Erkek İnfertilitesi Sperm sonucu yorumlar mısınız rica etsem?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Sizin sonucunuz gayet iyi hic bir problem yok.. sayi cok iyi, ayrica ileri hiz (yavas+hizli) yuzde 32 olmasi gerekiyor sizin 23+20=43. Yerinde hareket+ileri hareket de 40 olmali sizin 69. Hareketsiziniz de sadece 31. Morfoloji de iyi- buraya yazan cogu kisinin 0-1 genelde. Yani sizde spermle ilgili hicbir problem yok dogal hamilelik olmali bu degerlerle, ki buraya yazan cok daha dusun seviyelerde dogal hamilelik olanlar var.

Ileri hizli hareket 33 cok iyi zaten ileri hizli+yavas toplami 32 olmasi lazim. Ileri+yerinde hareketlinin de 40 olmasi. Cogu test ileri hizli ve yavas ayirmiyor sadece ileri diyor ikisinin toplamina. Siz neden problem oldugunu dusundunuz doktor mu dedi?

Acaba tekrar ben kendim mi gorunsem kadın doğuma.Adama bir sürü takviye veriyorum boş yere.Bide ters teper diye korkuyorum.Bir de burada biri bana dedi ki sayının çok yüksek olması da pek iyi değil diye o da kafamı karıştırdı

Evet doktor söyledi bi kaç tane daha doktorada sordum hatta sorun var dediler

Bir problem olmasi gerekmiyor neden oyle dusundunuz ki ne kdr zamandir hamilelik olmadi?

Evet doktor söyledi bi kaç tane daha doktorada sordum hatta sorun var dediler
Diger degerlere mi, yoksa ileri hizli ya 33e mi dusuk dediler? Valla bizim testte ileri (yavas-hizli ayirmamis) 32, ileri ve yerinde hareketin toplami 40 olmali minimum diye yazmis... Ileri olduktan sonra hizli-yavas cok farketmiyor hrlde.

Bir buçuk yıldır olmuyor.Doktor esime 15 gün sonra bir test daha yaptırın tekrar bakalım öyle değerlendiririz dedi fakat eşim bir daha gitmek istemedi
Nedensiz de olabilir yani sizde de gorunur bi problem yoksa bence devam denemeye. Ilk sene olmayanlarin yarisi fln ikinci senede hamile kaliyormus.

Nedensiz de olabilir yani sizde de gorunur bi problem yoksa bence devam denemeye. Ilk sene olmayanlarin yarisi fln ikinci senede hamile kaliyormus.
Doğru söylüyorsunuz olabilir belki de zamanı değil.Herseyin hayırlısı Allah'tan.Denemeye devam.Cok sağolun ilgilendiğiniz için.

Diger degerlere mi, yoksa ileri hizli ya 33e mi dusuk dediler? Valla bizim testte ileri (yavas-hizli ayirmamis) 32, ileri ve yerinde hareketin toplami 40 olmali minimum diye yazmis... Ileri olduktan sonra hizli-yavas cok farketmiyor hrlde.
Bilmiyorum ama 4 farklı doktora sordum sorun var dediler ileri hızlı %33 yerinde hk. %7 hareketsiz %60 morfoloji %2 total sperm %40 lökosit 1 not olarakta oligoteratospermi yazmışlar

Bilmiyorum ama 4 farklı doktora sordum sorun var dediler ileri hızlı %33 yerinde hk. %7 hareketsiz %60 morfoloji %2 total sperm %40 lökosit 1 not olarakta oligoteratospermi yazmışlar
Anladim morfoloji %4 un altinda ve sperm sayisi da dusuk sanirim o nedenle oligoteratospermi. Hareketiniz de tam sinirda yani ileri ve yerinde toplami yuzde 40 sizde, ama bunun cogu ileri hareketli olmasi guzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…