Beyaz gömlek, az topuklu ayakkabı, muhakkak siyah pantolon giy, ve ceket.
Saçlarını topla, at kuyruğu iyidir. Çok az makyaj yap. Eyeliner, çok az allık, rimel ve dudak renginde bir ruj yeterli.
Kendine güven, zaten kendini anlat diye başlayacak mülakata yetkili. Öncelikle yaşadığın yeri, okuduğun okulları anlat. Okulda yaptığın projeleri, katıldığın kulüpleri, kulüp faaliyetlerini, takip ettiğin dergi ve gazeteleri, hobilerini anlat.
Heyecana gerek yok. Rahat ol. Ama aşırı rahatlıkta iyi değil. Bu işi gerçekten istediğini, hevesli olduğunu göstermenin iyi yoludur heyecanlı olmak. Heyecanını kontrol altına al.
Neden bu sektörde staj yapmak istediğini sorabilirler. Hazırlıklı ol. Hedeflerini, stajdan beklentilerini, şirket için yapabileceklerini, kendini geliştirmeye istekli olduğunu anlat. Yolun başındayım ve böyle bir şirkette staj yapmanın bana çok şey katacağını düşünüyorum de.
Son 5 ayım full iş görüşmeleriyle geçti. Çok şükür çalışıyorum 1 aydır. Kendinden emin olmak, hevesli olmak, dik durmak, ve potansiyelini ortaya koymak önemli.
Mülakatı yapanlarla muhakkak gözlerine bakarak konuş. Bacak bacak üstüne atma, ayağını sallama. Koltuğun ucuna oturma, güzelce otur ve dik dur. Su ister misiniz diye sorarlarsa, bir bardak rica et, çekindiğini düşünmesinler.
Eminim başarılı olursun. Şimdiden iyi şanslar canım.