Bu arada rica ederim. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Gerçekten damdan düşeni damdan düşen anlıyor. İlk doktorum beni hep destekledi ama son dakika coronayı bahane edip yan çizdi. Adama diyorum ki benim ilk doğumumda sezaryenden sonra çok zor günler geçirdim. İki günde kalkıp evini temizleyen arkadaşım da vardı ama benim zor geçti. bakın bebeğe kendim bakıcam annem etrafım kimse gelemeyecek sezaryen olursam çok zorlanırım. Adamın verdiği cevap her sezaryen bir olmaz benim gebelerimden yarım saatte oturarak emzirmeye başlayanı var diyor.Çooook tşk ederim uzun uzun yazmışsınız.. Boşuna demiyorlar işte damdan düşen bana damdan düşeni getirin demiş..Söylediğiniz sayfayı mutlaka takip edicem.. Allah razı olsun daha hamile değilim ama şimdiden nasıl böyle rahatlatıcı Bi konuşma yapmış gibi hissediyorum içim açıldı..
Bu arada İstanbula hangi taraftasınız doktor nerede tam olarak..
Diyorum ki her bünye farklı tamam ama ben aynı insanım ve ilk tecrübem çok zor geçmiş neden şansımı denemeyeyim. Yok herşeye bir cevabı vardı. Bu işin aslında önemli olan tarafı siz ne kadar bu konuda bilgili ve isteklisiniz. Doktorunuz ne kadar tecrübeli ve bilgili.
Örneğin normalde 2-3 cm açıklıkla sancıları hafif şiddette olan birini asla yatırmazlar hemen. Eve gönderir sancıların sıklaşmasını beklerler. Ama ssvd'de sürecin büyük kısmını hastanede doktor gözetiminde geçirmeniz gerekiyor. Yırtılma riskini gözardı etmeden ama sürekli bu riskten korkmadan güvenle bekliyorsunuz doğumu. Bu sadece bir duruma örnek. Eğer doktorunuz bilinçli ise ve ssvd'de tecrübeli ise güvenle beklersiniz bebeğinizi.