arkadaşlar 5 ekim günü, 36+5 günlük hamileydim. sabah en yakın arkadaşımın düğünü için kuaför provasına gittik, sonra eve geldim, spor çantamı hazırladım,hamilelik egzersizlerine ve hafif fitness a gidiyordum. biraz kasıklarım ağrıyordu, dinlenip öyle gideyim dedim kiii..... yaklaşık 3,5 saat sonra oğluşum kollarımdaydı:) süpriz yaptı benim miniğim bize. hastaneye gitmemle doğumhaneden çıkmam arasında 1,5 saat var. ertesi sabah da taburcu olduk. şimdi evimizde büyümeye çalışıyoruz:) allah herkese kazasız belasız evlatlarını kucaklarına almalarını nasip etsin inşallah, çook mutluyummmmmopuyorumnanaktan
ay 36. haftandami dogum yaptin ayyyy bizimde yaklasti, ya bizde oyle olursak?
Allah anali babali buyutsun canim ya. dogum hikayenide yaz detayli.
suyun geldimi? açilma vrmiydi? sezeryanmi oldu normal dogum mu?
canım sabahtan arkadaşımın düğünü için kuaföre provaya gittik,geldik. sonra spora gitmek için çantamı hazırladım ki bi ağrı girdi kasıklarıma, adet sancısı gibi aynı. sonra tuvalete gittim, baktım, hafif kanlı bir akıntı vardı. sakin olmaya çalışıp,uzandım.doğum olacağı aklımın ucundan geçmiyordu, 36+5 günlüktük çünkü. ama ağrılarım 8-9 dakikada bir yoklamaya başlayınca eşimi ve annemi aradım,sonra doktoru aradım,doktor hemen gelin dedi. gittik doktora,önce ultrasonla baktı,"bebek daha yukarıda,bir de alttan muayene edelim "dedi, elini çıkardığında kan vardı eldiveninde,"hastaneye doğru gidin yavaş yavaş,geceye doğum olur" dedi bu sefer. bu arada saat 17:00 idi. hem hazırlıksız yakalanmaktan hem de ağrıdan ağlaya ağlaya hastaneye doğru gitmeye başladık. hastanede hemen damar yolumu açtılar, ebe ilk muayenemi yaptı ve "ohooo 6-7 cm açılmış" dedi,ağrı kürü bağladılar hemen,sancılarım 2-3 dakikaya düştü,suyumu patlattılar. ebe tekrar kontrol ettiğinde "hadi gidiyoruz"dedi bu sefer, odam doğum odasının hemen yanındaydı zaten. ben kendimi çatalda buldum. bu arada eşimi, doğumun gece olacağı düşüncesiyle doğum fotografçısı ve bebek şekeri ayarlamaya göndermiştik, babamı da gecelik almaya. beni hemen doğuma aldıklarında anneciim arkamda öylee kaldı, ağla ağla mahvolmuş,yazık:) doktorumu aradı ebeler, geldi. 3-4 ıkınmada doğurdum bebişimi. saat 18:35 olmuştu:) tabi söylemesi kadar kolay olmuyor o ıkınma meselesi. bebişimi odamıza götürdüler ben 20dakika fln dikiş için bekledim, çook zordu, çok.uyuşturduğu halde, çok hissettim,bir iğne daha yaptı doktor ama ben hepsini hissettim. eşim ben doğumhaneden çıkarken geldi.
neyse ki şimdi 8 gün oldu doğum yapalı, hem bebişim hemde ben çok sağlıklıyız. dikişlerim de iyileşiyor.
söyleyeceğim o dur ki arkadaşlar, hamileliğiniz sırasında mutlaka spor yapın, özellikle imkanınız varsa yüzün. ben 7.aya kadar yüzdüm,sonra da hamilelik egzersizlerine başlamıştım ki sadece 3 kez gidebildim,doğurdum çünkü:) hem ebeler hem de doktor spor sayesinde bu kadar çabuk bir doğum yaptığımı söylediler.:hooray:
canım sabahtan arkadaşımın düğünü için kuaföre provaya gittik,geldik. sonra spora gitmek için çantamı hazırladım ki bi ağrı girdi kasıklarıma, adet sancısı gibi aynı. sonra tuvalete gittim, baktım, hafif kanlı bir akıntı vardı. sakin olmaya çalışıp,uzandım.doğum olacağı aklımın ucundan geçmiyordu, 36+5 günlüktük çünkü. ama ağrılarım 8-9 dakikada bir yoklamaya başlayınca eşimi ve annemi aradım,sonra doktoru aradım,doktor hemen gelin dedi. gittik doktora,önce ultrasonla baktı,"bebek daha yukarıda,bir de alttan muayene edelim "dedi, elini çıkardığında kan vardı eldiveninde,"hastaneye doğru gidin yavaş yavaş,geceye doğum olur" dedi bu sefer. bu arada saat 17:00 idi. hem hazırlıksız yakalanmaktan hem de ağrıdan ağlaya ağlaya hastaneye doğru gitmeye başladık. hastanede hemen damar yolumu açtılar, ebe ilk muayenemi yaptı ve "ohooo 6-7 cm açılmış" dedi,ağrı kürü bağladılar hemen,sancılarım 2-3 dakikaya düştü,suyumu patlattılar. ebe tekrar kontrol ettiğinde "hadi gidiyoruz"dedi bu sefer, odam doğum odasının hemen yanındaydı zaten. ben kendimi çatalda buldum. bu arada eşimi, doğumun gece olacağı düşüncesiyle doğum fotografçısı ve bebek şekeri ayarlamaya göndermiştik, babamı da gecelik almaya. beni hemen doğuma aldıklarında anneciim arkamda öylee kaldı, ağla ağla mahvolmuş,yazık:) doktorumu aradı ebeler, geldi. 3-4 ıkınmada doğurdum bebişimi. saat 18:35 olmuştu:) tabi söylemesi kadar kolay olmuyor o ıkınma meselesi. bebişimi odamıza götürdüler ben 20dakika fln dikiş için bekledim, çook zordu, çok.uyuşturduğu halde, çok hissettim,bir iğne daha yaptı doktor ama ben hepsini hissettim. eşim ben doğumhaneden çıkarken geldi.
