- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
- Konu Sahibi LivreAmour
-
Çok kötüler baş edemiyorum; eşim de onlara kör ve sağır. Harekete geçsem ne olacak. Kaçak dövüşemem onlar gibi. En temizi kaçıp kendini kurtarmak olacak sanırımO zaman harekete geçin ne duruyorsunuz... Ben insanların kendilerini değiştirebileceklerine inanırım hep, kendimde de uygularım.
Yapamıyorum edemiyorum diye bir şey yok bir yolu vardır mutlaka o yolu bulmanız lazım.. tam olarak sorun ne anlatırsanız orneklendirerek daha çok fikir alırsınız..Ya çok tatlısınız, güldürdünüz beni canım sıkkınken. Allahta sizi güldürsünOlmuyor başaramıyorum, değil tatlış olmak; yüzüm öyle bir hal alıyorki az önce istifra etmiş gibi. Yapamıyorum yapmacıklık.
Ortada gerçekten kör bir adam varken; sorunu sadece benim şımarık olmama, pohpohlanma isteğime getirmesi normal mi ? Yani bu durumda sahip çıkılacak bir yuva olurmu ? Sen benim aileme böyle diyemezsin lafını çok duyuyorum; dediğimde sadece doğru olan şeyler. Asıl biz bir çekirdek aileyiz artık. Bunun farkında değil, 2 yıldır uğraşıyorum ve sanırım farketmeyecek de artık. Olay ego savaşına döndü çünkü.Valla bu kadar alengirli laflara gerek yok cata cat. Madem sona gelmissiniz kaybedecek az sey kalmis ne dedilerse aynisi. Ben boyle degildim lerle olmaz bu is. Nasil isinizi kaybetmemek icin mucadele ediyorsaniz yani elindekinizi kaptirmamaya calisiyorsaniz yuvaniza da sahip cikin. Zamanla azalir zaten
Bilemem ben sahip cikmaya deger bir yuva oldugu dusuncesiyle bunlari soyledim var mi oyle 3 5 capulcuya meydani birakmak:) degmez diyorsaniz sinirlerinizi yipratmayin tabi.Ortada gerçekten kör bir adam varken; sorunu sadece benim şımarık olmama, pohpohlanma isteğime getirmesi normal mi ? Yani bu durumda sahip çıkılacak bir yuva olurmu ? Sen benim aileme böyle diyemezsin lafını çok duyuyorum; dediğimde sadece doğru olan şeyler. Asıl biz bir çekirdek aileyiz artık. Bunun farkında değil, 2 yıldır uğraşıyorum ve sanırım farketmeyecek de artık. Olay ego savaşına döndü çünkü.
Ben hayatta her şeye hazır olmak gerektiğini düşünüyorum. Ne gerekiyorsa o yapılır. Yapamam edemem ne demek...Kaçak dövüşemem onlar gibi.
Gereken şeyler; günah. Çok günah. İyiliğe güzelliğe bulanmak varken; kötülüğe mi dadanayım. Zaten eşime bazı şeyleri farkettirmek için çırpınıyorum. Ama yok görmüyor.Ben hayatta her şeye hazır olmak gerektiğini düşünüyorum. Ne gerekiyorsa o yapılır. Yapamam edemem ne demek...
Bu yuzden karşı tarafta bunu bildiği için daha çok üstünüze gelir. Çoğu şeyi duymayın bile . Gülüp geçin burun kıvırın arkasından. Gerektiğinde cvp verin ama sakince .İşte sorun da burada o kadar farkındayım ki yaptıklarının ve yapmadıklarının mecburi durumlarda kasılmaktan mide spazmları geçiriyorum ve farkettimki; o kadar içim almıyorki böyle insanları isimlerini bile söyleyemiyorum; falancanın eşi, şunun arkadaşı diye bahsediyorum
Sizi kırmak incitmek için yazmıyorum yalnız her ne kadar iş hayatını birebir tecrübe etmiş olmasam da iş hayatındaki strateji ya da entrikalarla akrabalıklarda yaşanan entrika/strateji/oyun/düzenbazlıkların aynı olmadığını düşünüyorum.Çok kötüler baş edemiyorum; eşim de onlara kör ve sağır. Harekete geçsem ne olacak. Kaçak dövüşemem onlar gibi. En temizi kaçıp kendini kurtarmak olacak sanırım
+1Yaşam bu kadar zor değil.
Sinsi insanların belli başlı taktikleri vardır zaten.
