Erkek İnfertilitesi Spermiyogram testi sonucuna bakar mısınız

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

zbulut001

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2015
235
217
53
32
Arkadaslar iki hafta önce kadın doğuma gittim bana klomen verdi eşimden test istedi 4 gün sonra testi yaptirdik cuma günü kontrole gittim eşinde sperm eksikligi şekil bozuklugu varmis . Bu ay kalmazsan esin ürologa gitsin dedi. Burdan araştırdım ahmet Maranki nin sperm arttırıcı kürü nu denemeye başladık 1 hafta oldu bi de keçi boynuzu kürü . Bu sonuçlarla hamile kalabilir miyim bu sonuçları bana açıklar misiniz hiç bişey anlamadim çünkü

Eklentiler

• IMG_20151008_122052.webp
    40,7 KB · Görüntüleme: 495
  • IMG_20151008_121328.webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 328
sonuçlar biraz düşük, bu şekilde biraz zor. kürü deneyin bi süre değerlerdeartış olcakmı

merhaba 5 yıllık evlıyız evlendıgımızden beri hiç korunmadık 2012 yılında eşim varıkosel ameliyatı oldu ameliyat sonrası gebelık oldu fakat 5 haftalık düşük yaptım ve birdahada gebelık olmadı esım 3 gun once test verdı sonucları degerlendırebılırmısınız hacim 2cc sperm konsantrasyonu 97 total motalite 71 hızlı hareketli %A) 2 yavas hareketli 51 yerinde hareketli 18 hareketsiz 29 normaş 10 baş anomalisi 64 boyun anormanisi 16 kuyruk anomanisi 10 yuvarlak hücre (mil/ml)2,2 aglütinasyon : var sprem hazırlama iki fazlı gradient ,tpmmss =16,1 milyon sprem konsantrasyonu (mil/ml) 17,5 total motilite (%) 63 hızlı hareketli 2 yavaş hareketli 44 yerinde hareketli 17 hareketsiz 37

Ben pek anlamıyorum ama bence sonuçlarıniz iyi konsantrasyon 20 milyon üstü olması gerekiyor sen 97 yazmışsın hızlı hareketli ve yavaş hareketlinin toplamı da 50 nin üstünde doktor bi yorum yapmadı mi

merhaba kızlar eşim dün ve ondan 15 gün önce iki kez spermiogram testi yaptı size değerleri yazcam lütfen yorum yaparmısınz
1.test sonucu,
völüm:4.71
renk:sarımtırak
ph:7,5
vizkozite+)
likefaksiyon:20 dakika
fruktoz+)
MİSROSKOPİK İNCELEME
SPERMATOZOA SAYISI:2.000.000
total spermatozoa saysı:9.420.000
ileri hareketli:%3
yerinde hareketli:%3
hareketsiz:%94
toplam ileri areketli sperm saysı:282.600
yuvarlak hücre sayısı:400.000
lökosit: /ml
eritrosit: /ml
vitalite:%15
hipoozmotik şişme (hos) test:%
pellet:
retrograd ejakülasyon:
MORFOLOJİ: NORMAL %O ANORMAL %100
BAŞ: %93 BOYUN: %57 KUYRUK:%32 STOPLAZMİCK DAMLACIK :%2

buda ikinci sonuç kızlar dün verdik testi
volüm:4k
renk:sarımtırak
ph:7,5
vizkozite+)
likefaksiyon:20 daika
fruktoz+)
spermatozoa sayısı:2.000.000
total spermatozoa sayısı:8.000.000
ileri hareketli:%5
yerinde hareketli:%5
hareketsiz:%90
toplam ileri hareketli sperm sayısı:400.000
yuvarlak hücre sayısı:400.000
lökosit:
eritrosit:
vitalite:%25
hipoozmotik şişme (hos) test.%
pellet
retrogad ejakülasyon:
MORFOLOJİ: NORMAL%0 ANORMAL%100

kızlar lütfen yorumlayın çok kötü durumdayım eşime ilk test yaptığımzda sonçlar iyiydi sperm sayısı 8milyndu ileri hareketlik %39 morfoloji %1 di biz bazı bitkisel ilaçlar kullandık keçi boynuzu küü falan ondan nsra sayılar böyle oldu ne yapacağmı blmyrm

