SSVD(sezeryan sonrası vajinal doğum)

25 Haftalık erken doğumu doktorunuz mu yaptırdı? Herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Ben de erken doğum yaptım bu sebepten ötürü doktorum kesinlikle normal doğumu önermedi...

Erken doğumda doktorunuz mu önerdi normal doğumu? Ben de erken doğum yaptım ve doktorum şiddetle karşı çıktı normal doğuma? Siz ne gibi sıkıntılar yaşadınız acaba?

Esra erolun da ilki sezeryan miydi. Kaybettigi bebegi erken normal dogumu vardi. 2. Galiba. 3. De bulamadim normal mi sezeryan mi diye ama planli bir doguma benziyordu fotograflardan.

Hepten yazik olmus. 9 cm acilma varken. Cogu gitmis zaten dogmak uzereymis. Hayirlisi boyleymis demekki
Evet doktor en son başini gördüm demişti ama nabiz benimde bebeğinde düşünce acil sezeryana alındım sağlıkla geldi bebeğim ama normal dogum içimde kaldı yani

Ssvd yapanlara veya bu konuda bilgisi olanlara sorum olacaktı..
1. İç dikişlerin durumu nasıl anlaşılıyor?
2. Doğum sırasında rüptür olursa nasıl anlaşılıyor? Ben

Çok cesursunuz ilk doğumum sezaryen hemen ayağa kalktım hiç dikiş izim yok kısmet şimdi 2. De inşallah sezaryen ben çok korkuyorum normal doğum ve vajinal dikişten sizleri ayakta alkışlıyorum hayırlı doğumlar

ya nasıl hemen ayağı kalktınız sizi tebrik ediyorum benim sezeryanım niye bu kadar zordu ya ağlayacağım valla. Sırf sezeryan korkumdan normal doğum istiyorum... 20 gün normalde bir şeyim yok ama yatınca yattığım yerden kalkamıyordum o kadar zorlandım ki...

Benim ilk 3 gün korkunç Ağrı'm oldu korkunçtu ağrı kesici iğne oldum ama şükür 3 günden sonra geçti, doktorum çok tecrübeliydi ben de rahat bir hamilelik geçirmiştim belki bu yüzdendir ben normalden çok korkuyorum alttan dikiş olayı fena...

Ssvd yapanlara veya bu konuda bilgisi olanlara sorum olacaktı..
1. İç dikişlerin durumu nasıl anlaşılıyor?
2. Doğum sırasında rüptür olursa nasıl anlaşılıyor? Ben
Ssvd yapmadim fakat muayenede dikis durumu anlasiliyormus
Ruptura gelince cok siddetli bir karin agrisi oluyormus. Organ yirtiliyor kolay mi? Ben soyle dusunuyorum atkadadlar: sezeryan sonrasi kolay iyilesenler dikis izim bile kalmadi diyenler ssvd icin arastirma yapsin. Ama benim gibi cok cekenler ve yine benim gibi cekmeye devam edenler hic yanasmasin. 14 ay oldu dikusimin ustu sertlesiyor ve agriyor. Sag tarafimda bi gariplik var ayrica. Ayagimi kaldirinca engel oluyor icerden biseyler. O kadar doktora gittim endometriozis takibi onerdiler. Benim sorunum baska. Insankendini biliyor yahu. Anatomisine ters biseyler oldu. Bakalim ne zaman ortaya cikar..

Slm arkadaşlar ben ilk cocugumu kalp atışları yavaş denmesinden dolayı doğuma 2 hafta kala acil sezaryen oldum üstelik 5 cm açılmam varken oğlum 2 yaşına geldikten sonra ikinci çocuğu istedik fakat olmadı 3 yıl uğraştım ve cok sukur ki suan 5 haftalik hamileyim ve bende ssvd yapmak istiyorum ilk dogumumun üzerinden 5 yıl gecti acaba normal doğum yapabilirmiyim henüz bu durumu Dr la konuşmadık ama bunu çok istiyorum istanbulda yaşıyorum aranızda istanbulda ssvd destekleyen Dr ve hastaneler hakkında bilgi verebilecek olan varmı şimdiden vereceğiniz cevaplar için tesekkurler

Nickim minaj olsun. Rüptür yırtık demek yani bu konu için söylemek gerekirse eski sezeryan dikişlerinin açılması demek... Balam arkadaşım istanbuldasın çok şanslısın bikaç doktor var biri sare davutoğlu.. Aradaki süre gayet iyi inşallah rabbim gönlüne göre verir

Kuzeyorhan ben normal doğumdan farksız bir sezeryan oldum.32 saat sancı sonrasında suni sancı ile açılmayı desteklemeye kalktılar ve bebeğim kendini açılmayan rahimde ittirmeye başladı sıkıştı dediler insan ilkinde cahil oluyo ne kadar araştırsan da bilsende hele birde yanlız başına bırakıyorlar kimsesiz gibi Tepende bir sürü doktor ve ne deseler kabul ediyorsun gelgelelim itiraz etmekte bir yönde doğru bir hareket değil tabiki ama kimi doktorda kolay diye buna kaçmıyor değil Rabbim isteyen herkese sağlıklı bir şekilde normal doğum nasip etsin

Amin arkadaşım rabbim cumlemizin gönlüne göre versin inşallah normal doğumu gerceklestirebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…