Erkek İnfertilitesi Sperm sayısı, hız, morfoloji, varikosele çözüm arayanlar ve bulanlar neredesiniz???

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
O zaman kaan hocaya giderek şansınızı denemiş oldunuz diyebilirim. Maalesef bize de aynı şekilde davrandı. Bu spermler yumurtayı döller dedi. Tüp bebekle şansınız yüksek dedi. Varikosel yok morfolojiye takılmayın dedi. Önerdiği herşeyi bize de önerip gönderdi. 2 ay sonra hız yükselmiyor tüp bebek düşünülebilir dedi. Ben de iletişimi kestim. Kendi kendimizin dr olduk diyebilirim.
Eşinin muhtemelen testesteron seviyesi düşüktür. Kuvvet macunu tarzı macunlardan kullanabilirsiniz. İçinde baharat oluyor ya Manisa macunu gibi...
Sayı için sperra Yada emodex morfoloji için 400lük evicap günde 1 tane. Hız için l carnitin q10 gibi takviyeler değerlerinizi değiştirebilir.
Ros testi istemiş biz yaptırmıştık %58 gibi yüksek bir rakam çıkmıştı. Fakat DNA hasar testi %18di bunun üzerine DNA da sorun yok ros dikkate almayın yaşam biçiminize dikkat edin dedi ımpryl diye bir takviye verdi 3 ay kullandık sonra bıraktık. Onun yerine nac kullanıyoruz.

K kaderyok canım birde siğiller en bahsetmişsin. Daha önce başıma hiç gelmedi ama bir yakınımın ellerinde çıkmıştı duası varmış galiba. Arama motorundan siğil duası diye aratırsan bulabilirsin. İnanıyor musun bu tarz şeylere bilmiyorum ama deneyebilirsiniz. Şifa olur inşallah.

Ya aslında ınanıyorum tabi de bildiğim kadarıyla o dua siğilin üzerinde okumuyormuş . Bizimki de tam özel bölgesinde olduğundan cesaret edemedim :) şu an gebelik dusunuyoken bi de bunun için ilişkiye giremicez yakılması iyileşmesi filan zaman aliyo. Ama levent türkten randevu aldım cumaya. Siğiller için en az 700 istermiş. Muayene 200.. yani en az bin de oraya vercem. Her yere para dağıtıyorum gerçekten sağlık olsun tabii de bu da çok yıpratıcı oluyo. Ya bu arada ben şu kistim için soğan kürü kullandım.. Dr ilaçları ise yapamadığından bırakıp bu kuru uyguladım ya mucize gibi 3.gun adet başladı. Dr a gittim gördüm mu bak ilacimin etkisi oldu kıstın küçücük kalmış artık gelmene gerek yok bu gitcek dedi. Oysa soğan kürü sayesinde oldu.
Burdan da şu aklıma geldi soğan kürüne başlamadan evvel çok araştırmıştım çok kadın kistinden kurtulduğu gibi çok kadın hamile de kalmış. Gebelik için co etkiliymis. Ya ben içtikten hemen sonra rahminde pıtır pıtır atan damarciklar hissediyodum resmen. Kanama başlayınca bıraktım ama bitince kaldığı yerden devam edeceğim. Bence gebelik için esin e az sorun olanlara faydalı olabilir.

Ben de Levent Türk’e götürmüştüm eşimi. :)
Bakalım size ne diyecek beni de haberdar et. Hocayı beğenmiştim ama varikosel yok dedi.
Bence de soğan kürü etkili olabilir. Dr bana da küçük kistlerin var gibi birşey demişti ama rahim de değil. Rahim temiz demişti. Dün adetimle dr gittim bakma ama muhtemel yumurtalarını görmüştür gibi birşey dedi. Pco sınırındayım. Biraz pco görüntüsü varmış.
Senin kistin neredeydi???
Siğiş için de bence duaları bir dene. Özel bölge için de okunabiliyor sonuçta o da senin bir uzvun belki geçerse para vermekten kurtulursunuz.

