• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm morfolojisi pinhead (iğne baş) olup da hamile kalan var mı ?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
mona rosacım teşekkür ederim canım..............ama bu sonuçlardan embriyoların genetik sorunlu oldugumu ortaya çıkıyo.........ne oluyo anlamıyorum.............artık düşüne düşüne deli edecekler beni........

mona rosacım teşekkür ederim canım..............ama bu sonuçlardan embriyoların genetik sorunlu oldugumu ortaya çıkıyo.........ne oluyo anlamıyorum.............artık düşüne düşüne deli edecekler beni........

genetikte olabilir, eşinin testisi geçte düşmüş olabilir varikoselde olabilir....düşünme bence bir an önce bir hastaneye başvurup başlatın tedavinizi..

genetikte olabilir, eşinin testisi geçte düşmüş olabilir varikoselde olabilir....düşünme bence bir an önce bir hastaneye başvurup başlatın tedavinizi..

ahh canım yaa ne tedavisi.............
yaptırmadıgımız kaldımı acaba bizim..............ilk önce varikosel ameliyatıyla başladık arkasından hidrosel ameliyatı..........sonrasında 4 kez tüp..............
sonuç tutunmaya dahi çalışmamış embriyolar........hep sıfır çıktı..............
imtihanımız böyle şükürler olsun...........daha çok zor imtihanlar var hayatta....elhmd.:teytey:

ahh canım yaa ne tedavisi.............
yaptırmadıgımız kaldımı acaba bizim..............ilk önce varikosel ameliyatıyla başladık arkasından hidrosel ameliyatı..........sonrasında 4 kez tüp..............
sonuç tutunmaya dahi çalışmamış embriyolar........hep sıfır çıktı..............
imtihanımız böyle şükürler olsun...........daha çok zor imtihanlar var hayatta....elhmd.:teytey:

napaılım be bacım...dediğin gibi allah başka şeyle sınamasın

kızlar benim hamileliğim sona erdi .2 ay oldu.kalbi atmaz oldu,alındı bebek.
kısmeti yokmuş bu dünyada.her şeyin hayırlısı...

Canım çok geçmiş olsun. Rabbim bu acını unutturacak sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip eder inşallah sana. Kalp atışı sonradan mı durdu. Doktor ne dedi...

kızlar benim hamileliğim sona erdi .2 ay oldu.kalbi atmaz oldu,alındı bebek.
kısmeti yokmuş bu dünyada.her şeyin hayırlısı...

Canım sonumuz aynı oldu ne yazık ki..Benim bebeğimin kalbi 11 haftalıkken durdu..Doktor 3. kalite spermle dölleme yapıldığını söyledi..Şaşırdım açıkçası..Çünkü 5. gün AA embrioları konulmuştu..Hala bi anlam veremiyorum..Nasıl oluyo da kalite embrio oluyo ya da neden düşüklerden sperm kalitesi sorumlu oluyo...Düşünmekten kafayı yicem...Dondurulmuşlarımda var....Kullanınca aynı şey mi olur bilemedim...

Canım sonumuz aynı oldu ne yazık ki..Benim bebeğimin kalbi 11 haftalıkken durdu..Doktor 3. kalite spermle dölleme yapıldığını söyledi..Şaşırdım açıkçası..Çünkü 5. gün AA embrioları konulmuştu..Hala bi anlam veremiyorum..Nasıl oluyo da kalite embrio oluyo ya da neden düşüklerden sperm kalitesi sorumlu oluyo...Düşünmekten kafayı yicem...Dondurulmuşlarımda var....Kullanınca aynı şey mi olur bilemedim...

Cok uzuldum arkadasim Allah sabirlar versin.
Bizde onumuzdeki ay tup bebek yapacagiz. esimin doktoru spermi kuvvetlendirmek ve tup bebege hazirlik icin esime igne tedavisi verdi gun asiri esim gobekten igne oluyor ve 32 gun surecek . Igneler bittikten sonra tup bebek yapin dedi doktorumuz. Sizde de spermlerde sorun varsa boyle yapin once erkegi tedavi ettirin bu tedavi ile dollenen embryolarin dogumla sonuclanma yuzdesi daha fazlaymis.

Cok uzuldum arkadasim Allah sabirlar versin.
Bizde onumuzdeki ay tup bebek yapacagiz. esimin doktoru spermi kuvvetlendirmek ve tup bebege hazirlik icin esime igne tedavisi verdi gun asiri esim gobekten igne oluyor ve 32 gun surecek . Igneler bittikten sonra tup bebek yapin dedi doktorumuz. Sizde de spermlerde sorun varsa boyle yapin once erkegi tedavi ettirin bu tedavi ile dollenen embryolarin dogumla sonuclanma yuzdesi daha fazlaymis.

