- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.520
- 78
- 36
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Genelleme yapıyorum özellikte siz yapıyorsunuz demiyorum.Evde işe işten eve sadece hayatım bir de hastaneler avm kuaför dolaşan biri değilim oğlum 3.5 yaşında bez ve ilaç saatleri olan bi çocuk
Evde işe işten eve sadece hayatım bir de hastaneler avm kuaför dolaşan biri değilim oğlum 3.5 yaşında bez ve ilaç saatleri olan bi çocuk
Allah şifa versin. Benim de oğlumun bağırsağının bir bölümü alındı. Hastalığının adı nedir?Bağırsak ameliyatları ve omurilik ameliyatları oldu.
Anal atrezi ve gergin omur ilik sendromu( spina bfida) amin inşallahAllah şifa versin. Benim de oğlumun bağırsağının bir bölümü alındı. Hastalığının adı nedir?
O işte Stockholm sendromu olmuyor, yani Stockholm sendromu daha travmatik durumlar için geçerlidir. İşin içinde kişiyi travmatize eden kaçırılma, istismar, tecavüz gibi durumların olması lazım. Mesela tecavüz eden saldırganla aynı ortamda uzun süre bulunduysa "O bana tecavüz etmedi ki, ben seviyorum onu, ben istediğim için oldu" demesi Stockholm sendromu sayılabilir, çünkü ağır travmatik bir durum geçirmiştir, bu durum onda o kadar ağır bir anksiyete yaratır ki beyin bu durumu "işler", kişi anksiyetesini azaltmak için bilinçli olmadan ona bağlanıp aşık olma yolunu seçer.
Sizin dediğiniz durum bağımlı kişilik olarak değerlendirilebilir belki ama Stockholm sendromu Post Travmatik Stres Bozukluğu diye genel olarak değerlendiriliyor artık, tanı olarak kullanılmıyor. Çiftlerin ya da eşlerin aralarında hiçbir sevgi bağı olmadan bir tarafın diğerini kapatıp zorla tecavüz ettiği, istismar ettiği gibi durumlarda belki sayılabilir ama "Sevgilime çok bağlıyım dövse de sövse de ayrılamıyorum" durumu Stockholm sendromuna girmez.
Açıklama için çok teşekkürler peki girmiyorsa neden bu yönde yazılar açıklamalar var
Herkese iyi akşamlar.Eşimle ilgili yaşadığım problemlerimi bahsetmiştim eski konularımda.(Psikolojik ve fiziksel şiddet, namusuma attığı iftiralar ve hakaretleri, aşağılaması vs.)Stocholm sendromu yaşıyor olabilirsin demişti bir üye araştırdım hak verdim yaşadıklarımın özeti gibi.Eşimden ayrılmak istiyorum.Seminer bitince memlekete gitmeyi düşünüyorum sonra dönmemeyi düşünüyorum. Gerçekten stockholm sebdromunu yaşadığım için mi bilmiyorum hâlâ kafamı karışıtırıyor eş kişisi gel gitler kafamda. Psikiyatriye gidemem oğlumu bırakacak kimsem yok ve düzenli ilaç saatleri var.Bir yazıda kader değil kişinin elindedir tedavisi yazıyordu.Var mı kurtulan kendi kendime nasıl kurtulurum.Bu gel gitleri kafamdan nasıl atarım.Yardım edin lütfen önerilerinizi bekliyorum.
Konu Sahibi gecmis olsun! Cok uzuldum durumunuza.
LUTFEN BURADA YAZAN DUYARSIZ SAHISLARI GOZ ARDI EDIN.
Onlar son derece bilincsiz ve bilgisiz insanlar. Ellerine firsat gecince ince ince alay etmekten kacinmazlar. Onlari cidiye almayin.
nerede yaziyor tani kitabindan cikarildigi?iyi de böyle teşhis konmaz ki
gayet duyarlıyız
işin uzmanına git diyoruz
tanı kitabından bile çıkarıldı diyen arkadaş da bu alanda eğitimi olan bir kişi yani en azından o bilgili
nerede yaziyor tani kitabindan cikarildigi?
