statü farkı(!)

deymil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
184
6
46
İstanbul
Selam bayanlar,biraz akıl vermenize ihtiyacım var.konuya giriyorum hemen.21 yaşındayım 2,5 yılı aşkın bir birlikteliğim var.ailem biliyor,onun bütün sülalesi de biliyor.öğrenciyim ve 2. Sınıfa başlayacağım bu yıl.yani eğitimimi bitirmeme bayağı var.o da çalışıyor,askerliğini yapmadı henüz.uzun sayılabilcek,her şeyin tıkırında gittiği bi birliktelikte,seneye söz mü yapsak gibi düşünsesi var sevgilimin.ben de istemiyor değilim ama okulumu bitirmeden bu tür şeylere yelken açmama ailem pek taraf olmayacak gibime geliyor.yani ben istedikten sonra tabiki olur ama ne biliyim.o lise mezunu,yani üniversiteyi kazanıyor,babasını kaybediyor,şehir dışında okumanın maliyetini ve durumun hesabını tartıp ailesine sıkıntı çektirmemek için eğitiminden vazgeçiyor ve çalışıyor.iyi bi işi var şuan.benim için önemli olan insanın çalışma azmi ve kendi kendini eğitebilme yeteneği.yani ben eğitim farkını takacak biri değilim.ailemle de konuştum .önce insan diyoruz.onun dışında bi kaç aya yüklü bir miktar geçecek eline,ufaktan krediyle eve falan gireriz,istediğin gibi dayayıp döşeriz,okulun bitince de evleniriz diyor.tabiki bunları baskısız öneri şeklinde sunuyor.düşünmeden edemiyorum,benim takmadığım eğitim mevzuunu ya o takarsa ve bunun yüzünden huzursuzluklar yaşarsak?bi kaç örneğini gördüğüm için çekiniyorum.ve de şuan çalışıyorum ben geçici olarak ama maaşım ondan biraz yüksek ,şuanki lise mezunu halimle.bi de fakülteden mezun olduğumda bu fark büyürse neler yaşarım.yani aşk sevgi bu değersiz şeyler uğruna tükenir mi,pembe gözlüklerim yok,hayat toz pembe değil biliyorum,ama öyle bi girdi ki hayatıma,kolay kolay çıkartmam,çok seviyorum.sadece yorumlarınızı bekliyorum.eğitim/maaş farkının yarattığı problemlerle ilgili yaşadığınız/duyduğunuz hikayeler var mıdır,önlem almak adına dinlemek isterim.teşekkürler.

sen üniversite mezunu olacaksın, o lise.. eğer o senden çok para kazanırsa sorun olmaz. ama gün gelir de sen eve daha çok para getirirsen sorun çıkacaktır. erkekler için gurur meselesi oluyor böyle durumlar maalesef.

Ben üniversite mezunuyum ama eşim mezun olamadı (terk). Lise mezunu yani.

Benim maaşım onun maaşını yaklaşık ikiye katlıyor. Ayın 15 inde eve giren para hesap ediliyor bizim evliliğimizde. Ne ben ona sen bu kadar kazanıyorsun diyorum ne de o bana diyor.

Kültürel anlamda da hicbir sıkıntı yaşamadık.

Aynı dili konuştuktan sonra mesele olacağını düşünmüyorum.

Mezun olduğunuz okullar dert değil, fakat gelir farkı olursa sorun çıkacak adım gibi eminim
Benim kaynanam mimar, kayınpederim inşaat işçisiymiş, şantiyede tanışmışlar :52:
Ama sonra kayınpeder müteahitliğe el atmış işi öğrenince, paraya para demiyor, kayınvalidem ise normal bir mimar maaşı alıyor o sıralar, sonra evlenmişler. Aralarında hiç problem yok
Ama durum böyle olmasaydı kayınpeder kesin gurur meselesi yapardı
Bir de onun kurulu düzeninde aldığı para senin geçici aldığın paradan azsa çok zor. İlerde kat kat fark olacak muhtemelen
Ama büyük konuşmamak lazım denir ya, belli de olmaz bakarsın sen ilerde işsiz kalırsın, ülkemizin durumu ortada sonuçta.

