Spinal Anestezi

tozdemir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
65
2
118
İlk doğumum sezeryan olduğu için bu doğumum da mecburen sezeryan olacak aranızda spinal sezeryan yaptıran varsa hangi hastanede olduğunu ve ne kadar ödediğini yazabilir mi genel anesteziden çok korkuyorum ama kötü anestezisten daha çok korkuyorum Anadolu yakası üsküdar ümraniye çevresindeki hastaneler çok iyi olacak benim için...

canım genel anesteziden bende çok korkuyorum üsküdar yunus emre hastanesine gidiyorum ben Ekin hanıma tavsiye ederim... doktorum çok iyi... iki arkadaşımında doğumunu Ekin hanım yaptırdı... ikiside genel anestezi ile sezeryan oldu, anestezi ekibide değişmedi aynı ekip çok iyiler ben anestezi korkum için şefleriyle bile görüştüm walla tavsiye ederim aklında bulunsun...

Teşekkür ederim canım spinal için orayla da görüşürüm o zaman ben eğer sağlık açısından anestezi doktoru risk belirtmezse spinal sezeryan istiyorum bir arkadaşım spinalle doğurdu benim genel anestezide yaşadığım sıkıntıların hiç birini yaşamadı önerin için tekrar teşekkür ediyorum

rica ederim cnmyardımcı olabildiysem ne mutlu... bende genelanestezi istiyorum bu arada merak ettim ne sorunu yaşadın ki??

Merhaba ben de Maltepe üniversitesi hastanesinde spinal sezeryan oldum.Hiç problem yaşamadım tavsiye ederim.Yalnız fiyat konusunda bir şey diyemeyeceğim çünkü bebeğim erken doğduğu için yoğun bakımda kaldı hepsi dahil olduğu için spinalin fiyatını bilmiyorum.Fakat genel ile sipinal arasında fark yok gibi hatırlıyorum.Epiduralin fiyatı farklıydı.Spinal doğumu yaşamak gerçekten çok güzel bir duyguydu.Hiç korkma.

Ben Maltepe Üniversitesi'nde spinal anestezi altında sezaryen ameliyatı ile doğurdum bebeğimi. Herşey çok iyiydi. Hiç sorun yaşamadım. Ne anlatıtkları gibi bel ağrısı ne baş ağrısı hiçbirşey. İlk saatler zaten uyuşukluk olduğu için kendini çok çok iyi hissediyor insan. Bebeğini de hemen emzirtiyorlar odaya gelir gelmez. Narkozdan çıkma süreci olmadığı için ilk yarım saat 45 dakika içinde emzirmiş oluyorsun. Yürümeye başlamanı istediklerinde üşenmeyip kendini biraz zorlar bol bol yürür, bol bol da sıvı tüketirsen hiçbir sorun olmaz. Kolay ve sağlıklı doğumlar dilerim.
He ayrıca anestezicileri de çok komiktir. Ameliyathane de baya geyik yapmışlardı, eğlenmiştim.
Fiyatını da sormuşsun. İki yo önce sezaryen doğum fiyatı 1200 TL idi (SGK için katkı payı), tek kişilik odalar için de geceliğine 200 TL fark verdik. Toplam 2 gece 1600 TL verdik. Herşey dahil. Anne bebek ilk aşılar herşey..
Son bir not, doktorum Berna Haliloğlu idi. Gebelik öncesi tanıştım kendisiyle, hala herşeyimde ona giderim. Hastane değiştirse peşinden giderim. İkinciyi düşünmeye başladım, gene onda aldım soluğu bir takım konuları danışmak için. Tıbbi bilgi anlamında eşsizdir. Bir de gereksiz endişei gereksiz tahlil gereksiz paranoya asla yaşatmaz.Ama hiçbir ayrıntıyı da atlamaz.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim önerin için maltepe biraz uzak ama iyi doktor için göze alınamayacak yol değil araştıracağım... Genel anestezide ne sorun yaşadığımı sormuşsun sonrasında anestezi maddesini vücudundan atmak için günlerce öğürüyorsun ve her seferinde dikiş yerlerin çok acıyor. Ben o mide bulantısını yaşamak istemediğim için spinal olmak istiyorum bir de sezeryandan çıktığında insanlar tebrik etmek için arıyorlar kimseyle ne konuştuğunu hatırlamıyorsun sarhoş gibi oluyorsun o durum da hiç iyi değil spinalde tamamen kendinde olduğun için o kendini bilmezlik de olmuyor. Yanisi her halükarda spinal'in daha iyi olduğunu düşünüyorum... Bence sen de bir araştır spinali...

