SSVD(sezeryan sonrası vajinal doğum)

Ama ben zaten sezeryanım sıkıntılı olduğu için sezeryan sonrası normal doğum yapmak istiyorum, bir daha o acıları yaşamamak için.. Yoksa niye o kadar riske gireyim ki.. Off ne yapacağım ben ya...

Bugun doktora gittim kontrole arkadaslar. Sezeryan dikislerim hala agridigi ve 20 gunluk dikis gibi kipkirmizi oldugu icin. Dikislerim iyiymis sinir kafeslenmis. Insizyon yerindeki sinirler hala yara var zannediyormus. Agrim bu yuzdenmis. Ilaclar verdi 3 ay sonra yine kontrol var. Endometriozisi disladi bu da guzel bi haber.
Neyse ssvd yi sordum ilk cocugunu ve karnindaki bebegi annesiz birakabilirsin, bebegini kaybedebilirsin, ruptur sonrasi amniyon sivi embolisi atabilir felc kalabilirsin, hicbirseyde olmayabilir yapip cikabilirsin dedi. Kendim icin bu riski alirdim. Kizabilirsiniz belki ama karnimdaki bebekden cok ilk cocugumu düşünüyorum. Onu birakamam, bensiz yapamaz kim bakar, kim nazini cazini ceker. Allah da ayirmasin beni kizimdan. Yani arkadaslar ben bu riski alamiycam.

Ssvd yapanlara veya bu konuda bilgisi olanlara sorum olacaktı..
1. İç dikişlerin durumu nasıl anlaşılıyor?
2. Doğum sırasında rüptür olursa nasıl anlaşılıyor? Ben

Ssvd icin belli bi sure gecmesi falan gerekiyormu
Ruptura ne demek bide arkadaslar

Kızlar ben 15 Kasım da ssvd yaptım. Öncelikle şunu söyleyeyim benim ilk doğumumun sezeryan sebebi 3 cm açılmam varken doktorun kesemi patlatıp suni sancı vermesi sonucu bebeğimin kalp atışlarının zayıflamasıydı. İlk doğumumu 2008 yılında yapmıştım ve yıllardır bu kafamda soru işaretiydi. Acaba doktor sırf sezeryana almak için mi böyle yaptı??? Ayrıca doğum sonrası benim için kabustu. Sanki yeniden canlı canlı kesiliyormuşum gibi acı mı dersiniz, ayağa kalkmaya yeltenince nefesimin kesilip bıçak saplanır gibi olması mı, doğum sonrası gaz sancılarım mı... Hep içimde ukde kalmıştı normal doğum ve bebeğimin ilk doğum anını görmek sesini duymak... Çok araştırdım ssvd yapmanın elbette büyük riskleri var ama aradan ne kadar zaman geçerse riskler de o kadar azalıyor. Ben doğumumu İstanbul Medicine hospital da yaptım. Ssvd yapmak istediğimi söylediğimde doktorum aradan uzun Zaman geçtiği için olumlu baktı ama yine de doğum anında karar veririz dedi ve sezeryan için bi gün belirlemedik doğumun kendi başlamasını bekledik. Doğumum sancı ile başladı ve ben anında hastaneye gitmedim biraz evde sancımı çektim 1 saat yürüyüş yaptım açılmanın kolay olması için evde Bikaç egzersiz yaptım. Hastaneye gittiğimizde 3 cm açıklık vardı ve ssvd yapmak istediğimi duyan ebeler eşime ve bana riskleri öyle bir saydılar ki ikimiz de tedirgin olduk. Ama sonuç olarak sezeryan da olsam narkoz verilmesi için 6 saat aç kalmam gerekiyordu bu bekleme süresinde biraz düşünelim dedik ama eşim benim ssvd yapmayı ne kadar çok istediğimi biliyordu. Nst ye bağlandım normal doğumu bekliyoruz açılma 4-5 saat sürer dediler ama yarım saat sonra sancılarım aşırı çoğaldı ebe muayene etmeye geldi bir baktı açılma 8 cm olmuş ve muayene esnasında bi kanama oldu rüptür mü acaba diye telaşla ultrason cihazını getirip baktılar ama dikişler sapasağlam duruyordu ve hemen gerekli imzaları atıp beni doğuma aldılar tam açılma olmuş dediler. Yaklaşık 15-20 dk sonra da doğum yaptım Bikaç ufak yırtık oldu sadece dikiş attılar ama inanın dikişlerimin hiç acısı olmadı. Çok korkutmuşlardı beni bi süre acır tuvalette otururken kalkarken vs ama bende hiç öyle birşey olmadı. Doğumdan sonra odama bıraksalar yürüyerek gidecektim :) benden Mutlusu yoktu o an. Yapabileceğime gerçekten inanıyordum ve yaptım. Zaten bu ülkede hep doktorların aşırı korkutması yüzünden oluyor bu kadar sezeryan.. Halbuki araştırırsanız sezeryan doğumun normal doğumdan daha riskli olduğunu da görürsünüz. Sezeryan ile doğan bebeklerle normal doğumla doğan bebekler arasında bile farklar oluyor. Yine de Rabbim herkese en kolay en hayırlı hangisi ise onu nasip etsin.. Şimdi bana arkadaşlarım iki tecrübeyi de edinmiş biri olarak soruyorlar normal mi sezeryan mi? Tabiki de normal diyorum :)) bu arada facebooktaki ssvd grubunda bu konu ile ilgili detaylı bilgilere, ssvd yapan doktor ve hastanelere ulaşabilirsiniz. Ama özellikle ssvd yapıyor diye bilinen doktorlar çok yüksek ücretler talep ediyorlar bunu da belirteyim. Benim doğumumda böyle bir sorun da olmadı toplamda 900₺ ile çıktık hastaneden :))

