkmayacaktı kaliteli. doktor hatta her kontrol de çok yumurtan var falan diyordu bende şansım daha fazla olur daha çok elimde emb olur diyordum ama sonuç doktorun da şaşırttı. Yine de çok şükür elimde 2 tane var. Umarım bir daha başa sarmaya gerek kalmadan bebişimize kavuşuruz.Bizde de sperm ileri hızı sıfır
Benim de korkum kilomdan dolayı yumurtaların kalitesiz çıkmasi
Henüz daha hiç muayene olmadım. İnşallah aynı şey başıma gelmez. Sizin de inşallah hayırla sonuclanir. Peki son bir soru sorsam, yaşınız kaç acabaöyle bir durumunuz varsa tedaviye başlamadan önce takviye ve sağlıklı beslenme yapın ben neredeyse tedaviden 4 ay kadar önce sağlıklı beslenmeye başlamıştım paketli gıda yemeyi bırakmıştım çok fazla yiyordum çayın yanına fln daha önceleri bir de devam etseydim belki de hiç çıkmayacaktı kaliteli. doktor hatta her kontrol de çok yumurtan var falan diyordu bende şansım daha fazla olur daha çok elimde emb olur diyordum ama sonuç doktorun da şaşırttı. Yine de çok şükür elimde 2 tane var. Umarım bir daha başa sarmaya gerek kalmadan bebişimize kavuşuruz.
Amin inş.Henüz daha hiç muayene olmadım. İnşallah aynı şey başıma gelmez. Sizin de inşallah hayırla sonuclanir. Peki son bir soru sorsam, yaşınız kaç acaba
O da yumurta kalitesi üzerinde etkiliymis. Benim 28 çok genç sayılmaz artık
İnşallah o tek yumurta mucizeye dönüşür. İyi düşünelim iyi olsunAmin inş.Ben 36 yaşındayım. Yaşına göre yumurta sayın çok iyi bile demişti doktor amh da iyi ama toplanan yumurta ile 5 güne kadar ulaşabilen az oldu dediğim gibi. Özellikle sordum hocaya benim yumurtalarım kalitesiz mi diye buna ilk yumurta toplamada cevap veremeyiz dedi. Her ay farklı olabiliyormuş buna ancak bir kaç tedavi de anlayabiliriz dedi emb. ise bence döllenen yumurtaların ile elimize kalan 5 gün emb 2 olarak orantılı dedi. Aslında çok yumura olmasının önemi yok kalitesi önemli bir tane bile kaliteli yumurta ve kaliteli sperm buluşturmaları yeterli oluyor.Umarım benimkiler sağlıklı emb dır ve benimle kalırlar . Kilo problemin varsa hemen bence diyetisyen falan başla ama sağlıklı kilo ver hızlı rejimler daha çok tüm hormonları bozar. Benim de boyuma göre biraz kilom fazla idi doktor takılmıyor abez bir kilon yoksa sende takılma.
amin inşşşş sizinde inş harika olur tüm süreciniz.İnşallah o tek yumurta mucizeye dönüşür. İyi düşünelim iyi olsun
Benim 30 kilo fazlam var öyle diyim size
Diyetisyen iyi fikir. Tüp Bebek doktoruyla görüştükten sonra başlarim inşallah. Henüz hiç muayene olmadım. Sizin de hayırla sonuçlanir inşallah
Tüp Bebek fiyatları kaç lira oldu şu andaGecmis olsun oncelikle
Esimin 200 milyon spermi var ama ileri hiz 0, morfoloji 2 :) iki sene boyunca gebelik de elde edemeyince biz careyi tup bebekte bulduk. Isin o kisminda da sperm faktoru bazi seyleri zorlastirdi, iki ayri kez yumurta toplattim, olusan embriyolarin hepsine genetik test yaptirdik vs ve oyle transfer oldum. Sukur hamileyimbir tane de donmus embriyom var ileride insallah ogluma kardes olur
Umarim sureciniz kolaylikla gecer, tedaviye bile gerek kalmadan gebe kalabilirsiniz. Tedavinin kendisi cok zor degil ama mental olarak cok yipratici malesef
Ben 2024 yilinda yaptim, 2025 de 120 bin gibi rakamlar duydum ilaclar igneler haric. Genetikli tup bebek yaparsaniz bir bu kadar da yaklasik ona oduyorsunuz. Cok pahali bir tedavi malesefTüp Bebek fiyatları kaç lira oldu şu anda
Sağlıcakla bebeğinize kavuşun inşallah
Teşekkür ederimamin inşşşş sizinde inş harika olur tüm süreciniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?