- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
- Konu Sahibi Saklicennet
-
sperm için ilaçlar var önce onları deneyip etki etmiyorsa tüp bebek demeliydi ancak yinede dünya başınıza yıkılmasın azospermi insanlarda var yMerhaba kızlar eşimle üroloji doktoruna göründük ve eşim ağrım var dediği halde doktor bey muayene etmeden sperm testi istedi sperm sayısı düşük ve hareketsiz oluncada direk tüp bebek dedi dünyam sanki başıma yıkıldı. ben tüp bebek en son çare olarak düşündüğüm için normal yollardan hamile kalmak istiyorum bu durumu yaşayanlar varsa ne yaşadılar bilgi verir misiniz?
öncesinde bir tedavi süreci olmalı ancak yinede sonuç tüp bebekse dünya başınıza yıkılmasın. azospermi yani hiç spermi olmayan insanlarda var biz kıbrısta euroivf de sperm donasyonu yaptık o nedenle kuzenimin yumurtasıydı ama esinin değil donor spermiyle birleştirilip verildi şimdi bbek 2 yasında cok mutlular darısı size :)Merhaba kızlar eşimle üroloji doktoruna göründük ve eşim ağrım var dediği halde doktor bey muayene etmeden sperm testi istedi sperm sayısı düşük ve hareketsiz oluncada direk tüp bebek dedi dünyam sanki başıma yıkıldı. ben tüp bebek en son çare olarak düşündüğüm için normal yollardan hamile kalmak istiyorum bu durumu yaşayanlar varsa ne yaşadılar bilgi verir misiniz?
Tatlım ben kendim takviyeye başladım çünki kadım doğumcular folat bile vermediler. Bende inofolik kullanıyorum. Yumurtlama dönemine kadar iki kapsül adete kadar tek kapsül. Aralık ayında 2 kapsül kullanacağım. Lifetime diye bir marka var ABD menşei resveratrol q10 acai bitkisi 60 kapsül ondan hergün tek kapsül alıyorum. Teatrio muadili gibi sadece astaksantin yok. Ona da bu ay başlayacağım bugün yarın sipariş veririm. Ocean marka alacağım. Son 2 ay olduğu için eşim ve ben tek kapsül olarak kullanmayı düşünüyorum. Omega 3 kullanıyoruz. Bir de 1 ay karma multivitamin kullanacağım supradyn olabilir. Takviye amaçlı. Ben kullandıklarımın faydasını görüyorum inofolik ve lifetime ilk kullandığım ay bile vajinadan bildiğin sümüksü birşey akıyor yumurtlama zamanı. Dr kontrole gitmiştim. Yumurtlamışsın demişti bana. Bence faydalı takviyeler. Zaten teatrioyu hem bayan hem de erkeğe öneriyorlar.KuzuSaklicennet canım sen ne takviyesi alıyordun. Tüp bebek öncesi? Ben de alayım takviyeler az da olsa. İnofolic kullanıyor musun?
takviye olarak supradyn yerine women pro yu tafsiye ederimTatlım ben kendim takviyeye başladım çünki kadım doğumcular folat bile vermediler. Bende inofolik kullanıyorum. Yumurtlama dönemine kadar iki kapsül adete kadar tek kapsül. Aralık ayında 2 kapsül kullanacağım. Lifetime diye bir marka var ABD menşei resveratrol q10 acai bitkisi 60 kapsül ondan hergün tek kapsül alıyorum. Teatrio muadili gibi sadece astaksantin yok. Ona da bu ay başlayacağım bugün yarın sipariş veririm. Ocean marka alacağım. Son 2 ay olduğu için eşim ve ben tek kapsül olarak kullanmayı düşünüyorum. Omega 3 kullanıyoruz. Bir de 1 ay karma multivitamin kullanacağım supradyn olabilir. Takviye amaçlı. Ben kullandıklarımın faydasını görüyorum inofolik ve lifetime ilk kullandığım ay bile vajinadan bildiğin sümüksü birşey akıyor yumurtlama zamanı. Dr kontrole gitmiştim. Yumurtlamışsın demişti bana. Bence faydalı takviyeler. Zaten teatrioyu hem bayan hem de erkeğe öneriyorlar.
Çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi herşey yolunda ilerler ve bizde yavrumuzu kucağımıza alırızsperm için ilaçlar var önce onları deneyip etki etmiyorsa tüp bebek demeliydi ancak yinede dünya başınıza yıkılmasın azospermi insanlarda var y
öncesinde bir tedavi süreci olmalı ancak yinede sonuç tüp bebekse dünya başınıza yıkılmasın. azospermi yani hiç spermi olmayan insanlarda var biz kıbrısta euroivf de sperm donasyonu yaptık o nedenle kuzenimin yumurtasıydı ama esinin değil donor spermiyle birleştirilip verildi şimdi bbek 2 yasında cok mutlular darısı size :)
inşallah <3Çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi herşey yolunda ilerler ve bizde yavrumuzu kucağımıza alırız
Araştırayım teşekkür ederim.takviye olarak supradyn yerine women pro yu tafsiye ederim
Etkilediğini söylüyorlar ama en net cevabı dr söyleyebilir. Spermi ilaçların içinde bulanan bazı bileşenler etkiliyor. Her ilaç hemen spermleri etkilemiyor. Bunu da drlar net bilirler. Geçmiş olsun.kizlar eşlerde antibiyotiğin kullanımı sperm testini etkilermi 10gun sonra test vericz randevumz var urolojiye suan disi apse yapms dis cektrck antibiyotik kullanıyor
antibiyotik kullanımı istenmeyen bişeydir evet hücre yapısını etkiler sperminAraştırayım teşekkür ederim.
