Selam bayanlar,biraz akıl vermenize ihtiyacım var.konuya giriyorum hemen.21 yaşındayım 2,5 yılı aşkın bir birlikteliğim var.ailem biliyor,onun bütün sülalesi de biliyor.öğrenciyim ve 2. Sınıfa başlayacağım bu yıl.yani eğitimimi bitirmeme bayağı var.o da çalışıyor,askerliğini yapmadı henüz.uzun sayılabilcek,her şeyin tıkırında gittiği bi birliktelikte,seneye söz mü yapsak gibi düşünsesi var sevgilimin.ben de istemiyor değilim ama okulumu bitirmeden bu tür şeylere yelken açmama ailem pek taraf olmayacak gibime geliyor.yani ben istedikten sonra tabiki olur ama ne biliyim.o lise mezunu,yani üniversiteyi kazanıyor,babasını kaybediyor,şehir dışında okumanın maliyetini ve durumun hesabını tartıp ailesine sıkıntı çektirmemek için eğitiminden vazgeçiyor ve çalışıyor.iyi bi işi var şuan.benim için önemli olan insanın çalışma azmi ve kendi kendini eğitebilme yeteneği.yani ben eğitim farkını takacak biri değilim.ailemle de konuştum .önce insan diyoruz.onun dışında bi kaç aya yüklü bir miktar geçecek eline,ufaktan krediyle eve falan gireriz,istediğin gibi dayayıp döşeriz,okulun bitince de evleniriz diyor.tabiki bunları baskısız öneri şeklinde sunuyor.düşünmeden edemiyorum,benim takmadığım eğitim mevzuunu ya o takarsa ve bunun yüzünden huzursuzluklar yaşarsak?bi kaç örneğini gördüğüm için çekiniyorum.ve de şuan çalışıyorum ben geçici olarak ama maaşım ondan biraz yüksek ,şuanki lise mezunu halimle.bi de fakülteden mezun olduğumda bu fark büyürse neler yaşarım.yani aşk sevgi bu değersiz şeyler uğruna tükenir mi,pembe gözlüklerim yok,hayat toz pembe değil biliyorum,ama öyle bi girdi ki hayatıma,kolay kolay çıkartmam,çok seviyorum.sadece yorumlarınızı bekliyorum.eğitim/maaş farkının yarattığı problemlerle ilgili yaşadığınız/duyduğunuz hikayeler var mıdır,önlem almak adına dinlemek isterim.teşekkürler.