- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
- Konu Sahibi Dormicum00
-
Tebrik ederimKızlar hamileyimmmmm heyecanımı sizlerle de paylaşmak istedimAllah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Morfolojı sorunu demek engelli bebek demek değildir. Eşimde her testte %0 morfoloji çıkıyordu. Elhamdulillah sağlıklı bir kızımız var 1 yaşında. Üstelik sizde %5 çıkmış, %4 ve üzeri normal kabul ediliyor.MErhaba. Eşimin %5 morfolojisi ve %92 baş anomalisi var. İlk gebeliğim 8. Haftada ikincisi 6. Haftada sonlandı. Bebeğimiz engelinden mi gelişmiyor? Biz sağlıklı evlat sahibi olamayacak mıyız?
Mthfr homozigot gen mutasyonum var. Genetik testlerimiz hala çıkmadı. Çok endişeliyim. Sürecimiz nasıl devam edicek? Biz de çocuk sahibi olabiliriz ama dimiMorfolojı sorunu demek engelli bebek demek değildir. Eşimde her testte %0 morfoloji çıkıyordu. Elhamdulillah sağlıklı bir kızımız var 1 yaşında. Üstelik sizde %5 çıkmış, %4 ve üzeri normal kabul ediliyor.
Genetik testlere veya kan pıhtılaşmasına bakıldı mı?
Canım malesef mthfr düşüğe sebep olabiliyor. Bununla ilgili gebelik başından beri ekstra takviye vs alıyor musun? Morfoloji %5normal demek %4ve üzeri normal sayılıyor yani ki %0la bile sağlıklı gebelik oluyor yani çok üzerinde durmuyor doktorlar artık morfolojinin.Mthfr homozigot gen mutasyonum var. Genetik testlerimiz hala çıkmadı. Çok endişeliyim. Sürecimiz nasıl devam edicek? Biz de çocuk sahibi olabiliriz ama dimi
Benimde eşimin baş anomalisi 88 90lardaydı bir kaç test yaptırmıştı. Morfoloji de değişkendi 3 ila 13 arasında testin yapıldığı yere göre.çok şükür doğal yolla hamile kaldım. Şimdilik sıkıntımız yok 11 haftalık. Morfoloji ve baş anomolsini kafana takma asla yani. Allah en kısa zamanda sağlıklı bi gebelik ve bebek nasip istesin inşallahMErhaba. Eşimin %5 morfolojisi ve %92 baş anomalisi var. İlk gebeliğim 8. Haftada ikincisi 6. Haftada sonlandı. Bebeğimiz engelinden mi gelişmiyor? Biz sağlıklı evlat sahibi olamayacak mıyız?
Tebrik ederim. Yumurtlama takip ettiniz mi ? Iliskiden kaç saat sonra banyo yaptınız. Bizde deniyoruz kaç aydır. Sayı 40 milyon hareket %10 cıktı en son testteBenimde eşimin baş anomalisi 88 90lardaydı bir kaç test yaptırmıştı. Morfoloji de değişkendi 3 ila 13 arasında testin yapıldığı yere göre.çok şükür doğal yolla hamile kaldım. Şimdilik sıkıntımız yok 11 haftalık. Morfoloji ve baş anomolsini kafana takma asla yani. Allah en kısa zamanda sağlıklı bi gebelik ve bebek nasip istesin inşallah
kalbimi ısıttın çok teşekkür ederimCanım malesef mthfr düşüğe sebep olabiliyor. Bununla ilgili gebelik başından beri ekstra takviye vs alıyor musun? Morfoloji %5normal demek %4ve üzeri normal sayılıyor yani ki %0la bile sağlıklı gebelik oluyor yani çok üzerinde durmuyor doktorlar artık morfolojinin.
