Spirelle hamile kaldim

Simya1982

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2020
11
1
1
42
Küçüğü 12 yaşında, büyük 16 yaşında iki evladım var ve spirel ile korunuyordum.7haftalik hamile olduğumu öğrendim ve şok.oldum.Aklimda hiç yoktu.Cocuklar kesinlikle istemiyor,bende istemiyorum ama günahından çok korkuyorum.Kizim bugün ağlama krizine girdi ergenlikte tabi.Ayrica ankilozan spondolit hastasıyım ve depresyon ilacı da kullanıyorum+sigara içiyorum.Yas 38 . Gerçekten çok şaşkınım.Dogursam sağlıklı olur mu veya benim sağlığım iyice bozulur mu.Cocuklar psikolojik olarak etkilenecek belli.3. kez sezeyan.Aklim çok karışık Birde spirel çocuğa zarar verir mi,düşük riski de varmış.Bana kızmayın ne olur korundugumu düşünürken başıma geldi hiç istemiyorum ama günahından ve başımıza bir musibet gelmesinden çok.korkuyorum.Bana akıl verin bacılar

Küçüğü 12 yaşında, büyük 16 yaşında iki evladım var ve spirel ile korunuyordum.7haftalik hamile olduğumu öğrendim ve şok.oldum.Aklimda hiç yoktu.Cocuklar kesinlikle istemiyor,bende istemiyorum ama günahından çok korkuyorum.Kizim bugün ağlama krizine girdi ergenlikte tabi.Ayrica ankilozan spondolit hastasıyım ve depresyon ilacı da kullanıyorum+sigara içiyorum.Yas 38 . Gerçekten çok şaşkınım.Dogursam sağlıklı olur mu veya benim sağlığım iyice bozulur mu.Cocuklar psikolojik olarak etkilenecek belli.3. kez sezeyan.Aklim çok karışık Birde spirel çocuğa zarar verir mi,düşük riski de varmış.Bana kızmayın ne olur korundugumu düşünürken başıma geldi hiç istemiyorum ama günahından ve başımıza bir musibet gelmesinden çok.korkuyorum.Bana akıl verin bacılar
Oncelikle hayirlinolsun mu desem gecmis olsun mu desem sizin icin bielemedim 🙄 tabiki de yargilamak kimsenin haddine degil sizin hayatiniz. Ama spirel ile korunup hamile kalmak mucize gibi birsey benim icin. Spirel kaymis olabilir uzun sure once taktirdiniz sanirsam. Ama Kurtaj dusunursenizde ki ben olsam ne olursa olsun dogururdum. Dogmamis bebegin gunahina girmezdim acikcasi.

Oncelikle hayirlinolsun mu desem gecmis olsun mu desem sizin icin bielemedim 🙄 tabiki de yargilamak kimsenin haddine degil sizin hayatiniz. Ama spirel ile korunup hamile kalmak mucize gibi birsey benim icin. Spirel kaymis olabilir uzun sure once taktirdiniz sanirsam. Ama Kurtaj dusunursenizde ki ben olsam ne olursa olsun dogururdum. Dogmamis bebegin gunahina girmezdim acikcasi.
Bende öyle düşünüyorum ama hem sağlık sorunlarim hemde çocukların kesinlikle istemiyor olması beni mahvetti,ne yapacağım bilmiyorum

Çocukların istememesini takmayın sonra en çok onlar ssever doğduğunda bu böyledir genelde. Ben eşinizin ne düşündüğünü de merak ettim çünkü aldırmayı düşünüyorsanız birlikte almanız gerekir kararı. Sağlık sorunlarınız bebeğe etki eder mi onu doktora danışın mutlaka. Beklemiyorken akılda yokken olması şaşırtmış tabiki sizi. Maddi manevî hazır hissetmiyor ve sorumluluğu alıyorsanız(dini boyuta girmiyorum beşeri olarak bir canlının hayatına son verme sorumluluğu alıyorsanız diyorum) kararınızı fiile dönüştürmeniz gerek. Belki de zaten yaşınız, hastalığınız, kullandığınız ilaçlar dolayısı ile son verdirilecek bir gebeliktir bunu kontrole gidip öğrenmelisiniz. Belki de aksine sağlıklı bir evlat sahibi olacaksınızdır depresyonunuza da ilaç gibi gelecektir diğer çocuklarınız zamanla alışıp çok sevecektir ve siz de iyi ki doğurmuşum diyeceksinizdir

Annem çocuk düşünüyordu bende o yaşlardaydm. Yırttm kendimi istemiyorum baennn diye.. Annemlerde yapmadı. Şimdi 26 yaşnda evliyim. O süreçte izin vermediğim için o kadar pişmanm ki. Biz evlendik gittik annem ve babam yalnz kaldı.. Bir kardeşim olsaydı enazından şuan yannda olurdu.. çocuklarınısın tepkisine çok takılı kalmayın bence.

Sen istediğin spirali taktır, Allah verecek nasip edecekse bütün korunma yöntemleri fıs:) ağladıklarına bakma bi doğsun nasıl kıymetli olucak nasıl seviceksiniz bayılacaklar ona.. lütfen aldırma.. sen ona kıyarsın Allah hayatta olan diğer evladına kıysa? Sigara içmeyi dert etme bırakırsın şimdi.. yaşı büyük olup nice doğuranlar var. Benim bir akrabanim sizden daha büyüktü 4. Yü doğurmuştu. Karnınızdaki bebeği ne kadar istemiyor gibi davranırsanız evdekilerde okadar istemeyecek, sahiplen yahu Allah vermiş işte :)

Back
X