Etkilediğini söylüyorlar ama en net cevabı dr söyleyebilir. Spermi ilaçların içinde bulanan bazı bileşenler etkiliyor. Her ilaç hemen spermleri etkilemiyor. Bunu da drlar net bilirler. Geçmiş olsun.
Sessizce bekliyorum canım :) tüp bebeğe başlıcaz inşallahSuskun Ceylan Ceylancımmmmmmm yakaladım seni. Nerelerdesin sen bakayım. :) @Aybalam- dan ses seda Yok bir gelecek ben hamileyim. Pat diye bayılırım. hadi inşallah.
Sagol cnm artk doktor ne solerse bakalim bizimde bu ay sonu tedavinin durumu belli olacak rapor cikmasi icin son testide yaptiricaz hayirlisiylaAraştırayım teşekkür ederim.
Etkilediğini söylüyorlar ama en net cevabı dr söyleyebilir. Spermi ilaçların içinde bulanan bazı bileşenler etkiliyor. Her ilaç hemen spermleri etkilemiyor. Bunu da drlar net bilirler. Geçmiş olsun.
Merhaba hangı doktora ameliyat oldunuz acabaPeki madem bende hikayemi paylaşayım umut olsun okuyanlara
2015 de 3,5 sene korunmamaya rağmen gelmeyen meleğime eşime varikosel teşhisi konduktan sonra yapılan ameliyat sonrası hem de tüp bebeğe başvurmak üzereyken hamile kaldım.
Değerler yıllar içinde düşüş göstermiş ultrasonla muayenede çok az varikosel saptanıyor dendi,Morfoloji yüzde 1,ileri hareket 20,toplam 35 milyon sperm en son testte...
Oğlum şu an 28 aylık (şükürler olsun)ve 2.yi düşünüyoruz bu süreçte yine hiç korunmadık ve yine olmuyor.
Benim de yaştan dolayı ayrıyetten de tek yumurtalığım olduğundan Tüp bebek merkezinin yolunu tuttuk.
Gittiğim özel üni hastanesinde prof yaşıma göre durumu iyi buldu sadece sezeryan yerinde fıtık olduğunu söyledi,hsg ve kan tahlili istedi yaptırdık ve Allah izin verirse bu hafta içi gideceğiz eşim de test yaptırıp sonucunu alınca yani.
Yalnız eşimin tüm tetkiklerini götürdük ve bunlarda hiç sıkıntı yok dedi ben şok oldum o kadar yüzüme yansımış ki başka bir profu çağırdı beraber değerlendirdiler.
Söylediği şeyler düşündürücüydü,boşuna varikosel ameliyatı olmuş sıfır morfolojiyle 6 çocuğu olan biliyoruz,bunu önemsemiyoruz dedi.
Eşime de 3 ürologa gidip ameliyatı için karar vermiştik.Birisi gerek yok değerler iyi dedi,diğeri vitamin verdi gönderdi en son gittiğimiz prof da morfoloji düşük dedi varikosel tanısını koydu yüzde 5 baba olabilirsin demişti.Ameliyattan 3,5 ay sonra hamile kalmıştım.Ama nasıl diyesi geliyor insanın...
Merhabalar İstanbul Medipol universitesi Dr. Rahim Horuz üroloji uzmanı..Merhaba hangı doktora ameliyat oldunuz acaba
Ameliyattan hmn sonra gebe kaldınız dımıMerhabalar İstanbul Medipol universitesi Dr. Rahim Horuz üroloji uzmanı..
İlk ameliyatınızdan sonra bıraz kalmış ve ıkıncıyı olmussunuz ilkını de mi rahim beye yaptırmıstınız Levent türk varmış bıde sızın dedıgınız doktor arastırarak gıtmişsınızdır ve 3:5 ayda gebelik olmuş ne guzel kacıncı devredeydı varıkoselAmeliyattan hmn sonra gebe kaldınız dımı
Evet 3. Adeti görmedim:)Ameliyattan hmn sonra gebe kaldınız dımı
Peki şuan neden tüp bebek yaptırıyosunuz cok soru soruyorum kusurabakmayın ilk varıkosel ameliyatınıda horuz da mı oldunuzEvet 3. Adeti görmedim:)
Ne kusuru,varikosel ameliyati bir kez oldu Ali Nejat Egilmez hoca tanıyı koydu ama biz baska bir doktorda ameliyat olduk simdi oglum 3.5 yasinda ve hic kounmadik sayi hiz iyi morfoloji bu kez yuzde 0 ama tup bebek merkezinde morfoloji önemli degil dendi..Peki şuan neden tüp bebek yaptırıyosunuz cok soru soruyorum kusurabakmayın ilk varıkosel ameliyatınıda horuz da mı oldunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?