Erkek İnfertilitesi Sperm sonucu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ozgeayk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2021
32
12
3
28
Kızlar selam. Ben bi boş gebelik bi kimyasal gebelik geçirdim, hormonlarımda sıkıntı yok. Kimyasal gebelikten sonra eşim sperm testi verdi morfoloji 0 çıktı. Üroloji doktoru ne çok iyi ne çok kötü demiş. Ben bi tüp bebek doktoru tanıdığıma gönderdim sonuçları pharmasupra life diye bi vitamin verdi eşime 3 ay sonra tekrar et testi dedi. Burda okuduklarıma göre morfoloji 0 sa doğal yolla çok zor deniliyor. Bu değerlerde olup doğal gebelik yaşayan var mı ?

Eklentiler

• 4E988A5D-FB91-479A-A30A-14F85A76D082.webp
    4E988A5D-FB91-479A-A30A-14F85A76D082.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 149
Kızlar selam. Ben bi boş gebelik bi kimyasal gebelik geçirdim, hormonlarımda sıkıntı yok. Kimyasal gebelikten sonra eşim sperm testi verdi morfoloji 0 çıktı. Üroloji doktoru ne çok iyi ne çok kötü demiş. Ben bi tüp bebek doktoru tanıdığıma gönderdim sonuçları pharmasupra life diye bi vitamin verdi eşime 3 ay sonra tekrar et testi dedi. Burda okuduklarıma göre morfoloji 0 sa doğal yolla çok zor deniliyor. Bu değerlerde olup doğal gebelik yaşayan var mı ?
Öncelikle eşinizin kimlik bilgilerinin olduğu kısmı kesip tekrar atın isterseniz devamı için öyle yazayım

Haklısınız teşekkür ederim gözden kaçırmışım
Rica ederim. Morfoloji tek başına değerlendirilmiyor ama önemli bir ayrıntı. Anomalinin spermin baş, boyun ya da kuyruk bölümünde olması bile farklı sonuçlara sebep oluyor. Kafadan takviyeye başlamak yerine iyi bir ürolog bulmanızı tavsiye ederim. Hem elle muayene ve doppler usg yapılsın hem de hormon tahlillerine bakılsın eşinizin. Morfoloji neden düşük önce onu bir araştırsınlar ki yolunuzu ona göre çizin. Boşuna vakit kaybetmemiş olursunuz

Rica ederim. Morfoloji tek başına değerlendirilmiyor ama önemli bir ayrıntı. Anomalinin spermin baş, boyun ya da kuyruk bölümünde olması bile farklı sonuçlara sebep oluyor. Kafadan takviyeye başlamak yerine iyi bir ürolog bulmanızı tavsiye ederim. Hem elle muayene ve doppler usg yapılsın hem de hormon tahlillerine bakılsın eşinizin. Morfoloji neden düşük önce onu bir araştırsınlar ki yolunuzu ona göre çizin. Boşuna vakit kaybetmemiş olursunuz
Eşim daha önce de gitmişti varikosel yok denildi ama ayrıntılı baktılar mı bilmiyorum. teşekkür ederim

Eşim daha önce de gitmişti varikosel yok denildi ama ayrıntılı baktılar mı bilmiyorum. teşekkür ederim
Tek sebep varikosel olmayabiliyor. Hormon değerlerinde oynaklık varsa ona uygun bir tedavi verebilirler ya da önceden geçirilmiş bir hastalık varsa bir çözüm önerilemeyebilir ama genetikten ekstra tetkik istenebilir gibi gibi. Sizin için söylüyorum. Çok yıpratıcı bir süreç, mümkün olduğunca uzamadan çözüme kavuşmuş olursunuz. Bu arada sigara ve alkol varsa onları bırakması gerekebilir. Özellikle sigara morfolojiyi etkiliyor

1 yıl boşuna bekledik maalesef sürekli benden test istediler iyi bi üroloji doktoru bulup gidelim. Haklısınız doktor sigarayı bırakmasını söylemişti

Emodex ilacını verdi bir ay sonra test tekrarlanacak daha sonrasında kan testleri falanda yapılacakmış

Emodex ilacını verdi bir ay sonra test tekrarlanacak daha sonrasında kan testleri falanda yapılacakmış
İlacı ne için verdi ? Spermler 3 ayda yenileniyor diye biliyorum bize 3 ay sonra gelin demişlerdi. Bence detaylı bilgi alabileceğiniz bi doktora danışın

Back
X