sperm sayısı ve hareketi çok iyi ama morfoloji kötü

oozggee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
63
0
86
Diğer
merhabalar.
benim sorum "eşimin sperm testi sonucu çok çok iyi sayı 120milyon hızlı ileri hareket %80.... spermogram çok çok iyi fakat kruger kriterlerine göre morfoloji %2. üstelik baş anomalili sperm yüzdesi %80 lerde. şimdi bir kürtajım(kalp atmaması sebepli) bir de düşüğüm war. bu durumda artık biz normal yolla hamile kalmayı denemeyelimmi? her seferinde anomalili sperm tutması çok yüksek 1 ihtimal. hangi yolla hamile kalmayı denemeliyiz. mantıken eşimin spermlerinde sağlıklı olan o yüzde %2 yi seçip enjekte etmek gibi görünüyor.
doğru mu?"

bu arada doktor bey bende mersinliyim we bende tarsus amerikanda okudum. :)))

merhabalar bunu ogrendigime cok memnun oldum kac mezunusun ben 1984 esin de mi tac den? simdi bana anlattigin hikayeye gelince esinin spermleri normal %2 kruger evet dusuk fakat seni gebe birakabilmis ve de bu kruger degerlendirmesi laboratuardan laboratuara kisiden kisiye de degisir objektif bir sonuc degildir goz ile tesbit edilir hastanin kliniginin de bunu desteklemesi gerekir gebeligini kaybetmenin sebebi esinin morfoloji bozuklugu olamaz morfalojisi bozuk spermler dogal yolla yumurtanin icine giremez ve seni gebe birakamaz bence senin neden bir kayip yasadiginin arastirilmasinda fayda var bebegi kalbini durduran sebebi buldugumuzda zaten bu problemin ortadan kalkacak ve sen de saglikli bir gebelige kavusacaksin sevgiler daha detay istersen beni arayabilirsin 05332806460

eşim toros mezunu. :))
ben kuzenlerim bizim aile hep tac liyiz. 2004 mezunuyum :))))

çok çok teşekkür ederim yardımınız için. ozaman normal yolla denemeye dewam etmeliyiz.

eşim toros mezunu. :))
ben kuzenlerim bizim aile hep tac liyiz. 2004 mezunuyum :))))

çok çok teşekkür ederim yardımınız için. ozaman normal yolla denemeye dewam etmeliyiz.

evet devam edin yanlizca dusugun sebebi tekrarlarsa eger arastirmalkta fayda var kolay gelsin

merhabalar
benim sorum eşimin ilk yapıdıı test 1ml 20milyon toplam 40 milyon hareketlik yüzde61 morfoloji yüzde11
aşılama yaptık toplam 31 milyon sayı morfoloji yüzde 4
hereketlilik yüzde 60
doktor bey bizimnormal yolla olurmu yoksa tedavimi olmamız lazım cevabınız teşekkürler

hocam ben detaylı yazıyım daha iyi olur

abstinans süresi 3 gün
likeifikasyon süresi 15 dakika
viskozite normal
hacim 2ml
sperm sayısı 1ml 20 milyon
toplam sperm sayısı 40 milyon
hareketlilik 1saat yüzde 61
hareketlilik 2saat yüzde 45
normal morfoloji kruger yüzde11
progression b+c
dış hücre sayısı 1ml 1milyon
lökosit sayısı yok
ph 7.7
hocam bu ilk yaptırdıgımız test
şimdi yazıcagım aşılama yaptırdıgımız test
volüm 1cc
kontrasyon 31 milyon
morfoloji yüzde 4
moltilte yüzde 60 +4 yüzde 15
+3 yüzde 15
+2 yüzde 30
yıkama sonrası
toplam sperm sayısı 18milyon
moltilite yüzde 85 +4 yüzde 30
+3 yüzde 40
+2yüzde 15
hocam hepsi bu bizim normal yolla olurmu 2bucuk yıldır hic hamile kalmadım tedavi olmamız gerekirmi yoksa bekliyelim mi

