• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Srt ars

ozo_ank

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
83
0
96
Isparta
Merhaba Meltem Hanım,
23 yaşındayım.ÖSS hazırlık döneminden beri, yaklaşık 5 senedir geçiremediğim sırt ve boyun ağrılarım var. Doktorum omurilikte ciddi olmamakla beraber bir eğrilik olduğunu söyledi. Spora gidiyorum ancak tam olarak geçirebilmiş değilim..Sırt ağrılarımın başlaması benim oldukça sıkıntılı olduğum bir döneme denk geldi. Hem üniversiteye hazırlığın getirdiği stres vardı hem de aile içerisinde yaşanan sıkıntıların. Boşanmış ailenin çocuğuyum ve bu 5 sene içerisinde evin en küçüğü olmama rağmen,dengeler bozulduğu için sorumlulukların bir çoğunu üstlenip ailede ilişkileri dengelemek ve karar vermek sorumluluğunu üstlendim veya üstlenmek durumunda kaldım.
Son 1 senedir beni mutsuz eden, sinirlendiren ya da bende stres yaratan bir durumla karşılaştığımda, durum geçtikten biraz sonra kendimi kastığımın farkına varmaya başladım. Biraz önce yazılardan birinde depresyon belirtileri arasında özellikle sırt bölgesinde geçmeyen kas ağrılarının olduğunu gördüm. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim..Şimdiden teşekkürler..

Merhaba Ozo_ank, bu kadar geç cevap verdiğim için özür diliyorum. Taşındım. Bu süreçte internet ile ilgili sorun yaşadım.
Evet, sırt ve boyun ağrılarının büyük bir kısmı psikojeniktir. Taşıdığınız yük taşıyabileceğinizden fazla olduğunda beyniniz size sırtınızı ve boynunuzu ağrıtarak sinyal verir. Anlattığınız üzre yaşadıklarınız ve aldığınız sorumluluklar yaşınıza göre fazla gelmiş. Belki de almamanız gereken sorumlulukları da üstlenmişsinizdir.
Şimdi yapmanız gereken bir süre psikolojik destek almak.
Süreci ne kadar çabuk başlatırsanız, o kadar iyi. Zaten 5 senedir zorlanıyorsunuz, daha fazla kendinizi zorlamanızı doğru bulmam.
ıyiliklerle,

Back