Siğil beni çok korkutuyo. Hpv virüsü oluyomus. Hpv nın iyi cesitlerindenmis ama bana bulaşırsa rahim kanseri olabilirmiş Allah korusun. Çok şükür ki bulasmamis zaten cok uzun suredir bi beraberlik olamiyo . Benim kıst değil aslında. Tüp bebekte yumurtalarım alınırken içerde kalanlar olmuş onlar da içind e kalınca yumru gibi bişey olmuş. yoksa tüp öncesi hsg filan temizdi. Hatta tüp yapan merkezdeki asistan da dosyada kist yok ama şimdi var diye birilerine soruyodu.
Biliyo musun nana da pko sınırındasın diyolar. Hatta adetlerin nasıl bilmiyorum ama benim ilk ergenlik ve 20 li yaşlarımın başındaki âdetlerimle sonrakiler aynı değil. Ben hep vücut olgunlaştıkça böyle oluyo heralde derdim. Evlendikten sonra jinekolojik muayenede gayet iyi filan dediler. Ama son bikac dr pko ya yakın bi durum var dediler . Ama kistli olanından değilmiş . Hatta son bi doktora tüp tutmamasinin sebebi benim o sırada yumurtlamamin olmasından filan olabilir mi dedim . Tüpü bilmem.ama yumurtaların birbirini bastırdığı için gebelik olamayabilir ama bunu kimse bilemez dedi. Ben bu soğan kurunu yaptıktan sonraki afetimin tıpkı 20 li yaşlarımın başındaki gibi olduğunu farkettim . Yanı kokusu akışı filan aynı o zamanki gibi. Benim sonraki aderlerimde hiç kökü olmazdı. Yani kötü bi kökü değil bu. Is yerinde tuvaletlere girdiğinde benden önceki adetliyse aldığım bu koku uzun suredir bende yoktu. Ben de içinden demek ki ben çok temiz tutuyorum kendimi kucukken demek ki cok temiz degilmisim diye yorum yapardım. Ama şu anda tıpkı eskiden olduğu gibi olduğunu görünce bu soğan kurunun etkisi olabilir mi acaba diyorum. Yanı evet eşlerimizin sorunu daha yorucu oluyo ama ben kendimi unutmuşum galiba.
Bence levent bey bize de varikosel değil diyecek. Bizim şu morfoloji düzeltse sayıya biseyler yaparım diyorum ama morfoloji zorluyo.
Bu arada meraklının bi macun tarifi vardı yollar önce burada konusunu açmışlar onu denedin mi hiç

Aaa siğişin o tarz şeylere etki edeceğini bilmiyordum. Çözüm gerek o halde...
bir de başımıza pco çıktı
Ben de sana birşeyler söyleyeyim. Ben ilk reglimi lise 1in başında oldum. Adet düzenimi pek takip etmiyordum. Evlendikten sonra 1 sene 30 günde bir adet olurken ne zaman eşimin problemini öğrendim adet günlerim uzadı. 30/35 günde bazen 40/50 ama çok nadir. Hiç beklediğim günlerde olamadım. Dr gittim 3. Gün testlerimi yaptırdım sorun yok deyip gönderdiler. Çok sancılı hasta oluyorum çocuğun olunca geçer dediler. 3 senelik evliyim. 1 kez vajinadan muayene oldum. Shemer testi alındı falan. Dr pco gibi dedi. Küçük küçük kistlerin var yumurtlamışsın dedi. Ben de tüp bebeğe geçeceğiz dedim sorun değil zaman kaybetmeyin dedi herşey normal dedi. Hiçbirşey vermedi. Ben 2 aydır ınefolik birde q10 resveratrol birde içinde bir bitki daha var şuan ismini unuttum bunları kullandım. İnan yumurtlama zamanımı o kadar net anlıyorum ki bildiğin sümük gibi bir akıntım oluyor. Çok bariz bir şekilde anlıyorum. Acaba daha önce hiç mi yumurtlamıyormuşum diye düşünüyordum. Tüp bebeğe kadar devam edeceğim bu saydığım antioksidanlar yumurtalara çok iyi geliyormuş. Birde merkezi seçebilsem. Bende başarısız işlem yaparlar mı acaba diye düşünüyorum.
Dediğin macunu hiç denemedik. Ben kendim hazırladım bir de şimdi selvi kozalaklı diye bir karışım kullanıyoruz. Eşimde sertleşme sorunu yok çok şükür. Senin eşinde ki bu sorunun nedeni ne olabilir acaba.
Eşim karışımları kullandıktan sonra daha aktif istekli oluyorum diyor.

