Sperm Hareketliliği Sıfır Olanlar İçin Deneyim Paylaşımı ve Destek Talebi

Bizde eşimde bir miktar hız düşüktu. Biz arttırmak için Akdeniz usulü beslenme (biraz protein ağırlıklı yaptı eşim) arı sütü, propolis, demir takviyesi, spiruluna ve multivitamin kullandı. Arada magnezyum içti. Hız yavasta olsa adım adım arttı her 3 aylık testinde.

Kullandığınız takviyeler nelerdir

Kullandığınız takviyeler nelerdir
ben takviye kullanmadım folik dışında.sadece eşim kullandı. ımpry ve sperra kulllandı uzun bir süre neredeyse 1 sene kadar . tedaviye başlama karar verince de doktorumuz negans felixon men kullanmasını önerdi bir ay kadar da onu kullandı diğerlerini bırakıp. Şimdi de ben yumurtalarım sayıca çok olmasına rağmen emb az olunca ve vucudumu da güçsüz hissettiğim için takviye istedim negans felixon women istersen başla dedi.

Bende bugun öğrendim maalesef eşim azosperm çıktı doktor dogal yolla olmaz dedi tüp bebege yönlendirdi kimseye söyleyemiyorum da tavsiyeniz öneriniz var ise açığım rabbim hepimize en kısa zaman hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin

Amin insallah iyi bir doktor ve iyi bir labaratuvar bulun mutlaka iyice araştırın onun dışında zaten işin içine girirnce yavaş yavaş süreçle ilgili uzmanlaşıyorsunuz :) üzülmeyin bir de Allah büyük tüp bebekle çocuğunuz olur Allah’ın izniyle

Geçmiş olsun bir ark tanıdığında geçen duydum ben böyle anlatırken ona az emb oldu vs bak bir ark sperm hiç yoktu amliyetla 1 tane alabilmişler ve şuan yemi doğum yaptı bu size de hepimize bir umut olsun diye anlatmak istedim. Bu arada biz söyledik ailemiz ve çevremiz biliyor biz söylemeden de hiç soru sormuyorlar sağolsunlar ama anlatmak iyi geliyor ben özellikle ark ile paylaştım zaten bir ark da tüp bebek ile doğum yaptı insan konuşunca rahatlıyor

Çok haklısınız ama maalesef eşimin ailesi sorunlu kayınvalidem iki ay önce bize inşallah çocugunuz olmaz demişti insanı nerden vuracaklarını çok iyi biliyorlar maalesef sizin adınıza sevindim allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Sağolun inşallah rabbim isteyen herkese en kısa sürede nasip eder

Amin allah sabır versin size onlardan akıl fikir onların demesiyle olmaz o işler Allah ne derse o Allah inş size kolaylıkla en kısa zamanda hayırlısı ile sağlıklı bir evlat versin

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce yaşadığım süreci paylaşmıştım, son durumu da güncellemek istiyorum:

Doktorun başlattığı Cipro antibiyotik + Mucovit tedavisini düzenli kullandım.
Takviye olarak da Koenzim Q10, Çinko, D3, NAC, AHCC gibi desteklere devam ettim.

Ancak son spermiyogram sonucumda tablo yine aynı çıktı:

• Sayı hâlâ çok yüksek (80 milyon civarı)
  • Hareketlilik yine %0
  • Canlılıkta da anlamlı bir artış olmadı

Yani Cipro tedavisi de sonuçsuz kaldı gibi gözüküyor. Açıkçası biraz umudum vardı; en azından başlangıçta %3-5’lik bir hareketlilik görmeyi bekliyordum.

Şu anda tek belirsiz kalan nokta, antibiyotik sonrası spermin yenilenme süreci (yaklaşık 74–77 gün) olabilir. O yüzden 2 ay daha bekleyip bir test daha vermeyi planlıyoruz. Eğer bu testte de tablo değişmezse artık tüp bebek (ICSI) yoluna gideceğiz gibi görünüyor.

Sizde benzer bir durumda iyileşme süreci yaşayan oldu mu?
Enfeksiyon sonrası hareketlilik toparlanması bu kadar uzun sürebiliyor mu?

Deneyim ve yorumlarınız gerçekten çok değerli olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…