Arkadaşlar dün doktorumla konuştum. Uzun bir süre Amerika'da doktorluk yapmış. Öncelikle Türkiye'de olmasan normal doğum yapardın dedi ben iki bebeğimin arasının az olduğu (14 ay) için yapmadıklarını sandığımı söylediğimde de Türkiye'de doktorların bu sorumluluğu almadığını ama yurt dışında 1 sene geçtiği andan itibaren normal doğumu yapabildiklerini söyledi. Sezaryen için de Spinal sezaryen düşündüğümü söylediğimde zaten ben de onu önereceğim genel anesteziden çok daha avantajlı dedi. Benim daha önce duyup da doğru mudur dediğim bir şeyi de onayladı genel anestezide bebeğe anestezi maddesi zarar vermesin diye çok hızlı hareket etmeleri gerekiyormuş bu da ameliyatta anneye zarar verme riskini arttırıyormuş spinalde ise bebeğe zarar vermediği için doktor daha yavaş davranabiliyormuş ve bu da annenin ameliyatla ilgili sorunlarının daha az olmasına bebeğin strese girmemesine ciğerlerine sıvı dolma ihtimalinin azalmasına ve bebeğin daha dinç doğmasına sebep oluyormuş özellikle 2. sezaryen ise öncekinde rahimde yapışıklık vs... olma riski olduğu için doktorun yavaş davranma lüksünün olması çok iyiymiş. Amerika'da bütün normal doğumlar epidural bütün sezaryenler spinal Türkiye'de neden yapılmıyor anlamıyorum dedi. En büyük riski baş ağrısı yapabiliyor olması o da bütün doğum yaptırdığım hastalarda ya 3 ya 4 tür başına geldi o olduğunda da Anestezistlerin kan yaması dedikleri bir operasyon var en kötü ihtimal onunla geçiriliyor dedi. (Bol kahve ve kafeinli sıvı içilirse ağrı olma ihtimali çok azalıyormuş) Benim içim çok rahatladı ben de sizinle de paylaşmak istedim. Gerçi doktorumu kandırabilirsem belki de normal doğum yaparım diye bir umudum var ama spinal için de içim çok rahatladı. Son olarak Sezaryen haftanızı bilmiyorum ama benim doktorum kesinlikle 39u beklemekten yana hatta yurt dışında 40 haftada yaptıklarını söyledi ben de siz beklerseniz benim acelem yok dedim eğer kızım erken gelmeyi istemezse (umarım) sezaryeni 40. haftada yapacak :)

Benim doğumumda spinaldi ve hiç baş ağrısı yaşamadım.Doğumdan hemen sonra kahve içtim sadece bir kez.İnşallah sizinde baş ağrınız olmaz.

rica ederim cnmyardımcı olabildiysem ne mutlu... bende genelanestezi istiyorum bu arada merak ettim ne sorunu yaşadın ki??

cnm bende genel anestesı ıle oldum cok sukur cok guzel gectı bende normalde epidural yada spınal ıstıyodum ama dr umun anlattıgı rısklerden sonra vazgectım bıde açelya akkayunu doğum hıkayesı nı okudum doğumudan sonra ıyıkı dedım gelır bıde benı bulurdu Allah muhafaza

Bakalım spinal kararını verdim ama son söz anestezistin gene de eğer aksi bir durum olmazsa kesinlikle genel anestezi düşünmüyorum artık. Spinal ve epiduralle ilgili çok kişiyle konuştum ve şunu anladım doğumun nispeten uzamasını istemeyen doktorlar ve ameliyatta doğum yapanın ayık olmasını istemeyen doktorlar sürekli spinal ve epiduralden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Pahalı hastaneler normal doğum oranı yüksek başarılı nitelendirilen doktorlar ise hem epidural hem de spinalden yana. Benim etrafımda epidural ve ya spinal olupp baş ağrısı çektim diyen sadece 1 kişi var. Epidural normal doğum sonrası çekmiş baş ağrısını keşke normal doğum yapsaydım baş ağrısına razıydım diyebiliyorum sadece çünkü en uzun baş ağrısı bile iç dikişlerinin ağrısından daha az sürüyor sonuçta maximum 3-4 günden bahsediyoruz iç dikişlerin iyileşme süreci ise minimum 6 ay sürüyor. Açelya hanımın Doğum hikayesini bilmiyorum ama okuyacağım. Gene de uyarınız için teşekkür ederim ve umarım sonrasında pişman olmam :)

arkadaşlar doğumumu spinal anesteziyle yaptım bu kadar güzel olacağını tahmin bile etmezdim hani iğne vurulurken sivrisinek ısırığı kadar acıyor diyorlar ya o kadar bile acımıyor :) Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Ben goztepe Medical Park'ta yaptim dogumumu. Spinal yapildi, doktorum Mehtap Yazicioglu. Goztepe Medical'in epidural spinalleri cok iyi, hatasiz yapiyorlar diye duymustum. Cok memnun kaldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…