Valla benim eşim o kadar çok para kazanma hırsı içinde ki. Cinsellik onun için son sırada. Ya 8nanmazsin bazen yolda başka kadınlara baksa mutlu oluyorum sonra kızıyorum kendine ne genisim diye. Ama gerçekten de en azından hala biseyler hissediyo diyorum o yüzden seviniyorum. Bi ara acaba benden mi kaynaklanıyo dedim. Hayır gerçekten bi sorun var. Keçiboynuzu kuru içtiği zaman cinsel istek artıyo diyodu çok istiyordu ama sertleşme olmuyo diyodu. Bence o da yıldı bu konudan ama bu konuda bişey desem hepten çöker diye konuşmuyorum. Levent bey belki bunun için bişey yapar. Ama şu macun meselesine taktım bugün. Bu arada tüp kararı verdiğinde kesinlikle öncesinde iyi ve net konusun. Ha bu arada 35 altıysan bence tek embriyo koysunlar. Iki embriyodan biri iyi değilse otelimizde bozuyo diye duymuştum. Bence tek yeter sana şimdilik. Biliyorum iki tane olsun da artık hiç bu konuyu düşünmeyeyim diyosun ama gerçekten ben 35 yaşında olmama rağmen acaba 1 mi konsaydı diyorum. Ya tabii hersey Allah'tn ama iyi bi merkez iki tane konuyosa ısrar etme. Önemli olan tutunması.. Bi de bu kadar bilinçli başlamanız çok iyi ben çok bilinçsiz başlamıştım. Hata eşim sperm vermeden önceki gece alkol bile almıştı. Birvsperm bile yeterli dediklerinden umursamamıştım. Bir de azcık daha beklesen.. Bence şu soğan kürü pkolarda gebeliği çok kolaylastiriyo. Senin eşinin sayısı güzel. Bi de bunu deneyip az daha beklesen?

Sertleşme olmaması kötü. İlişkiye engel olacak kadarsa altında mutlaka bir sebep vardır. Umarım Levent hoca yardımcı olur.
Benim çift embriyo istememde ki neden. Biz 2016 da varikosel ameliyatı olmadan önce ilk sperm testimizde sonuç 28 milyon sperm %8 ileri haraket %3 yerinde haraket vardı sonra ki verdimiz testlerde hiç bir zaman %8lik ileri haraket hiç görmedik. Kaldı ki yerinde haraket bile görmedik. En son Ağustos’ta yaptırdığımız testde 154 mil sperm vardı ama %5i ileri 95i haraketsizdi. Hep böyle hiç değişmiyor. Haraket kesinlikle artmıyor. Altında yatan sebebi de bilmiyorum. Seneler geçtikçe bu rakamı da göremeyeceğiz. %100 haraketsiz olacak o saatten sonra da tüp bebek zorlaşacak belki hiç olmayacak. Hazır sperm varken belki 2 tane olur da bir daha hiç uğraşmam diye düşünüyorum. İnan haraket biraz daha çok olsa Yada kullanılan takviyelere cevap verse. 1 tane konsun daha sonra denerim gibi düşünebilirim ama şuan. Hız gittikçe düşüyor gibi görüyorum. İlk testdeki değeri daha göremiyoruz. Bende bu yüzden çift çok istiyorum. Yaşım daha 27 ama korkuyorum. Haraket sorunumuz var maalesef.

Evet o zaman çift embriyo senin için daha mantıklı gibi sanki. Haklıymışsın.. Ama ben hala sizin doğal da olur diye düşünüyorum. Ama tabi bu hissiyatlarla çok yol alamıyoruz. Sececegimiz merkez çok önemli. Ben eşimin yüzünden bahcecide gitmedim. Simdi öyle pişmanım ki onu dinledigime .. Önemli olan laboratuvar. Gerçekten doktor bile bundan sonra. Bizim 25 yumurtadan 15 alinip 15 yumurtadan 3 embriyo oluşmasına herkes çok sasiriyo. Belki morfoloji veya yumurta sebeptir ama bence laboratuvar da bi sebep.. Bence oranın laboratuvarı yetersiz olduğundan kadına ilaç yüklemekle bu açığı kapatıyorlar. Bu çok zor bi karar. Ben memorial ve bahçeci arasindayim. Ocam ve matt arası yine başlıcam galiba diyorum bi yandan da o kadar hormonu almayı istemiyorum. Hayırlısı olsun inşallah bizim için . Allah bu acılarımıza hayırlı bir şekild e son versin