Mthfr üzerine bilgili bir doktora takip olmanı tavsiye ederim. İyice araştır doktorunu. Günlük kan sulandırıcı iğne kullanılması gerekiyor diye biliyorum yanlış bilmiyorsam, kullandın mı? En azından sebebi bulunmuş kayıplarının canım... Mthfr homozigotla sağlıklı bebeği olan çok kadın var. Umudunu kaybetme, Rabbim kaybettiğin meleklerinle cennetinde buluştursun ama inşallah en kısa sürede 3.yavrunla da dünyada kucaklaşmayı nasip etsin
amin inşallahBenimde eşimin baş anomalisi 88 90lardaydı bir kaç test yaptırmıştı. Morfoloji de değişkendi 3 ila 13 arasında testin yapıldığı yere göre.çok şükür doğal yolla hamile kaldım. Şimdilik sıkıntımız yok 11 haftalık. Morfoloji ve baş anomolsini kafana takma asla yani. Allah en kısa zamanda sağlıklı bi gebelik ve bebek nasip istesin inşallah
bi sene boyunca denemediğimiz yöntem kalmadı. hiç korunmadık hi. gebe kalamadım. 14.gün çatlatma iğnesi oldum sonra ceketi atsa derler ya öyle olduk. pozisyonun hiç önemi yokmuş. kürtajdan sonra bi defa adet gördüm. adet sonrası günü de saymadık yanlışlıkla bi iki damla kaçırdık. kalkıp hemen de tuvalete koştum. sen misin koşan çat hemen tutmuş. neye göre tutuyo inan bilmiyorum ama pozisyon süre falan değil. kürtajdan sonra hala gebelik hormonlarım yüksekti. muhtemelen yüksek hormon istiyor.Tebrik ederim. Yumurtlama takip ettiniz mi ? Iliskiden kaç saat sonra banyo yaptınız. Bizde deniyoruz kaç aydır. Sayı 40 milyon hareket %10 cıktı en son testte
Allah yardımcınız olsun canım, çok çok yıpratıcı süreçler. Ben hiç bebek kaybı yaşamadım seni tam anlayamam ama ben de gebe kalamadım 2yıl tedavi gördük. Sonrasında gebe kaldım ama 37.haftaya kadar kanamam kesilmedi, hep düşük tehlikelisi oldu, progestan 600mg kullandım her gün. Sonra acil sezeryanla hem ben hem bebeğim ölümden döndük, çok zor günlerdi ama sağ çok şükür kızımız.. Elhamdulillah Allah karşımıza çok iyi doktorlar çıkarttı bu süreçte, doktor ortada hiçbir bilimsel kanıt yokken, benim hislerime güvenetek beni yatırdı hastaneye ve bir saatte sezeryana alındım, sezeryanda ortaya çıktı meğer dakikalarla savaşıyormuş bebeğimiz, erken plasenta ayrılması yaşıyormuşuz. Çok şükür alacak nefesi varmış, Allah bağışladı..kalbimi ısıttın çok teşekkür ederimben ta bekarken yaptırmıştım o testi. doktorun da haberi vardı halbuki gerek yok demişti ilkinde. ikincide omega ve coraspin vermişti. yetmedi sanırım. bide rahimde kanama vardı. kan uyuşmazlığı da sebep olmuş olabilir. Allah biliyo işte ne olduğunu ya kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki annemi şimdi daha iyi anlıyorum. anne olmak çok zor. emin miyim hala bilmiyorum
sen beni anlayamazsan ben seni hiç anlayamam. sen de az yaşamamışsın ki. Allah herkesi bi şekilde sınıyo ama mutlaka sınıyo işte. Allah bağışlasın neyse ki sen kucağına almışsın. Allah hayırlı ömürler nasip etsin.Allah yardımcınız olsun canım, çok çok yıpratıcı süreçler. Ben hiç bebek kaybı yaşamadım seni tam anlayamam ama ben de gebe kalamadım 2yıl tedavi gördük. Sonrasında gebe kaldım ama 37.haftaya kadar kanamam kesilmedi, hep düşük tehlikelisi oldu, progestan 600mg kullandım her gün. Sonra acil sezeryanla hem ben hem bebeğim ölümden döndük, çok zor günlerdi ama sağ çok şükür kızımız.. Elhamdulillah Allah karşımıza çok iyi doktorlar çıkarttı bu süreçte, doktor ortada hiçbir bilimsel kanıt yokken, benim hislerime güvenetek beni yatırdı hastaneye ve bir saatte sezeryana alındım, sezeryanda ortaya çıktı meğer dakikalarla savaşıyormuş bebeğimiz, erken plasenta ayrılması yaşıyormuşuz. Çok şükür alacak nefesi varmış, Allah bağışladı..