Seni ümitsizliğe düşürmek istemem ama biz o iğnelerden 2.5 senedir oluyoruz...Hemde aralık vermedik..Eşim bi gün bile ihmal etmedi..Yani ben sadece bi bebek kaybetmedim....Ümitlerimide kaybettim..Eşim iğne olmaktan mahvoldu...Devlet hepsini karşılamıyo maddi anlamdada çok zor...Allahım kurtarsın hepimizi..

Bu arada iğneler işe yaramıyo demek istemedim..Sperm sayımız sıfırdan 38 milyona yaklaştı..Ama morfoloji % 0 düzelmio..............................................................................................................................................................................................................

Seni ümitsizliğe düşürmek istemem ama biz o iğnelerden 2.5 senedir oluyoruz...Hemde aralık vermedik..Eşim bi gün bile ihmal etmedi..Yani ben sadece bi bebek kaybetmedim....Ümitlerimide kaybettim..Eşim iğne olmaktan mahvoldu...Devlet hepsini karşılamıyo maddi anlamdada çok zor...Allahım kurtarsın hepimizi..

Allah yardimcimiz olsun arkadasim insallah sonunda bizlerinde yuzu gulecek . Guzel Allahim ol dedikten sonra lacak . Sen umidini kaybetme ama sonuna kadar mucadele edecegiz . Herkesin turlu turlu derdi oluyor Cok sukur elimiz ayagimiz tutuyor saglikliyiz bununda ustesinden gelecegiz. Olacak insallah .

Bu arada iğneler işe yaramıyo demek istemedim..Sperm sayımız sıfırdan 38 milyona yaklaştı..Ama morfoloji % 0 düzelmio..............................................................................................................................................................................................................

Evet malesef morfoloji pek duzelmezmis bizimkiside 0.. Varikosel ameliyatida olduk igne tedavisi nide oluyoruz ne yapalim baska caremiz yok sonuna kadar mucadele edecegiz. Sali gunu sperm testi yapacagiz bakalim hersey ortaya cikacak .

Evet malesef morfoloji pek duzelmezmis bizimkiside 0.. Varikosel ameliyatida olduk igne tedavisi nide oluyoruz ne yapalim baska caremiz yok sonuna kadar mucadele edecegiz. Sali gunu sperm testi yapacagiz bakalim hersey ortaya cikacak .

Buraya sonucunu yaz...Hayırlı sonuçlar olur inşallah..İlk denemen mi olacak?? Öğretmenmişsin bu aralar denemek için pek uygun zamanlar değil bizim için .Ben de donmuşlarla deneyeceğim ama okulla birlikte nasl yürür bilmiyorum...

arkadaşlar 26.09.2010 da evlendim.eşiminde 15.02.2010 tarihinde sperm testi vermiş morfolojisi % 3 çıkmıştı ve ben 4 haftalık hamileyimm :) ama morfoloji bozukluğundan dolayı bazı arkadaşlar düşük yapmış bende bu yüzden çok korkuyorum.acaba kaç haftadan sonra düşme riski olmuyor bileniniz varmı.içimi karartmak istemiyorum ama ya düşerse diye çok korkuyorum.

Arkadaşlar merhaba, bizim de sorunumuz morfolojik bozukluk. %100 pinhead. En son yaptırdığımız testte sadece 12 adet normal sperm hücresine rastlandı. Benzer durumda olupta, ilaç vb. kullanarak düzelme sağlayanınız oldu mu?

Arkadaşlar merhaba, bizim de sorunumuz morfolojik bozukluk. %100 pinhead. En son yaptırdığımız testte sadece 12 adet normal sperm hücresine rastlandı. Benzer durumda olupta, ilaç vb. kullanarak düzelme sağlayanınız oldu mu?

12 çok iyi bir sayı bence.çok şanslısın.

Merhaba Mlkpinar, Özel mesaj göndermişsiniz ama oradan cevap veremiyorum. Benim ve eşimin yaşı 30, bundan önce 2008 yılında ege üniversitesi hastanesinde 2 kez tüp bebek denedik fakat başarılı sonuç elde edemedik. İşlemlerimizi yapan embriyolog o zaman bize spermlerden elde ettiğimiz embriyolar pek sağlıklı değil, o yüzden siz bir daha tüp bebek denemeyin önce araştırma yaptırın dedi. Biz de o zaman tedavilere ara verdik fakat bu yıl memorial hastanesine giderek semih özkan'a muayene oldu eşim, orada yaptırdığımız test sonucunda 40.0000.000 adet/ML. pinhead sperm ve toplamda 12 adet sperm hücresi bulundu sonucunu elde ettik. Bunun üzerine doktor eşimden hormon testi ve genetik test istedi. Hormon testi sonuçları gayet normal, genetik test sonucu da haftaya çıkacak. Bir de doktor tüp bebek denemesi için mikro tese yaptırın dedi. Artık genetik test sonucuna göre hareket edeceğiz. Sizin de durumunuz bize benziyor sanırım, forumlardan anladığım kadarıyla. Artık genetik hatalı çıkarsa belki kıbrısa gitmekte düşüncelerimiz arasında.

Back
X