Amin canım inşallah bir gün son bulacak.
Ağzına sağlık inşallah allah konuşturuyordur. Tüp bebek tutarsa eğer sonrasında da korunmayı düşünmüyorum çok düşük ihtimalde olsa bakarsın olur.
Sen ilk denemeyi nerede yaptırdın? Çok yumurtan olmuş asılında 10/15 arası iyi hatta bazılarında 6/8 tane çıkıyor daha sağlıklı oluyor sanırım.
Aldığımızın hormonlar maalesef kötü ama biraz araştırdım. Vücut fazla östrojen hormonuna maksimum 2 hafta maruz kalıyormuş bunun da kanser yapma olasılığı çok düşükmüş. Çalışmalar bu yöndeymiş ne kadar inandırıcı bilmiyorum ama korkulacak birşey yok diyorlar. Etrafımda da 8/9 tüp yaptıran var 1/2 denemede sonuç alanlarda var hiç kötü bir haber almadım. Tüp bebekten sonra normal yolla hamile kalan da var. İçini ferah tut olmaz öyle birşey inşallah. Bir de eğer ki olacaksa herşey bahane oluyor.
Lab. Konusunda katılıyorum. Bende çok araştırdım. Benim baktığım hastanelerde de son teknoloji var. Çoğu kişinin 5. Güne sağlıklı bir şekilde gidiyor. Memorial çok iyi ama tek embriyo koyduğu için bir adın geride şuan anlattığım sebeplerden. Ben 2 tane olsun çok istiyorum ama allah ne verirse hayırlısını versin 1 veya 2. Benimki içimi rahatlatmak. Eşimin spermlerinin hepsi ölürse diye endişeleniyorum bakalım. Ben tüp öncesi takviye alıyorum. Sana da tavsiye ederim. Eşin de sigarayı bırakamıyorsa da 2/3 taneye düşürsün. Benim ki maalesef kullanıyor ama 2/3 tane doğru diyorsa tabi. Alkolü de bıraksın. Çocuk olana kadar en azından. Biraz daha sabretsin. Eğer istiyorsa tabi.

Merhaba kızlar eşimle üroloji doktoruna göründük ve eşim ağrım var dediği halde doktor bey muayene etmeden sperm testi istedi sperm sayısı düşük ve hareketsiz oluncada direk tüp bebek dedi dünyam sanki başıma yıkıldı. ben tüp bebek en son çare olarak düşündüğüm için normal yollardan hamile kalmak istiyorum bu durumu yaşayanlar varsa ne yaşadılar bilgi verir misiniz?

Dr değiştirin. Saçmalamış. Tamam tüp bebek olabilir ama öncesi en az 6 ay program yapılmalı. Direk tüp bebeğe geçip hüsrana uğrayan insanlar var.
Bence iyi bir üroloğa daha görünün. Varikosel dalında uzman ürolog araştır. İlk önce bunun ne derece olduğunu Yada olmadığı hakkında teşhis konulsun. Daha sonraki adımlar buna göre atılsın. İlk iş bu olmalı bence. Sıçonuca göre görüşelim. Buralardan sana çok yardım olur. Geçmiş olsun.

