Spinal sezeryan ile doğum yapan anneler yardımcı olur musunuz?

balistiq

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2010
26
0
86
Diyarbakır
spinal sezeryan ile doğum yapan anneler bele yapılan iğne, sonda vs. ben bunlardan çok korkuyorum 6 hafta sonra spinal anestezi ile doğum yapacam. Tecrübelerinizi ve yaşadıklarınızı bizimle paylaşır mısınız?

cnm hiç ama hiç korkuya kapılıp endişelenme bende kontrole gittiğimde bazı sorunlar çıktğı için bebeğin alınması lazımdı sezeryanla bende spinal istedim
iğne hiç canımı acıtmadı sonda içinde çok acıyo falan demişlerdi ama takılırkende çıkarkende o kadar acımadı hem spinalde de bebeğini yine ilk sen görüyosun çok güzel bi duygu :69:
sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inş. sende

bende spınal sezeryan oldum ve ınanılmaz rahat bır dogumdu. ıgneyı vurulurken hıssetmedım bıle, hemen uyusuyor zaten. ben daha hazırlık yaptıklarını zannederken bebegımın sesını duydum :69: sondayı da uyusunca takmıslar ruhum bıle duymadı :)

bende spinal anestezi ile doğum yaptım ilk analr herşey normaldi daha sonra dayanılmaz bir baş ağrım oldu 4 gün sürdü acile gidip iğne yaptımassam bebeği bile emzirmek için kafamı kaldıramıyordum birkaç arkadaşımdanda bu şikayeti duydum ama herkeste olcak diye birşey yok mesala kızkardesimde hiç böyle birşey olmadı rabbim ssana sağlıklı doğumlar nasip etsin :45:

sontayı uyuşturulduktan sonra takılmasını rica edersin.ben de acımamıştı ama herkeste farklı oluyor.birde enfeksiyon varsa orada daha çok can acıtıyormuş.

başağrısı olmaması için ameliyat sonrası dümdüz yatma.ilaç beyne gidince çok ağrı oluyormuş.ayrıca bol bol sıvı al.acı kahve iyi geliyor başağrısına...

başka tavsiyeleri olan yazsın.çünkü ben de büyük ihitmal epidural sezeryan olacağım.korkmuyor değilim :))

daha cok yenı anne adayıyım ama sımdıden dogum korkusu ıcımı kemırıyor:((..epıdural sezeryan dusunuyorum spınal sezeryanda uyusukluk cok kısa zaman suruyomus..oylemı yanı sezeryandan cok kısa zamnda hıssetmeey baslıyosun..bu dogrumu

iğne vurulurken acı hissetmiyorsun,endişelenme.Sondayı uyuştuktan sonra takmışlardı bana,çıkarırken acıyacak sanmıştım,onu da hissetmedim.Uyuşukluk ne kadar sürüyor,hatırlamıyorum.Bende baş ağrısı olmadı,ama olanları duydum.

doktorum bna bas agrısı olmaması ıcın gunde 3 lıtre sıvı tuketmem gerektıgını söylemıstı. bende de ne bas ne bel hıcbır agrı olmadı.

doktorum bna bas agrısı olmaması ıcın gunde 3 lıtre sıvı tuketmem gerektıgını söylemıstı. bende de ne bas ne bel hıcbır agrı olmadı.

ameliyattan önce de mi 3 litre su içmemeiz lazm?

yoksa sadece ameliyattan sonra?

