Spiral kullananlar

Biscolatastix

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Kızlar merhaba. 10 yaşında bir çocuğum var. Doğumdan sonra aylık iğne denedim, 1 ay boyunca kanamam hiç kesilmedi kan kaybından ölecektim nerdeyse, o yüzden bi daha yaptırmadım. Doğum kontrol hapı kullandım bir yıl boyunca 3 marka denedim üçünde de aşırı sinirli biri oldum ve cinsel isteksizlikle birlikte vajinal kuruluk yaşadım. Öyle ki eşimin bana dokunmasına bile tahammülüm yoktu. Bıraktım hapı. Sonrasında nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde hamile kaldım, sonrasında kanımda çok fazla enfeksiyon çıktı düşük yaptım. Doktor vücudumun gebeliği kabullenmediğini bu yüzden enfeksiyon ürettiğini söyledi. En az beş yıl gebe kalma dedi. Bunun üstüne bakır spiral taktırdım, o kadar çok ağrım-sancım- kanamam oldu ki size anlatamam. 10 gün dayanabildim sonrasında doktora gittim doktor spiralin kaydığını, olması gereken yerde olmadığını söyledi ve çıkardı spirali. İki ihtimal verdi ya takan kişi yerine tam takamamış ya da vücudun kabullenmeyip atmak istemiş dedi. Şu an 5 yıl geçti korkunç spiral deneyimimin üstünden. Prezervatif kullanıyoruz uzun zamandır ama son zamanlarda prezervatifin kemer kısmı doğumdan kalan dikiş yerimi aşırı derecede tahriş etmeye başladı. Çok acıyor bıçak kesiği gibi o kadar canım yanıyor ki anlatamam. Şimdi bu kez de acıdan bana dokunulmasına tahammülüm kalmadı. Arada birkaç ay yine Yazz isimli hapı denedim yine vajinal kuruluk yaptı. Yasmin denedim çok kanama yapıyor ve aşırı sinir yaptı bende. Karman çorman oldum iyice, velhasıl kelam ben yine bir çare arayışından spirale taktım kafayı. Hastaneye gittim görüştüm, herşeyi anlattım ama bakır spirale bir şans verelim dedi aile planlama bölümündeki hanımefendi. Olmazsa çıkarır hormonlu deneriz diyor ama benim bir buhranlı döneme daha mecalim yok. Regl dönemlerim çok sancılı geçiyor ama fazla kanamam olmuyor. Spirale taktım kafayı yarın reglimin 4. Günü, taktırmak için gideceğim hastaneye ama bakır spiral mi hormonlu mu taktırmalı ? Hormonlu vajinal kuruluk yapar mı ? Bakır spiral çok fazla kanama yapıyor mu ? Yakın zamanda taktıranlar kullananlar varsa bana yardımcı olabilir mi sizce ne yapayım ? Bu arada deri altı implantı araştırdım ama o da düzensiz regl, sivilcelenme, kuruluk va yapıyormuş galiba. Birkaç kişi ben taktırdım geri çıkarttırdım dayanamadım dedi napıcaz biz ya kadın olmak ne zor

Son düzenleme:
Kol implantı deneyin ya da yıvarlak spiral

Kol implantı deneyin ya da yıvarlak spiral
Dediğim gibi çevremde iki kişi ben taktırdım dayanamadım yan etkilerine geri çıkarttırdım dedi. Bir de onlar uzun süre deri altında kalınca cerrahi işlemle çıkartılıyormuş, sıkıntı. Yuvarlak spirali düşünüyorum aslında boncuklı olan değil mi ? Onu araştırıcam biraz da. Pahalı mıdır acaba devlet karşılamıyor galiba. Aslında maddi imkanım çok kısıtlı şu an zor bir dönemden geçiyoruz. Bu yüzden bir daha asla çocuk istemiyorum zaten. Ne maddi ne manevi bakacak gücüm yok. Oğluşum bana yeter

O zaman paraya kıymaktan başka çare yok sanırım devlet karşılamıyor ben implant kukkanıyorum memnunum spiral + geri çekilme ve takvimle hamile kalmazsın bence

O zaman paraya kıymaktan başka çare yok sanırım devlet karşılamıyor ben implant kukkanıyorum memnunum spiral + geri çekilme ve takvimle hamile kalmazsın bence
Bakır spiral mi hormonlu spiral mi ? İkisinin arasında kaldım. Buraya yazmaktaki amacım da bunu sormaktı aslında

Ben hormonlu spiral kullaniyorum 3 senedir. Bir kuruluk yasamadim. Cok memnunum , cevremdeki herkesede oneriyorum. Kanamam bir sure sonra bitti. Zaten normalde de max 4 gun surerdi.

