Kihkih kadınlar kıskançtır canım benim. İş yerine yeni stajyer gelince kızsa bütün erkekler kaç gün önceden heveslenir falan. Sonra gelen kıza iyi davranılır. kibar olunur. Bu arada şirkette çalışan kadınlar bu sonradan gelen çıtıra uyuz olmaya başlar. Aynı şeyi staj yaparken yaşadım şimdi iş yerimde oluyor. Allahh stajyer mi geliyomuş. Neee kız mıymış :))))
Benim kardeşimde meslek lisesinde okuyor bu sene son senesi kış dönemi stajı görüyor,hocaları her hafta kontrole gidiyor gelmemezlik yapmıyorlar kesinlikle bu konuda çok katılar,staj yerini önce öğrenci bulur eğer bulamazsan okul devreye girer,lise 3 te okul kapanmadan kardeşim staj yeri aradı,okul kardeşime forum verdi o forumu doldurdu daha sonra staj yapmak istediği şirkete götürdü onlarda doldurdular ilk başvurduğu yerde kabul edildi zaten,daha sonra o forumu okula götürdü,okulda onayladı okuldaki öğretmenler ve şefler toplandı öğrencilerin staj yerlerini onayladılar bulamayanlara okul buldu.Yazılı sene sonunda da olabilir,ilk ve 2. Dönem yapan okullarda varmış kardeşim okuluna göre değişir dedi.Kardeşim bilgisayar bölümü web tasarım ve Prog.bölümü öğrencisi şuan staj gördüğü şirket yaşadığımız şehirde ve Türkiye genelinde çok iyi bir yazılım firması,staj yerinde kardeşimi çok başarılı buldular,şirketin patronu lisesini bitirir bitirmez gel bizim şirkette yazılım bölümünde işe başla dedi,maaşı 3 binlira civarı teklif ettiler kardeşim bilgisayar konusunda dahi diyebilirim özellikle yazılım ve programlama konusunda hatta kaç sefer şirket için çok iyi şeyler yaptı Buda patronların dikkatini çekmiş ama kardeşim kabul etmedi üniversiteyi düşündüğü için birde özelde çalışmak istemiyor sende şimdiden staj yerini bulmaya bak.Tamam canım kariyer.net aklımda olsun şimdi girip bakıcam , Ya okullar Haziranın 13.ünde kapanıyo Bidaha Eylülde açılıcak acaba ne zaman başlamalıyım staj yeri aramaya . ?
Benim kardeşimde meslek lisesinde okuyor bu sene son senesi kış dönemi stajı görüyor,hocaları her hafta kontrole gidiyor gelmemezlik yapmıyorlar kesinlikle bu konuda çok katılar,staj yerini önce öğrenci bulur eğer bulamazsan okul devreye girer,lise 3 te okul kapanmadan kardeşim staj yeri aradı,okul kardeşime forum verdi o forumu doldurdu daha sonra staj yapmak istediği şirkete götürdü onlarda doldurdular ilk başvurduğu yerde kabul edildi zaten,daha sonra o forumu okula götürdü,okulda onayladı okuldaki öğretmenler ve şefler toplandı öğrencilerin staj yerlerini onayladılar bulamayanlara okul buldu.Yazılı sene sonunda da olabilir,ilk ve 2. Dönem yapan okullarda varmış kardeşim okuluna göre değişir dedi.Kardeşim bilgisayar bölümü web tasarım ve Prog.bölümü öğrencisi şuan staj gördüğü şirket yaşadığımız şehirde ve Türkiye genelinde çok iyi bir yazılım firması,staj yerinde kardeşimi çok başarılı buldular,şirketin patronu lisesini bitirir bitirmez gel bizim şirkette yazılım bölümünde işe başla dedi,maaşı 3 binlira civarı teklif ettiler kardeşim bilgisayar konusunda dahi diyebilirim özellikle yazılım ve programlama konusunda hatta kaç sefer şirket için çok iyi şeyler yaptı Buda patronların dikkatini çekmiş ama kardeşim kabul etmedi üniversiteyi düşündüğü için birde özelde çalışmak istemiyor sende şimdiden staj yerini bulmaya bak.
Ben üniversitede yaptım stajımı mühendisim
Stajımı çalışabileceğim yerlere mail atıp durarak kendim bulmuştum. Okul herkese ayarlıyordu ama ben biraz farklı olsun istedim. Sonra çok güzel bir staj bulmuştum böyle. 3 kere 1er aylık staj yapmam gerekiyordu okuldan zorunlu olarak. Bana adamlar 3 kere 1er aylık değil de her yaz tatilinde gel 3 ay yap staj maaş da verelim demişlerdi. Yani toplamda 9 aylık yaz tatilimi ve 1 aylık ara tatillerimi o şirkette geçirdim.
