Spiral..

Sıkmayın canınızı gayet normal bir durum.
Yumurtalıklarınızda yavaşlama vardır, sorun bu olabilir.
O yüzden yeniden farklı bir doktor görüşü almanızda fayda var.
Durumunuzu da net bir şekilde anlatıp duyumlarınızı da paylaşırsanız sizi daha iyi bilgilendirir.

Her doğum kontrol yöntemi herkeste aynı etkiyi göstermez, kullanım sonrasından bahsediyorum.
Herkesin bünyesi ve vücut yapısı farklı, genelleme yapmak yanlış bence.
En doğrusu uzman görüşü.
Doktordan alacağınız cevaplar sizi daha tatmin edecektir.

Hayırlısı olsun. rabbim nasib etsin inşallah.

Ya bende taktirmak istiyorum ama korkuyoruk biraz adetliykenmi takiliyor kacinci gunu gitmwk gerek

Spirali 5 sene kullanmış biri olarak ben tavsiye etmiyorum ama herkesdeki etkileri farklı tabi. 10 sene kullandıktan sonra hemen çocuğu olan da var, benim gibi uğraşan da. Ben de rahim içi yapışıklığa ve rahimde şekil bozukluğuna sebep oldu. Bundan sonra yalnızca eşimin korunmasını sağlayacağım, bundan sonra kendi vücuduma yan etkisi dokunacak her türlü yöntemden uzak durmayı düşünüyorum.

Konu çok eski ama ben de evhamla araştırma yaparken buldum. Rahimdeki bu değişimler ve spirale bağlı odluğu nasıl bulundu acaba?
Ben de 6 sene spiral kullandıktan sonra temmuz ayında çıkarttırdım. Çıkarttıktan sonra adet dönemim tuhaflaştı. Döngüde ve düzende problem yok ancak normalde 3 gün yoğun, 2 gün de hafif geçerken, şimdi yoğun bir gün bile yok. 2 gün hafif, 2 gün de damla damla Vücut kendini toparlıyordur belki diye birkaç ay bekledim. 5. defa adet görüyorum; hala eskisinin yarısı kadar bile değil. Doktor spirali çıkartırken hem üstten hem de vajinal olarak ultrasonla kontrol yaptı. Yumurta rezervlerin güzel, rahim de temiz. Çocuk denemelerine başlayabilirsin dedi. Ama internette okuduklarım bana rahmimde yapışıklık olabileceğini düşündürdü

Normalde adet sancısı oluyormuydu spiral varken de sanci oldu mu merak ettim bende araştırma yaparken okudum sizin yazdiginizi

Bende 5 yıl. Spiralle korundum çıkarttırdım sonra hicmadet görmeden hamile kaldım kişiden kişiye değişiyor demekki

Canım benim teyzem spiralli hamile kaldı spiral li de kalınıyorsa spiral çıktıktan sonra neden olmasın korunmanın en güzel yolu spiral bence

Bende 5 yıl. Spiralle korundum çıkarttırdım sonra hicmadet görmeden hamile kaldım kişiden kişiye değişiyor demekki
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Beni de şimdi hamile kalsam dahi yapışıklık veya şekil bozukluğu gibi bir sorun varsa düşükle mi sonuçlanır korkusu sarmaya başladı.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Beni de şimdi hamile kalsam dahi yapışıklık veya şekil bozukluğu gibi bir sorun varsa düşükle mi sonuçlanır korkusu sarmaya başladı.
İnşallah sorun olmaz canım yapışıklık nasıl oluyor ilişki zormu oluyor bnm bir ara çok kötüydü evliligimin 2. Ayı hem vajina agzında hemde içinde kanamam oluyordu ilişki zor oluyordu ama şimdi geçti öyle bişeymi

Sağol canım; ben de bilmiyorum aslında. Başlık sahibi arkadaş sess_s spiral nedeniyle yapışıklık sorunu yaşadığını yazmış.
Ben de bunun nasil anlaşıldığinı, ne gibi belirtiler olabildiğini öğrenmek için yazmiştım bu konuya

Spirali çıkarttıktan sonra 1 sene eski düzende adet görmemek normal. Daha az oluyor kanama. Bu çok normal bir şey. Benim de öyleydi, gayet düzenli ama az. 1 sene içinde o da düzeliyor. İnşallah da bir seneye kalmaz, gebe de kalırsınız zaten. Bu yapışmasın işareti değil.

