- 16 Haziran 2013
- 1.098
- 852
- 123
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Şu anda aynı evdeyiz seminer döneminin geçmesini bekliyorum sonra gideceğim çünkü tayin düşünüyorum gidince o yüzden idare etmem lazımGörüşme onunla
Tlflarini acma
Sende onu arama...
Kesinlikle tedaviye başla...
İhmal etme
Kurbanın celladına aşkı gibi özetiGeçmiş olsun ilk kez duydum nasıl bir şey bu
Teşhis koymadım araştırınca yaşadıklarımın ve hissttiklerimin açıklaması gibi geldiDiğer konularinizi bilmiyorum da bir üye dedi diye kendinize teşhis mi koydunuz?
Tayin iste elbet.Şu anda aynı evdeyiz seminer döneminin geçmesini bekliyorum sonra gideceğim çünkü tayin düşünüyorum gidince o yüzden idare etmem lazım
Psikiyatriye gidemem oğlumu bırakacak kimsem yok ve düzenli ilaç saatleri var.Bir yazıda kader değil kişinin elindedir tedavisi yazıyordu.Var mı kurtulan kendi kendime nasıl kurtulurum.Bu gel gitleri kafamdan nasıl atarım.Yardım edin lütfen önerilerinizi bekliyorum.
Bakıcısı var ama öğlebe kadar sonra kendi hayatı evi vb. var bırakamam hem saati saatine ilaçları var spsyal hayatım sıfır oğlumun rahatsızlığı nedeniyle evden işe işten eveNeden psikiyatriye gidemeyesiniz ki
Oğlunuza siz çalışırken kim bakıyor
Psikiyatriye gidince direkt yatırmaz ki
Hem kendi kendinize teşhis koymanız falan olmaz
Belki bir şeyimiz yok psikoloğa yönlendirir yahut hafif ilaç verir
Bakıcısı var ama öğlebe kadar sonra kendi hayatı evi vb. var bırakamam hem saati saatine ilaçları var spsyal hayatım sıfır oğlumun rahatsızlığı nedeniyle evden işe işten eve
Ne peki yaşadığım bu konuyla ilgili okuduğum yazılar sanki beni anlatıyor normalleştirmek değil niyetim güzelleştirmek hiç değil çünkü berbat bir hayatım var anlatsam roman olur derler ya o türden abartısız tek isteğim kurtulmak iyi olmak psikiyatriye uzun bir zaman gidemem malesef hem eş kişisi duyarsa ruh hastasına çıkarır adımı hem de oğlumu bırakacak kimsem yok oğlum büyük tuvaletini tutamıyor ilaçları var 2-3 saat arayla sosyal hayatım gerçekten sıfırÜzgünüm ama bu yaşadığınız Stockholm sendromu falan değil, kurbanın cellada aşık olması falan ehehe buradan ruh sağlığına dair sıfır bilgisi olan alakasız bir üye edebiyat yaptı diye ciddiye mi aldınız? Stockholm sendromu travmatik bir durumdur, son tanı kitabından kaldırıldı zaten ayrı bir psikopatolojik tanı olarak verilmiyor. Sizinki Stockholm sendromu değil başka bir şey, kendinize tanı koyarak olayı hem güzelliyor hem de normalleştiriyorsunuz.
Ha ayrılmak istiyor ama yapamıyorsanız bu psikiyatriye başvurup ilaçla çözeceğiniz bir durum değil zaten, terapi görmeniz lazım durumla yüzleşmeniz ve cesaret bulabilmeniz için. Kendi kendine aşmanız zor olabilir, imkansız değil. Ama Stockholm sendromu falan yaşamıyorsunuz.