1) İlk olarak eşiniz yanınızdayken tatlı görünür, sizinle yalnız kalınca laf sokarlar. Buradaki en iyi taktik mesafeyi koymak. Aramak mı gerekiyor eşiniz arasın siz sonradan telefona girin, ev ziyaretini falan unutun.
2) İkinci taktik inceden laf sokup sokup sizi doldurup mümkünse eşinize patlamanızı sağlamak. Bu durumda iki güzel taktik var. a) Birincisi salağa yatıp ne demek istediğini falan düşünmeyip dediğini birebir yapmak.
“Gerek yoktu canım” ise gerçekten gerek yoktur.
b) Karaktere gizli hakaret iması varsa bence en güzel taktik açık açık ne demek istediklerini sormak. Şu derin sulardan kıyıya bir çekin, çoğu sinsi kişi bu durumda kekeleyip geri adım atar. Bir istisnası sosyal medya, bu durumda direkt sessize almayı öneriyorum.
3) Üçüncüsü direkt yalan söyleyip dediklerinizi farklı aktarmak. Bu durumda en güzeli mesafeyi iyice açıp yazılı iletişime geçmek lazım.
Burada en önemli nokta eşe asla patlamamak lazım. Mademki doğrucuyum diyorsunuz gerçekten onlarla bağımsız iletişiminizi dondurun ve evdeki huzura odaklanın. Onlar laf sokup yuvarlanıp hayatlarına devam ederler, sizin yaşamınıza etkisi yoksa her detaya oturup takılmayın.
Elbette aynı değil, iş hayatında en azından sana yapılanları yutmak zorunda değilsin, alır çantanı çıkarsın.Sizi kırmak incitmek için yazmıyorum yalnız her ne kadar iş hayatını birebir tecrübe etmiş olmasam da iş hayatındaki strateji ya da entrikalarla akrabalıklarda yaşanan entrika/strateji/oyun/düzenbazlıkların aynı olmadığını düşünüyorum.
Neler yaşanıyor açık açık yazsaydınız belki daha fazla yorum alırdınız, böyle üstü kapalı anlatım da mesele anlaşılmamış gibi.
Sadece şunu diyebilirim, eşiniz denge sağlayamayan, annesi ve ablası/kardeşini anlarken sizi zerre anlamayan, tanıdığını sanıp tanımayan ve olaylara tek taraftan bakan biriyse strateji tavsiyeleri hiçbir işe yaramaz, çünkü konunun ana problemi kayınvalide görümce değil 3 maymunu oynayan eş.
Yaklaşık 6 aydır görüşmüyoruz zaten, ailemden uzakta gurbetteyim ve bu dönemde 2 kere ciddi rahatsızlandım; günlerce yemek yapamadım bir kap çorba getirmedi. Ama hergün oğullarını evine çağırıp işlerini gördürüyor. Size yemin ediyorum aramızda birşeyde yaşanmadı, evime geldiklerinde güleryüzümü eksik etmedim, resmen oturamadım ikram yapmaktan... Ama son gelişlerinde mesela ben kahvaltı hazırlıyorum hala annesi babası oğlu oturup başladılar yemeye. Ben hizmetçiyim ya; daha koşturuyorum ama onlar başladı. Görgü sonradan öğrenilemiyor maalesef ve benim ailemle onun ailesi arasında fersah fersah mesafe var. Evlenirken aile ile de evlenirsin demişlerdi de bizim sevgimiz üstesinden gelir demiştim.... Düğünden 2 hafta önce kızkardeşinin ve annesinin yaptıklarının bir kısmını farkedip bitirmeye yeltenecektim ama davetiyeler dağıtıldı, ailem çok üzülür diye yapamadımKarşındakiler profesyonel.
Sen ne yaparsan yap, her adımını düşünmüş hesaplamış olacaklar muhtemelen.
Strateji kurayım derken Tuzağa düşme ihtimalin çok fazla. Onlar sıyrılır sen kalırsın ortada. Suçsuzken suçlu olursun.
Yani hiç bir şey yapma. Mümkünse duyma görme . Sen tepki vermedikçe hırslanacaklar ve bir yerde mutlaka hata yapacaklardır.