merhabalar esinin sperm sonucu asilama icin uygun dogal yolla olabilme ihtimali de var fakat esinin sonucu iyinin kotusu kotunun iyisi gibi tari edebiliriz siz kendinize baktirdiniz mi? rahim filmi ve hormonal degerler vs gibi onlarda bir problem var mi? bakildi mi? eger sizde bir sorun yoksa bir veya iki kez daha asilama deneyin eger olmuyorsa bir ust asamaya gecmenizde fayda var sevgiler

teşekkür ederim cevabınız için doktor bey
rahim filmi cekidim iki tüpte açık çıktı
hormon teslerim
tsh 4.42
LH 2.75
FSH 3.14
estradiol 5.99
prolaktin 18.99
hocam yaşım 26 troit başlangıcı var dediler tedavi önermediler tedavi olıyımmı

eşime zinko c 15mg -evikap400-nac 600 bunları iciyo zararı olurmu dr vermedi ben aldım

doktor bey hemen cevap verdiyiniz icin teşekkürler

merhabalar tiroid için anti-tpo anti-tg ve serbest t4 ü görüp tiroid için tedavinin gerekliliğinine karar verebilirim eişnin bu tür destekleri kullanmasında bir zarar yok kolay gelsin

doktor bey. pkoluyum ama adet düzensizliğim olmadığı için en az 6 ay kendimizin denemsini söylemişti doktorumuz...bu süreç içinde eşim test yaptırdı..ve sonuçları hiçte iyi değil...
sperm sayısı:14 800 000/mm3
tüm ejaktülatta:37 000 000/mm3

hareketsiz: %50
yerinde hareketli:%25
yavaş doğrusal olmayan hareketli:%20
ileri doğru hızlı hareketli:%5

normal morfoloji:%2
baş anomalisi:%98
orta parça anomalisi:%10
kuyruk anomalisi:%13
teratospermi indeksi:1.21

doğal olarak aşılama başlanacak galiba tabi eşimin öncelikle 2. teste girmesi gerekecek benimde rahim filmim çekilecek...ama aşılama yada tüp bebektede morfoloji sorun olmakta diye biliyorum. proxeed plus kullanmamızı tavsiye edermisiniz yada arı sütü yada e viatmini bu değelerde işe yaramı yoksa direk aşılamayı atlayıp tüp bebek denemelimiyiz..o kadar umutsuzum ki bana yol gösterirseniz memnun olurum

hocam benim sorumu neden cevaplamıyorsunuz...hergün girip kontrol ediyorum((

merhabalar umutsuz olmaniza gerek yok tek bir sperm sonucuyla esinizi yargilamak dogru olmaz bu konuda tecrubeli bir yerde sperm tahlilini tekrar yaptirin o sonucu ve de bu sirada siz de rahim filminizi cektirin bu sonuclari alinca tekrar goruselim kolay gelsin merak etmeyin hersey eninde sonunda yoluna girer gonlunuzu ferah tutun gebe kalmak kalmamaktan daha kolay birseydir sevgiler

doktor bey bizdede eşimin morfolojisi 3 1 negatif aşılamamız var doktorumuz aşılamayla şansınız var dedi ama biz tüp bebek düşünüyoruz bide tüp bebekte kısa yada uzun protekol neye göre karar veriliyo

merhabalar % 3 morfoloji normal kabul edilebilecek sınırlar içinde uzun veya kısa protokol genelde bayanların yumurtalık rezervine göre karar verilen bir tedavi yöntemidir sevgiler

hocam lütfen yardım edin.eşim 3ay önce varikoselden ameliyat oldu.olmadan önceki sonuçlar
miktar:4.0
ph:8.0
süre:30dk
1saatte hareketli sperm sayısı:%40
hızlı hareketli:10
yavaş hareketli:20
yerinde hareketli:10
hareketsiz:60
sperm sayısı:23.2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…