neyse ki şimdi 8 gün oldu doğum yapalı, hem bebişim hemde ben çok sağlıklıyız. dikişlerim de iyileşiyor.
söyleyeceğim o dur ki arkadaşlar, hamileliğiniz sırasında mutlaka spor yapın, özellikle imkanınız varsa yüzün. ben 7.aya kadar yüzdüm,sonra da hamilelik egzersizlerine başlamıştım ki sadece 3 kez gidebildim,doğurdum çünkü:) hem ebeler hem de doktor spor sayesinde bu kadar çabuk bir doğum yaptığımı söylediler.:hooray:
Vayy gece gece okudugum en güzel ba$lik.
Gözünüz aydin ozaman size ve e$inize. Bebeginizin ve bu özel anlarin tadini çikarmanizi diliyorum.:ecrin_bebek:
Hikayenize gelince,
- Evet klsa ve öz yazilmi$ ama bu hissetme olayi hangi olay? Epidüral yaptirdiniz mi peki kendinize? Hissettiginiz $eyler altta ki diki$ miydi yoksa? (ben arkada$larimdan diki$ yapildigi an bir$eylerin yapildigini hisettiklerini fakat aci hisetmediklerini biliyorum böyle bir $ey mi?)
- Dogum sirasinda bu lklnma yani dogumun kendisi ne kadar sürdü?
- Evde dogum sancilariniz ba$ladiginda nasil bir$eydi bu, tarif edebilirmisiniz?
- Doktor kontrolu sonrasi sancilarin arttigini söylemi$siniz, bu sanci nasildi peki? Neden aglaya aglaya gittiniz ki hastaneye?
- Ilk dogumunuz muydu buarada?
- Spor yapmi$siniz hangi hareketler bunlar? Bi ara bu konu hakkinda da bilgilendirirseniz sevinirim.
Te$ekkürler. vereliniortak
buyrunnnnnnnnn
Bu kadarcik.. çok soru sordum biliyorum ama merak....
- canım epidural yaptırmadım, bildiğin çatır çatır doğurdum:)) doğum sonrası alt dikişlerdi tabi hissettiğim, benim canım çok tatlıdır belki de ondan bu kadar hissettim.
-doğumhaneye girmemle bebeğimin doğması heralde 20dk fln sürmüştür. sonra bi o kadar da dikişler.
-evde sancım başladığında adet sancısı gibi bir ağrı girdi kasıklarıma,belime. baya şiddetli bir adet sancısı gibi tabi. 10-15saniye fln sürüyordu sanırım,sonra bırakıyordu.
-sancıların hepsi dediğim gibi belime ve kasıklarıma giren şiddetli adet sancıları gibiydi,hastanede suni sancı verdiler,sonra sıklaştı tabi ki ağrılarım. heyecandan,korkudan ağladım sanırım. hala bebeğime bakıp bakıp ağlayasım geliyor:)) çok duygulanıyorum,bu bıcırık bana anne mi diyecek diye düşünüyorum.:kedi:
-ilk doğumumdu ve 7.aya kadar haftada 3-4 gün yüzmeye gittim ben. yüzmek kasları çalıştırdığı gibi, suda ağırlığımızı hissetmediğimiz için çok daha rahat hareket ediyor insan. hem bebeğim suyun içinde ben suyun içinde, sanki onun o anki durumunu paylaşıyor gibi mutlu oluyordum ben:)) son 2 haftadır da 3 gün hamilelik egzersizlerine başlamıştım,geç haberim olduğu için geç başladım ama. normalde çok daha önceden başlamak gerekiyor ki işe yarasın. koşu bantında yürüme, eliptik bisiklet, sonrasında da hocayla birebir germe,açma, bacak ve göğüs hareketleri yapıyorduk ki, doğum yaptım.
Ben de normal doğumu 20 dk yapmış biri olarak kendimi şanslı olarak görüyorum.Ben spor falan yapmadım bence genetik.Annem teyzemler çok kolay doğum yapmışlar hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?