Son düzenleme:
bende spinal anestezi ile doğum yaptım ilk analr herşey normaldi daha sonra dayanılmaz bir baş ağrım oldu 4 gün sürdü acile gidip iğne yaptımassam bebeği bile emzirmek için kafamı kaldıramıyordum birkaç arkadaşımdanda bu şikayeti duydum ama herkeste olcak diye birşey yok mesala kızkardesimde hiç böyle birşey olmadı rabbim ssana sağlıklı doğumlar nasip etsin

tşk ederim sağol verdiğin bilgiler için

ameliyattan önce de mi 3 litre su içmemeiz lazm?

yoksa sadece ameliyattan sonra?

ameliyattan sonra tüketmemiz lazım. bir de su demedi sıvı tüket dedi. yani içebildiğin kadar su, meyva suyu gibi. ben zaten cok su içerim bir de süt yapsın dıye ayva hoşafı, gaz yapmasın diye rezene derken 3 litreyi gecmıs bıle olabırım :)

ameliyattan sonra tüketmemiz lazım. bir de su demedi sıvı tüket dedi. yani içebildiğin kadar su, meyva suyu gibi. ben zaten cok su içerim bir de süt yapsın dıye ayva hoşafı, gaz yapmasın diye rezene derken 3 litreyi gecmıs bıle olabırım :)

hımmm.
teşekkür ederim :71:
kaç gün boyunca.ilk gün yeterli mi??

birde şöyle birşye duymuştum.ameliyattan hemen sonra sırt dümdüz olacak şekilde yatmamalıymışız.başımız yüksekte olursa başğarısı olmuyormuş.bunu bilen var mı??
yada en azından denemek lazım...birşey kaybetmeyiz...

bende spinal anestezi ile yeni doğum yaptım.ameliyattan sonra anestezi doktoru başın yüksekte olsun mutlaaka demişti.bende baş ağrısı olmadı ama mide bulantısı oldu.benim ikinci doğumum ilki genel anestezi sezeryandı,sonrası çok ağrılı ve sancılı ama sipinalle hiç ağrım olmadı ve çok kısa sürede iyileştim.hemde doğum anını yaşamak çok güzel.biraz baskı hissediyorsun sonra ağlama sesiyle dünyalar senin oluyor.benim doğumum ani oldu gece acil gittim.uyumadan birşeyler yediğim için genel anestezi olmadım spinal oldum sizde sakın korkmayın kızlar çok kolay ve rahat bana inanın

bebeğiniz hayırlı olsun.
cvp için teşekkür ederim.benimde ilki genel anestezi olmuştu.ve çok zordu sonrası...özellikle emzirmek zordu.tamemen düz yattığım için,birileri emzirtiyordu :(

spinalde emizrmek daha mı kolay.hani tamamen düz yatmadığın için...
ben kendim emzirmek istiyorum...

canım ben de spinal sezeryanla doğum yaptım . tabii ilk doğumum olduğu için heyecan vardı ama bebeği hemen görmek inanılmaz bir duygu bu nedenle özellikle genel değil de spinal istedim .... üstelik genel anestezide bebeğe daha fazla ilaç geçiyor bir de narkozdan ayılma işi beni biraz korkuttu ama spinalde zaten uyanıksın.
doğumdan sonraki ilk fikrim "doğum bu kadar rahatsa ohooo ben 10 tane doğururum :)))" şaka bir yana.benim tek sorunum yatağımın başı yükselmiyordu arkama battaniyeleri koydular o da kaydıkça beni rahatsız etti. bir de doktor ağrı eşiğim yüksek diye ağrı kesicilerin arasını oldukça uzun tuttu :( sadece 1 gece dikiş ağrısı çektim o kadar öyle baş ağrısı, bel ağrısı vb. ağrıları yaşamadım. bunların dışında keyifli ve rahat bir doğum oldu. üç günde ayaklandım 1 hafta içinde ufak tefek ev işlerini yapıyordum :)
bir de doğumdan sonra zaten bol miktarda rezene çayı içtiğim için gaz sorunum da olmadı.
size de şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsın inşaallah...