size daha önce de yazmıştım ama siz beni facebook grubuna yönlendirdiniz. Facebook kullanmıyorum. Ankara'da ssvd yapan doktorların listesine nasıl ulaşabilirim?

Merhaba öncelikle yazınız beni çok etkiledi bende ssvd yapmak istiyorum 2011 yılında bebegimin kalp atislarini zayıf olmasi nedeniyle bana verilen doğum yapma tarihinde yaklaşık 2 hafta öncesinde sezaryen le doğum yapmak zorunda kaldım üstelik saat akşam 4 ten 9 a kadar sancı çekip 5 cm açılmam olmasına rağmen??? Bu doğum benimde kafamda hep bi soru işareti olarak kaldı. Ben şuanda hamileyim sezaryen im üzerinden 5 yıl gecti içimden bi ses ssvd yapabileceğim soyluyo en azından buna inanıyorum ve cok istekliyim bu konuda tabi bi yandan da korkmuyor değilim yaşanabilecek riskler den dolayi. Ben henüz bunu hiç bi dr la görüşmedim sizin doğum yaptığıniz hastane istanbul güneşli tarafinda olan medicine mi? Eger tahmin ettiğim hastane ise Dr kim öğrenebilirmiyim.

size daha önce de yazmıştım ama siz beni facebook grubuna yönlendirdiniz. Facebook kullanmıyorum. Ankara'da ssvd yapan doktorların listesine nasıl ulaşabilirim?
Ben sizin için Facebook'tan buraya doktor listesini kopyalayabilirim belki.

Evet Güneşli'deki Medicine. Benim doktorum Fatma Kasapoğlu'ydu ama doğuma gece gittiğim için nöbetçi doktor yaptırdı doğumumu. Ssvd yapmak için en önemli etken kararlı olmak. Doktora söylediğinizde muhtemelen riskli olduğunu söyleyecektir ama normal şartlardaki her doğumun bir takım riskleri var zaten. Doğumumu yaptıran doktor ve ebeler bana riskleri öyle bir saydılar ki korkmamak elde değil ama ben yapabileceğime inandığım için ve hamileliğim dahil o esnada herşey normal seyrettiği için ssvd için ısrar ettim. Ve sonuç olarak doğum yaptıktan sonra ebe ve doktor arasında şu konuşma geçti: Görüyor Musun insan birşeyi çok isteyince Nasıl da oluyor... :) inanın çok gurur verici çok mutluluk verici birşey ssvd yapmak.. Sanki koca bir Orduya karşı savaşı tek başına kazanmış gibi bir his. Yine de yüzde yüz olumlu sonuçlanacak diye birşey yok olumsuz örnekleri de illa ki var ama ortalama baz alındığında oranlar çok düşük kalıyor. Umarım siz de hayal ettiğiniz şekilde doğum yaparsınız...

