Spermiyogram iki yılda kötüye gitmiş, sonuçlardan anlayan var mı

Anneolmayolundayim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2023
1.278
825
43
32
Merhaba kızlar. Eşimin sperm değerleri iki yıl önce harikayken şu an kötü görünüyor ama ben yorumlamayı çok bilmiyorum aranızda spermiogram yorumlamayı bilen var mı? Bu değerlerle tüp bebek olur mu?

Eklentiler

• 17556866370661652596054595990028.webp
    17556866370661652596054595990028.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 46
Stres sürekli stres, sigara alkol yok sigara bazen var ama çok nadir. Ultrason çekilmedi henüz randevu aldı doktora sonucunu göstericek bakalım
benim de esimin sonucları benzerdi ama ultrasonda varikosel çıkmıştı. gebelik oldu ama çok sükür. umutsuz olmayın 🥰

Merhaba kızlar. Eşimin sperm değerleri iki yıl önce harikayken şu an kötü görünüyor ama ben yorumlamayı çok bilmiyorum aranızda spermiogram yorumlamayı bilen var mı? Bu değerlerle tüp bebek olur mu

Merhaba kızlar. Eşimin sperm değerleri iki yıl önce harikayken şu an kötü görünüyor ama ben yorumlamayı çok bilmiyorum aranızda spermiogram yorumlamayı bilen var mı? Bu değerlerle tüp bebek olur mu?
Yanlış anlamadıysam 21 milyon cıkmış sperm sayısı,benim eşimin 3 milyondu varikosel dendi ameliyat oldu,biz beklemek istemedik 8 ay sonra 10-15 milypna falan cıkmıştı tüp benek yaptırdık ilk denemede ikizlere hamileyim,tüp bebek için 3-5 tane sperm yeterli yumurtanın içine 1 tane koyuyorlar sonucra,hareketlilik ya da morfoloji için de düşünmeyin mikrochip diye bişey var milyonlarda spermin arasından en kalitelisini bulup ayırıyor

Bizim de sperm sonucu 4 yılda maalesef sıfırlandı çok kötü oldu varikosel varmış sizde baktırın hemen tüp bebeğe başlayın hareket sayısı kötü çünkü

Tüp bebek için yeterli canım bu değerlerle hiç gebelik olmaz değil aslında ama uzun yıllar alabilir ve bunun için senin yumurtlamanda da problem olmaması lazım. Morfoloji yani soermlerin yapısı düşük çıkmış. Bir de erkeklerin beslenme takviye ve stresten uzak durma ile değerleri düzelebiliyor. Yani kısır diyemiyoruz ama normal bireylerdeki gibi 1 yıl içinde olması da beklenmiyor bizim de aşağı yukarı böyleydi doktorum strese girmeden 1 sene daha zaman verin kendinize doğal yollada olabilir bize 1 sperm yetiyor demişti. Bende de sorunlar olunca biz beklemedik tüp bebeğe yöneldik

Sizin nasıl gebelik oluşmuştu eşimde varikosel başlangıcı var ama etkilemez denmişti morfoloji de 1
aynı şekilde bizde de aynıydı. ağrı vs yok. ama morfoloji %1 🥲 takviye kullandı esim doktoeun önerisiyle. normalde 3 ay sonra ameliyat olacaktı ama 1.5 ay sonra hamile olduğumu öğrendim 🥲

Morfolojisinde sıkıntı var, normal orani ,%1 yerine %4 ve üzeri olması gerekiyor iyi beslenir zararlı aliskanliklardan uzak durursa duzelecek bir durum uzulmeyin

aynı şekilde bizde de aynıydı. ağrı vs yok. ama morfoloji %1 🥲 takviye kullandı esim doktoeun önerisiyle. normalde 3 ay sonra ameliyat olacaktı ama 1.5 ay sonra hamile olduğumu öğrendim 🥲
Hsngi takviyeleri kullandı peki 🥹
Boşu boşuna 1.5 yıl kaybettik aşılama bile tutmadı yani eşim hiç bişey kullanmadı şimdiye kadar sayı hız iyi dendi.
Anladığım kadarıyla varikosel sperm kalitesini düşürüyor

Hsngi takviyeleri kullandı peki 🥹
Boşu boşuna 1.5 yıl kaybettik aşılama bile tutmadı yani eşim hiç bişey kullanmadı şimdiye kadar sayı hız iyi dendi.
Anladığım kadarıyla varikosel sperm kalitesini düşürüyor
evet maalesef. biz genovita tb kullandık. bir de doktor her sabah aç karnına bal+polen karışımı içmesini istedi. bir yemek kaşığı bal, bir tatlı kaşığı polen ile karıştırıp yiyordu. esim bir hafta yaptı sonra midesi kötü olunca her yemek öncesi bir yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi içti sadece.

4 nisanda bu takviyelere başladı, 28 mayısta hamile olduğumı öğrendim. bir de sunu da anladım ki hamileliği düsünmediğinizde oluyor. hamile kaldığım ay ilk defa gebelik beklentim yoktu cünkü esim sehir dısındaydı bir aylığına. reglimin ertesi günü sadece bir ilişki oldu sonra gitti 😂 asla gebelik beklemediğimiz bir zamandı 😂

Back
X