Stajj

Son düzenleme:

Öncelikle Çok Teşekkür ediyorum. Okuldaki bi üst sınıflar hep aynı şeyi söylüyor zaten sürekli bi itiş kakış bütün boş işler stajerlerin eline bakıyormuş :))
Bakıcaz artık öncelikle bi iş yerimi bulak istiyorum. İnşallah sende hemencecik bulursun işini. Sanada tanisacagin bu evrede basarilar ..:))

Anladım canım madem o kadar çok istiyosun zorla tabi, benim sınıfımdan hastanede staj yapan arkadaşlarım da vardı gayet memnundular vallahi hem maaş konusunda hem de iş konusunda Muhasebe bürosunu önermiş biri ama ben hiç tavsiye etmem çünkü orada işi asla öğretmiyolar yapacağın temel şeyler bulaşık yıkamak, çalışanlara çay servis etmek, vergi dairesi, bankası vs vs isi mekik dokumak. Nerden mi biliyorum sınıfımın yarısı muhasebe bürosunda staj yapmıştı, hiçbiri memnun değildi ve bunların arasında tuvalet temizleyeni bile vardı. En yakın arkadaşıma da patronun dediği şey de şu "ben stajyere bir şey öğretmekle uğraşmam ne de olsa bi kaç ay sonra çıkıcaksın boşuna sana emek vermek istemiyorum o yüzden senin yapacakların ayak işleri " . Haaa bak staj yaptığım yerde bana da tüm işi öğretmediler ama yine de normal işler yaptım yani. ve maaş konusunda da çok sıkıntı çekiliyo öyle yerlerde ya vermiyolardı ya da normalde alman gereken asgari ücretin 3 te 1 ini değilde 6 da 1 ini alıyosun öyle diyeyim ben sana. Yine de diyeyim her muhasebe bürosu aynı değil ama bunlarda farklı olanını bulmakta zor.. Ayrıca bende ilk önce kendi istediğim bi yerin olmadığı için staj yerime üzülmüştüm ama okulun bulduğu yere sevinmiştim de bi yandan çünkü bayağı büyük bir firmaydı. Hem maddi ( bir çok arkadaşımdan daha yüksek alıyodum ve de stajyerlere çok imkan sağlıyolardı sürekli hediyeler vardı ) hem manevi açıdan çok memnun kaldım, hala da özlerim orayı nasip olursa üniversite bittikten sonra da orada çalışmayı düşünüyorum :) Ben sana yine de özel sektörü öneririm hem güzel bi tecrübe olmuş olur , gerisi sana kalmış

Son düzenleme:

Öncelikle çok teşekkür ediyorum .. Konuşmalarınız içiimi aydınlatıyo cidden .. :)) Hem ben lisede muhasebe okuoyrum ama üniversitede bölüm değiştirmek istiyorum Liseyi sağlıkda kazanamadım ama üniversitede sağlık istiyorum eğer olursa. ve bu yüzden istediğim yerde staj yapmak istiyorum yani hastanedee :) Peki bişey daha sorucam , Nerde staj gördüünüz ? Bide özel olmazsa ne kadar alıyodunuz stajdan :)

Son düzenleme:

Rica ederimmm elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum İnşallah her şey gönlünce olur canım hayırlısı olsun Ben üniversitede de muhasebeden kurtulamayan kesimdeniz yalnız, hala muhasebe okuyorum hayatım muhasebe oldu yani Baymakta staj gördüm ve 3 yıl önce görmüştüm stajı o zaman 280 falan alıyodum sanırım, diğer staj gören arkadaşlarım ortalama 150-220 arası alıyodu benden yüksek alanı da vardı 400-450 falan bi arkadaşımda bi firmadaydı ama 98 lira alıyodu ne hikmetse Her yerde farklılık gösteriyo yani kesintiler oluyo bazı firmalarda ondan sanırım ama 98 lira alan arkadaşımın firması nasıl bi kesinti yapmışsa artık çocuğa para kalmamış nerdeyse. sınıfta ilk zamanlar birbirimize maaşlarımızı sorardık 98 lira alan arkadaşımla 400 lira alan arkadaşımın söylerken ki ses tonları çok farklı yallnız biri sessiz sessiz biri de gayet alnı ak başı dik

