Erkek İnfertilitesi Sperm testine bakarmışsınız

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bizde de 1 ml de sperm sayısı 7 milyon ileri hareketli yüzde 5 ti. Yani bu demek oluyor ki 350 bin sperm yumurtayı dölleyebiliyor. İlaç verdi önce doktor biz sanıyoruz ki içecek sihirli bir değnek düzelecek beklenti yüksek ya 2 ay da 2 milyon artma olmasına rağmen bize az geldi o hızla direkt tüp bebek merkezine gittik. Ağustos sonu gittik ocak tatilinde yaptırmaya karar verdik. Bu zaman içinde keçi boynuzu, çakşır suyu da içiyor ilaçla beraber. Sonra biz hayatımızın hatasını yaptık aktara karışım yaptıracaktık marankinin macununu adam elimde başka var kendimiz yaptık etkisini görenler oldu dedi. O an umut ne olsa sarılacak kafadayız. O kür bizi mahvetti 9 milyon olan değer 1 milyon a düştü ve biz ilk tedavimizi bu değerle yaptık. Embriyolar üçüncü güne bile zor geldi. Kaliteli embriyolar birden durdu. Neyse 6 ay sonra ikinci tedavimi oldum. Yine olmadı bir yıl ara verme kararı aldık. Sonra eşim İnternetten solgar ın l arjinin le karnitin ilaçlarını aldı. Sadece içinde o madde var 6 ay kadar içti biz üçüncü tedavi için ön görüşme günü test verdik sayımız 19 milyon olmuş biz şok hız aynı yüzde 5 sayı artınca hızlı sayısı da artmış oldu. O ay tedavi olamadım diğer aya kaldı eşim grip oldu antibiyotik aldı yine sayı düştü ama o kadar düşük değildi. Mikroçip yöntemi ile sperm seçildi. Çok şükür üçüncü güne kalmayan embriyolar 5. Güne kaldı hemde 10 tane 🙏🙏 inanamadık hani durmuyordu hani embriyo kalite sorunu vardı sperm seçemediklerinden. İki tane transfer edildi ikisi de tuttu. Bin şükür. Demem o ki sayıyı yükselmeye çalışın yoksa embriyo sıkıntılı oluyor. Ve merkez seçiminde tek düşüneceğin teknolojisi gelişmiş olması olsun.
Yaa canım çok sevindim hayırlısı ile kucağına alırsın inşalalh bebeklerini😊 yaaa bizde hemen bahçeci tüp bebek merkezinde başlayalım dedik Diyarbakır dayız ama sonra vazgeçtik önce bi tedavi olalım dedik genetik test sonuçları da 2 ayı bulacak zaten şimdi tüp bebek yapılırsa belki tutmayacak çünkü morfolojisi bile bilmiyoruz yarın Kaan aydos dan randevu alalım diyoruz 2 aya anca randevu veriliyormuş zaten o ara bizde eşimin beslenmesine dikkat ederim diyorum solgar l arginine evicap e vitamini bide proxeed plus kullanıyor 2 haftaya yine test yapacaz tekrar bi doktorla görüşüp özel hastanede o arada sonra Kaan aydos artık ne derse yaza kadar ertelemeye karar verdim bende tüp bebeği sonuçta yaşımız çok geç değil tüp bebek öncesi tedavi görmek daha mantıklı geldi çünkü sorunumuz baya bi büyük tedavi olmadan tüp bebekte hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum bilmiyorum doğru karar mi verdim 😔

Yaa canım çok sevindim hayırlısı ile kucağına alırsın inşalalh bebeklerini😊 yaaa bizde hemen bahçeci tüp bebek merkezinde başlayalım dedik Diyarbakır dayız ama sonra vazgeçtik önce bi tedavi olalım dedik genetik test sonuçları da 2 ayı bulacak zaten şimdi tüp bebek yapılırsa belki tutmayacak çünkü morfolojisi bile bilmiyoruz yarın Kaan aydos dan randevu alalım diyoruz 2 aya anca randevu veriliyormuş zaten o ara bizde eşimin beslenmesine dikkat ederim diyorum solgar l arginine evicap e vitamini bide proxeed plus kullanıyor 2 haftaya yine test yapacaz tekrar bi doktorla görüşüp özel hastanede o arada sonra Kaan aydos artık ne derse yaza kadar ertelemeye karar verdim bende tüp bebeği sonuçta yaşımız çok geç değil tüp bebek öncesi tedavi görmek daha mantıklı geldi çünkü sorunumuz baya bi büyük tedavi olmadan tüp bebekte hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum bilmiyorum doğru karar mi verdim 😔
Ben öğrenemedim 29 yaşındaydım canım 1.5 yılda 3 tedavi ile sonuca ulaştım. Bahçeci iyi seçim sakın saçma sapan yerlerde yaptırma. Bende gürgan da pozitif gördüm. Bahçeci ile hemen hemen aynı şeyleri yapıyorlar. Yaza kadar ilaç içsin eşin. Ama o dediğim ilaçlara bakın onun içinde sadece o iki etken madde var biri hız diğeri hareket için ve sakın aktara falan gitmeyin. Birde üç ayda değişim var mı diye bakın. Rabbim yardımcınız olsun 🙏

Bizim diğer her şey temiz geldi. Kromozom testi, yumurtalar, dna hasarı, hormonlar her şey normaldi çok şükür. Sadece sayı hız bence bu da dengesiz beslenme benim eşim çok kola içermiş bir numaralı düşmanı. Çünkü ilaca tepki verdi eşimin.

Bizim diğer her şey temiz geldi. Kromozom testi, yumurtalar, dna hasarı, hormonlar her şey normaldi çok şükür. Sadece sayı hız bence bu da dengesiz beslenme benim eşim çok kola içermiş bir numaralı düşmanı. Çünkü ilaca tepki verdi eşimin.
Aynen canım beslenmeden olabilir benim eşimde yemediği şeyler var belki etki ediyordur bol bol yeşillik nohut felan yedirmeye başladım meyve yemezdi onu yediriyorum inşalalh sonuçlar normal çıkar bizimde DNA hasar testini de yaptırmayı düşünüyoruz ama 3 haftada hiç sperm yokken yediklerimizle 100.000 sayı oldu o Bile umut verdi bana

Aynen canım beslenmeden olabilir benim eşimde yemediği şeyler var belki etki ediyordur bol bol yeşillik nohut felan yedirmeye başladım meyve yemezdi onu yediriyorum inşalalh sonuçlar normal çıkar bizimde DNA hasar testini de yaptırmayı düşünüyoruz ama 3 haftada hiç sperm yokken yediklerimizle 100.000 sayı oldu o Bile umut verdi bana
İnşallah daha iyi olur canım 🙏

Benim de eşimin sonuçları şu şekilde. Tecrübesi olanlar eşimin sonuçlarını değerlendirebilir mi?Aglutinasyon pozitif diyor çok kötü birşey mi acaba?

Cinsel perhiz: 4 gün
Görünüm ABNORMAL
Viskozite ABNORMAL
Likefaksiyon ABNORMAL
Aglutinasyon VAR
pH 8
Hacim ml 1 ML
Konsantrasyon 58 MILYON/ml
Toplam sperm mil 58 MILYON/ml
Toplam Motilite % 59
Progresif Motilite % 30
Non-Progresif Motilite % 29