Erkek İnfertilitesi Sperm testi sonuçları yardım eder misiniz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

tikitak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
150
281
103
Eşimin sperm testi sonucu bu şekilde ve kontrole 2 hafta var değerler ile ilgili bilgisi olanlardan yorum bekliyorum lütfen.
Screenshot_20210504_143557.webp

Bayağı inceledim ama anlamda veremedim .
Azosperm mi acaba ? Hiç sperm ml total sayı bilgisi yok anlamadım ..
0,1 lerle bilgi geçilmiş netten bi araştırmak lazım dicem ama en ideal doktor bilir ne yazık ki pek anlam veremedim ama tahminimce iç açıcı değil ...

İlk kez mi verdi eşiniz ?

Bu konuya atın bi de bu görseli diğer arkadaşlar da baksınlar bence ,fikir vermiş olurlar

Bayağı inceledim ama anlamda veremedim .
Azosperm mi acaba ? Hiç sperm ml total sayı bilgisi yok anlamadım ..
0,1 lerle bilgi geçilmiş netten bi araştırmak lazım dicem ama en ideal doktor bilir ne yazık ki pek anlam veremedim ama tahminimce iç açıcı değil ...

İlk kez mi verdi eşiniz ?
Malesef ben de işin içinden çıkamadım, yani referans değer göremiyorum evet ilk verişi teşekkür ederim yinede

Malesef ben de işin içinden çıkamadım, yani referans değer göremiyorum evet ilk verişi teşekkür ederim yinede
Peki sonucu hekime göstermeden mi ayrıldınız hastaneden ,kötü olmuş ya ...
dediğim gibi size gönderdiğim konu linkine yazın derim

MerhabalAr benimde esimin sperm testi sonuclari yeni cikti.Cevap verirseniz cok mutlu olurum

miktar 1.5 ml
Renk:krem
Vizkozite:Normal
Ph:8
Sayi:48000 ml
Total sayi:72000
Total motil sperm sayisi:54000
Sivilasna zamani suresi:30 dk
Sivilasma zamani sonu hareket orani:%75
1/2 saat sonu hareket:%75
1 saat sonu hareket:%70
2 saat sonu hreket: %60
Hizli ileri hareket orani:%25
Yabas ileri hareketli orani:%35
Yerinde hareketli orani:%15
Hareketsiz oran:%25
Spontan aglutinasyon:negatif
1-2 lokosit,2-3 sperrmiyogenezhucresi,hareketlu ve hareketsiz spermatozidler goruldu

sperm morfolojusu normal yapi who:%56
Anormal yapi who/%44
Igne basli: %11
Kucuk baski:%4
Boyun:eek:rta parca defekti %9
YuvRlak basli %5
Bas degekti %7
Kiyruj defekti %8

Sperm morfolojusu normal yapi(kruger-strict criteria) %32
Anormal yapi #%68

MerhabalAr benimde esimin sperm testi sonuclari yeni cikti.Cevap verirseniz cok mutlu olurum

miktar 1.5 ml
Renk:krem
Vizkozite:Normal
Ph:8
Sayi:48000 ml
Total sayi:72000
Total motil sperm sayisi:54000
Sivilasna zamani suresi:30 dk
Sivilasma zamani sonu hareket orani:%75
1/2 saat sonu hareket:%75
1 saat sonu hareket:%70
2 saat sonu hreket: %60
Hizli ileri hareket orani:%25
Yabas ileri hareketli orani:%35
Yerinde hareketli orani:%15
Hareketsiz oran:%25
Spontan aglutinasyon:negatif
1-2 lokosit,2-3 sperrmiyogenezhucresi,hareketlu ve hareketsiz spermatozidler goruldu

sperm morfolojusu normal yapi who:%56
Anormal yapi who/%44
Igne basli: %11
Kucuk baski:%4
Boyun:eek:rta parca defekti %9
YuvRlak basli %5
Bas degekti %7
Kiyruj defekti %8

Sperm morfolojusu normal yapi(kruger-strict criteria) %32
Anormal yapi #%68
48000 mi 48 milyon mu? 48 bin ise cok dusuk. hareket yuzdesi morfoloji iyi.

Cok tesekkur ederim.7 aydir deniyoruz olmuyor.Hsg de cektirdim sikinti yok.Sanirim kafada bitiyor,stres yaptim baya :(

Insallah olur sizinde.Insan sabredemiyor iste.Aslinda en cok cevre baskisi strese sokuyor insani.Surekli soruyorlar artik sizde yapin,ne zaman bebek haberini alicagiz diye..Ama karar verdim oluruna birakicagim artik.Kendini yipratmaktan baska birsey eline gecmiyor.

Insallah olur sizinde.Insan sabredemiyor iste.Aslinda en cok cevre baskisi strese sokuyor insani.Surekli soruyorlar artik sizde yapin,ne zaman bebek haberini alicagiz diye..Ama karar verdim oluruna birakicagim artik.Kendini yipratmaktan baska birsey eline gecmiyor.
yasiniza bagli ne kdr bekleyebilceginiz. Ben bu sene 35 olcagimdan artik tup bebek deniycez. Ya o da olmazsa diye korkuyorum simdi de. Ha bir de benim yumurta rezervim dusuk.

Bende 31 yasindayim.Haklisiniz.Belki 20 li yaslarda olsaydik daha rahat olabilirdik.Benim bir tanidigimin esi bedensel engelli idi tup bebek yontemi ile bebekleri oldu🙏Kimlerin kimlerin oluyor yani onu demek istiyorum🙏Elbet olucak bizimde..🙏🙏

Back
X