Sperm Sonuçları

floriaa

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2025
217
66
13
34
Kızlar selam,

Tüp bebek öncesi eşim test verdi. Önceki testinde morfoloji 2 ileri hareket vardı. 3 sene önce vermişti.
Şuan baska bir merkezde verdi ve değerlerde düşüşler var. Doğal yolla 6 yıldır gebelik olmadı ben de pkoyum. Hormon sorunlarım var.
Bu değerlerde tüp bebek tedavisine baslayabilir miyiz ?
Ben de suan kistleim için doğum kontrol kullanıyorum. İki aydır tedavimize baslayamadık.

Bilgisi olan var mı ? Chatgptye sordum ama bu değerlerle ıvf baslayanlarınız oldu mu deneyimlerden faydalanalım.

Eklentiler

• semen.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 118
Morfoloji %1 çıkmış. %0 olsa bile çeşitli tekniklerle sağlıklı spermi bulup döllenme gerçekleşebiliyor tüp bebekle o yüzden canınızı sıkmayın. Kaldı ki fiziksel bir sebep olmadıkça (varikosel vb. gibi) morfoloji değerlerinde sağlıklı yaşam tarzıyla düzelme olabiliyor.

Teşekkür ederim cevabınız için :)

Bu değerler için sperm DNA hasar testi vs yapılmalı mıdır ? Fikri olan var mı acaba ?

Merhaba, bu değerlerle tüp bebek tedavisi olur. Neden olmasın.

Merhaba, varikosel varsa tüp bebek şansı düşük müdür (

Hayır, tabi ki de değildir. Sadece varikosel varsa derecesine göre doktorlar bazen ameliyat önerip sonuçların düzelmesini ve kendiliğinden gebelik oluşmasını bekleyebiliyorlar.
Biz ameliyat olmadan direkt tüp Bebek tedavisi olmak istiyoruz ancak eşimde ileri hareket sıfır. Umarım ameliyata gerek kalmadan hayırlı sonuç alabiliriz teşekkür ederim cevap için

Umarım gönlünüze göre olur tüp bebekte hızın hiçbir önemi yok çünkü zaten en kalitelisini bulup laboratuvar ortamında yumurtanın içine enjekte ediyorlar. Dolayısıyla hızlı ya da yavaş olmasının bir önemi kalmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…