Biz bülent tıraşta olduk. O kadar pişmanım ki.. Neyse.. O yzden bundan sonraki merkezi çok iyi seçmeliyim. Ya aslında memorial daha çok için e siniyo. Ama tüm tanıdıklarım bahcecide tuttu. Hatta ben eşime bahçeci diye yalvarmıştım . Orda sperm karışıklığı olmuş dedikodusu yüzünden istemedi. Illa hastane ortamı olsun dedi ben iyi araştırmadan direkt acıbadem dedim. Reklamlarda en çok onun adı vardı. Memorialden hbrim olsa o zaman oraya giderdim aslında. Tabii o zaman da tutmayabilirdi. Allah bilir.. Bu arada eşim de çok öyle araştıran filan bi tip değil
Ben o kadar para verdim ankaralata gotirdum herşeyi de yaparım. Sırf alkol almasın sigarayı bıraksın bitkisel şeyleri içsin diye. Dün yine içti ızgara et yedi filan.. O da çok istiyo aslında ama hiçbir fedakarlık yapmiyo. Ben anne olmak için böyle bi adami baba yapmak üzere çırpınıyorum. Asıl unutsuzluklarim bu yüzden. Bazen yaşım bu kadar ilerlemiş olmasa boşanırdım diyorum. Ama bu saatten sonra da kimden çocuğum olur bilmiyorum . Herşeyin hayırlısı

Kuzum benim eğer ki evliliğin adına oturmamış şeyler varsa. Sevgin güvenin arkada kaldıysa. Dur bir daha düşün derim. 40 yaşında abla var 2 hafta sonra Doğum yapacak sen daha 35 yaşındasın. Gelecek adına neler görüyorsun düşünüyorsun bilmiyorum ama gelecek görmediğin bir adamdan evlat sahibi olma. Baba profili de çok önemli herkes ister ki sevdiğim adamdan çocuk sahibi olayım. Sorumluluk bilinci gelişmiş olmalı.
Aranızda ki bağı bilmiyorum ama buna göre haraket et. Yumurtalık rezervin iyi ise acele etme. İlk önce evlilik oturmalı eşler birbirini tanımalı. Ne kadar fedakarlık gösteriyorsunuz birbirinize bu da önemli. Bence sevgi gösterilen fedakarlıklarla ölçülür. Sen eşini en iyi tanıyansındır. En iyi kararı vereceğine inanıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Teşekkür ederim canım. Gal8ba hayatta hiç bir şeyi plânlamamak gerekiyo. Ben akışına bırakamıyorum işte. Benim eşim çok farklı. Yanı evlendigimizde anlamamıştın ama biraz algı problemi var sanki.. Yanı bunu ciddi manada söylüyorum genel olarak algilayamiyo hiç bir şeyi. Özlerinin bozulmasindaki sebebin de bu olduğunu düşünüyorum artık
Genel olarak insanlar bu durumunu görünce faydalaniyo gibi sanki.. bunu evlenmefen anlayamadim. Ya da o zaman nornaldi belki usleri batip herseyin8 kaubedince akli olarak da cokmus olabilir. Belki sperm azligi da bu agir stresstendir. Bir gunde saclati bembeyaz olmustu. Kimbilir bedeni ne hadarlar gordu o streste.Ben şimdi onu bu şekild e parasız filan bu halde de bırakamıyorum. Ama çok zor onunla yaşamak da. Hayat çekilmez hale geliyo. Bari bi evladim olsaydi diyorum tum yasadiklarimin bi hediyesi... Neyse zor meseleler benimki. Allah hepimize kaldıracağı yükler versin

Anlıyorum çok zor. Allah kalbine göre versin. İnşallah hayatında herşey yoluna girer.

Teşekkür ederim cevap için gerçekten de öyle yani hiçbir bilgi vermeden tedavisi yok mu soruma hayır yok diyerek tüp bebek önerip bi merkezin isim ve bilgilerini vermesi daha da saçma oldu oradan da demek ki kazancı var ki pat diye böyle bişey söyledi diye bi düşünce oluşturdu beynimizde Allah razı olsun doktor araştırmasına gireveğim hemen

Maalesef öyle hemen tüp bebek olmuyor. Ben de 2 senedir uğraşıyorum. Yeni karar verdim tüp bebeğe. Tabi benim ki biraz uzun oldu, bence maksimum 1 sene de cevap alınamıyorsa tüp bebeğe geçilebilir. Takviyelerle düzeliyor gerçekten. Bizim spermler 16/19/28/34/40 milyonlarda gezerken çok şükür 124/130/150 milyonları gördük.
İşiniz rahat olsun ilk önce varikosel mevzusunu netleştirin sonra bir harita çizersiniz. Bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Çok teşekkür ederim gerçekten içimi ferahlattınız Allah razı olsun aynen öyle yapacağız Rabbimden ümidimi kesmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…