• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm testini yorumlarmısınız lütfeen

beyzaa01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2025
17
1
1
27
1000271691.webp

Doktor hiçbirşey söylemedi ultarson çektirin gelin dedi ona da gün aldık ama daha çok var anlamıyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ileri hız düşük galiba

Eki Görüntüle 3651441
Doktor hiçbirşey söylemedi ultarson çektirin gelin dedi ona da gün aldık ama daha çok var anlamıyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ileri hız düşük galiba
İleri hızlı hareket çok kötü değil, ileri yavaş hareket düşük ve asıl önemli olan hareketsizlik oranı fazla. Muhtemelen bu yüzden ultrason istenmiştir varikosel var mı diye. Eşimde varikosel vardı 3. Derece bu sebeple geçtiğimiz aylarda ameliyat oldu. İleri hareket eşimde 0 iken 13 oldu. Sizdeki ileri hızlı hareket oranı dolayısıyla direkt bir olumsuzluk görmedim. Fakat laboratuvarlar farklı ölçümler farklı hekim ultrason sonrası daha açıklayıcı bilgi verecektir, siz kendinizi strese sokmayın.

Eki Görüntüle 3651441
%77 si nerdeyse ölü sperm
Yani yumurtaya koşmuyorlar. Hareketsiz çıkmış.
Geri kalan % 23 lük spermin %12 iş koşuyor
Yani nasip kısmet bu aralıkta.

İleri hızlı hareket çok kötü değil, ileri yavaş hareket düşük ve asıl önemli olan hareketsizlik oranı fazla. Muhtemelen bu yüzden ultrason istenmiştir varikosel var mı diye. Eşimde varikosel vardı 3. Derece bu sebeple geçtiğimiz aylarda ameliyat oldu. İleri hareket eşimde 0 iken 13 oldu. Sizdeki ileri hızlı hareket oranı dolayısıyla direkt bir olumsuzluk görmedim. Fakat laboratuvarlar farklı ölçümler farklı hekim ultrason sonrası daha açıklayıcı bilgi verecektir, siz kendinizi strese sokmayın.
Ultrasonda 1.derece varikosel çıktı yarın doktor randevumuz var bakalım ne diyecek

Eki Görüntüle 3651441
Sperm sayısı iyi ama semen hacmi az. Bu da hamilelik var mı düşünüyor musunuz bilmiyorum ama döllenme oranını düşürür.
Benim eşimde de buna benzerdi tam sonuçları hatırlamasam da , varikoseldi onu ameliyat oldu şükür iyi şimdi. Muhakkak bi doktora gösterin sonuclarınızı

Ultrasonda 1.derece varikosel çıktı yarın doktor randevumuz var bakalım ne diyecek
1. Derece için direkt ameliyat şart demiyorlar, ağrı yapmıyorsa tabi. Doğru takviye ve diyetle hareketsiz sperm sayısı düşürülebilir diye düşünüyorum dr.MFK yı takip ediyorum, hekimin takviyeleriyle olumlu sonuç alanlar var.

Back
X