Arkadaşlar temmuz 2010 da zorunlu sezeryanla doğum yaptım.ben genel istemiştim ama doktorlar sipinal epidural kombine anestezi ile yaptılar.inanılmayacak kadar rahat ve ağrısız bir doğumdu.hatta ben doğurdum demiyorum.resmen ayıp olur.o kadar iyi geçti.sonrasında da hiç ağrı sızı v.s yaşamadım.1 saat bile.doktorunuz onaylarsa tavsiye ederim kombine yaptırın.hatta doğumdan 4 saat sonra ayakta geziyordum.herkes şaştı.bu arada gaz problemi yaşamamak için kuru kayısı hoşafı yapıp yanınızda götürün.doğum sonrası içtim ben gaz sancım da olmadı.

hımmm.
teşekkür ederim :71:
kaç gün boyunca.ilk gün yeterli mi??

birde şöyle birşye duymuştum.ameliyattan hemen sonra sırt dümdüz olacak şekilde yatmamalıymışız.başımız yüksekte olursa başğarısı olmuyormuş.bunu bilen var mı??
yada en azından denemek lazım...birşey kaybetmeyiz...

rica ederim :) hastanede kaldıgım 2 gun boyunca hemşireler özlellıkle takıp ettı bu sıvı alımını cıkarken de son dr kontrolunde tembıh ettı doktorum bol bol sıvı al süt yapımıda buna baglı zaten dedı, belli bir gun sayısı vermedı ama. dedıgın olayı bılmıyorum, acıkcası hatırlamıyorum da hangı pozısyonlarda yattıgımı:)

Bence doğum olayı kişiden kişiye değişiyor. Ben de spinal anestezi ile doğum yaptım 15 gün önce. Belki de lohusalık depresyonumu en çok artıran olay bu oldu. Çünkü anesteziden sonra bende boyun kasılmaları başladı. Doktor bunun üşütmeye bağlı olduğunu söyleyerek beni tekrar eve gönderdi. Boynumdaki baskıdan dolayı tuvalete bile zor gidiyordum. Sonra bu durum anestezi ile ilgili olduğu ortaya çıktı. İğne yapılması sırasında omurilik sıvısında kaçak oluşmuş. Sonra kan yaması denilen bir operasyon daha geçirdim. Şimdi daha iyiyim ama yaşadıklarım beni çok yıprattı. Bu arada başka bir arkadaşım da anestezi sonrası aşırı baş ağrısı sonrası kan yaması yaptırdı ve ona verilen kanda pıhtı oluştuğu için beyne pıhtı attı kız aylarca hastanede tedavi gördü.
Amacım asla moral bozup sizi tedirgin etmek değil ama bu doğum olayı kişiden kişye değişiyor. Özellikle doktorunuzun ve anestezi uzmanınızın güvenilir olması sizi rahatlatabilir.Umarım doğumunuz çok kolay ve sorunsuz olur. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım.

canım valla ben acı ne hiç bilmedim genel aneztezide uyandığın anda şiddetli bir ağrıyla uyanıyorsun bilirsin işte fena bişey ama spinalle zaten belden aşağı uyuşuk olduğu için bu uyuşukluk 3 saatte ancak geçiyor ozamana kadar ağrı falan kalmıyor etkisi hafif geçmeye başlayınca hemşire bi ağrı kesici vuruyor inan hiç ağrı hissetmedim emzirirkende aynen çok rahattım zaten yüksekte kafan tutup emziriyorsun.ameliyattan sonra bol sıvı tüketmek en önemlisi kafeinli şeyler iç bol bol demişti doktor ama ben çok içmedim.sormak istediğin şeyleri seve seve cevaplarım

maşallah :nazar: ne güzel.
cvp için çoook teşekkür ederim :71:
genel anestezideki gibi dümdüz yatmıyoruz değil mi??
ben dümdüz yattığım için emizrememişitm de,ikinci çocuğumda da aynı sorunu yaşamak istemiyorum o nedenle soruyorum.
ona göre karar vereceğim.

11 ocakta spinal sezeryan ile doğum yaptım sadece ilk gün ağrılarım oldu.Baş ağrısı yaşamadım hiç çok rahat bir doğum yöntemi genel anestesiye göre daha avantajlı doğuma giderken korkularım vardı ama ben bile ayık oluyorsam herkes yapar :)

Back
X