Stockholm sendromu psikiyatri tani kitabindan cikmis mi, baska ne olmus?yukarıda yorumlarda ismini hatırlayamadım ama hatırladığım kadarı ile psikologdu arkadaş
yukarıda yorumlarda ismini hatırlayamadım ama hatırladığım kadarı ile psikologdu arkadaş
Ya off daraldım cidden. Göz ardı ettiğim bir üye yazdıklarını göremiyorum ama Google'dan aratıp "stockholm syndrome" diye bu var demiş, ehehe. Ben böyle bir tanı hiç yoktur demedim, bu tanı sadece istismar, tecavüz gibi belli travmatik durumlar için geçerli ama şu an Post-Travmatik Stres Bozukluğu kategorisinde değerlendiriliyor, ayrı bir tanı değil dedim. Ve sevgilisine bağımlı, ayrılamayan insanlara verilemeyecek kadar ciddidir bunu önceki mesajlarımda uzun uzun açıkladım. Google'da değil DSM-5 kitabında "ayrı bir tanı" olarak bulabilen bulsun. Bilgisi olmadan fikri olup laf sokulmasın. Sizin üzerinizden yazdım daha da açıklama yapamam, konu sahibine de açıkladım zaten.
Rica ederim, yani bilemiyorum sevgilisine bağımlı olanlar bunu alladı pulladı "Celladıma aşığım"a çevirdi sanırım, daha edebi ya ismine belli bir sendrom adı vermek daha cool. :) Ama işte alakası yok, konu sahibinin de hemen bunu düşünmesine hak verdim Google'da aratınca adı astarı olmayan bir sürü bilgi çıkıyor zaten.
Google dışında gazetelerde de bir çok psikolog un bu yönde açıklaması var gerçekten bizim millet bir garip ya
"...off daraldim" yazan psikiyatr ... Hemen bir uzmana gorunun bence.
Aman siz konu sahibine yardimci olmayin, yoksa kadina yardim edeceginize hangi tani hangi kategoride tartismasini yapacaksiniz.
Sizdeki de "hastasi google'da okudum deyince cinleri tepesine cikan doktor" sendromu olsa gerek. HAstanin bilgilendirillmesine yardimci olacaginiza mesleki anksieyetinizi ortaya koymayin.
Stockholm Sendromu sadece PTSD icinde olmuyor.
Siddete maruz kalan herekesin basina gelebiliyor siddetin PTSD index olcegi mi varmis da o kategoride degil de bu kategorideymis?
Evet simdi de Aile ici siddet ve Stockholm Sendromu hakkinda bir link veriyorum, bakalim nasil engel olacaksiniz?
https://tinyurl.com/y99kuskb
Acin okuyun, bilginiz eksilmez, Turkce kitaplarinizi da cope atin ve hastalarinizdan ogreneceginiz birseyler olabilir belki, onlari anlamaya calisin.
Ne guzel, google sayesinde bilgi sadece o konuda uzman olmuslarin hegemonyasindan cikiyor artik. Zaten Wikipedia da o yuzden yasaklandi.
Google dışında gazetelerde de bir çok psikolog un bu yönde açıklaması var gerçekten bizim millet bir garip ya
Sizi takibe alıyorum yazdıklarıniz ve bilgileriniz beni tatmin etti daha başka merak ettiğim şeyler hakkında bilgi almak isterim özeldenYa siz bana özelden sorabilirsiniz ne sormak istiyorsanız burada polemikten banlanma olasılığım var.
Sizi takibe alıyorum yazdıklarıniz ve bilgileriniz beni tatmin etti daha başka merak ettiğim şeyler hakkında bilgi almak isterim özelden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?