Sperm testi değerlendirmeden anlayan varsa yardımcı olabilir mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi ezgdnc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ezgdnc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2025
3
0
1
37
Arkadaşlar merhaba 3 yıllık evliyim yaklaşık 2 senedir evliyim sebepsiz interfilite teşhisi kondu 2 defa aşılama oldum sonuç alamadım şimdi tüp bebek deneyeceğiz kimisi eşimin değerlerinin mükemmel olmadığını ama hamilelik için engel olmadığını söyledi bugün heyet için gittiğimiz doktorda önemli değerlerin düşün olduğunu söyledi iyice kafam karıştı anlayan varda rapora bi bakabilir mi morfoloji 6.1bu arada

Eklentiler

• IMG_4703.webp
    IMG_4703.webp
    115,9 KB · Görüntüleme: 27
Arkadaşlar merhaba 3 yıllık evliyim yaklaşık 2 senedir evliyim sebepsiz interfilite teşhisi kondu 2 defa aşılama oldum sonuç alamadım şimdi tüp bebek deneyeceğiz kimisi eşimin değerlerinin mükemmel olmadığını ama hamilelik için engel olmadığını söyledi bugün heyet için gittiğimiz doktorda önemli değerlerin düşün olduğunu söyledi iyice kafam karıştı anlayan varda rapora bi bakabilir mi morfoloji 6.1bu arada
Canım bende anlamıyorum ama yapay zekaya sordum senin için
Önemli bulgular:
  • Sperm sayısı/ml: 51 milyon (normal >15 milyon/ml, bu gayet iyi).
  • Toplam sperm sayısı: 61 milyon (normal >39 milyon, yeterli).
  • Hareketlilik toplam: %30 (normalde >40 olması beklenir, biraz düşük).
  • İleri hareketlilik (PR): %12 (normalde >32 olması beklenir, düşük).
  • Yerinde hareketlilik (NP): %18.
  • Hareketsiz: %70 (biraz yüksek).
  • Morfoloji (şekil): %6.1 (normal sınır >4 kabul ediliyor, yani bu iyi).
  • TPMSS (ileri hareketli sperm sayısı): 7.34 milyon çıkmış. Bu değer genellikle 5 milyonun üzerinde olursa gebelik şansı artar.
🔎 Yorum:
  • Sayı gayet yeterli.
  • Morfoloji (%6.1) normal.
  • Sorun daha çok ileri hareketlilikte (%12). Bu düşüklük doğal yolla gebelik şansını azaltabilir.
  • 2 yıldır gebelik olmaması, sadece bu sonuca değil hem kadın hem erkek faktörlerine bağlı olabilir. Kadın tarafında da yumurtlama, tüplerin açıklığı, rahim içi gibi konular araştırılmalı.

➡️ Bu durumda genellikle doktorlar:

• Yaşam tarzı düzenlemeleri (sigara-alkol bırakmak, sağlıklı beslenme, ideal kilo, vitamin takviyeleri özellikle CoQ10, C, E, D, çinko, omega-3).
  • Üroloji/androloji değerlendirmesi.

Canım bende anlamıyorum ama yapay zekaya sordum senin için
Önemli bulgular:
  • Sperm sayısı/ml: 51 milyon (normal >15 milyon/ml, bu gayet iyi).
  • Toplam sperm sayısı: 61 milyon (normal >39 milyon, yeterli).
  • Hareketlilik toplam: %30 (normalde >40 olması beklenir, biraz düşük).
  • İleri hareketlilik (PR): %12 (normalde >32 olması beklenir, düşük).
  • Yerinde hareketlilik (NP): %18.
  • Hareketsiz: %70 (biraz yüksek).
  • Morfoloji (şekil): %6.1 (normal sınır >4 kabul ediliyor, yani bu iyi).
  • TPMSS (ileri hareketli sperm sayısı): 7.34 milyon çıkmış. Bu değer genellikle 5 milyonun üzerinde olursa gebelik şansı artar.
🔎 Yorum:
  • Sayı gayet yeterli.
  • Morfoloji (%6.1) normal.
  • Sorun daha çok ileri hareketlilikte (%12). Bu düşüklük doğal yolla gebelik şansını azaltabilir.
  • 2 yıldır gebelik olmaması, sadece bu sonuca değil hem kadın hem erkek faktörlerine bağlı olabilir. Kadın tarafında da yumurtlama, tüplerin açıklığı, rahim içi gibi konular araştırılmalı.

➡️ Bu durumda genellikle doktorlar:

• Yaşam tarzı düzenlemeleri (sigara-alkol bırakmak, sağlıklı beslenme, ideal kilo, vitamin takviyeleri özellikle CoQ10, C, E, D, çinko, omega-3).
  • Üroloji/androloji değerlendirmesi.
Canım öncelikle emeğine sağlık yapay zeka sen nelere kadirsin:) ben yumurta takibi yaptırdım amh ım da gayet iyiymiş tüplerimde açık rahim filmi çektirdim valla kafayı yedin artık

Bu değerlerle olmaz değil canım ama biraz uzun sürer ya da takviye ister takviye ile iyi yerlere gidet bu değerler. Hareketsiz oranı çok yüksek hareketli az yani ileriye gidip yumurtayı dölleyecek sperm az ve yavaş.

Bu değerlerle olmaz değil canım ama biraz uzun sürer ya da takviye ister takviye ile iyi yerlere gidet bu değerler. Hareketsiz oranı çok yüksek hareketli az yani ileriye gidip yumurtayı dölleyecek sperm az ve yavaş.
Evet aşılamada olmadı zaten tüp bebek sürecindeyiz umarım artık sıkıntı yaşamayız öyle yoruldum ki artık😔

Back
X