şu kadarını sölim sorun oluo kesinlikle eğitim + maas farkı ezik hissettirio

çok çalışkan birisi ve ilerde yapmayı planladığı şeyler var,yapamayacağı şeyleri de öne sürcek bi insan değil,çook teşekkür ederim umutefe ve cemreylül,benim de düşündüğüm aynı dili konuşmak..

şu kadarını sölim sorun oluo kesinlikle eğitim + maas farkı ezik hissettirio

Kadın ezerse ezik hisseder tabi. Her maaşını aldığında adamın yüzüne yüzüne vurursan o adam ezilir, ezer, hırçınlaşır.

ne alaka sen 5000 maaas al kocan 2000 evi kim idame etmiş oluo bi bu acıdan düşün

evlilikte zaten bu maddiyat olayı çok kapsamlı yer tutuo hani ne aldını hiç sölemesen bile yeri gelio tak edio insan herseyi sölüo

evlilikte zaten bu maddiyat olayı çok kapsamlı yer tutuo hani ne aldını hiç sölemesen bile yeri gelio tak edio insan herseyi sölüo

bence de aynen böyle
en ufak bir gerginlikte bir çok kadın ''yıllardır çalıştım eve baktım, geldim yemek yaptım temizlik yaptım yine de yaranamadım'' diye söylenmeye başlar, şimdiki insanlar zaten daha sabırsız...
Tabiki herkeste olacak diye birşey yok, umutefe arkadaşımızın güzel bir evliliği var anlaşın, allah daha da mutlu etsin, ama şimdiki çiftlerin durumu, insanların psikolojisi ortada, sizdeki bu güzel sahne çok sık görülen bir durum değil, ben bile bile lades demezdim.

Son düzenleme:
Ben o kendini kötü hissetmesin diye eğitimler araştırıyorum,yani kendime onu yakıştırmadığımdan,eğitim seviyemiz aynı olsn istediğimden değil,o da hevesli olduğu için bi kaç uzaktan eğitim programına bakıyoruz.kişisel açıdan da kendini geliştirmeyi seviyor.inşallah alnımızın akıyla çıkacağız bu işten.en ufak pürüz olsun istemiyorum geleceğimizde,destekleriniz için açtım bu konuyu da.olumlu olumsuz yorumlar için çok teşekkür ederim

ne alaka sen 5000 maaas al kocan 2000 evi kim idame etmiş oluo bi bu acıdan düşün

Parayı veren düdüğü çalar diyosun yani :1::1:

Ben 2500 lira alıyorum eşimin maaşı 1000 civarı; evi kimse idame etmiyor. Bir bankada birikiyor para geçim ordan oluyor. Paraları ben toplayıp harclık falan vermiyorum.

Enteresan bi zihniyet.

1 ayda ayrılanlar bile var hem sevgiliyken baska nişanlınken baska evlenince bambaska oluo o adamlar

çok bilmişin bi tartış bi ekstra durum olsun öle yorumla hem iii bi zihniyetim var 2 üniversite bitirdim ben gördüm yazdım

çok bilmişin bi tartış bi ekstra durum olsun öle yorumla hem iii bi zihniyetim var 2 üniversite bitirdim ben gördüm yazdım

Çok tartıştık biz merak etmeyin ama işin ucu maddiyata dayanmadı. Üniversite okumakla olmuyor bu işler.

Neyse arkadaşın konusunu dağıtmayalım..

Görüp yazmaya devam edin siz

deymil lise mezunu halimle bile ondan çok kazanıyorum demişsin nişanlın için. sen hem okuyup hem çalışıyormusun yoksa dışarıdanmı okuyorsun anlayamadım orasını??

deymil lise mezunu halimle bile ondan çok kazanıyorum demişsin nişanlın için. sen hem okuyup hem çalışıyormusun yoksa dışarıdanmı okuyorsun anlayamadım orasını??

şuan üniversite öğrencisiyim canım,ama okulların kapanmasına yakın bir işe girdim tatili değerlendirmek için,ve sanırım okul açıldığında da devam edeceğim.şuanki durumdan çıkarım yaparak ilerisi için çekincelerimi dile getirdim.

Back
X