Ne peki yaşadığım bu konuyla ilgili okuduğum yazılar sanki beni anlatıyor normalleştirmek değil niyetim güzelleştirmek hiç değil çünkü berbat bir hayatım var anlatsam roman olur derler ya o türden abartısız tek isteğim kurtulmak iyi olmak psikiyatriye uzun bir zaman gidemem malesef hem eş kişisi duyarsa ruh hastasına çıkarır adımı hem de oğlumu bırakacak kimsem yok oğlum büyük tuvaletini tutamıyor ilaçları var 2-3 saat arayla sosyal hayatım gerçekten sıfır
Teşekkür ederim hakaret ve küçümsemeleriyle hiçbir işe yaramadığımı beceriksiz ve kimseyle anlaşayamacağımı hiçbir işin üstesinden gelemeyeceğimi oğlumun bu yüzden ölümüne sebep olacağımı empoze etti beynime ve ben gerçekten böyle olmasından korkuyorum özgüvenim sıfır endişelerim sınırsızGüzelleştirmekten kastım "Ha bu çok iyi bir şey" anlamında değil. Yaşanılan duruma edebi olarak da hoş duran cümlelerle bir tanı koyarak "Nasılsa bu durumun içinden çıkamam çünkü celladıma aşığım, aşk böyle bir şey işte" stili yaklaşarak gerçeklerden kendinizi uzaklaştırmak yani, tam olarak nasıl söyleyeceğimi de bilemedim.
Ben yaşadıklarınızı tam olarak detayıyla bilemem ki buradan size tanı koyabileyim, bunu bir ruh sağlığı uzmanıyla görüşerek yapmalısınız mecburen. Belki de tanı alacağınız bir durum yok, illa psikopatolojik bir durumunuz olması şart değil. Umutsuzluğa kapıldığınız için cesaretiniz olmayabilir, eşinizden gördüğünüz fiziksel ve psikolojik şiddet özgüveninizi çok sarsmış olabilir. Birçok şey olabilir, illa işin içine bir tanı girmesi şart değil.
Madem kafanız karışmış onun da açıklamasını yapayım. Stockholm sendromu travmatik bir durumdur, yeni tanı kitabından da kaldırılarak Post-Travmatik Stres Bozuklukları kategorisinde değerlendiriliyor. Çok sık rastlanmayan bir durum zaten. Özetle şu, kişi birdenbire istemediği bir durumun içine düşer, bu kaçırılma olabilir, tecavüz olabilir, istismar olabilir vesaire. Bu travmatik durum yüzünden o kadar fazla anksiyetesi artar ki baş edemez hale gelir. Bu yüzden beyin bu süreci "işler". Anksiyeteden kurtulmak için kişi bu kaygısını saldırgana olan bir tür aşka dönüştürür, başka türlü akli dengesi tamamen yerinden uçabilir. "Tecavüze uğramadım aslında onu seviyordum, ben istedim bunu."ya kendini inandırır ve o yoğun anksiyete bu şekilde ortadan kalkar. Sizin durumunuzla alakası yok yani. Sevgilisine bağımlı olan tipler bunu alladı pulladı "Celladıma aşığım" a çevirdi, sizin de bir suçunuz yok ama Google'da her okuduğunuz da doğru değil.
Teşekkür ederim hakaret ve küçümsemeleriyle hiçbir işe yaramadığımı beceriksiz ve kimseyle anlaşayamacağımı hiçbir işin üstesinden gelemeyeceğimi oğlumun bu yüzden ölümüne sebep olacağımı empoze etti beynime ve ben gerçekten böyle olmasından korkuyorum özgüvenim sıfır endişelerim sınırsız
Ona bakamadığımı ve ondan ayrılınca başka birilerini bulmakla uğraşıp oğlumla ilgilenmeyeceğimi söylüyor tedavisini yaptırmayacağımı söylüyor ataerkil bir babanın oğlu babasıda annesine hem fiziksel hem psikolojik şiddet uyguluyor erkek onun gözünde yer içer yatar kadın her istediğini yapmak zorundadır ben de yetişemiyorum isteklerine hemen başlıyor ailende iş öğretmemişler sana sen şöylesin böylesin demeye kavga büyüyor tabi haliyleAnladım, düzenli psikolojik şiddet görüyorsunuz yani. Neden oğlunuzun ölümüne sebep olacağınızı düşünüyorsunuz yani neden eşiniz size bunu söyleyip duruyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?