Gerçekten zorKaypakli ,sonradan kazanilacak bir icgudu degil ,biraz yumusak olun ama zor
İşte ben bunu başaramadım; her yaptıklarına eşim sessiz kaldığından onu çok hırpaladım sen ne adaletsiz bir adamsın nasıl görmüyorsun bana yapılanları diye ilişkimizi çok yıprattım. Eşim ailesiyle göbek bağını kesememiş bir tip. Evlenmeden önce bunun bu kadar bağımlı halini anlayamadımYaşam bu kadar zor değil.
Sinsi insanların belli başlı taktikleri vardır zaten.
1) İlk olarak eşiniz yanınızdayken tatlı görünür, sizinle yalnız kalınca laf sokarlar. Buradaki en iyi taktik mesafeyi koymak. Aramak mı gerekiyor eşiniz arasın siz sonradan telefona girin, ev ziyaretini falan unutun.
2) İkinci taktik inceden laf sokup sokup sizi doldurup mümkünse eşinize patlamanızı sağlamak. Bu durumda iki güzel taktik var. a) Birincisi salağa yatıp ne demek istediğini falan düşünmeyip dediğini birebir yapmak.
“Gerek yoktu canım” ise gerçekten gerek yoktur.
b) Karaktere gizli hakaret iması varsa bence en güzel taktik açık açık ne demek istediklerini sormak. Şu derin sulardan kıyıya bir çekin, çoğu sinsi kişi bu durumda kekeleyip geri adım atar. Bir istisnası sosyal medya, bu durumda direkt sessize almayı öneriyorum.
3) Üçüncüsü direkt yalan söyleyip dediklerinizi farklı aktarmak. Bu durumda en güzeli mesafeyi iyice açıp yazılı iletişime geçmek lazım.
Burada en önemli nokta eşe asla patlamamak lazım. Mademki doğrucuyum diyorsunuz gerçekten onlarla bağımsız iletişiminizi dondurun ve evdeki huzura odaklanın. Onlar laf sokup yuvarlanıp hayatlarına devam ederler, sizin yaşamınıza etkisi yoksa her detaya oturup takılmayın.
Evliliklerde kayınvalide, görümce, hatta elti problemi yaşanabilir, bunu yaşayan çok kadın olduğunu hem çevremden hem de forumdaki konulardan biliyorum ama çoğunda ana mesele eş.Elbette aynı değil, iş hayatında en azından sana yapılanları yutmak zorunda değilsin, alır çantanı çıkarsın.
Şöyle anlatayım; çok okurum insan psikolojisi üzerine, eğitimlerede katıldım, kişisel ilgi alanım çünkü. Artık iyice emin oldum; oğullarını kocaları gibi gören anneler var. Hayatı boyunca tek odak noktası olunmak isteyen, yıllarca eşini ve oğlunu parmağında oynatmış bir kayınvalide güçlü, kimseye eyvallahı olmayan, lafını esirgemeden ama saygısızlıkta yapmadan söyleyen gelinlere katlanamıyor. Sevmiyor beni, bunu inanılmaz hissediyorum. Ben kendisine karşı nötr’üm. Nişanımda kızının yaptığı terbiyesizliği saygısızlığı hoşgörmeyip alttan almadığım için, beni yönetemediği için kızı olarak da göremiyor. Eşimin yanında dünya tatlısı. Eşime de sürekli biz ne yapıyoruz ki, o bizi istemiyor, biz onu çok seviyoruz ama çok havalı kendini birşey sanıyor diyormuşForumda yasak ama birkaç kişiden de aynı şeyi duydum; üzerimde uygulamalar yapmış Tam 2 yıldır gerçek yüzlerini göstermek için sabırla eşime detay vererek hatta ispatlayarak anlatıyorum ama iş hakaret etmediğim halde sen benim aileme böyle konuşamazsın boyutuna geliyor. Üstelik doğruları hakaret zannettiği için böyle söylüyor. Çok yoruldum artık, planlı kötüler ve ben onlarla gerçekten mücadele edemiyorum. Çok severek evlendik çok da seviyoruz hala birbirimizi, son zamanlarda kavgalarımızdan bahsettiğim arkadaşlarım inanamıyor. Sana olan bakışlarını ses tonunu tavrını biliyoruz eşinin asla seni kıracak cümle kullanmaz diye inananamıyorlar tartışmalarımıza. Boşanmamızı deli gibi istiyorlar, oğulları işsiz. Evlendik evlenir evlenmez işsiz kaldı ve 2 yıldır işsiz; taşınalım diyorum kabul etmiyor. Kapana kısıldım. Hareket alanım çok daraldı. Sanırım pes ediyorum artık çünkü ben elimden geleni yaptım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?