• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spina bifida

rabiaakplt0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2025
3
0
1
23
2 hafta önce bebeğimi kaybettim.24.haftada bebeğimin kontrolü için gitmiştim. Ve 2 li 3lü test yaptımadım ama 4lğ test yaptırmıştım sonrasında kontrole gittiğimde bebeğin herşeyinin güzel olduğunu öğrendim ve ayağa kalktım doktorum 4 lü testin çıkmış onada bakalım dedi baktı ve tekrar uzanırmısın bir şey bakmam lazım diyince benim içim titremeye başladı sonrasında doktor bu testin öneminden bahsetti sekretere sonrasında üstmü giyindim gel konuşalım dedi ve anlattı belden aşağısının tutmayacağını felç olacağını beynimden kaynar sular döküldü neyse riski gebeliğe gönderdi birde onlar baksın dedi dışarı çıkar çıkmaz ağlamaya başladım eşimde gelmişti o gin benimle oda kötü bişi olduğunu anladı neyse riskli gebeliğe gittim ve doktor beyde defektin yani açıklığın çok büyük olduğunu söyledi bana 3 tane seçenek sundular tabi ertesi gün tekrar muayane edip bana seçenek sundular ya doğurcamki çok düşük bi ihtimal ya gebelik sonladırılması yada anne karnında ameliyat bende onu seçtim o larda bu ameliyatın istanbulda Koç üni hast. Yapıldığını söylediler bende ertesi gün hemen gittim ama maalesef onlarda açıklığın çok büyük olduğunu derinin kapanmamış olduğunu ve ameliyatın mümkün olmadığını ve kalp hizasından beline kadar olan kısmın açık olduğunu söylediler o an yine dünyam başıma yıkıldı ve oradaki doktorlar bizim bu yaşta buraya gelip ameliyat olmamı bebeği hemen aldırmayıp oraya kadar gittiğimiz için bizi tebrik ettiler ama biz oraya bi umutla sakaryadan istanbula gitmiştik sonrasında ertesi gün ayaklarım geride gitse mecburdum ve neredeyse 10 tane hekimin aldırmam konusunda ve hiç kimsenin olumlu konuşmaması sekreterlerin bile sonlandırıldı.sonrasında bebeğimin anne karnında iğne yapıp kalbini durdurdular o an ben bayılmışım kendimi okadar kasmışımki kendimi su faln dökmüş abla şalımı faln çıkartmış sağolsun hayatımda yaşadığiım en kötü andı Rabbim hiç kimseye o anı yaşatmasın. Sonrasında suni sancıyla öğlen 12 de yattım ertesi gün 9 da doğum yaptım ve bebeğimi görmedim şimdi diyorum keşke görseymişim keşke o an ki piskolojimle istemedim eşimle ikimiz birbirimize söz vermiştik oysaki o biizm hep aklımızda kalbimizde olacaktı sonrasında içerde kalan parçacıkalrı da kürtajla aldılar anestezi altında hiç bir şey hatırlamıyorum zaten bebeğim benden gitmişti babası onu birşekilde gömdü onun yaşadığı acıda tarifsiz sonrasında gece oldu ve ben dayanamayıp bebeğimin sırtını görmek istedim ve doktorda bana gösterdi inanaın bebeğimin bir kavanoz kapağı boyutunda açıklık vardı ve üstünde deri bile yoktu yawrumun keşke yüzünüde görebilseydim keşke çok uzun oldu ama şimdi kendimi suçlamak için sebebler arıyorum onu çok özledim … Rabbim istegen herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin benim ilk bebeğimdi şimdiden folik asit kullanıyorum ama Rabbimin takdiri böyleydi folik asit içmeyip sağlıklı bebekler getiren bir sür annnemiz var ben içiyorum ilk gebeliğimde istifralarımdan dolayı çok içememiştim bilmiyorum belkide kendimi suçladığım için böyle içiyorum. Çok korkuyorum aynı durumu yaşamaktan bu arada kesinlikle genetik olmadığını bizzat genetik doktorundan öğrendik Rabbim bir daha yaşatmasın…imtihan dünyası…

Son düzenleme:
Back