Varikosel varmi yada hormonlara bakildimi. Kullandiklarinizin olumsuz etkisi degildir cunku spermler 72 gunde yenileniyor.15gun cok kisa bir sure.varikosel varsa degerler surekli inisli cikisli oluyor.bir ürologa gidip muayene olsun esin

Yazdigin iki tahlilin sonuclarida birbirine cok yakin.hiz 39du falan dedigin tahlil nezaman yapilmisti,kurleri nekadar uyguladinz

Varikosel varmi yada hormonlara bakildimi. Kullandiklarinizin olumsuz etkisi degildir cunku spermler 72 gunde yenileniyor.15gun cok kisa bir sure.varikosel varsa degerler surekli inisli cikisli oluyor.bir ürologa gidip muayene olsun esin
Varikoseln olmdgni syledilr cnm biz cok iyi urologlara gttik hormonlrda bkldi hic bir sorn olmdgni syldlr fsh ve testosteronada bkldi

Kizlar mujde bgn hamile oldgmu ogrendim hmde esimin o degrlyle cok mtluym bebgm dha 1 bcuk haftalik hla inanamyrz kzlar sakn umdnzi kybtmyn insllh rabbim hpnze bu mutlulgu yasatr

Kizlar mujde bgn hamile oldgmu ogrendim hmde esimin o degrlyle cok mtluym bebgm dha 1 bcuk haftalik hla inanamyrz kzlar sakn umdnzi kybtmyn insllh rabbim hpnze bu mutlulgu yasatr
Neeeee
Gozunaydin canimmm.daha dun gece umitsiz msj yazmstin bugunmu ogrendin hamile oldugunu.adetin gecmismiydi kendinmi test yaptin doktordami bakildi.enson tahlili nezaman vermistiniz degerlerleriniz kacti
Allah tamamina erdirsin canim

Son düzenleme:
Neeeee
Gozunaydin canimmm.daha dun gece umitsiz msj yazmstin bugunmu ogrendin hamile oldugunu.adetin gecmismiydi kendinmi test yaptin doktordami bakildi.enson tahlili nezaman vermistiniz degerlerleriniz kacti
Ayy gulen adam koyacakken şeytana tiklamisim
Telefondan yaziyorum cnm silinmiyor kusura bakma

B
Nasıl olur tedavi falan mi gördü esin? Morfoloji 0 diyosun ve hamilesin mucize bu..asilamami yaptın tüp bebek mi
lBzde nsl oldu blmyrz bu ay tam umidmzi btrmstik adetim 6 gn gckti bn yok dyrdm esim gl gdp test alalm dedi tamam dedim cbuk teste ckti inanamdk gttk kan testi yptk ckti yne normal yollarla oldu esim sdce btkisl kurlr kullndi hc bsy ypmdk sdce allha attk kndmzi ona inandk gvndk cok sukur suan krnmda hla inanmyrm bgn doktra gdcm ilk dfa utrasyna atcz darsi hpnzn bsna insllh hpnz bunu yazarsnz

Neeeee

Evt dun ogrndm cnm en son bu ayn 13 nde vrdk doktrlar bu dgrlerle tup bebk vya aslma olmz dyrdu ama normal yolla oldu cok skur rabbme bide esim hc tedavi grmdi sdce btksl ilaclr kullndi hla inanmyrm o icmde bu resmn bir mucze darsi hpnzn bsna insllh bundan snra hergn szn icn dua edcm hamilelrn duasi kbl oluyrms sze tek tavsym kndnzi allha adyn insllh hpnzn hbrni alrz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…