Ben 5 sene kullandıktan sonra, çıkarttım. 1 sene çocuk olmayınca memorial da Semra kahraman a gittim. Bu konuda en iyi doktorlardan birisi. Rahim filmiyle anlaşıldı yapışıklık. Normal ultrasonda anlaşılacak bir durum değil.

Oğlumdan sonra, direk spiral taktığım ve hiç gebelik ve düşük yaşamadığım için semra hanım, spiralden kaynaklı olduğunu söyledi bu yapışmanın. her bünyede aynı olmuyormuş. Ve sık görülen bir durum değilmiş. Benim rahmim hassas bir yapıya sahipmiş. İnternetten de baktım, özellikle yabancı sitelerde, durumu benim gibi olanlar var. Bende şiddetli kramplar oluyordu. İki büklüm kalıyordum geçene kadar.Ben onları rahmin kendini toplaması diye düşünüyordum ama rahim yapışmasından dolayıymış.

Sütten ağzı yanan, yoğurdu kaşıkla yer hesabı biraz. Çok üzüldüm tabi. ama benim kadın Doğumla ilgili başka sıkıntılarım da var. Yalnızca yapışıklık olsaydı, daha kolay bir çözümü olabilirdi.

Daha zamanınız var, 1 sene rahat olun ki, ben öyleydim. İsterseniz rahim filmi de çektirebilirsiniz. Ama sonucu infertilite uzmanı bir doktora gösterin. Her kadın doğumcu okuyamayabiliyor. Filmimi ilk çeken kadın doğumcu hiç sıkıntı yok demişti. Ama söyle değilmiş, histereskopi oldum, yakında da laporoskopi olacağım inşallah.

Şu anda siz gayet normal bir durum yaşıyorsunuz ve 6 ay daha çok kısa bir süre.

Rahattım derken, aslında çok da rahat değilmişim, şimdi kendi açtığım konuyu okudum da :)) ama en azından ümitli ama sabırsızdım öyle diyeyim. Testlerle ve belirtilerle çok uğraşıyordum. Konuyu açtıktan sonraki sürede zaten eski doktorumu bırakıp, tüp bebek merkezlerine başladım ve sorunları ilk o zaman öğrendim.

Ama İki senedir artık bu tüp bebek işlerinde olduğum için ilk 1 senenin normal olduğunu görüyorum tedavi sürecinde tanıdığım hastaları düşünerek. Pek çoğu kendilerine stres yapıyorlar ve bu kişileri de direk tüp bebeğe yönlendirmiyorlar zaten. Benimki kesin, başka Yol yok zaten.

Tavsiyem, en başta iyi bir doktora gidip, bütün tahlil ve tetkikleri yaptırıp, ondan sonra rahat olmak şeklinde.

Canım benim teyzem spiralli hamile kaldı spiral li de kalınıyorsa spiral çıktıktan sonra neden olmasın korunmanın en güzel yolu spiral bence
Her bünyede aynı olmuyormuş ve ben de şanssız azınlıktanım maalesef. Ben de spiral kullandığım süre boyunca çok memnundum, en güzel yöntem olarak da tavsiye ediyordum. Konuyu açtığım zamanlarda şok yaşamıştım tabi ilk öğrendiklerimle.

Yine de tabi ki pek çok tanıdığım var, spiralli hamile kalan. 10 sene spiral kullandıktan sonra çıkarıp hemen hamile kalan. Bu spiralden çok hassas bir bünyeyle ilgili bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…