Ilk evlendigim zaman aylik ve 3 aylik igneler kullanmistim, aman allahim cok kotuydu. Davul gibi sismis acayip kilo almistim.

Ay benim de iğneden o kadar çok kanamam olmuştu ki kan görmekten midem bulanıyordu artık peki ilk taktırdığında kaç gün ilişki yasağı verdi doktor? Bir de kanaman uzun sürdü mü ? Çok sancın oldu mu mesela ?

Ilk taktirdigimda , yarim saat sonra agri basladi ve yaklasik 1 saat surdu, agri kesici icip uzanip dinlendim. Lekelenmem oldu, yogun bir kanamam olmadi.

2 gun iliskiye girmeyin dedi. 2 hafta sonra da tekrar kontrole cagirdi, kayma vs varmi die. Bir sorun yoktu.

Hormonsuz olanin kanamayi arttirdigini zaten soylemisti doktorum. Onu istemedim bu nedenle cunku normalde de kanamam cok olmuyorken neden artsin die dusundum

Hormonsuz olanin kanamayi arttirdigini zaten soylemisti doktorum. Onu istemedim bu nedenle cunku normalde de kanamam cok olmuyorken neden artsin die dusundum
Ben galiba hormonlu spirale karar verdim ya. Ama vajinal kuruluk yapmasından çok korkuyorum açıkçası. Çünkü doğumdan kalan dikiş izim az bir kurulukta bile hemen kabarıyor kızarıyor çok canım yanıyor. Sonra mantar oluyorum hemen arkasından. Uğraş dur işin yoksa ..

Bana vajinal kuruluk yapmayacak, cinsel isteğimi etkilemeyecek, çok fazla kanamaya sebep olmayacak bir yöntem lazım açıkçası. Bu tarz şeyler yaşadın mı hiç kuruluk özellikle ?

Ben sezeryan dogum yaptim . Senin bu sikayetin varsa ozaman kayganlastici kullanabilirsin birazcik. Sirf o bolgeni rahatsiz etmesin diye.

Bizim dogum ve spiralden sonra cinsel iliskimiz daha guzel oldu. Cunku ikimizde kondom sevmiyorduk. Benim tansiyon skintim yuzunden hap da kullanamiyordum.

Birde vucudun bu kadar tepki veriyorsa, esinin yapabilecegi dogum kontrol yontemleri vardir, onlari arastirin isterseniz.

Kendisiyle pek anlaşamıyoruz bu konuda prezervatifle eskisi gibi hissetmiyorum diyor. Bir de açıkça söylemedi beni kırmamak adına ama bazen ben anlıyorum eskisi gibi dar gelmiyor doğumdan beri. Normal doğum yaptım ben. Zaten o hissettirmek istemiyor ama ben anlıyorum bu şekilde sorun yaşıyoruz bir de sen korun demek istemiyorum. Suçluluk hissetmiyorum kendimi de suçlamıyorum çocuk doğurmak gerçekten çok zor bir süreç. Kendimi de anlıyorum eşimi de anlıyorum o yüzden kendimce ikimizi de memnun edecek bir çözüm arayışındayım ara ara kegel egzersizi yapıyorum faydasını görüyorum. Bazen sıkılıp bırakıyorum

Merhaba ben de implant taktırdım ama sürekli kanamam var kimi zaman çok kimi zaman leke şeklinde ama hep var. Sizde de böyle mi acaba?

Insallah ikinizinde memnun olacagi bir yontem olur hormonlu spiral

Merhaba ben de implant taktırdım ama sürekli kanamam var kimi zaman çok kimi zaman leke şeklinde ama hep var. Sizde de böyle mi acaba?
Valla 3. Kullanışım böylr derdim uok her bünye farklı

`