canım genel anesteziden bende çok korkuyorum üsküdar yunus emre hastanesine gidiyorum ben Ekin hanıma tavsiye ederim... doktorum çok iyi... iki arkadaşımında doğumunu Ekin hanım yaptırdı... ikiside genel anestezi ile sezeryan oldu, anestezi ekibide değişmedi aynı ekip çok iyiler ben anestezi korkum için şefleriyle bile görüştüm walla tavsiye ederim aklında bulunsun...
Teşekkür ederim canım spinal için orayla da görüşürüm o zaman ben eğer sağlık açısından anestezi doktoru risk belirtmezse spinal sezeryan istiyorum bir arkadaşım spinalle doğurdu benim genel anestezide yaşadığım sıkıntıların hiç birini yaşamadı önerin için tekrar teşekkür ediyorum
İlk doğumum sezeryan olduğu için bu doğumum da mecburen sezeryan olacak aranızda spinal sezeryan yaptıran varsa hangi hastanede olduğunu ve ne kadar ödediğini yazabilir mi genel anesteziden çok korkuyorum ama kötü anestezisten daha çok korkuyorum Anadolu yakası üsküdar ümraniye çevresindeki hastaneler çok iyi olacak benim için...
Arkadaşlar dün doktorumla konuştum. Uzun bir süre Amerika'da doktorluk yapmış. Öncelikle Türkiye'de olmasan normal doğum yapardın dedi ben iki bebeğimin arasının az olduğu (14 ay) için yapmadıklarını sandığımı söylediğimde de Türkiye'de doktorların bu sorumluluğu almadığını ama yurt dışında 1 sene geçtiği andan itibaren normal doğumu yapabildiklerini söyledi. Sezaryen için de Spinal sezaryen düşündüğümü söylediğimde zaten ben de onu önereceğim genel anesteziden çok daha avantajlı dedi. Benim daha önce duyup da doğru mudur dediğim bir şeyi de onayladı genel anestezide bebeğe anestezi maddesi zarar vermesin diye çok hızlı hareket etmeleri gerekiyormuş bu da ameliyatta anneye zarar verme riskini arttırıyormuş spinalde ise bebeğe zarar vermediği için doktor daha yavaş davranabiliyormuş ve bu da annenin ameliyatla ilgili sorunlarının daha az olmasına bebeğin strese girmemesine ciğerlerine sıvı dolma ihtimalinin azalmasına ve bebeğin daha dinç doğmasına sebep oluyormuş özellikle 2. sezaryen ise öncekinde rahimde yapışıklık vs... olma riski olduğu için doktorun yavaş davranma lüksünün olması çok iyiymiş. Amerika'da bütün normal doğumlar epidural bütün sezaryenler spinal Türkiye'de neden yapılmıyor anlamıyorum dedi. En büyük riski baş ağrısı yapabiliyor olması o da bütün doğum yaptırdığım hastalarda ya 3 ya 4 tür başına geldi o olduğunda da Anestezistlerin kan yaması dedikleri bir operasyon var en kötü ihtimal onunla geçiriliyor dedi. (Bol kahve ve kafeinli sıvı içilirse ağrı olma ihtimali çok azalıyormuş) Benim içim çok rahatladı ben de sizinle de paylaşmak istedim. Gerçi doktorumu kandırabilirsem belki de normal doğum yaparım diye bir umudum var ama spinal için de içim çok rahatladı. Son olarak Sezaryen haftanızı bilmiyorum ama benim doktorum kesinlikle 39u beklemekten yana hatta yurt dışında 40 haftada yaptıklarını söyledi ben de siz beklerseniz benim acelem yok dedim eğer kızım erken gelmeyi istemezse (umarım) sezaryeni 40. haftada yapacak :)
rica ederim cnmyardımcı olabildiysem ne mutlu... bende genelanestezi istiyorum bu arada merak ettim ne sorunu yaşadın ki??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?