Ölü sayısı biraz yüksek ama %14 hız iyi benim eşimin %10 ile %5 arası ama sana tavsiyem morfoloji bakan biyerde yaptırın
Evet öyle olması gerekiyor üroloji doktorları sperm hızını arttırmak için ilaç veriyorlar bizde bu yoldan geçtik ama sperm sayımız arttı bizim ölümüz çoğaldı morfoloji baktırdık eşimin sadece %3normalmiş öyüzden morfoloji önemliOysa ben de araştırınca hızının 25 olması gerektiğini öğrendim çok kararsız kaldım ve korkuyorum
Zaten ilk tahlili bu ve stres altında olduğunu söylemişti inşallah yakın zamanda tekrarlayacak. Bakalım o sonucu ne çıkacakEvet öyle olması gerekiyor üroloji doktorları sperm hızını arttırmak için ilaç veriyorlar bizde bu yoldan geçtik ama sperm sayımız arttı bizim ölümüz çoğaldı morfoloji baktırdık eşimin sadece %3normalmiş öyüzden morfoloji önemli
Önemli değil canımZaten ilk tahlili bu ve stres altında olduğunu söylemişti inşallah yakın zamanda tekrarlayacak. Bakalım o sonucu ne çıkacakmorfoloji konusunda uyardığınız için minnettarım diğer tahlil de üzerinde duracam çok teşekkür ederim
İnanın hiç bilmiyorumlifefaksiyon sureniz 60 dk uzun.
yani spermin bosalma anindan sonra sivilasip yumurtaliga dogru ilerlemesi icin bir sure vardir atiyorum 25 dk, sizinki 60 dk.
spermlerde hizli sperm sayisi sanki biraz dusuk gibi ama, genel sperm sayisi iyi esinizin.
hareketsiz sperm sayisi sanki biraz fazla gibi.
bu kurugerm yapilmis yikama yapilmjs halimi, yoksa yapilmadan onceki halimi?
yani dr bu sonuclarin hepsini goz onunde bulundurarak degerlendirir ben bunun tam yorumunu yapacak merci degilim, ama sanirim bu sperm testi spermin yikamasiz sonucu, esiminde lifefaksiyon suresi uzundu onun disinda pek bir sorun yoktu ben pko olmasaydim normal yolla olurmuydu bilemiyorum.İnanın hiç bilmiyorum
60 dk olması konusunda da yine bilgim yok aslında doktor ile henüz görüşmedik
Söylediğiniz şeyler üzerine direkt soracam sizce söyledikleriniz normal yoldan gebeliğe engel mi ?
Bilgilerin için teşekkür ederim canım bakalım doktor ne diyecekyani dr bu sonuclarin hepsini goz onunde bulundurarak degerlendirir ben bunun tam yorumunu yapacak merci degilim, ama sanirim bu sperm testi spermin yikamasiz sonucu, esiminde lifefaksiyon suresi uzundu onun disinda pek bir sorun yoktu ben pko olmasaydim normal yolla olurmuydu bilemiyorum.
birde diger arkadasin dedigi gibi morfoloji sonucu, spermin genel yapisini yani bas anomalisi vs yazan sonuclar oluyordu onlar yok bu testte.
dr daha detayli bir test isteyebilir belki.
Bizim test sonuçlarımizida yorumlaya bilir misiniz arkadaşlar. Doktor iyi dedi artık gelmenize gerek yok dedi benim için yumurta geliştirici tedavisine başlayacağız eğer esiminki iyi değilse sonuç olumsuz olacak.
Bizim test sonuçlarımizida yorumlaya bilir misiniz arkadaşlar. Doktor iyi dedi artık gelmenize gerek yok dedi benim için yumurta geliştirici tedavisine başlayacağız eğer esiminki iyi değilse sonuç olumsuz olacak boşuna uğraşacağız
Test Adı | Değer | Birim | Açıklama | Referans Aralığı | Alınacak Tarih | |
---|---|---|---|---|---|---|
SPERMİOGRAM (KRUGER + VİT.İNC. + HAZIRLAMA) | ||||||
SPERM VERİLME YERİ | Laboratuvar | |||||
Sperm verme zamanı | 13:15 | |||||
ANALİZE BAŞLAMA ZAMANI | 13:45 | |||||
ABSTİNANS SÜRESİ | Gün | 3 | ||||
Renk, koku, görünüş | Açık gri, özel kokulu | |||||
VİZKOZİTE | Normal (<20 mm.) | |||||
LİKEFAKSİYON (DAK.) | Dak. | 20 | ||||
pH | 7,9 | |||||
Fruktoz | (+) POZİTİF | |||||
VOLÜM (ML) | ml | 5 | ||||
MI Sperm sayısı | mil. | 25 | ||||
TOPLAM SPERM SAYISI | mil. | 125 | ||||
MİKROSKOBİ | . | |||||
(A) İLERİ DOĞRU HIZLI HAREKET | 15 | % | -% | |||
(B) Doğrusal olmayan hareket | 25 | % | -% | |||
A + B TOPLAM HAREKET | 40 | % | -% | |||
(C) YERİNDE HAREKET | 35 | % | -% | |||
(D) Hareketsiz | 25 | % | -% | |||
CANLILIK REAKSİYONU (Eosin-Y) | 40 | % | -% | |||
NORMAL | 6 | % | -% | |||
Baş şekil anomolisi | 55 | % | -% | |||
MİD-PARÇA (BOYUN) ANOMOLİSİ | 20 | % | -% | |||
Kuyruk Anomolisi | 15 | % | -% | |||
Sayı,hız, morfoloji gayet iyi. Yine de bir takviye kullansın eşiniz bu süreçte. Faydası olur zararı olmaz.