Sen de biraz doktor araştır istersen. Özellikle bu genetik mutasyonla ilgili araştır. Kan uyuşmazlığı bizde de vardı, düşüğe sebep olabiliyor evet ama peşpeşe iki kayıp genetikten olduğunu düşündürüyor.. Coraspirin yetersiz kalmış olabilir, clexane miydi ismi ben de doğumdan sonra kullandım, kan sulandırıcı iğne kullanman gerekiyor olabilir... Folatı yüksek gıdalar bol bol tüket tekrar gebe kalınca bir de, folik asitini ihmal etme. Onlar da çok önemli. Bir de progestan fitil kullandın mı bilmiyorum, doktoruna danış 600mg kadar kullanılıyor günlük ve hiçbir yan etkisi yok. Gebelikte kullanılan magnezyumun da düşük önleyici etkisi kanıtlanmış. Ben her gün düşük önlemek için magnezyum da içtim
Kendine dikkat et canım, gerekirse psikolojik destek al. Çok zor gerçekten... Sen kendine iyi bakmalısın ki bir sonraki gebeliğine hazır olabil... Evet imtihan dünyasındayız gerçekten, bununla geçmiş bitmiş olsun inşallah, en yakın zamanda bebekle dolsun kucağın...sen beni anlayamazsan ben seni hiç anlayamam. sen de az yaşamamışsın ki. Allah herkesi bi şekilde sınıyo ama mutlaka sınıyo işte. Allah bağışlasın neyse ki sen kucağına almışsın. Allah hayırlı ömürler nasip etsin.
ben folidoce coraspin omega kullandım başka da bişey vermedi. yarın kadın doğuma gidicez genel testler yapılcakmış bakalım ne istiycekler. genetik de 2-6 ay arasında çıkar dedi. ne kadar uzun bi süreçdün kafamı duvarlara vuruyodum artık bu belirsizlik beni öldürüyor.
Yok henüz daha gitmedik 1hafta sonra gideceğiz inşallah belli oluramin inşallahAllah size de hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin. cinsiyetiniz bellii olmuş mu
Yumurtlama testi yaptım evet. İlişkiden sonra en fazla 2 3 dakika bekledim çok beklemedim.Tebrik ederim. Yumurtlama takip ettiniz mi ? Iliskiden kaç saat sonra banyo yaptınız. Bizde deniyoruz kaç aydır. Sayı 40 milyon hareket %10 cıktı en son testte
Allah razı olsun inşallah canım. kanamayı gördü. kese genişledikçe kanama da kaybolur takip edelim dedi o zaman. iki hafta sonra kanama göremedi. ondan vermedi galiba ilaç.Kendine dikkat et canım, gerekirse psikolojik destek al. Çok zor gerçekten... Sen kendine iyi bakmalısın ki bir sonraki gebeliğine hazır olabil... Evet imtihan dünyasındayız gerçekten, bununla geçmiş bitmiş olsun inşallah, en yakın zamanda bebekle dolsun kucağın...
Kanama alanı olunca ya progestan verirler ya da proluton iğne. Neden vermedi acaba doktorun.
Bir gittiğim doktor kanamam olmasına, tedaviyle zor bebek sahibi olmamıza ki eşimin morfolojisi 0dı, sayı hareket sıkıntısı vardı, bende de inatçı bi pko. Bana dedi ki neden bu kadar düşük önleyici ilaç kullanıyorsun, hopla zıpla düşerse düşsün, şimdiden şımartmışsın vs vs kanımızı dondurdu. Karnımıza düştüğü anda bizim evladımız oluyor artık, ne demek hopla zıpla düşerse düşsün... Doktor çok çok önemli... Sen de iyi araştır doktorunu canım
hayırlı sağlıklı bi evlat olsun inşallahYok henüz daha gitmedik 1hafta sonra gideceğiz inşallah belli olur
Senin üzüntülü olduğunu bilmiyor mu ne demek düşerse düşsün. Tansiyon mu bu ya, evlat evlat... Karnına düştüğü günden itibaren evladın o senin... Sevemiyorum böyle duygularını yitiren doktorları...Allah razı olsun inşallah canım. kanamayı gördü. kese genişledikçe kanama da kaybolur takip edelim dedi o zaman. iki hafta sonra kanama göremedi. ondan vermedi galiba ilaç.
düşüklerin hemen hemen hepsi genetik sıkıntılı bebeklerde olur. düşerse düşsün çok düşünme dedi bana da. işte doktorlar artık hissizleşiyo heralde. ben hamileliği hissettiğim an duygusal olarak bağlanıyorum sankii kucağıma almış gibi. onlar daha bilimsel açıdan bakıyo. ne bileyim.
haklısın. karnında olmayan anlamıyo işteSenin üzüntülü olduğunu bilmiyor mu ne demek düşerse düşsün. Tansiyon mu bu ya, evlat evlat... Karnına düştüğü günden itibaren evladın o senin... Sevemiyorum böyle duygularını yitiren doktorları...
Çok sağolun dualarınız için. Herkese nasip olsunhayırlı sağlıklı bi evlat olsun inşallahcinsiyet ikinci plan ama Allah gönlündekini verir yine de inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?