spermiogram testi

• Konu Sahibi Konu Sahibi TeMMuz20
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
T

TeMMuz20

Ziyaretçi
kızlar biz spermiogram testi yaptırdık ama sıradan küçük bir tıp merkezine yani öyle hastane yada tüp bebek merkezi de dğildi fiyatıda onlara göre epey ucuzdu. Ama şimdi içime bir şüphe düştü acaba her tarafta aynı şekildemi ölçüm yapılıyor yoksa yanlış ölçüm yapmış da olabilirlermi? Sizin başınıza böyle bişey geldimi spermiogram testiniz hiç yanlış ölçüldümü
veya bu fiyat farkı neden kaynaklı olabilir dersiniz

Canım ben Tüp bebek hemşiresiyim.Sana kısaca şöyle anlatayım.Bizlerde yapılan spermiogram tahlillerinde spermler özel sıvılarda bekletilir ondan sonra santifrüj edilir ama sıradan lab. da sadece santifrüj edilir.Sayıda da genelde farklılıklar oluyor.Benim önerim semen analizinizi tekrarlamanız . Tabi ki tüp bebek merkezinde . Geçmiş olsun

çok teşekkür ederim canım. eşimin test sonucu sınırlarda çıktı. 22 milyon/ml ve ileri hız %55 diğerleri normal bu ay sonunda tekrar yaptırmayı düşünüyoruz 2 ay geçmiş olacak. Değerlerin sınırda olması canımızı sıktı ama dediğim gibi testide iyi bir yerde yaptırmamıştık sıradan bir tıp merkeziydi. İnşallah ondan dolyı az çıkmıştır.
Peki şimdide kafama takıldı acaba tüp merkezinde yaptırsaydık testleri sonuçlar daha mı düşük çıkardı

Canım ben sana üniversite hastanelerini tavsiye ederim.
Ayrıca tüp bebek merkezinde de yaptırmanda fayda var.Sadece tüp bebek merkezinde de yaptırma.

Benim eşim üniversite hastanesinde yaptırdı,nomal labaratuvarda yaptırdığıyla hemen hemen aynı çıktı.

esim bir kac urolog da test yaptimisti hepisi süper cikmisti, fakat sonra TBM yaptirinca sonucun pek de okadar ic acici olmadigini ögrendik......
günvenli bir test yaptirin bence.

Canım ben Tüp bebek hemşiresiyim.Sana kısaca şöyle anlatayım.Bizlerde yapılan spermiogram tahlillerinde spermler özel sıvılarda bekletilir ondan sonra santifrüj edilir ama sıradan lab. da sadece santifrüj edilir.Sayıda da genelde farklılıklar oluyor.Benim önerim semen analizinizi tekrarlamanız . Tabi ki tüp bebek merkezinde . Geçmiş olsun

Spermiyogram santrifüj yaparak mı çalışılıyor canım? Spermiyogram benim bildiğim vücut ısısında bekletildikten sonra bakılan bir tahlil değil mi?
Senin dediğin sperm yıkama olmasın :uhm:

Spermiyogram santrifüj yaparak mı çalışılıyor canım? Spermiyogram benim bildiğim vücut ısısında bekletildikten sonra bakılan bir tahlil değil mi?
Senin dediğin sperm yıkama olmasın :uhm:

eğer hastanın cinsel perhiz süresi 10 günden fazla ise semen balçık gibi olur ve spermler görülmez bu durumlarda yıkama yapılabilir

çok teşekkür ederim canım. eşimin test sonucu sınırlarda çıktı. 22 milyon/ml ve ileri hız %55 diğerleri normal bu ay sonunda tekrar yaptırmayı düşünüyoruz 2 ay geçmiş olacak. Değerlerin sınırda olması canımızı sıktı ama dediğim gibi testide iyi bir yerde yaptırmamıştık sıradan bir tıp merkeziydi. İnşallah ondan dolyı az çıkmıştır.
Peki şimdide kafama takıldı acaba tüp merkezinde yaptırsaydık testleri sonuçlar daha mı düşük çıkardı

Genelleme yaparsak dışarıda bakılan testlerde sonuç her zaman daha olumlu çıkmıştır.Fakat eşinin sonuçları çok kötü değil bence üzülme

uff ya canım sıkıldı şimdi bu demek oluyor ki ozaman bizim değerlerimiz sınırın altında normalde iyi çıkmış hali sınırın biraz üstü olduğuna göre.
yaa kızlar değerlerimiz çok mu oynar dersiniz, şimdi testi yaniden yaptırmaya daha kötü bir sonuç alabileceğimiz için korkuyorum. Asıl eşim çok üzülür, canım benim 1,5 aydır elinden gelen herşeyi yapıyor değerleri artsın diye bide TBMde ölçtürüp daha düşük çıkarsa çok üzülür . Offf ya offfffff..........

uff ya canım sıkıldı şimdi bu demek oluyor ki ozaman bizim değerlerimiz sınırın altında normalde iyi çıkmış hali sınırın biraz üstü olduğuna göre.
yaa kızlar değerlerimiz çok mu oynar dersiniz, şimdi testi yaniden yaptırmaya daha kötü bir sonuç alabileceğimiz için korkuyorum. Asıl eşim çok üzülür, canım benim 1,5 aydır elinden gelen herşeyi yapıyor değerleri artsın diye bide TBMde ölçtürüp daha düşük çıkarsa çok üzülür . Offf ya offfffff..........