Merhaba canım. Ben de lise de staj yaptım bölümümüz aynı Bilgisayarlı MuhasebeÖncelikle özel sektörde yaptım stajımı ama staj yerimi ben ayarlamadım okuldan ayarlamışlardı bulamayan herkese okuldan mutlaka ayarlıyolar zaten yani içinde bulamam açıkta kalırım gibi bi korkun olmasın. Ayrıca senin daha zamanın çok var bi arkadaşımız kariyer. net demiş oraya üye olup şansını deneyebilirsin mesela benim kardeşimde ilk önce oradan aradı hatta teklifte geldi 2 yerden ama çok uzak olduğu için kabul etmemiştik. Eğer kamuda veya özel sektörde akraban yakının tanıdığın varsa da halledebilirsin bu işi onlardan yardım isteyerek. Mesela üniversite yaz stajı yaptım geçen yıl yine özel sektörde, o da dayım sayesinde Ya da bi üst sınıflardan tanıdığın varsa onlardan da yardım isteyebilirsin sana kendi staj yerlerinde iş ayarlayabilirler öyle yapan arkadaşlarım da vardı
Bu arada stajda hocalar kontrole geliyolar ama haftada 1 değil en azından bizde öyle oldu 1 2 ayda 1 o da sadece insan kaynaklarına gidip oturur cay içer yalandan rapor alırdı ve de yıllık ödev ödevi falan var onlar da hiç gözünü korkutmasın yaparsın ve bir de sınav tabi ama cidden korkulacak şeyler değil yaparsınSana şimdiden kolay gelsin
Canım staj yerini kendinde bulabilirsin bulamazsam okulun ayarlar...arkadaşların dedikleri gibi staj def tutucqksin...haftada bir gün hocan kontrole gelir..staj döneminde olabildiğince aktif ol her türlü işi yaptirrlar ben her sabah yanında çalıştığım bayanın çayını getiriyodum...ınş şansına merhametli insanlar çıkar ay ben staj kelimesini duyunca bile aglayasim geliyo ben her gu. Agliyordum staja gidicem diye bide benim hocam bana kefil olmuştu en iyi ogrencilerimdrn biri diye...yanında çalıştığım bayanda bildigin catlakti Ayy ben acayip çektim allah yardimcin ve şansın bol olsun
Evet canım gidip soracaksın güzel bir dille,yada web sitelerinden başvuru yapacaksın,neden hastahaneyi çok istiyorsun,muhasebeciymişsin,muhabesebe bürolarına başvuru yapsan senin için daha iyi olur.Anladım canım çok saol çok aydınlatıcı oldu. ama bişey sorucam meselabi yer buldum gidip ne dicem burda stajer olarak başlayabilirmiyim falanmı çok çekiniyorum bu konuda ters tepki görürüm diye..
Peki bende bu önümüzdeki tatilde başlayabilirmiyim acaba
canım peki sen hangi bölüm okuyosun?ve stajını nerde yaptın
​Muhasebe okuyormuş canım lisede.sen ne okuyorsun
Sen calismaya istekli olursan neden olmasin)[/QUOTE
Kesinlikle istiyorum ama staj olarak çalışırsam para alamam diye duydum ..
Evet canım gidip soracaksın güzel bir dille,yada web sitelerinden başvuru yapacaksın,neden hastahaneyi çok istiyorsun,muhasebeciymişsin,muhabesebe bürolarına başvuru yapsan senin için daha iyi olur.
Önce kendine bir hedef belirlemelisin.
Staj yapacağın yer kariyerinin en önemli adımı.
Şimdiden kariyerini çizmen lazım, ne olmak istiyorsun?
Ticaret lisesi öğrencisisin, üniversite alternatiflerin çok sınırlı.
Hastanede staj yaparsan hiçbişey öğrenemezsin, sana öğretecekleri tek şey medula programı olur o da ilerde hiçbir işine yaramaz.
Devlet dairesine girsen akşama kadar fotokopi çekersin.
Bence SMMM, YMM bürolarında kendine staj yeri ara.
Tek Düzen Hesap planını, ofis programlarını, muhasebe programlarını çok iyi öğren.
2 yıl üniversitelerde boşuna zaman kaybetme.
Dönüp dolaşıp geleceğin yer yine AÖF olacaktır.
Hedefin min SMMM olmalı.
Canım tüm yorumları okuyamadım ama bildiğim kadarıyla sana yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle iş alanı geniş iyi bir bölümdesin. Lise stajları ücretli stajlar olduğu için ücret alacaksın. Bildiğim kadarıyla staja başlayacağın yerin personel sayısı 20'den fazla ise; asgari ücretin %30' undan az alamazsın. Sigorta girişini okulun yapıyor. Fakat bazı şirketler ücret vermemek için stajyer öğrenci çalıştırmaktan kaçınıyor. Staj yapacağın yeri seçerken çok titiz davranmalısın. Daha sonra çalışacağın yerlerde bile referans olarak staj yaptığın kurumlara bakıyorlar. Bulunduğun il neresi bilemiyorum ama kurumsal firmalara başvuru yapmanı öneririm. Hem referans olarak hem de profosyenel iş hayatına atılacağın zaman öğrendiğin bilgilerle sana daha çok faydası olacağını düşünüyorum. Zamanı doldurmak yerine öğrenebildiğin kadar çok şey öğrenmeye çalış. Aktif olarak görev al. Oranın stajyeri değil bir çalışanı olarak düşün kendini. Eğer memnun kalırlarsa emin ol ileride iş imkanı yaratabilirler. Öncelikle firmaların bir listesini çıkar. Tüm firmalara başvuru yapabilirsin. Elbet dönüş yapacaklardır. Ben malesef hatalı davranarak stajımı evime yakın bir yerde tercih ettim. İş olarak çok şey öğrendim, staj yaptığım yerde de devam ettim çalışmaya. Fakat şuan benim için iyi referans olarak bir şirket değil. Sen buna çok dikkat et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?