Erkek İnfertilitesi Sperm morfoloji anomali

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yildizsavascisi

🌠
Kayıtlı Üye
30 Mart 2020
7.895
15.753
248
Arkadaşlar merhaba,
Eşimin sperm sonuçları çıktı ancak corona dolayisi ile henüz doktor a gitmedik burada bugun bi yazi okudum baş anomalisi büyük sorun diye bilgisi olan var mi arkadaslar ?

Baş anomali % 91
Kuyruk anomali % 19

Canım baş anomalisi %91 bu sorun mu acaba bi yazi okudum kuyruk falan yumurtaya girince düzelir ama baş hem dollenmeyi engeller hem de döllenme olsa bile bebek düşer diye
Sen detaylara takılma yildizcim internette ki çok şeyi de okuma..
Yüzde 5 morfoloji nnormal bir değer yüzde 0 ile bile hamile kalanlar var.
Spermlerin hepsi incelenmiyor bin taneden 100 tanesi belki. Genel bozuklukları söyleniyor o baktıkları spermlerinin.. yani spermlerin hepsi incelenmiyor yüzde 5 değer o yüzden iyi çünkü incelenmeyen diğer spermlerde görünmeyen değer olarak katlıyor değeri.. sen bunlara takılma.

Sen detaylara takılma yildizcim internette ki çok şeyi de okuma..
Yüzde 5 morfoloji nnormal bir değer yüzde 0 ile bile hamile kalanlar var.
Spermlerin hepsi incelenmiyor bin taneden 100 tanesi belki. Genel bozuklukları söyleniyor o baktıkları spermlerinin.. yani spermlerin hepsi incelenmiyor yüzde 5 değer o yüzden iyi çünkü incelenmeyen diğer spermlerde görünmeyen değer olarak katlıyor değeri.. sen bunlara takılma.
Ah kuzum öyle mi diyorsun nasıl üzüldüm bi arkadaş yazmış onun yazısını gördüm topik de bas anomali en önemlisi %80 ustu olursa bebek düşer ya da döllenme olmaz diye tup bebek diyorlar falan demiş cok üzüldüm

Ah kuzum öyle mi diyorsun nasıl üzüldüm bi arkadaş yazmış onun yazısını gördüm topik de bas anomali en önemlisi %80 ustu olursa bebek düşer ya da döllenme olmaz diye tup bebek diyorlar falan demiş cok üzüldüm
Başı bozuk sperm zaten yumurtayı dolleyemez. Labaratuvarla konuş böyle şeyleri diğerleriyle değil.
Lütfen değerlere takılma artık... Herşey iyi.olavak inşallah hamilede kalmışsın.

Haklısınız canım insan korkuyor iste Yumurta döllenmez şans eseri döllenme olursa da düşer diye falan yazmışlar cok korktum ilk bebeğim e hic bi sebep bulamadılar öldüğünde diye
Doğumdan 1 gün önce ölen bebekler var bu işler nasip dünyada rızkı yokmus.burda mühim olan bebekten sora annedeki durumlar.. sperm yumurta hücresinde genetik rahatsizliklar ilk 3 ay elenir devam etse de ileriki haftalarda belli olur hiç birşey olmasada Onu vaar eden Rabbim yokta edebilir biz bilemeyiz.. annedeki faktörler de birsey yok ise sabır ve dua doktorla.gerekli tektiklerden sora beklemekten başka çaremiz.yok canim

Doğumdan 1 gün önce ölen bebekler var bu işler nasip dünyada rızkı yokmus.burda mühim olan bebekten sora annedeki durumlar.. sperm yumurta hücresinde genetik rahatsizliklar ilk 3 ay elenir devam etse de ileriki haftalarda belli olur hiç birşey olmasada Onu vaar eden Rabbim yokta edebilir biz bilemeyiz.. annedeki faktörler de birsey yok ise sabır ve dua doktorla.gerekli tektiklerden sora beklemekten başka çaremiz.yok canim
Cok haklısın canım benim Allah razı olsun ikinizden de yaziyi okuyunca çok korkmuştum içime su serptiniz

Canım hiç canını sıkma. Ben 0 morfoloji ile 2 seneden sonra hamile kaldım. Benim de düşüğüm var ama bu kötü bişey değil. Sağlıksız gebelikti kendini sonlandırdı. Belki biraz zaman alır ama olmaz ya da mutlaka düşük olur gibi bişey yok.

Canım hiç canını sıkma. Ben 0 morfoloji ile 2 seneden sonra hamile kaldım. Benim de düşüğüm var ama bu kötü bişey değil. Sağlıksız gebelikti kendini sonlandırdı. Belki biraz zaman alır ama olmaz ya da mutlaka düşük olur gibi bişey yok.
Canım bas anomalisi fazla olunca dna hasar da yapıldı o da %24 çıktı henüz doktora gösteremediği netten baktığımda %15 alti olmalı diyor %15 den fazla olursa gebelik kaybı falan diyor inşallah ondan değildir

Canım bas anomalisi fazla olunca dna hasar da yapıldı o da %24 çıktı henüz doktora gösteremediği netten baktığımda %15 alti olmalı diyor %15 den fazla olursa gebelik kaybı falan diyor inşallah ondan değildir
Biz de yaptırdık 14 gibi bir değer çıktı normal dedi doktor sizinki de çok yüksek değil ilaç tedavisiyle düzeliyor

Biz de yaptırdık 14 gibi bir değer çıktı normal dedi doktor sizinki de çok yüksek değil ilaç tedavisiyle düzeliyor
Ilac tedavisi yok diye okudum ama eşinize nasil bi tedavi uygulandi . Bi üroloji doktoruna gösterdik direk tup bebek dedi laboratuvar da sağlam spermin alınması için ☹

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X