Test Adı Değer Birim Açıklama Referans Aralığı Alınacak Tarih SPERMİOGRAM (KRUGER + VİT.İNC. + HAZIRLAMA) SPERM VERİLME YERİ Laboratuvar Sperm verme zamanı 13:15 ANALİZE BAŞLAMA ZAMANI 13:45 ABSTİNANS SÜRESİ Gün 3 Renk, koku, görünüş Açık gri, özel kokulu VİZKOZİTE Normal (<20 mm.) LİKEFAKSİYON (DAK.) Dak. 20 pH 7,9 Fruktoz (+) POZİTİF VOLÜM (ML) ml 5 MI Sperm sayısı mil. 25 TOPLAM SPERM SAYISI mil. 125 MİKROSKOBİ . (A) İLERİ DOĞRU HIZLI HAREKET 15 % -% (B) Doğrusal olmayan hareket 25 % -% A + B TOPLAM HAREKET 40 % -% (C) YERİNDE HAREKET 35 % -% (D) Hareketsiz 25 % -% CANLILIK REAKSİYONU (Eosin-Y) 40 % -% NORMAL 6 % -% Baş şekil anomolisi 55 % -% MİD-PARÇA (BOYUN) ANOMOLİSİ 20 % -% Kuyruk Anomolisi 15 % -%
Hiçbir sıkıntı yok canımArkadaşlar sizden rica ediyorum anlayanız yorumlayabilir mi ? Şimdiden hepinize minnettarımEki Görüntüle 2838562
Allah razı olsun çok teşekkür ederim :))Sayı,hız, morfoloji gayet iyi. Yine de bir takviye kullansın eşiniz bu süreçte. Faydası olur zararı olmaz.
Test Adı Değer Birim Açıklama Referans Aralığı Alınacak Tarih SPERMİOGRAM (KRUGER + VİT.İNC. + HAZIRLAMA) SPERM VERİLME YERİ Laboratuvar Sperm verme zamanı 13:15 ANALİZE BAŞLAMA ZAMANI 13:45 ABSTİNANS SÜRESİ Gün 3 Renk, koku, görünüş Açık gri, özel kokulu VİZKOZİTE Normal (<20 mm.) LİKEFAKSİYON (DAK.) Dak. 20 pH 7,9 Fruktoz (+) POZİTİF VOLÜM (ML) ml 5 MI Sperm sayısı mil. 25 TOPLAM SPERM SAYISI mil. 125 MİKROSKOBİ . (A) İLERİ DOĞRU HIZLI HAREKET 15 % -% (B) Doğrusal olmayan hareket 25 % -% A + B TOPLAM HAREKET 40 % -% (C) YERİNDE HAREKET 35 % -% (D) Hareketsiz 25 % -% CANLILIK REAKSİYONU (Eosin-Y) 40 % -% NORMAL 6 % -% Baş şekil anomolisi 55 % -% MİD-PARÇA (BOYUN) ANOMOLİSİ 20 % -% Kuyruk Anomolisi 15 % -%
Ben ileri hızlı hareketlilik konusunda şüpheliyim 55 60 olması gerekmez miydi. Ama doktor a değil a+b önemli dediGayet güzel sıkıntı yok
A artı b 32 olmalıBen ileri hızlı hareketlilik konusunda şüpheliyim 55 60 olması gerekmez miydi. Ama doktor a değil a+b önemli dedi
Çok teşekkür ederim vakit cevap verdiğiniz için çok saolunA artı b 32 olmalı
Ileri hareket hatırlayamadım ama 55 60 falan gibi bi şey değildi normal referans aralığı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?