Çok teşekkür ederim. Ben de zaten kampanyayı imzaladım.

Ben ssvd Dr konuştum bana kesin bi dille Hayır dedi egerki ilk doğumun normal ikinci sezaryen olsaydı 3 ü normal yapabilirsin dedi. Ve geçen ssvd yapmak isteyen bi hastada rüptür gerçekleştiğini ve bebeği kaybedip anneyi zor kurtardiklarini söyledi bunu duyunca inanilmaz korktum ama hala içimde normal doğum yapma isteği çok fazla bunun için çok dua ediyorum Rabbim ol derse olur buna inanıyorum ve şuanda bunun için sadece dua etmekten başka yapabileceğim bişey yok...

İki dogum arasi ne kadardi cnm

Teşekkür ederim ama Sincan çok uzak bize.. Bir de Sincan Koru da yenidoğan yoğunbakımı yok bildiğim kadarıyla, yenidoğan yoğun bakım olmayan yerde doğum yapmam. Ama öneriniz için çok teşkkür ederim, bu arada sezeryan mi normal mi sizce ikisini de yaşamış biri olarak ne düşünüyorsunuz?

Ben normalde Konyada yaşıyorum sırf ssvd yapmak için gittim :) sincan korunun yenidoğan yoğun bakımı var ve oldukça ünlü çok iyiymiş yoğunbakımı o konuda sıkıntı yok hastnede 7/24 kadın doğumcu var geceleride acil durumlar için devlet hastanesinden doktorlar oluyor. Vee kesinlikle normal doğum diyorum çok büyük bir haz mükemmel bir duygu nasıl anlatsam tadı damağımda kaldı diyebilirim şimdiden 3. Çocugumda yapacagım normal doğumu hayal ediyorum her kadının tatması gerekn birşey inşaallah isteyen herkese nasip olsun. Buarada face kullanıyorsanız ssvd grubana katılmanızı şiddetle öneririm bu işe gönül vermiş herkes o grupta doktorlar ebeler ssvd yapanlar ve yapmak isteyenler hatta ilk doğumunu bekleyen bile katılıyor bilgilerden faydalanabilmek için

Teşekkür ederim kızım doğduktan sonra yoğun bakımda kaldı o yüzden evimize yakın olması tercih sebebim.. Hergün git gel çok zor oluyor...

Teşekkür ederim kızım doğduktan sonra yoğun bakımda kaldı o yüzden evimize yakın olması tercih sebebim.. Hergün git gel çok zor oluyor...
Anladım geçmiş olsun Rabbim bir daha aynı şeyleri yaşatmasın ama Ankarada seçenek çok siz isterseniz listeyi atarım size balgat koru da da hemen hemen bütün doktorlar yaptırıyor

Tabii yapabilirsin :) nerde yasiyorsun? Face kullaniyorsan orda ssvd grubu var mutlaka katilmani oneririm
Merhabalar o face grubunun tam ismini alabilir miyim? Bende maalesef son anda sezeryana taşındım ağlayarak ikinci bebeğimi doğal yolla kucağıma almak istiyorum

Merhabalar o face grubunun tam ismini alabilir miyim? Bende maalesef son anda sezeryana taşındım ağlayarak ikinci bebeğimi doğal yolla kucağıma almak istiyorum
Grubumuzun tam adi ssvd 23bin küsür üye var Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşaallah

İzmitte oturuyorum. Ve 8 gün önce ssvd yaptim. Çok mutluyum. Dr Demet Boyacı beni desteklendi ve ben çok memnun kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…