Öncelikle inşallah seninde herşey gönlünce olur .. :) Ahahahahha Kahkahayla güldüm valla Öyle oluyo cidden Kimisi çok yüksek miktar alırken kimisi söylenmez durumda oluyo

Kızlar ben lise 3 öğrencisiyim , staj yapıcam bidaki sene ama neleryapıcam nasıl bulucam hiç bilmiyorum acaba daha önceden lise staj deneyimi olanlar bana yardımcı olabilirmiler ??

lise stajını okul ayarlamıyor mu?

Ilk önce öğrenci ayarlıyor eğer öğrenci bulamazsa okul ayarlıyor.

benim bildiğim okulun anlaşmalı yerleri var.okul direk oraya gönderiyor.bence üst sınıflara gidip onlardan bilgi alın okul nerelerde ayarlıyor.eğer güzel yerlerde ayarlıyorsa hiç uğraşma bi yer bulmak için.eğer güzel yer ayarlamıyorsa şirketlerin belli başlı staj başvurusu için dönemi var.onları iyice araştırıp o şekilde başvuru yapabilirsin.

Okulların anlaşmalı yerleri olmaz,en basitinden eğer bir okulda 2. Tane 12. Sınıf varsa staj görmek isteyen ortalama öğrenci sayısı 2 sınıfın 60 -70 bulur okullarında o zaman en az 40-50 işyeri ile anlaşma yapması demektir öğrencileri dağıtmak amaçlı ki bazı meslek liselerinde staj gören öğrenci sayısı çok oluyor o yüzden okullar anlaşma yapamıyor çünkü bazı iş verenler stajyer öğrenci kabul etmiyor mırın kırın ediyorlar o yüzden önce öğrenciler devreye giriyor okul 2. Planda kalıyor eğer iş yeri bulunamazsa okul devreye giriyor.

Son düzenleme:
bende bilişim okudum lisede
şimdi sana anlatayım
önce
okuldan gerekli evrakları temin ettikten sonra staj yerine gidiyosun ( birden cok kurum olabilir illa kurum olmak da zorunda değil tabi ki )
senden referans istiyorlar kayıt yaptırırken ( yoksa kağıdı dolduruyolar ama almıyorlar %90)
o yuzden tanıdık olması buyuk sans
benim referansım daire başkanıydı öyle girebildim staj yerine
SONRA
işte sana belli bi tarih veriyolar o tarihte alınırsan eğer mülakata giriyorsun
mülakatta bölümünle ilgili felan birşeyler soruyorlar ( bıze sormadılar bız sadece tanışma kısmını yaptık mülakatta )
sonra
staja başlıyosun dosyana alanınla ilgili o gun neler yaptıgını felan yazıyosun (okulun verdiği)
ay sonuna devam devamsızlık çizelgesini muhasebeye veriyorsun onlarda maaşını yatırıyorlar
maaş konusu değişiyor tabi ki kuruma göre belediyeler genelde 200 - 250 civarı veriyolarlar

dönemin sonunda okul sınav yapıyo bu sınava giriyorsun okulda alanınla ilgili gördüğün tüm derslerden soru geliyo ( bizde access, sql,donanım c# ve asp ile ilgili kod soruları vardı donanımla ilgili de kasa bilgisi)
bide sana ödev veriyolarlar ( bizimkisi asp.netle veri tabanı bağlı internet sitesi yapımıydı )
birde 2 ciltlik dosya oluşturduk sanırım 700 sayfa lıktı onu da 3 4 ayda bitirebilmiştim word de ...
sonra da karne alıyosun okul bitiyo felan işte :26:
maaş olarakta 400 lira alıyordum

iş yerinde ne yaptın desen tabi ki alanıma dair hiçbirşey..
fotokobi çek getir götür evrak zimmetle evrak dagıt felan

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…