canım benim eşimde yakaşık dört yerde yaptırdı 3 ü tüp bebek merkeziydi sana şu kadarını söliyim hepsi birbirinden farklıydı.doktora sordum sebebini bu işlem tamamen gözle yapılan bi işlem dedi ama ttüp bebek merkezlerindedkiler daha çok benzior açıkçası.benim eşimde önce 4.5 milyon çıktı varikosel ameliyatı olduktan sonra 45 milyon çıktı nasıl olduysaaaa...şu an biz sebepsiz grubundayız bence eşin iii bir doktora gözüksün yaşadığın yer neresi?

ben tuzladayım benim doktorum ASM de ama eşime testi yeditepe tüp merkezinde yaptırmayı düşünüyoruz bu ay sonunda. İnşallah güzel sonuçlar alırız allahım ama ümidim azaldı hiç yaptırmasak mı acaba olacağı varsa olsun yoksa olmasın diyorum bazen. En azından biz sonuçlarımızı normal biliriz. Poliyannacılık oluyor biraz ama...

bence böle ancak kendini aldatırsın ..ben 2.5 yıldır uğraşıyorum baksana.eşim ameliyat geçirdi ben hsg çektirdim kaç tane doktor gezdik en iiisini bulalaım diee kiii senin eşinin sayısı şimdilik fena değil sana ne dediöm bak benim eşime tüp bebekten ötesini olmaz dendi sonra ameliyattan sonra yaniii senin herşey noramal dedi bekleyin... bol bol dua et ve ümidini yitirmeeee...

ayrıca imkanın varsa zeynep kamili öneriolar bana ama uzaktayım istersen sen gidebilirsin sana daha yakınnnn

Canım benim, eşime biz her yaptırışımızda değişik sonuçlar çıktı ,birinde 6 milyon sperm çıktı, birinde 59 milyon mesela, yani değişebiliyor.
zaten birkaç defa yaptırıp ne kadar değişiklik gösteriyor bakman da lazım.
Beslenmesine , sıcaklığa göre de değerler değişiyor biliyorsun.
Ne hassas yaratıklar yaa :))
Bak bir de benim eşimde 3 günlük perhizin sonunda sıvılaşma 7 saati buluyor.Bir de bunun çaresini bulabilsek :)
Eşinin üzülmemesi için sen gayet normal davranırsın, hem bir kusur değil sonuçta, bunu bilsin yeter .

özgürce sizin değerler arasında da gerçekten uçurum var yani bu kadar etkileyebiliyormuymuş sıcaklık, stres vs...
biz kendimizi hassas sanardık baksana onlar daha betermiş :)
yani tek isteğim 2 aylık verdiği emeğinin karşısında Allahım yüzümüze gülerde inşallah daha kötü sonuçlar almayız. Bu arada bize hiçbir doktor demedi test yaptırın falan diye biz kendi kafamıza göre yaptık ama birkaç doktora danıştık sonuçlarla hepsi normal dedi daha iyi olabilir ama yeterli dedi hiç başka bişeye gerek duymadılar ama bizim aklımıza takılıyor iştee...
Siz daha iyi bilirsiniz arkadaşlar belki size doktorlarınız söylemiştir bu spermiogram için günün herhangi bir saati öneriliyormu

hayır canım sadece 3 günlük bi perhizden sonra test yapılıo bide sıcaklık gerçekten etkiliomuş çok sıcak duş sürekli araba kullanmak ağır taşımak bunlar sayının düşmesine sebep oluomuşşşş..yedikleride çok önemli bol bol fındık fıstık falan yesinnnn..

özgürce sizin değerler arasında da gerçekten uçurum var yani bu kadar etkileyebiliyormuymuş sıcaklık, stres vs...
biz kendimizi hassas sanardık baksana onlar daha betermiş :)
yani tek isteğim 2 aylık verdiği emeğinin karşısında Allahım yüzümüze gülerde inşallah daha kötü sonuçlar almayız. Bu arada bize hiçbir doktor demedi test yaptırın falan diye biz kendi kafamıza göre yaptık ama birkaç doktora danıştık sonuçlarla hepsi normal dedi daha iyi olabilir ama yeterli dedi hiç başka bişeye gerek duymadılar ama bizim aklımıza takılıyor iştee...
Siz daha iyi bilirsiniz arkadaşlar belki size doktorlarınız söylemiştir bu spermiogram için günün herhangi bir saati öneriliyormu

Bize hiç öyle bir şey söylenmedi.Biz de kafamıza göre değişik yerlerde yaptırdık .canım e vitamini faydalıymış haberin olsun.bir de galiba 3 ay önceki yedikleri etkiliymiş sperm kalitesinde.
Araba kullanmak , sıcaklık, giysileri etkiliyor.

İstanbul Laboratuvarı bu konuda çok güvenilir.Biz orda yaptırdık ve sonuçları doğru çıktı. Kesinlikle tek çözüm İstanbul Lab

www .... net olumunekankayizsmile

Son düzenleyen: Moderatör:
sizi bulmuşken bir sorum olacak halam tüp bebek yaptı sağ yumurtası düzgün çalışıyo sol yumurtası da tembel çalışıyodu doktor tutar dedi tutmadı acaba sizle bağlantı kurup çalıştığın yer iyiyse orda ya tedavi yada aşılama deenemek istiyoruz mümkün mü acaba

Back
X